Warszawa zaginiony SAURON odnalazł się po 4 miesiącach :)...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sie 01, 2012 21:15 Re: Warszawa- Żoliborz zaginął czarny kotek SAURON

Jakkolwiek dziwnie by to nie zabrzmiało, ale byłam dzisiaj u profesjonalnego jasnowidza. Tego samego, który pomógł odnaleźć Ogrynię. I on mi powiedział, że z całą pewnością Sauronek żyje i ma się całkiem nieźle. Albo został przygarnięty albo ktoś go dokarmia, więc nie głoduje. Z tym, że jako prawdopodobną lokalizację wskazał mi Bielany a konkretniej okolice ul. Żeromskiego. Brzmi to niewiarygoodnie, ale w przypadku Ogryni też tak było i się sprawdziło. W związku z tym szukam osób lub karmicielek z tamtego rejonu. Jest ktoś taki na forum. Będę potrzebowała pomocy przy ogłoszeniach bo sama takiego rejonu nie ogarnę. Jutro maryniaj mi pomoże, ale może znalazł by się ktoś jeszcze?

PS. Jak zmienić tytuł wątku? CHciałam dodać, że szukam karmicielek.
Moja kocia ferajna: Sauron, Sheela i Arya :)...

Obrazek Obrazek Obrazek

Almare

Od: Wto lip 17, 2012 6:57

Post » Śro sie 01, 2012 21:17 Re: Warszawa- Żoliborz zaginął czarny kotek SAURON

Wejdź na swój pierwszy post-pod spodem masz napis "zmień" -skasuj stary tytuł i wpisz nowy-kliknij "wyślij" i już!
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Śro sie 01, 2012 21:28 Re: Warszawa- Żoliborz zaginął czarny kotek SAURON

Osobiście uważam, że jasnowidzenie to bzdura, ale nie zmienia to faktu, że znam tam karmicielki i tamtejsze koty. Podałam namiar na PW. :ok:
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Od: Pon gru 03, 2007 8:41

Post » Śro sie 01, 2012 21:34 Re: Warszawa- Żoliborz zaginął czarny kotek SAURON

Widziałam dzisiaj ogłoszenia,
na Krasińskiego mieszkają moi rodzice,
będą się rozglądać
wielkie kciuki :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Śro sie 01, 2012 21:35 Re: Warszawa- Żoliborz zaginął czarny kotek SAURON

Ja także nie wierzę w jasnowidzenie, ale moją Ogrynię znalazłam tam gdzie mi wskazał ten właśnie jasnowidz.
To, jak traktujesz koty, decyduje o twoim miejscu w niebie. - Robert A. Heinlein
Justynka [*] 26.8.2011 Piglunia [*] 29.9.2011 Babunia [*] 24.11.2014 Rysio [*] 10.10.2016 Ogrynia-zaginęła 8.10.2011 odnaleziona 25.02.2012 zm. 26.11.2018, Tosia [*] 25.03.2019

Iwonami

Od: Wto sie 10, 2010 21:53

Post » Śro sie 01, 2012 21:39 Re: Warszawa- Żoliborz zaginął czarny kotek SAURON

Też nie wierzę, ale jakby mi zagineło zwierze to bym poruszyła niebo i ziemie łącznie z jasnowidzami. I kazdy ślad jest dobry. A skoro raz się sprawdziło to i teraz też :ok:
Zapraszamy na bazarek: viewtopic.php?f=20&t=149261

blackobsession

Od: Wto lis 30, 2010 23:57

Post » Śro sie 01, 2012 23:43 Re: Warszawa- Żoliborz zaginął czarny kotek SAURON

Ja bym sprawdziła jeszcze, czy w tej okolicy, gdzie słychać było miauczenie, nie ma jakiejś dziury, skąd kot nie może się wydostać. Był tu już przypadek kota uwięzionego w kominie, na strychu, spoza forum wiem o wpadnięciu kota do studzienki przy domu (trzeba było kuć ścianę w piwnicy, żeby go wydostać) oraz do rynny. Warto też sprawdzać balkony na parterze, jeśli takie w okolicy są. Na takim balkonie pod drewnianą paletą też ukrywała się czyjaś zguba, zupełnie niewidoczna.
NA PILNE LECZENIE KOTÓW Z CMENTARZA- KONTO
https://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=157308

mziel52

Od: Czw gru 27, 2007 20:51

Post » Czw sie 02, 2012 7:47 Re: Warszawa- Żoliborz zaginął czarny kotek SAURON

Almare pisze:Jakkolwiek dziwnie by to nie zabrzmiało, ale byłam dzisiaj u profesjonalnego jasnowidza. Tego samego, który pomógł odnaleźć Ogrynię. I on mi powiedział, że z całą pewnością Sauronek żyje i ma się całkiem nieźle. Albo został przygarnięty albo ktoś go dokarmia, więc nie głoduje. Z tym, że jako prawdopodobną lokalizację wskazał mi Bielany a konkretniej okolice ul. Żeromskiego. Brzmi to niewiarygoodnie, ale w przypadku Ogryni też tak było i się sprawdziło. W związku z tym szukam osób lub karmicielek z tamtego rejonu. Jest ktoś taki na forum. Będę potrzebowała pomocy przy ogłoszeniach bo sama takiego rejonu nie ogarnę. Jutro maryniaj mi pomoże, ale może znalazł by się ktoś jeszcze?

PS. Jak zmienić tytuł wątku? CHciałam dodać, że szukam karmicielek.

