Żwirki po raz...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sty 11, 2006 14:13

mamba luna pisze:1 kuweta, 2 kotki, myje ja i wymieniam zwirek srednio co 2 tyg

To może za dużo sypiesz? Bo zużywana ilośc faktycznie imponująca. 8O

Wawe

Od: Pt wrz 24, 2004 21:14

Post » Śro sty 11, 2006 14:27

nie sypie im po 5 cm, jak jest napisane na opakowaniu zwirku, ale moze i tak za duzo??? chociaz moja kicia jak ma malo zwirku, potrafi zalatwic swoje potrzeby w innym miejscu, co mam robic... :roll:
Kicia... 16.09.2016 (*)

mamba luna

Od: Pon gru 19, 2005 0:14

Post » Pt lut 10, 2006 17:27

A my ostatnio z powodu ciec finansowych ;) trenujemy wiorki dla gryzoni... Oj, zeby moje Kotony wiedzialy jak je upadlam, ze musza dekupażować w to co myszy i inne... ;)
Koszt w zaleznosci od sklepu 1,5 - 2zl. Troche sie nosi, ladnie wykopuje z kuwety ;), pewnie lepiej by sie sprawdzalo w kuwetce zamknietej. Ale pachnie bardziej drewnem od Natury i CatsBesta czy Dreama.
Kotony Fudżaki

Obrazek

Poleczka

Od: Pt lut 11, 2005 12:38

Post » Pt lut 10, 2006 17:30

A, i starcza tak jak torba normalnego drewnianego "zwirku", na 2 koty w 1 kuwetke ok. tydzien. Oczywiscie codziennie rano i wieczorem wymiana :). Jakos nie moge sie przekonac do mysli, zeby dekupażowały caly miesiac (lub nawet tydzien) w ten sam zwirek...
Kotony Fudżaki

Obrazek

Poleczka

Od: Pt lut 11, 2005 12:38

Post » Pt lut 10, 2006 19:32

U nas jest stosowany Benek -niebieski :)
5L - 13 zl
10L - 21 zl
Obrazek

Madziula

Od: Wto sty 25, 2005 15:32

Post » Pt lut 10, 2006 20:10

ja kupuję Benka i jestem zadowolona.niestety nie miałam jeszcze okazji wypróbować innych i myślę że zostanę przy benku

szymonka

Od: Wto lut 07, 2006 11:01

Post » Nie mar 19, 2006 21:44

Tak właśnie! Tylko Benek. Próbowaliśmy już różnych żwirków i muchomorków ale:
THE WINNER IS ... BENEK SUPER COMPACT !!!!!
Polecam :)
GG 9044658 Obrazek

Pablo_k

Od: Nie mar 19, 2006 18:35

Post » Pon mar 20, 2006 18:49

na poczatku, gdy Maja unas zamieszkala kupilam benka super compact bo takiego miala u poprzednich wlascicieli, roznosil sie potwornie, kupa smierdziala, zapach betonitu jest okropny, pyli sie no i to ciagle wyrzucanie woreczkow doprowadzalo mnie do szalu,do tego strasznie przyklejal sie do dna kuwety, po dwoch paczkach zmienilam go na cat's best eco+ no i to jest rewelacja, kulki nie przyklejone do dna, od razu do kibelka wyrzucam, nie roznosi sie w ogole!, pieknie pachnie drewnem, zapachu kupy w ogole nie czuc , do tego cenowo CBE+ wychodzi mi taniej od benka, jest o wiele wydajniejszy, benka uzywalam 5 l na 2 tyg, a CBE+ 10l na 6 tyg, czyli za 6 tyg. benka placilam ok 33 zl. a za catsa place 25 zl :)

THE WINNER IS CBE+!!!!!!
Obrazek
Obrazek

sundarii

Od: Śro gru 28, 2005 11:35

Post » Pon mar 20, 2006 19:07

Ja sypię do kuwety tylko trochę żwirku Benek i trochę "koreczków" Cat's Dream. Moja kota załatwia się rzadko i robi taką wielką kałużę, że zamiast bryłek powstaje błotko. Próbowałam sypać więcej żwirku, ale w ten sposób osiągałam tylko... więcej błotka. Codziennie wymieniem większość żwirku, zostają tylko w kątach suche resztki. Kota to akceptuje, zapachu nie czuć, bo nie ma z czego.

