Schronisko w Oświęcimiu - dramatyczna sytuacja!!! Pomóżcie:(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt paź 25, 2013 23:56 Re: Schronisko w Oświęcimiu - dramatyczna sytuacja!!! Pomóżc

asiek o pisze:I co u Lalusia? Trzymam :ok:

Z Lalusiem niestety nie jest dobrze..:(
Potrzebuje natychmiasowej fachowej pomocy..
W przyszłym tygodniu jedzie na wizytę do Myslenic gdzie będzie miał robione specjalistyczne badania onkologiczne plus nerki..
Na chwilę obecną Lalek przyjmuje leki sterydowe, antybiotyk i leki wzmacniające ale szykuje mu się prawdopodobnie transfuzja krwii..

Trzymajcie kciuki żeby Lalusiowi się udało bo to jest CUDOWNY kot pełen miłości do ludzi :ok:

P.S. Nie wiem czy mogę o tym smutnym fakcie wspomnieć ale Schronisko w ostanim czasie w skutek choroby straciło kilku bliskich ich sercom podopiecznych :((((
Kasiu bardzo współczuję straty :(
"...i w swoim cierpieniu odnajdziesz radość, jeśli jego celem będzie ratowanie czyjegoś życia"

ZENUŚ -MIŁOŚC MOJEGO ŻYCIA 17.06.2014 ['] LALUŚ 05.11.2013[']
Obrazek Obrazek

Ania G

Od: Pt paź 15, 2010 19:44

Post » Sob paź 26, 2013 22:47 Re: Schronisko w Oświęcimiu - dramatyczna sytuacja!!! Pomóżc

Aniu, jesteś Wielka, nawet nie wiesz jak bardzo dużo nadziei wlałaś w moje serce tym co zrobiłaś i co robisz.. Codziennie borykamy się ze śmiercią najbliższych nam istotek. Dziś ktoś podrzucił w pudełku 3msc. kotka.., z podstawką zamiast miski w środku i z wędlinką drobno pokrojoną. Tyle, że zrobił to nad ranem zanim przyjechaliśmy.. Pudełko było puste, a kociak... martwy w boksie u psów ;((( Tak zaczynamy dzień...;((( W ogóle ten tydzień i ostatnie tygodnie były jak jakieś fatum... Nie chce się żyć, naprawdę :( Zrobiłam zdjęcia, wrzucę w aktualności na stronie, niech ten kto to zrobił dowie się jak kociak skończył przez jego niewyobrażalną głupotę ;(((
Natomiast takie chwile jak ta, w której się pojawiłaś, jak te mmsy z Lalusiem, kontakt..., daje siłę, bo to jedyne promyki słońca w tym paskudnym świecie.
Buziaki dla Ciebie i Lalunia, prosto w jego wystające ząbki wampirka ukochanego :*

Schronisko Oświęcim

Od: Pon sie 05, 2013 10:00

Post » Nie paź 27, 2013 9:50 Re: Schronisko w Oświęcimiu - dramatyczna sytuacja!!! Pomóżc

Ludzie???!!! :cry:

asiek o

Od: Śro maja 26, 2010 15:14

Post » Nie paź 27, 2013 18:47 Re: Schronisko w Oświęcimiu - dramatyczna sytuacja!!! Pomóżc

Poczytałam sobie troszkę o tym co tam w schrnisku zrobiliście i prawda jest taka, ze władze miasta powinny Wam gwaizdkę z nieba za tą robotę dać a nie jeszcze nogi podstawiać. Niestety nie ma u nas żadnego szacunku dla cięzkiej pracy, a szkoda, bardzo szkoda...
Obrazek Obrazek

AlfaLS

Od: Pon sie 10, 2009 22:07

Post » Nie paź 27, 2013 19:01 Re: Schronisko w Oświęcimiu - dramatyczna sytuacja!!! Pomóżc

AlfaLS pisze:Poczytałam sobie troszkę o tym co tam w schrnisku zrobiliście i prawda jest taka, ze władze miasta powinny Wam gwaizdkę z nieba za tą robotę dać a nie jeszcze nogi podstawiać. Niestety nie ma u nas żadnego szacunku dla cięzkiej pracy, a szkoda, bardzo szkoda...

Ano niema :(
I jeszcze ta głupota ludzka wszechogarniająca.
Podrzuci baran pod schronisko i w poczuciu dobrze spełnionego obowiązku idzie dalej. Bo przecież mógł utopić, zabić, przywiązać w lesie, wyrzucić z auta. Dobry człowiek z niego.
Tyle że nie miał cywilnej odwagi oddać. Podrzucił cichcem, bez pomyślunku. Ot dobry człowiek :evil:
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Od: Czw sty 08, 2009 21:22

Post » Nie paź 27, 2013 20:01 Re: Schronisko w Oświęcimiu - dramatyczna sytuacja!!! Pomóżc

Mam nadzieję, że się na mnie (zwłaszcza Ania) nie obrazicie, ale zgłosiłam Lalusia do Funduszu Onkologicznego imienia Kotki Mazurki. Jego diagnostyka i leczenie może sporo kosztować - więc chyba każda pomoc się przyda :oops: Oni pokrywają część kosztów diagnostyki i leczenia chorób onkologicznych u kotów.
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Nie paź 27, 2013 20:10 Re: Schronisko w Oświęcimiu - dramatyczna sytuacja!!! Pomóżc

Alienor pisze:Mam nadzieję, że się na mnie (zwłaszcza Ania) nie obrazicie, ale zgłosiłam Lalusia do Funduszu Onkologicznego imienia Kotki Mazurki. Jego diagnostyka i leczenie może sporo kosztować - więc chyba każda pomoc się przyda :oops: Oni pokrywają część kosztów diagnostyki i leczenia chorób onkologicznych u kotów.

viewtopic.php?f=1&t=137708
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Od: Czw sty 08, 2009 21:22

Post » Nie paź 27, 2013 20:32 Re: Schronisko w Oświęcimiu - dramatyczna sytuacja!!! Pomóżc

ja nie mogę :cry: biedny kociaczek :cry:
Co za... :evil:
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Pon paź 28, 2013 11:22 Re: Schronisko w Oświęcimiu - dramatyczna sytuacja!!! Pomóżc

Poszukuję kogoś, kto mógłby sprawdzić dom dla kotka w Oświęcimiu. Jeśli ktoś dałby radę pomóc, bardzo proszę o kontakt na pw.

