Część VIII z życia Kociej Przystani :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto wrz 18, 2012 18:45 Re: Część VIII z życia Kociej Przystani :)

Marta
wysłałam ustalenia jeszcze raz Basi :)
Czy wiesz już może coś o puszce do zbiórki dla mnie? Dasz radę załatwić, czy wolisz, żebym się sama tym zajęła? W tym roku dużo dzieci mi się pozgłaszało do pomocy, więc mam nadzieję, że uda się zebrać co nieco. :wink:
Obrazek

evik75

Od: Czw mar 29, 2012 21:26

Post » Wto wrz 18, 2012 18:54 Re: Część VIII z życia Kociej Przystani :)

mar_tika pisze:
Dziewczyny macie Tango i Mishę na niedzielne spacerki,a i do ogłoszeń .Na BO jest zasada że każdy opiekun ogłasza swojego psa.Wrzuciłam Tango do albumu KP .

to ja bym ogłoszała Tango, bo jego lepiej znam niż Mishę, a LadyS znowu na odwrót.

mar_tika pisze:edit:co z chemią do dezynfekcji?ktos to w końcu sprawdził?

Basia przy mnie wygrzebała płyn do dezynfekcji rąk i jest w końcu przelany do pojemnika na zlewie, co do reszty to pewnie nikt nie zajrzał

aange

Od: Czw mar 08, 2012 21:12

Post » Wto wrz 18, 2012 18:59 Re: Część VIII z życia Kociej Przystani :)

Banerek podlinkowany do nowego wątku :P

Obrazek

Kod: Zaznacz cały
[url=http://tiny.pl/hnxhp][img]http://i.imgur.com/G3CoX.gif[/img][/url]

:ok:
ObrazekObrazek

amyszka

Od: Czw mar 22, 2007 14:26

Post » Wto wrz 18, 2012 19:30 Re: Część VIII z życia Kociej Przystani :)

mar_tika pisze:Jak Bercik nie pojedzie na DT to uśmiechę się do jednej lub drugiej Marty o wypożyczenie mieszkania na zdjęcia :mrgreen:

Mam pytanie czy ustalenia ze spotkania mogą zawisnąć na pierwszej str?One za niedługo zagubią się w wątku,a jak ktoś nie będzie wiedział w jakiej sprawie do kogo uderzyć to zerknie na pierwsza stronę i zrobione.Dopisać proszę że Hidi odpowiada za puchę i składki.
Ilka ja jestem za taką formą składki.Zawsze to jakieś urozmaicenie dla naszych kociaków ,a i z twojej str wkład.Tylko opisuj słoiki coby kazdy wiedział co to jest:)

Dziewczyny macie Tango i Mishę na niedzielne spacerki,a i do ogłoszeń .Na BO jest zasada że każdy opiekun ogłasza swojego psa.Wrzuciłam Tango do albumu KP .

Wrzuciłam też zdjęcia Fredka ,Bzysi i Paris

Iwoo malucha wrzucić do albumu?

edit:co z chemią do dezynfekcji?ktos to w końcu sprawdził?
edit:napisałam prośbę do amyszki o przekierowanie banerku na ten wątek:)

Ja bym trochę poczekała, maluszek ma do końca tygodnia zastrzyki, nie ma na razie mowy o adopcji. Chyba żeby przedstawić go i zaznaczyć że jest w trakcie leczenia, więc adopcja może się przeciągnąć w czasie. Wetka radziła, żebym go potem odrobaczyła drugi raz, następnie zaszczepiła i dopiero dała do adopcji.
Przeszedł ciężką chorobę i nie można ryzykować.

iwoo1

Od: Pt sty 11, 2008 18:37

Post » Wto wrz 18, 2012 19:55 Re: Część VIII z życia Kociej Przystani :)

iwoo to poczekajmy z ogłaszaniem i albumem malucha .Jak będzie gotowy do adopcji to podeślij na skrzynkę KP krótki opisz i kilka fotek.

