bardzo chory GUCIO potrzebna pomoc żeby kotek przeżył! I DT.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lip 08, 2013 21:07 Re: [GDAŃSK STOGI] Chore kocięta skazane na śmierć- DT,POMOC

Pszczolka.Majaa pisze:Ja myślę że może się nazywać albo LUCKY jako że szczęściarz z niego. Albo GUCIO No bo Ja jestem Pszczolka maja:) albo mam też taka propozycje- kto na dzieci małe to może zna bajkę :) lech na atm rozrywka taka bajka AZUR i ASMAR. To bajka o 2 przyszywanych braciach. Jeden był INNY bo miał niebieskie oczy. I podczas tułaczki
po kraju musiał udawać ślepego. Zawiła historia. Lekki skrót wkleje dla zainteresowanych. Imię AZUR w tym wypadku pasowaloby również.

http://www.filmweb.pl/film/Azur+i+Asmar ... 4727/descs

tak więc moje propozycje to LUCKY, GUCIO lub AZUR :)

Myślę ciągle o tym biedaku :(

Lucky, tylko nie to, większość uratowanych zwierzaków dostaje to imię, to tak jakby nadal był bezimienny.

Azur to piękne imię, ale chyba zbyt dostojne dla małego, burego kociaczka.

Gucio ? Tak to cieplutkie imię dla małego. :D
Większość z nas pamięta grubego leniuszka o wielkim sercu. Oby kiedyś nasz Gucio mógł się wylegiwać na kanapie,
we własnym domu, z kochającym opiekunem. :D
Obrazek

Najlepsze kotki są od Kotiki. :wink:
Nie mam nic wspólnego z obecną działalnością Fundacji Kotikowo.

kotika

Od: Pt lis 18, 2005 23:46

Post » Pon lip 08, 2013 21:48 Re: [GDAŃSK STOGI] Chore kocięta skazane na śmierć- DT,POMOC

a to nie wiem że lucky tak popularne :) jak już wspominaław nie znam tego forum:) azur faktycznie zbyt poważne. Tyle tylko tego pasuje że tytułowy bohater miał INNE oczy i udawał ślepego.. No a GUCIO słodko :) moje dzieci mimo ery nowoczesnych bajek też uwielbiają oglądać PSZCZOLKE MAJE i GUCIA :) leci na puls 2 :)
A jak kotek?

Pszczolka.Majaa

Od: Wto lip 02, 2013 5:37

Post » Pon lip 08, 2013 22:10 Re: [GDAŃSK STOGI] Chore kocięta skazane na śmierć- DT,POMOC

Pszczolka.Majaa pisze:a to nie wiem że lucky tak popularne :) jak już wspominaław nie znam tego forum:) azur faktycznie zbyt poważne. Tyle tylko tego pasuje że tytułowy bohater miał INNE oczy i udawał ślepego.. No a GUCIO słodko :) moje dzieci mimo ery nowoczesnych bajek też uwielbiają oglądać PSZCZOLKE MAJE i GUCIA :) leci na puls 2 :)
A jak kotek?

Niestety, ale mieliśmy pecha nie było tego lekarza, do którego chciałam pójść,
nie było też drugiego, dopiero jutro.
Na razie byliśmy u mojej wetki i zakraplam mu oczy, ale jutro będziemy u innego lekarza,
Niestety najtańsza lecznica chce za 1 dzień 40 zł plus leki, ale nie mam wyjścia.

Proszę więc o pomoc. A tutaj nasze dane:

Fundacja Kotikowo

80-234Gdańsk

BANK PEKAO SA 22124054001111001041349925

z dopiskiem : dla ślepaczka.

Mały zrobił kupkę na podłodze w klateczce, ale siku do kuwetki.
Suchego nie lubi, ale mokre wcina. Nadal się boi, ale jest spokojny.
Obrazek

kotika

Post » Wto lip 09, 2013 6:21 Re: [GDAŃSK STOGI] Chore kocięta skazane na śmierć- DT,POMOC

Mały jest w naprawdę złym stanie. Dziś nie chce jeść. Nie wiem czy przeżyje. :(
Trzymajcie kciuki za Gucia.
Obrazek

kotika

Post » Wto lip 09, 2013 7:29 Re: [GDAŃSK STOGI] Chore kocięta skazane na śmierć- DT,POMOC

może to stres, brak mamy, jakiś jego bunt na nowa sytuację? Oglądalam te wasze forumowe ślepe koty i doszłam do wniosku że gorsze koty były i wyzdrowiły...
Może niech ktoś zmieni tytuł? Ja nie umiem..
No i trzymam kciuki za małego.

