EXO DO ADOPCJI 3 OSESKI DO ADOPCJI FOTKI

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw maja 03, 2012 8:47 Re: BOIDUPKA OPERACJA 11MAJA kolejna seta i kolejny rok bez

dorcia44 pisze:dzięki słonko ,Sinupret mam ,kiedyś Bartek dostał od lekarza takie darmowe próbki .
Ja jak nie wezmę swojej porcji to nic nie pomoże.
Najważniejsze że mija .
Przed urodzeniem syna większość czasu spędzałam w szpitalach ,gdzieś tak jak Bartek miał 6-8 lat wszystko się z lekka wyciszyło.
Na tyle że nie kursuje po szpitalach .
Nawet czasowo mogę odstawiać steryd .
Nie biorę też eufiliny dożylnie ani hydrokortyzonu ,a to już zawsze musiałam mieć pod ręką ,musiałam sama nauczyć sie robić dożylnie zastrzyki bo pogotowie było za wolne :roll:

ja męczę się dopiero od 5 lat
ale nie będzie chyba gorzej :)
szkoda tylko ,że mając 34 lata płuca mają 60 8O
Obrazek...Obrazek

ruda32

Od: Pt maja 21, 2010 21:56

Post » Czw maja 03, 2012 8:50 Re: BOIDUPKA OPERACJA 11MAJA kolejna seta i kolejny rok bez

dorcia44 pisze:Kotinko ,chyba znam tego aktora tylko nie wiem skąd ..gdzie grał ?

Ojku, w bardzo wielu filmach i serialach - też. Mnie najbardziej podobał sie w "Świadku koronnym" (na podstawie, którego powstał serial tv albo odwrotnie :roll: :wink: pt. "Odwróceni"), gdzie grał Skalpela. REWELACJA .... jak go zabili (grał gangstera), to się zryczałam jak głupia :oops: Ten film i serial mogę oglądac na okrągło :D
Ostatni film z Bobrowskim to chyba "Bokser" (o Przemku Salecie) - był niedawno w tv. Grał tez w serialu "Instynkt" - policjanta.

A serial "Ekipa" oglądałaś ? (juz bez Bobrowskiego), ale też ze świetną obsadą. To wg mnie najlepszy film tego gatunku. Aga Holland - zrobiła go po mistrzowsku.

Kuruj się, Dorciu, i bierz grzecznie lekarstwa - musisz szybko wyzdrowieć :D
"Aby mieć właściwe spojrzenie na własną pozycję w życiu,człowiek powinien posiadać psa, który będzie go uwielbiał,i kota, który będzie go ignorował"/ D. Bruce
Obrazek
Szarusia [*]; Roki [*]; Kiciucha [*]; Santa [*]2011; Tinka [*]2013; Timorka [*]2013; Azira [*]2015; Cynamon [*] 2019; Fituś [*] 2020; Tola [*] 09.2020; Tosia[*] 04.2021; Tysia [*] 12.2021; Dziunia [*] 02.2024.

Kotina

Od: Czw sty 26, 2012 15:52

Post » Czw maja 03, 2012 9:53 Re: BOIDUPKA OPERACJA 11MAJA kolejna seta i kolejny rok bez

nie oglądałam :oops:
ja od niedawna oglądam telewizję :roll:

ruda ja mając 21 lat byłam już na rencie i tak jest do tej pory ,spirometria ostatnia 2lata temu po lekach rozszerzających oskrzela określiła mnie na 70 lat.
ale 5 lat temu robiąc spirometrie prywatnie zapis był poza jakąkolwiek normą ,to się zmienia :wink:
Stanęłam wtedy na komisji bez badań :oops: więc odesłali mnie na spirometrie ,a podpisane mieli z prywatna lecznicą...
Maltretowali mnie tam z godzinę :twisted:

