Bąbel & Spółka... Michaś się trzyma i dzielnie znosi gości;)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto cze 18, 2013 16:33 Re: Bąbel & Spółka... Niewidomy Michaś b.chory- szukamy diag

Tuptuś i Atomek - osierocone pieszczochy pilnie potrzebują domu! (kot)

Jeśli szukasz kota pieszczocha, oddanego całego Tobie, mruczącego do ucha, ogrzewającego kolana - daj dom Tuptusiowi i Atomkowi! Podaruj sobie podwójne szczęście.

Dwa przecudnej urody i niezwykłego charakteru kocurki pilnie szukają nowego domu.
Tuptuś i Atomek, dwaj bracia, to niezwykle łagodne kocurki, spragnione dotykania, głaskania i bycia z człowiekiem. Lubią się bawić, samodzielnie, razem ze sobą i z człowiekiem, być przytulani, siedzieć na kolanach i głosno mruczeć. Czułe, ufne, absolutnie proludzkie. Niedawno przezyły dramat - ich opiekunka umarła i kotkom zawalił się cały świat. Cudem uniknęły schroniska, przebywają w domu tymczasowym, ale nie mają stałego kontaktu z człowiekiem, którego uwielbiają. Obydwaj są cali biali, Tuptuś nie słyszy, ale to zadna przeszkoda w codziennym kocim życiu.

Kocurki są zdrowe, odrobaczone, wykastrowane, zaszczepione, bezbłędnie korzystają z kuwety.
Mozliwy dowóz na terenie całego kraju.
Kontakt w sprawie adopcji: ......

:ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Wto cze 18, 2013 16:45 Re: Bąbel & Spółka... Niewidomy Michaś b.chory- szukamy diag

Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Wto cze 18, 2013 21:40 Re: Bąbel & Spółka... Niewidomy Michaś b.chory- szukamy diag

Do wątku skierowała mnie Zosia, wiec przybyłam :P
Melduję się do zamieszczania ogłoszeń dla białasków.

dana.b

Od: Śro lis 09, 2011 12:01

Post » Śro cze 19, 2013 8:41 Re: Bąbel & Spółka... Niewidomy Michaś b.chory- szukamy diag

Dziękuję Wam za teksty i deklaracje ogłaszania białasków, to dla mnie OGROMNA pomoc!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Postaram się dzisiaj zrobić lepsze zdjęcia, ale niestety dramatyczna sytuacja Michasia bie bardzo mi na to pozwala. Poprosiłam znajomych z lustrzanką o pomoc, ale to nie wcześniej niż w weekend. Chyba jednak lepiej poczekać 3 dni i ruszyć z lepszymi fotami. Zostawiam to Waszej decyzji.
W ogłoszeniach można pisać, że do adopcji tylko wspólnie.
Moj nr tel. 500383928 oraz e-mail: jerzykowka@gmail.pl (ważne: jerzykowka nie jerzykowa - mój nick jest często mylony:wink: :D )

A teraz szybciutko o Michasiu :1luvu:
Otóż potwierdziła się hiperkaliemia - stale utrzymujący się powyżej 6, zabójczy poziom potasu. To jest bezpośrednia przyczyna stanu rudaska, ale niestety nie znamy jej źródła :( Weci podejrzewają przysadkę, niestety tomograf głowy w tej chwili jest niemożliwy, bo Michaś nie przeżyje narkozy :(
EKG wykazało obniżony załamek P, poszerzony zespół QRS.
RTG pokazał zmniejszoną sylwetkę serca.
Czyli serce pracuje bardzo wolno, krążenie jest baaardzo słabe.
Trzeba wdrożyć leczenie, jednak nie ma pewności jakie: insulina czy sterydy, jakie sterydy. W tej chwili Michał musi zostać skonsultowany przez doświadczonego endokrynologa, to jego szansa. Jeśli dzisiejszy wynik potasu będzie się trzymał 5 to jest trochę spokojniej, jeśli 6 to czasu pozostało niewiele... Układ krążenia się zatrzyma.
Od rana usiłuję się dostać do prof. Lechowskiego. W Multi-Vecie jestem na liście rezerwowej na jutro. Następny termin to czwartek za tydzień, ale to może być za późno. Profesor przyjmuje również na Powstańców Śląskich we wtorki (po tym wtorku będzie już na urlopie do września), też jestem na liście rezerwowej. Niestety to wymaga by ktoś zrezygnował z wizyty i o tym uprzedził. Przemiła Pani poradziła mi po 16.00 telefon do szefa kliniki - tylko On może mnie "wcisnąć" na listę jako osobę dodatkową.