Ka.ja

Od: Czw mar 16, 2006 0:11

Post » Pon mar 20, 2006 19:09

hilton silikonowy i żaden inny,próbowałam zmienić ,ale ciągłe wyrzucanie tych bryłek doprowadzało mnie do szału
ObrazekObrazek
Bóg stworzył kota,żeby człowiek mógł głaskać tygrysa

asiakleina

Od: Śro gru 14, 2005 21:03

Post » Pon mar 20, 2006 19:33

a co polecalibyście z niezbrylających żwirków (oprócz silikonowych oczywiście)? mamy aktualnie catsana, jest super, tylko ta cena..
Obrazek

ania.b

Od: Pt sty 13, 2006 8:53

Post » Czw maja 04, 2006 14:02

Przeczytalam juz wszystko o zwirkach co zostalo napisane na tym forum i tylko jeszcze bardziej od tego zglupialam :( Nie wiem juz co robic. Kotki sa w domu niecale 2 tygodnie a ja nie wiem juz co im do tej kuwetki sypac

Sytuacja wyglada tak: Najpierw kupilam silikonowy Fresh&Easy. Bylo super, nie smierdzialo, swietnie wchlanial, do czasu. Po 5 dniach moje lejki zrobily z tego kompletne bagienko, 6 dnia Kenya stwerdzila ze nie wejdzie juz ani razu (nie dziwie jej sie)

Kupilismy wiec Benka. Smierdzi okropnie mokrym betonem, ale nie to jest najgorsze, mam na niego straszne uczulenie, wysterczy ze zblize sie do kuwety i juz zaczynam sie dusic. Wnioskuje z tego ze zwirki bentonitowe sa nie dla mnie :(

Wiec CO mam uzywac? Prosze poradzcie cos. Zaraz mi ktos powie ze Cats Best Eco+, a otoz tez nie, bo jeden kotus (malutki ale straaaaaaszny lejek) dlugowlosy, i juz sobie wyobrazam ten tartak w mieszkaniu, wnioskujac po tym co sie dzieje przy Benku, litosci u nas nikt nie ma czasu odkurzac codziennie.

Wiec co? Cats Dream? Jakis papierowy, czy cos takiego? Jak one dzilaja? A jak wy to robicie ze silikon starcza na 2 tygodnie??? to by mnie juz urzadzalo. Ten odkazacz to rozumiem ze tylko zapach likwiduje, ale mnie to akurat nie smierdzialo. I jescze slyszalam takie cos, zwirek sepiolitowy czy jakos tak, co to takiego?

Blagam pomozcie, bo mnie sie juz mozg przegzewa :cry:

Cree

Od: Wto gru 06, 2005 13:20

Post » Czw maja 04, 2006 15:01

Ja ostatnio (to już trzecia paczka :ok: ) kupuję silikon Hiltona (niebieski kolor). Starcza przy dwóch na prawie dwa tygodnie, no na ok.11 dni, staram się przeciągnąć do 12 :wink: Paczka u mnie kosztuje niecałe 12 zł (ale to ta ostatnia, bo były w promocji po 9,99 dlatego kupiłam) w celu wypróbowania. No ma swoje zalety.
Benka też nie mogę używać, z różnych powodów.
Najlepszy zbrylający się żwirek jaki miałam (oprócz CBE+ który jednak odpada ze względu na koszmarne roznoszenie się) to Amigo Supra - fioletowe opakowanie (zbrylający ok. 17 zł). Tylko trzeba nasypać owe przepisowe 5-6 cm aby mogł się dobrze zbrylić a nie przesiąknąć do dna (podobnie jest z benkiem).
Są też Amigo supra niezbrylające, tańsze, ale nie wypróbowywałam. Jakoś nie lubię niezbrylających się.
Ostatnio w Lidlu widziałam jakiś zbrylający, 10 l za niecałe 10 zł. Niemiecki jakiś bodaj, nie pamiętam nazwy. Kupię przy okazji w celu wypróbowania i napiszę jaki jest.

Nelly

Od: Nie lut 10, 2002 9:36

Post » Czw maja 04, 2006 17:34

Polecam Hilton Compact - jest drobniutki, bardzo szybko chłonie wilgoć i zapachy :)

gazelcia

Od: Pon sie 08, 2005 21:52

Post » Czw maja 04, 2006 17:55

Mam kota od niedawna i nie wiem, czy to jakiś cud natury, czy wszystkie koty to takie leje :oops: Żółty Benek starczał na tydzień (wór 5l), smród jakich mało, kot zabetonowany, nie mówiąc o tym, że nie wiedziałam, że do kibelka wyrzucać nie nada. Prawie zamurowałam sąsiadów z dołu 8O
Teraz próbujemy CBE+ na szczęście sierściuchowi wszystko jedno. Torba na prawie trzy tygodnie. Nadmieniam, że kuweta dość mała, kot młody, a sypię raczej 4.8 niż 5.2 cm... :?
Seraf i Fango

Icicle

Od: Wto maja 02, 2006 17:12

[poprzednia][następna]