Zamknięty pers i pingwinek, Pan umarł ['] Pusia w DS.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sie 23, 2012 18:00 Re: Pabianice, zamknięty pers i pingwinek w melinie:(proszę

Szkoda, że nie wspólny, ale dobrze, że oba kocurki mają tymczas.

Aniu, musisz próbować zmienić podejście, bo nie masz racji. Kropla drąży skałę :wink:
Na każdego zwierzaka gdzieś czeka jego dom, problem w tym, jak do niego dotrzeć.
Dlatego uważam, że każda droga jest dobra.

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Czw sie 23, 2012 19:33 Re: Pabianice, zamknięty pers i pingwinek w melinie:(proszę

Byłam o 20 godzinie tak jak napisałam na kartce, ale niestety, nie otworzyli mi drzwi pomimo pukania.
Okno było otwarte, więc musiał tam ktoś być.
Napisałam karteczkę że jutro też tam pójdę.
Martwi mnie to, bo nie są widocznie zainteresowani pomocą tym kotom jak i im, co też nadmieniłam w liście, bo zapytałam czy oni mają jedzenie. Nie skusili się też na kwotę 200złotych za oba koteczki.

Pukałam do tych drzwi.

Obrazek
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Czw sie 23, 2012 19:37 Re: Pabianice, zamknięty pers i pingwinek w melinie:(proszę

Kurcze.......niedobrze........
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Czw sie 23, 2012 19:47 Re: Pabianice, zamknięty pers i pingwinek w melinie:(proszę

Może pomroczność jasna ich ogarnęła :(
Aniu, nie poddawaj się! :ok:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Czw sie 23, 2012 19:49 Re: Pabianice, zamknięty pers i pingwinek w melinie:(proszę

Erin pisze:Może pomroczność jasna ich ogarnęła :(
Aniu, nie poddawaj się! :ok:

Może i tak, bo zaduchem alkoholowym nawet przez drzwi jechało. :(
Obrazek Obrazek

Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)

Anna61

Post » Czw sie 23, 2012 19:52 Re: Pabianice, zamknięty pers i pingwinek w melinie:(proszę

To okno to jest parter? Może koty by same wyszły .........skuszone zapachowym czyms postawionym pod oknem? - zakładam, ze często bywają głodne...

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Post » Czw sie 23, 2012 20:18 Re: Pabianice, zamknięty pers i pingwinek w melinie:(proszę

Neigh pisze:To okno to jest parter? Może koty by same wyszły .........skuszone zapachowym czyms postawionym pod oknem? - zakładam, ze często bywają głodne...

To okno było dzisiaj pierwszy raz otwarte i to dolna jedna połówka co mnie bardzo zdziwiło.
Pewnie drzwi z jednego pomieszczenia do drugiego były zamknięte aby koty nie wyszły, bo koty podobno nie wychodzą.
Ten zaduch cały czas mam w nozdrzach.

Dziewczyny, może ka_towiczanka ma rację, że się czepiamy, bo koty mają przecież dom. :roll: :wink:

ka_towiczanka pisze:Pseudopomoc kotom, jaka ostatnio coraz częściej jest propagowana na miau, wywołuje u mnie uczucie głębokiego wstydu , że jeszcze w ogóle tu wchodzę, by czytać o tych wszystkich poczynaniach.
Koty mają właścicieli. Dom niewychodzący z nieotwieranymi oknami. Dom niespełniający standardów jakie chciałoby widzieć miau /jak większość domów/, ale dom. Koty zostają same, do wieczora, jak większość zwierząt mających pracujących opiekunów. Są w dwójkę. Ale jednej pani z drugą panią się nie podoba: bo "melina, alkoholicy, menele". Jak łatwo się przyczepia etykietki! Ale określenie "fanatyczne, rozhisteryzowane kociary wtykające nos w nie swoje sprawy" to oczywiście już tylko obelga?
Dlaczego te koty trzeba "ratować"? Nie wystarczą zwierzęta bezpańskie? Już toczy się walka i kłótnie o skórę na niedźwiedziu. Bo to pers, nieczesany!, a byle kto przecież nie może takiego posiadać, krzywda się dzieje, już czujni sąsiedzi i dzielne forumowiczki zadbają, żeby koty odebrano, rozdzielono, jednego umieszczono w cudownym, properskim DT gdzie spędzi szczęśliwe lata w stadzie innych kotów, ponieważ nikt nie będzie odpowiednio dobry by zostać nowym opiekunem. A może drugi kot zostanie "uratowany" i rozpocznie nowe wspaniałe życie w schroniskowej klatce. Czy Wy naprawdę nie macie nic konkretnego do roboty? Ech, mam tylko nadzieję, że właściciele zwierząt poradzą sobie z tą krucjatą.
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Czw sie 23, 2012 20:28 Re: Pabianice, zamknięty pers i pingwinek w melinie:(proszę

Dałabyś do tego domu jakiegoś kota?
A szczura?

No karalucha to moze tak :wink: i tyle tytułem odpowiedzi.