Powiedzialam, że już dość śmierci tej wiosny! I nie pozwolę losowi zabrać Michałka! Zrobię wszystko, co w mojej mocy by mu sensownie pomóc. Ale zawsze mając na względzie jego dobrostan!!! Kocio nie cierpi, nawet przytył 0,5 kg od czasu jak u mnie zamieszkał. Mruczy, przytula się słabiutko i duuużo leniuchuje i z apetytem podjada :D
Łatwiej mi walczyć mając wsparcie tak fantastycznych ludzi :!: Dziewczyny z Fundacji już załatwiły mi nocleg, gdyby była taka potrzeba; mówią, że nie mam się martwić o koszty (a rudzinek pustoszy konto fundacyjne :( ) , moje warszawianki MM (meksykanka i marzenia) proponują wszelką pomoc; Pecia pojedzie z nami i poprowadzi mój samochód, bo ja w takim stresie raczej bym do stolicy nie dojechała :wink: , a poza tym Michaś źle znosi transporter, więc będę go miała na kolanach; wielkie zaangażowanie i pomoc moich "współmieszaczek" z Klubu Ślepaczków. I Was - tutaj.
Wierzę, że się uda :ok: :ok: :ok:
Wczoraj leżałam przy Michaśku i czułam, że On zostanie tutaj na trochę, że nie pobiegnie jeszcze za TM. Że chce zostać !!!

Edit: odezwę się gdy poznam dzisiejszy poziom potasu Michała, mam nadzieję, że będzie bliższy 5 :ok: :ok: :ok:
Ostatnio edytowano Śro cze 19, 2013 9:35 przez jerzykowka, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Śro cze 19, 2013 8:55 Re: Bąbel & Spółka... Michaś-hiperkaliemia:(jedziemy do Wars

Dziewczyny jestescie wspaniałe :1luvu:
Bardzo mocno za Michasia :ok: :ok:
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Blekitny.Irys

Od: Nie lut 17, 2013 11:36

Post » Śro cze 19, 2013 9:14 Re: Bąbel & Spółka... Michaś-hiperkaliemia:(jedziemy do Wars

Asiu! i za to pozostanie kciuki ogromne! :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
****** Atan ['] 21.02.2001 - 21.10.2013 ****** Lideczka ['] 2006 - 21.04.2015 ****** Ares ['] 02.12.2013 - 03.06.2016 ****** SaBunia 2006 - 31.10.2017 pękło mi serce

atla

Od: Wto wrz 29, 2009 8:20

Post » Śro cze 19, 2013 9:21 Re: Bąbel & Spółka... Michaś-hiperkaliemia:(jedziemy do Wars

Będziemy trzymać za Michasia i za Was :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek

ewexoxo

Od: Nie wrz 12, 2010 10:38

Post » Śro cze 19, 2013 10:03 Re: Bąbel & Spółka... Michaś-hiperkaliemia:(jedziemy do Wars

Michaś no....

Chłopaku zbieraj się!!
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Śro cze 19, 2013 10:50 Re: Bąbel & Spółka... Michaś-hiperkaliemia:(jedziemy do Wars

Dziękujemy :1luvu:

Z wrażenia zapomniałam dodać, że RTG klatki piersiowej Michałka wykazał śrut... :(

P.S. Właśnie odebrała telefon z Multi-Vetu - wszyscy potwierdzili jutrzejszą wizytę czyli nikt z listy rezerwowej nie zostanie przyjęty:( Michaś ma termin w przyszły czwartek o 19.00.
Będę się starała o ten wtorek na Bemowie. I wkrótce się dowiem jaki jest potas czyli ile mamy czasu...