dla mnie najważniejsze było aby moje dziecko było zdrowe ,to było moje największe marzenie ,aby nigdy nie przechodził tego co ja i moi rodzice ze mną..
Mój brat też ma astmę (i pali papierochy :evil: ),tata też miał...też kopcił ..czego nigdy nie potrafiłam zrozumieć.
Dusił się okropnie i sięgał po fajka :evil: :cry:
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Czw maja 03, 2012 12:21 Re: BOIDUPKA OPERACJA 11MAJA kolejna seta i kolejny rok bez

dorcia44 pisze: spirometria ostatnia 2lata temu po lekach rozszerzających oskrzela określiła mnie na 70 lat.
ale 5 lat temu robiąc spirometrie prywatnie zapis był poza jakąkolwiek normą ,to się zmienia :wink:
Stanęłam wtedy na komisji bez badań :oops: więc odesłali mnie na spirometrie ,a podpisane mieli z prywatna lecznicą...
Maltretowali mnie tam z godzinę :twisted:

Ja to już nawet nie mogę zrobić spirometrii, bo nie mam takiego wydechu, jaki jest potrzebny do zrobienia tego badania. :wink:
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Czw maja 03, 2012 12:33 Re: BOIDUPKA OPERACJA 11MAJA kolejna seta i kolejny rok bez

no niestety ,tak to z astmą bywa ,raz ma się wydech na 60 ,a raz nie ma się nic :mrgreen:
swego czasu rehabilitant w szpitalu nauczył mnie ćwiczeń oddechowych ,gimnastyka nie kłopotliwa ale pomocna.
Bywał czas ze wychodziłam z domu i już do niego nie wracałam ,zbierali mnie z ulicy.
Oby te czasy nigdy nie wróciły ,niech już będzie jak jest .
Zdecydowanie najlepiej jest kiedy siedzę i nic nie robię :wink:

Byłam u moich podopiecznych ,juz się tak nie boją ,przychodzą do mnie ,patrzą ,ocierają się,nadal jednak nie widzę 5 kota :roll:
w śmietniku na tamtym osiedlu ktoś wystawił do śmieci żywą ,piękną choinkę ,która jest w donicy i już puszcza młode listki :cry: :cry: :cry:
po kiego grzyba kupili w donicy ,a teraz wyrzucają ,to jest nieludzkie i pozbawione logiki. :evil:
Chciałam zabrać ale nawet nie podniosłam :|
Obrazek

dorcia44

Post » Czw maja 03, 2012 13:07 Re: BOIDUPKA OPERACJA 11MAJA kolejna seta i kolejny rok bez

Obrazek
Kot podkołderkowy ;)

Obrazek
Obrazek
Obrazek
:1luvu:

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Czw maja 03, 2012 13:21 Re: BOIDUPKA OPERACJA 11MAJA kolejna seta i kolejny rok bez

Fajny ten białasek z płaskim nochem :D

Mnie dzisiaj łeb pęka :evil: Ciśnienie pewnie spada i samopoczucie mam kiepskie.
Kiedyś zmiany pogody mi nie dokuczały .....i komu to kurna przeszkadzało :evil:
A ja się jeszcze muszę spakować,bo jutro na tę wystawę do Pragi jadę z kurduplem.
Muszę się duchowo przygotawać na długa jazdę....

Wanilka

Od: Śro kwi 16, 2008 16:47

Post » Czw maja 03, 2012 14:44 Re: BOIDUPKA OPERACJA 11MAJA kolejna seta i kolejny rok bez

OKI pisze:Obrazek
Kot podkołderkowy ;)

Obrazek
Obrazek
Obrazek
:1luvu:

Jaka ta Boidupka :wink: robi się śliczna. Widac, że oczka juz znacznie lepiej, aż miło popatrzyc :D
Co to znaczy dobra "dorciowa" opieka.

Dorciu, współczuję Ci bardzo .... astma to musi być paskudne chorubsko .....