Eva zapomniałam o puszcze ,przepraszam.Jutro zadzwonię do Ewy bo potrzebuję 2 szt.Dagmara robi fajne plakaciki może zrobiłaby dla Ciebie (i mnie :oops: ) jakiś żebraczy plakat jeżeli chodzi o schronisko.Mam kilka fotek które można wykorzystać.BASIA WKLEJ USTALENIA Z ZEBRANIA NA PIERSZĄ STR

Angekika Tango ma fotki można go ogłaszać.Mishy muszę coś dorobić .

amyszko dziękujemy :1luvu:

edit:to ja poproszę Bonę coby przyniosła po buteleczce i sama będę tej chemi pilnowała :D

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Wto wrz 18, 2012 20:08 Re: Część VIII z życia Kociej Przystani :)

Byłabym wdzięczna za plakacik :oops: i puszeczkę. Jeżeli są jakieś rzeczy pilnie potrzebne (wiem, że zawsze są potrzebne, ale bywają kryzysy) do schroniska to dziewczyny piszcie do mnie to będziemy rozkręcać różne akcje. Zgłosiło mi się dużo młodzieży to trzeba ten potencjał wykorzystać :) Powiem szczerze, że zainteresowanie tematem przerosło moje skromne oczekiwania :oops: Zobaczymy czy to chwilowy boom czy coś trwałego.
Jeżeli jakieś zwierzaki nie mają ogłoszeń to może dziewczyny porobią? Dajcie znać,kto nie ma.

Proszę też dopiszcie mnie do listy składkowej. Wrzuciłam pieniążki w piątek (Aange świadkiem :wink: ), a mnie tam nie ma.
Obrazek

evik75

Od: Czw mar 29, 2012 21:26

Post » Wto wrz 18, 2012 20:38 Re: Część VIII z życia Kociej Przystani :)

Przeszukajcie, czy mnie nie ma w składkach, bo coś mi świta że coś tam wrzucałam...
Obrazek

600 826 165

ilka;)

Od: Nie lut 26, 2012 19:58

Post » Wto wrz 18, 2012 20:40 Re: Część VIII z życia Kociej Przystani :)

Na notce Fredka jest błąd!!! To FREDEK a nie Ferdek!!!
Obrazek

600 826 165

ilka;)

Post » Wto wrz 18, 2012 20:42 Re: Część VIII z życia Kociej Przystani :)

Ale żeby nie było, że tylko się drę- reszta notki piękna :ok:
Obrazek

600 826 165

ilka;)

Post » Wto wrz 18, 2012 20:45 Re: Część VIII z życia Kociej Przystani :)

ilka;) pisze:Na notce Fredka jest błąd!!! To FREDEK a nie Ferdek!!!

Zmieniłam :)

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Wto wrz 18, 2012 21:13 Re: Część VIII z życia Kociej Przystani :)

Ja z zapytaniem:)

Czy mój najwspanialszy nosek pod słońcem może być na stronie internetowej w tle :) Jako reklama Kociej Przystani :)

Obrazek

Wiecie czyj to nosek?
Mój nie, mam brzydki, niczym się nie równa z tym najpiękniejszym pod słońcem :mrgreen:

Mar_tika??
MIKUŚ

Post » Wto wrz 18, 2012 21:37 Re: Część VIII z życia Kociej Przystani :)

Nie ma sprawy Ewciu, w końcu drużyna jesteśmy jedna :)
Ilko... Fredek to się dopiero przystojniak robi :D
Aga dzięki wielkie za ubranka na bazarek, są super :ok: Pozwoliłam sobie zabrać, zacznę organizować bazarek w tym tygodniu :mrgreen:
iwoo... ważne że Timonek jest z nami :1luvu:

martika... mnie nie będzie na schronisku w tę niedzielę niestety... mam zajęcia do 20:00 :( Ale jak najbardziej chętnie się nimi zaopiekujemy, jutro coś się postaram z ogłoszeniami nadrobić. Wezmę Mishę - jak angee mówi. Niestety płynów do dezynfekcji nie sprawdzę, bo nie wiem co było i być powinno. Przedzwoń albo napisz proszę jak będziesz mieć chwilę jakbybyś myślała by plakat na zbieranie do puszki wyglądał.