_bubu_

Od: Nie lip 22, 2007 21:58

Post » Pon paź 28, 2013 12:10 Re: Schronisko w Oświęcimiu - dramatyczna sytuacja!!! Pomóżc

Aniu jesteś cudowna :1luvu: dałaś Lalusiowi to czego tak bardzo potrzebuje - miłość, ciepło i opiekę :kotek:
-
Pomoc dla schroniska w Oświęcimiu bardzo potrzebna :!:
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Od: Nie gru 17, 2006 18:41

Post » Wto paź 29, 2013 0:08 Re: Schronisko w Oświęcimiu - dramatyczna sytuacja!!! Pomóżc

Alienor pisze:Mam nadzieję, że się na mnie (zwłaszcza Ania) nie obrazicie, ale zgłosiłam Lalusia do Funduszu Onkologicznego imienia Kotki Mazurki. Jego diagnostyka i leczenie może sporo kosztować - więc chyba każda pomoc się przyda :oops: Oni pokrywają część kosztów diagnostyki i leczenia chorób onkologicznych u kotów.

Kochana Alienor bardzo dziekuję Ci za chęć pomocy ale po dzisiejszej wizycie u weta raczej nie będziemy mogli z niej skorzystać :)

Laluś był dzisiaj na wizycie u specjalisty ( lekarz wet. onkolog Maja Ingarden) który w 95 % wykluczył nowotwór :)

Badania były przeprowadzone w Lecznicy Therios w Myślenicach.
Badania trwały bardzo długo (ponad 5 godzin) ale kruszynka dzielnie to znosiła..
Z dobrych wiadomości okazało się, że u Lalusia mamy do czynienia z niedokrwistością regeneratywną, jego organizm nie poddaje się i wytwarza w bardzo małym stopniu krwinki czerwone !
Rokowania Pani doktor w sprawie chłoniaka też są dobre - na 95 % Laluś nie ma choroby nowotworowej !

Niestety są też złe wiadomości :(
Poziom ALT oraz AST wzrósł dwukrotnie co może wskazywać na niewydolność wątroby...
Po badaniu USG które potwierdziło,że wątroba jest powiększona została wykonana biopsja wątroby. Na wyniki mamy czekać trzy tygodnie :(
Na badaniu USG wyszło także nieznaczne zaburzenie struktury nerek.
Do tego czasu Laluś rozpoczął leczenie EPO które wspomaga funkcję krwiotwórczą szpiku kostnego.
Laluś jutro będzie miał robiony również test w kierunku zapalenia trzustki.

Trzymajcie kciuki :ok:

W oczekiwaniu na wizytę :)

Obrazek

Laluś czeka na badanie krwi

Obrazek

Trzej muszkieterowie :1luvu:

Obrazek
"...i w swoim cierpieniu odnajdziesz radość, jeśli jego celem będzie ratowanie czyjegoś życia"

ZENUŚ -MIŁOŚC MOJEGO ŻYCIA 17.06.2014 ['] LALUŚ 05.11.2013[']
Obrazek Obrazek

Ania G

Od: Pt paź 15, 2010 19:44

Post » Wto paź 29, 2013 7:52 Re: Schronisko w Oświęcimiu - dramatyczna sytuacja!!! Pomóżc

Bardzo się cieszę, że wsparcie akurat tego funduszu nie będzie potrzebne :D . I :ok: :ok: za zdrowienie Lalka :ok: :ok:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Wto paź 29, 2013 11:17 Re: Schronisko w Oświęcimiu - dramatyczna sytuacja!!! Pomóżc

To najlepsza wiadomość jaką ostatnio mogłam usłyszeć Aniu :) Wciąż wierzę, że kiciuś wyjdzie z tego zdrowotnego kryzysu,że odpocznie od badań i leczenia, ze w końcu wyluzuje się już zdrowy na kanapie i będzie mruczał Ci do uszka wymruczanki najpiękniejsze:) Trzymam kciuki, a jeśli zechcesz, to mogę jechać z Wami do kliniki, żebyście nie czuli się samotni ;) Całuję Was mocniutko:* wszystkie kochane ciocie kocie, którym los kociaków nie jest obojętny :* Mrrryt:)

Schronisko Oświęcim

Post » Śro paź 30, 2013 20:50 Re: Schronisko w Oświęcimiu - dramatyczna sytuacja!!! Pomóżc

Też się cieszę Lalusiu :ok: Aniu :1luvu:

asiek o

Od: Śro maja 26, 2010 15:14

Post » Czw paź 31, 2013 11:43 Re: Schronisko w Oświęcimiu - dramatyczna sytuacja!!! Pomóżc

Kochane dziewczyny dostaliśmy na konto 100 zł z bazarku, chciałam potwierdzić, ale nie wiem gdzie, więc piszę tutaj :) wpłaciła Ola z Warszawy :) Dzięki!!!

Schronisko Oświęcim

[poprzednia][następna]