Pszczolka.Majaa

Post » Wto lip 09, 2013 8:44 Re: [GDAŃSK STOGI] Chore kocięta skazane na śmierć- DT,POMOC

Guciu, wytrzymaj jeszcze trochę :ok: :ok: :ok:

Pszczółko, co do zmiany tytułu wątku:
violet pisze:Wejdź w swój pierwszy post,
na dole po prawej kliknij przycisk "Zmień",
u góry w polu "Tytuł" wpisz nowy tytuł,
kliknij na dole przycisk "Wyślij" - i już :ok:
Obrazek

violet

Od: Pon sty 07, 2013 17:17

Post » Wto lip 09, 2013 16:17 Re: [GDAŃSK STOGI] Chore kocięta skazane na śmierć- DT,POMOC

Gucio żyje..
Kotika napisze więcej...po pracy
Obrazek

aga marczak

Od: Sob lis 12, 2011 13:03

Post » Wto lip 09, 2013 16:32 Re: [GDAŃSK STOGI] Chore kocięta skazane na śmierć- DT,POMOC

Guciu :ok:
czekamy na wieści...
Obrazek

violet

Od: Pon sty 07, 2013 17:17

Post » Wto lip 09, 2013 16:40 Re: [GDAŃSK STOGI] Chore kocięta skazane na śmierć- DT,POMOC

up!
... mry!
http://domowepiwniczne.blogspot.com/ <- a to nasz blog, można poczytać
i pomóc nam robiąc zakupy w Zooplus'ie - kliknij w banerek sklepu na pierwszej stronie bloga

jesteśmy też na FB -> https://web.facebook.com/IKtoTuMruczy/

ewa_mrau

Od: Pon sie 30, 2010 12:57

Post » Wto lip 09, 2013 20:36 Re: bardzo chory GUCIO potrzebna pomoc żeby kotek przeżył! I

zmieniłam tytuł. Lepszy?

Pszczolka.Majaa

Post » Wto lip 09, 2013 20:44 Re: bardzo chory GUCIO potrzebna pomoc żeby kotek przeżył! I

Gucio nigdy już nie będzie widział. Badało go dwóch doświadczonych lekarzy i na pewno mają rację.

Mały ma gorączkę, zawalony nosek i gardziołko, strasznie kicha, brak apetytu.
Gucio jest jednak pod bardzo dobrą opieką, został na razie w lecznicy i doktor Agnieszka Z.
będzie miała o niego staranie, a że to anioł, więc jestem spokojna.
Kociak dostał oczywiście antybiotyk, gorzej było z osłuchaniem, bo chociaż taki osłabiony,
zaczął mruczeć lekarz dał za wygraną.
Ponieważ ta lecznica normalnie nie hoteluje kotów, gdy klatka będzie potrzebna,
będę musiała poszukać mu miejsca w innej lecznicy, teraz cieszę, że jest bliżej i
że będę mogła go odwiedzić gdy znajdę wolną chwilę.
Obrazek

kotika

Post » Wto lip 09, 2013 21:32 Re: bardzo chory GUCIO potrzebna pomoc żeby kotek przeżył! I

ogólnie jestem typowa psiarą.. Z kotami mam raczej kiepskie doświadczenie. Ale ten maly... Wchodzę na wątek i tylko trzymam kciuki.. Całym sercem jestem za nim, za tym żeby wyzdrowiał. Żeby żył. Przykre że nie będzie widział :( biedak :( je to chyba nie wyrok na niego? Cieszę się że jednak nazywa się GUCIO :) tak jakoś jest mi ciepło na sercu :) zawsze to jakiś związek ze mną :) oby jutro maly był w lepszej formie :)
Ostatnio edytowano Śro lip 10, 2013 6:33 przez Pszczolka.Majaa, łącznie edytowano 1 raz

Pszczolka.Majaa

Post » Wto lip 09, 2013 21:58 Re: bardzo chory GUCIO potrzebna pomoc żeby kotek przeżył! I

Mocno trzymamy kciuki za Gucia, nie poddawaj sie malenki :ok: :ok: :ok: :1luvu:
ObrazekObrazek

marysienka

Od: Pt gru 10, 2010 3:08

Post » Wto lip 09, 2013 22:13 Re: bardzo chory GUCIO potrzebna pomoc żeby kotek przeżył! I

Wplacilismy niewiele ale to na dobry początek.
Zachęcamy wszystkich nawet 10 pln się liczy. Kociak ma szansę na życie
Później potrzebuje szansę na dom.

kasiar1234

Od: Sob lip 03, 2010 7:38

Post » Wto lip 09, 2013 22:18 Re: bardzo chory GUCIO potrzebna pomoc żeby kotek przeżył! I

Prosimy o wsparcie każdy grosz tu się liczy. To dla niego żyć lub nie żyć

kasiar1234

Od: Sob lip 03, 2010 7:38

[poprzednia][następna]