To bardzo prawdopodobne, że kot przewędrował kawałek i jest dalej od domu. To zwiększa szanse, że nie może bo nie umie znaleźć drogi do domu! Więc działaj - drukuj i wieszaj ogłoszenia, dasz radę! Wiem, że to mega męczące, chodzenie z plakatami i taśmą w zębach i wieszanie ogłoszeń gdzie się da, ale trzeba. Tak jak Ci już pisałam, j szukając Gucia obwieszałam całą bliższą i dalszą okolicę (zginął na Sadybie, a ja wieszałam plakaty nawet w Wilanowie, Konstancinie czy na Czerniakowie). Miałam system - każdy dzień inny rejon, a za tydzień powtórka, bo plakaty są zrywane.
Sprawdzają się też małe karteczki wrzucane do skrzynek lub wkładane za szyby samochodów.
Nie czekaj na pomoc, tylko bierz swojego chłopa ;) i ruszajcie! Ja całą akcję plakatowo - informacyjną prowadziłam praktycznie sama, jedna kochana osoba pomogła mi w samych poszukiwaniach (dziękuję Renatko:) )
http://koty-nurmi.blogspot.com - moje kochane kociska :) zapraszam serdecznie do nas!

nurmi

Od: Sob lis 20, 2010 10:14

Post » Czw sie 02, 2012 9:44 Re: Warszawa- Żoliborz zaginął czarny kotek SAURON

Skontaktowałam się już dzisiaj z dwiema karmicielkami z Bielan i zaraz ruszam na "tapetowanie"... Ale dzisiaj jestem strasznie nerwowa. Zbeczałam się, ręce mi się trzęsą. Ech...

Obrazek Obrazek Obrazek

Almare

Post » Czw sie 02, 2012 11:40 Re: Warszawa- Żoliborz zaginął czarny kotek SAURON

Coś nowego czarnego podobnego trafiło na paluch:
(ostatnia strona ze zdjęciami)
viewtopic.php?f=1&t=137841&start=930
Obrazek

zoyabea

Od: Pon wrz 27, 2010 15:39

Post » Czw sie 02, 2012 14:53 Re: Warszawa- Żoliborz zaginął czarny kotek SAURON

Dzwoniłam dzisiaj rano a teraz się nie mogę dodzwonić. Czy na Paluchu zawsze się sprawdza czy zwierzak ma mikroczipa?

Widziałam się z tatą i jeszcze mnie opierdzielił, że mu się nie podoba co się ze mną dzieje. A nic nie wie bo cały zeszły tydzień się nie widzieliśmy. Powiedział, że mnie rozumie, ale ale na kocie się świat nie kończy. Jakby mi jeszcze jego gadanie było potrzebne do szczęścia. I tak dzisiaj mam znowu dzień kryzysowy.

Obrazek Obrazek Obrazek

Almare

Post » Czw sie 02, 2012 15:04 Re: Warszawa- Żoliborz zaginął czarny kotek SAURON

I dzwoniła do mnie jakaś pani z radami (wszystkie wdrożone) i historią o swoim zaginionym kocie, który się odnalazł po dziewięciu miesiącach. Jak już straciła wiarę w to, że się odnajdzie i przygarnęła innego kotka. Potęga ogłoszeń. Ten kotek się odnalazł 15 km od domu !!!

Obrazek Obrazek Obrazek

Almare

Post » Czw sie 02, 2012 15:23 Re: Warszawa- Żoliborz zaginął czarny kotek SAURON

A nie ma ktoś może pod ręką psa z nosem do kotów?

Obrazek Obrazek Obrazek

Almare

Post » Czw sie 02, 2012 15:37 Re: Warszawa- Żoliborz zaginął czarny kotek SAURON

Almare pisze:Dzwoniłam dzisiaj rano a teraz się nie mogę dodzwonić. Czy na Paluchu zawsze się sprawdza czy zwierzak ma mikroczipa?

Almare, dzwonisz na telefon ze strony Palucha? Najlepiej skontaktuj się bezpośrednio z wolontariuszkami:
wolontariat-Paluch pisze:Wsparcie w adopcjach normalnych i warunkowych:[/color][/u] alareipan (tel. 515 263 192), jamkasica (tel. 606 499 566)

Zerknij też na stronę kwarantanny, bo tam obok zdjęcia są informacje, skąd kot został przywieziony:
http://paluch1.home.pl/system_kwarantanna.php
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Od: Pon gru 03, 2007 8:41

Post » Czw sie 02, 2012 15:50 Re: Warszawa- Żoliborz zaginął czarny kotek SAURON

joshua_ada pisze:
Almare pisze:Dzwoniłam dzisiaj rano a teraz się nie mogę dodzwonić. Czy na Paluchu zawsze się sprawdza czy zwierzak ma mikroczipa?

Almare, dzwonisz na telefon ze strony Palucha? Najlepiej skontaktuj się bezpośrednio z wolontariuszkami:
wolontariat-Paluch pisze:Wsparcie w adopcjach normalnych i warunkowych:[/color][/u] alareipan (tel. 515 263 192), jamkasica (tel. 606 499 566)

Zerknij też na stronę kwarantanny, bo tam obok zdjęcia są informacje, skąd kot został przywieziony:
http://paluch1.home.pl/system_kwarantanna.php

Te telefony nic Ci nie dadza, bo nikt oprocz wlasciciela nie bedzie wiedzial czy to ten kot.
Najlepiej gdybys podjechala do schronu osobiscie np w weekend i umowila sie z kims z nas z wolontariatu.
Dodzwonienie sie do biuraadopcyjnego czesto graniczy z cudem :?
Obrazek

zoyabea

Od: Pon wrz 27, 2010 15:39

[poprzednia][następna]