Gdy poznam dzisiejsze wyniki natychmiast zadzwonię do Pani doktor Neski.
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Post » Śro cze 19, 2013 11:15 Re: Bąbel & Spółka... Michaś-hiperkaliemia:(jedziemy do Wars

Asik, ty wiesz, że tych ch...rnych noclegów to możem załatwić... cały szereg...
chodzi o zdrowie Michaia i... krucabomb jaki sukces w walce... ze... śmiercią...

Michaśku.
Asik

No krucabomb x 3
Trwajmy żesz :ok:
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Od: Wto mar 08, 2011 1:13

Post » Śro cze 19, 2013 12:39 Re: Bąbel & Spółka... Michaś-hiperkaliemia:(jedziemy do Wars

Na początek wybrałam tekst villemo5 i zdjęcia z pierwszej strony.
http://img12.imageshack.us/img12/9554/dsc0246xa.jpg
http://img4.imageshack.us/img4/9463/dsc0217gw.jpg

Tuptuś i Atomek - bracia nierozłączni

Dwa młode kocurki, zaszczepione, odrobaczone, kastraty szukają wspólnego odpowiedzialnego domu.
Koty są bardzo przyjacielskie i łagodne. Dotychczasowa opiekunka przegrała walkę z chorobą, a przed tymi młodziencami całe długie życie.
Jeden z braci jest głuchy i z tego powodu musi zamieszkać we wspólnym domu razem z drugim.
Chłopcy są mocno ze sobą zżyci, przepadają za towarzystwem człowieka.
Kocurki są zdrowe, odrobaczone, wykastrowane, zaszczepione, bezbłędnie korzystają z kuwety.
Możliwy dowóz na terenie całego kraju.

dana.b

Od: Śro lis 09, 2011 12:01

Post » Śro cze 19, 2013 13:55 Re: Bąbel & Spółka... Michaś-hiperkaliemia:(jedziemy do Wars

Marzenia11

Post » Śro cze 19, 2013 14:01 Re: Bąbel & Spółka... Michaś-hiperkaliemia:(jedziemy do Wars

Asia będę dziś wieczorkiem dzwonić po mojej pracy ;)

dana.b :ok:
czuje się jakbym wygrała w konkursie :ryk:
bardzo mi jest miło :1luvu:
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Śro cze 19, 2013 14:16 Re: Bąbel & Spółka... Michaś-hiperkaliemia:(jedziemy do Wars

Dziękuję Wam nieustająco :D :D :D

Michaś ma przedziwne wyniki, już nie zdążę teraz opisać bo muszę go odebrać. Najkrócej mówiąc potas spadł, kreatynina gwałtownie podskoczyła. Weci mówią, że Michał to wielka zagadka.
Mamy umówioną wizytę u Pani doktor Neski w Konstancinie o 10.00 w tę sobotę :D :ok: :ok: :ok: Pani doktor stwierdziła, że przypadek jest bardzo skomplikowany i jeśli kot jest stabilny, to chciałaby go zobaczyć.

Dzwoniłam do schroniska aby dowiedzieć się czegoś o ewentualnych obrażeniach z jakimi rudasek trafił do nich z wypadku komunikacyjnego. Miał ranę głowy :( Miejmy nadzieję, że to jakiś trop, chociaż bardzo smutny.

Nie złapałam moczu Bąbelka, ech... Może jutro uda mi się wstać na tyle wcześnie by się zaczaić :roll: Popołudniu już lab nie pracuje i jest "po ptakach" :twisted: Chyba jestem troszkę zmęczona :wink: Koniec marudzenia, pędzę do lecznicy!!!
Obrazek Obrazek Obrazek

jerzykowka

Post » Śro cze 19, 2013 14:18 Re: Bąbel & Spółka... Michaś-hiperkaliemia:(jedziemy do Wars

no to ufff, ze w sobotę. Ciesze się z tej wizyty. :ok: :ok: :ok:

Marzenia11

[poprzednia][następna]