Basiu ja jednak głosuje by to był twój nosek :ryk: Ale koci też piękny haha

Na dyżurku:
poznałam Marcisz, miło mi :piwa: MALUCHY ROBIĄ PIĘKNĄ KOOPĘ :!: :mrgreen:
Boks nr 4 znów trochę mała biegunka (Marzenie trochę net siada, i nie miała jak o tym napisać, a biegunka była też rano).
Poza tym zwróciła uwagę, że puszki małe które mamy w szafce, i mają zdjęcie kociaków - WCALE nie są dla kociaków. Więc zerkajcie na opis z tyłu, co się daje. Policzyła też puszki, wyszło 123 sztuki plus kilka dziesiątek saszetek i małych opakowań z szafki :lol:

Robi się bardzo bojowo, chciałabym wszystkich prosić by mieli na uwadze zachowanie kociastych, trzba ich potrenować ciutkę myślę, bo...
Bono ma przecięte ucho, goi się już, bo strupek wychodzi.
Izi cały czas gada, atakuje każdego kota którego widzi (przynajmniej na mojej zmianie tak miała).
Pola zrobiła się agresywna do innych kotów (wiem, trudno uwierzyć). Naprawdę przyda jej się ten tymczas.
U Belli nie ma żadnej poprawy, jeśli nie zwrócimy się w jej stronę, będzie ciężko z adopcją.
Bercik... myzia się jak zwykle :1luvu: Niestety też nie da sobie w kaszę dmuchać.
Cofa się towarzycho w rozwoju...
W boks wrzuciłam Yoko, w kenel Walerkę - wietrzenie - od jutra ma być już dosyć chłodno.

Żwirek nie przyjechał, ale jest chyba z 6 worów małych i pół wiadra, więc jest ok. Jutro ma być dostawa.
Ah i niech ktoś na tablicy korkowej zostawi notkę w które dni karmimy mokrym, bo zapomniałam :evil:
Obrazek Obrazek Nefi - moje serduszko <3 Obrazek

LadyStardust

Od: Pon cze 25, 2012 21:02

Post » Wto wrz 18, 2012 21:41 Re: Część VIII z życia Kociej Przystani :)

Proponuje wrzucić do kotów Naszą Panią pedagog :mrgreen:
Niech sobie pomówi z każdym "kocim dzieckiem" dla osobności. Może sobie wtedy siądą na dupie :mrgreen:

Evik co Ty na to :ryk:
MIKUŚ

Post » Wto wrz 18, 2012 21:47 Re: Część VIII z życia Kociej Przystani :)

hahaha no to nie jest głupi pomysł, jeśli tylko ktoś ma rękę :1luvu:
Ah zapomniałam dopisać, że żwir nie dojechał bo kurier się nie zjawił :twisted:
Hidi, herzpl, Bona44 - wasze fanty do odebrania na kociarni, słoiczek na kaskę też zostawiony :wink:
Obrazek Obrazek Nefi - moje serduszko <3 Obrazek

LadyStardust

Od: Pon cze 25, 2012 21:02

Post » Śro wrz 19, 2012 5:50 Re: Część VIII z życia Kociej Przystani :)

Jak się tak leją i warcza na siebie to może zostawiac na pokojach Walerkę i Yoko a dodatkowo do klatki króliczej wsadzić Bono(bo on łazi za kotami i ich wkurza a ostatnio nawet sam atakuje) albo Izi (skoro pannica taka zaczepna), bo naprawdę z łagodnego kota jakim była Pola może się zmienić na bojowa wersje ala Walerka więc niezbyt optymistyczna wersja :| i nie chodzi tu tylko o Polę ale o resztę towarzystwa.
Ogólnie nikt tego głośno nie powiedział na forum, ale przy takiej ilości i jakości kotów jaką mamy nie ma mowy o przygarnięciu ani jednego kota więcej (dzikie na sterylki i kalekie są poza ograniczeniami), bo zamiast uszczęśliwiać i pomagać będziemy narażać nowego na stres.
Ostatnio edytowano Śro wrz 19, 2012 5:55 przez aange, łącznie edytowano 2 razy

aange

Od: Czw mar 08, 2012 21:12

[poprzednia][następna]