Obrazek

Neigh

Post » Czw sie 23, 2012 20:32 Re: Pabianice, zamknięty pers i pingwinek w melinie:(proszę

Plus jest taki, że ludzie widać mają na tyle przytomności, żeby zamykać gdzieś koty otwierając niezabezpieczone okno. Minus, i to poważny, to fakt, ze osoby uzależnione nie są na ogół w stanie zadbać o siebie a co dopiero o istoty od nich zależne (dzieci, zwierzęta).

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Czw sie 23, 2012 20:36 Re: Pabianice, zamknięty pers i pingwinek w melinie:(proszę

Anna61 pisze:Dziewczyny, może ka_towiczanka ma rację, że się czepiamy, bo koty mają przecież dom. :roll: :wink:

Neigh pisze:Dałabyś do tego domu jakiegoś kota?
A szczura?

No karalucha to moze tak :wink: i tyle tytułem odpowiedzi.

Neigh, to była oczywiscie ironia z mojej strony. :lol:

alix76 pisze:Plus jest taki, że ludzie widać mają na tyle przytomności, żeby zamykać gdzieś koty otwierając niezabezpieczone okno. Minus, i to poważny, to fakt, ze osoby uzależnione nie są na ogół w stanie zadbać o siebie a co dopiero o istoty od nich zależne (dzieci, zwierzęta).

A to podobno młodzi ludzie są,(+-35lat) kobieta i mężczyzna. :(
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Czw sie 23, 2012 22:00 Re: Pabianice, zamknięty pers i pingwinek w melinie:(proszę

Tak mi się teraz przypomniało ... rok temu, przy okazji akcji pomocy dla persa z działek, dziewczyny łapiące dowiedziały sie od działkowców, że na pewno chcą go złapać, zeby sprzedać z zyskiem :(
Zostały wyzwane od złodziejek i postraszone policją :roll:

Takie luźne skojarzenie bo jak tym ludziom tez to wpadnie do głowy, to nie oddadzą ...
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Czw sie 23, 2012 22:29 Re: Pabianice, zamknięty pers i pingwinek w melinie:(proszę

Powiem wam, że jednak piera miałam gdy pukałam w te drzwi Obrazek
córka stała trochę dalej w bezpiecznej odległości, bo tak to wcześniej rozmawiałyśmy jeszcze w aucie
cytuję :mrgreen:
córka-
mamusia, a jak nas tam zabiją, to może miau domyśli się i pójdzie do naszego domu koty ratować? :roll:
ja-
wiesz co, to ty zostań a ja sama pójdę. :wink:
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Pt sie 24, 2012 6:46 Re: Pabianice, zamknięty pers i pingwinek w melinie:(proszę

Anna61 pisze:Powiem wam, że jednak piera miałam gdy pukałam w te drzwi Obrazek
córka stała trochę dalej w bezpiecznej odległości, bo tak to wcześniej rozmawiałyśmy jeszcze w aucie
cytuję :mrgreen:
córka-
mamusia, a jak nas tam zabiją, to może miau domyśli się i pójdzie do naszego domu koty ratować? :roll:
ja-
wiesz co, to ty zostań a ja sama pójdę. :wink:

:ryk:

Przepraszam, ale pękłam:-)

Obrazek

Neigh

Post » Pt sie 24, 2012 6:49 Re: Pabianice, zamknięty pers i pingwinek w melinie:(proszę

Avian pisze:Tak mi się teraz przypomniało ... rok temu, przy okazji akcji pomocy dla persa z działek, dziewczyny łapiące dowiedziały sie od działkowców, że na pewno chcą go złapać, zeby sprzedać z zyskiem :(
Zostały wyzwane od złodziejek i postraszone policją :roll:

Takie luźne skojarzenie bo jak tym ludziom tez to wpadnie do głowy, to nie oddadzą ...

Pamiętam tego persa - po tegorocznej zimie - raczej na wiosnę działkowcy nie mieli już kogo chronić przed wariatkami z Miau. Kota BARDZO kochali i oddać nie chcieli ( jakiez to powszechne........) ale nie na tyle jednak by do weta zawieźć czy do domu zabrać.

Obrazek

Neigh

Post » Pt sie 24, 2012 7:00 Re: Pabianice, zamknięty pers i pingwinek w melinie:(proszę

Anna61 pisze:Byłam o 20 godzinie tak jak napisałam na kartce, ale niestety, nie otworzyli mi drzwi pomimo pukania.
Okno było otwarte, więc musiał tam ktoś być.
Napisałam karteczkę że jutro też tam pójdę.
Martwi mnie to, bo nie są widocznie zainteresowani pomocą tym kotom jak i im, co też nadmieniłam w liście, bo zapytałam czy oni mają jedzenie. Nie skusili się też na kwotę 200złotych za oba koteczki.

Pukałam do tych drzwi.

Obrazek

Gdy mówiłaś o zniszczonych drzwiach, to nawet przez myśl mi nie przeszło, że mogą być TAK ZNISZCZONE !
To bardziej jakiś właz do schronu przypomina (po wybuchu bomby atomowej).

Ciekawe jak kotki się czują przy tym odurzającym zapachu alkoholu :(

ja1

Od: Czw cze 16, 2011 21:37

[poprzednia][następna]