Nic, a nic nie mówię o sobocie. W ogóle milcze jak zaklęta :|
"Aby mieć właściwe spojrzenie na własną pozycję w życiu,człowiek powinien posiadać psa, który będzie go uwielbiał,i kota, który będzie go ignorował"/ D. Bruce
Obrazek
Szarusia [*]; Roki [*]; Kiciucha [*]; Santa [*]2011; Tinka [*]2013; Timorka [*]2013; Azira [*]2015; Cynamon [*] 2019; Fituś [*] 2020; Tola [*] 09.2020; Tosia[*] 04.2021; Tysia [*] 12.2021; Dziunia [*] 02.2024.

Kotina

Od: Czw sty 26, 2012 15:52

Post » Czw maja 03, 2012 14:58 Re: BOIDUPKA OPERACJA 11MAJA kolejna seta i kolejny rok bez

i był przemarsz, upał umiarkowany
dziewczyny wyglądały tak
Obrazek

a plaskacze fajne,

gośka i zwierzyniec :)

Od: Sob cze 28, 2008 19:57

Post » Czw maja 03, 2012 15:01 Re: BOIDUPKA OPERACJA 11MAJA kolejna seta i kolejny rok bez

Białasek coraz piekniejsza. Prawdziwa z Ciebie czarodziejka Dorciu 8)

Z choinkami to niestety sprawa trudna. Takie prawdziwie w doniczkach hodowane to sa mega drogie. Te co kupujemy (ja takze) to sa wykopywane i na czas świateczny w doniczki upychane. Nasza tegoroczna to była nawet krzywo wepchnieta. :roll: Poniewaz była ciagle podlewana to nawet igieł nie gubiła i wypusciła maleńki zielony czupek. Dbalismy o nią, pielegnowalismy. W IV chłopaki posadzili ja w ogródku. I chyba nic z tego nie będzie. Pomimo podlewania zaczyna brązowieć :(
Obrazek

LimLim

Od: Sob lut 23, 2002 20:08

Post » Czw maja 03, 2012 15:15 Re: BOIDUPKA OPERACJA 11MAJA kolejna seta i kolejny rok bez

Bielinka słodziak odmieniona-czary cyco?
Na oczyszczenie oskrzeli:
Napar z siemienia lnianego
1 łyżkę siemienia zalewamy szklanką wrzątku i odstawiamy pod przykryciem na 15 min. Pijemy 2 razy dziennie, aby oczyścić oskrzela z wydzieliny.
Jak zrobię syrop z mniszka i z sosny to Ci dam.
Serniczek

Post » Czw maja 03, 2012 15:49 Re: BOIDUPKA OPERACJA 11MAJA kolejna seta i kolejny rok bez

OKI dzięki :D
mi oczywiści fotki się nie otwierają :twisted:

Gosiu dziękuję za te 3kwiatuszki i za tą scenerię :1luvu:

a BB jest :1luvu:
tyle że płoszek straszny :cry: głos obcy i kot znika ... :cry:

ja zaraz do pracy ,wczoraj miałam wolne a dziś lecę ,ale to dobrze mimo wszystko dziś lepiej się czuję ,dobrze jednak że spirometrii nie muszę robić bo by myśleli że maszyna nawala :mrgreen:
Jak siedzę jest w miarę ok. ale nic to ..dyć to dla mnie nie pierwszyzna :piwa:
Obrazek

dorcia44

Post » Czw maja 03, 2012 15:51 Re: BOIDUPKA OPERACJA 11MAJA kolejna seta i kolejny rok bez

Ale BB oczka wyładniały idzie ku dobremu :ok:
Obrazek

"Pozostajesz na zawsze odpowiedzialny za to co oswoiłeś..." Antoine de Saint Exupery (Mały Książe)

Dolores

Od: Nie gru 02, 2007 19:46

Post » Czw maja 03, 2012 15:54 Re: BOIDUPKA OPERACJA 11MAJA kolejna seta i kolejny rok bez

staram się jak mogę :D
Obrazek

dorcia44

Post » Czw maja 03, 2012 19:09 Re: BOIDUPKA OPERACJA 11MAJA kolejna seta i kolejny rok bez

Dorciu jak cudownie wyprowadzasz te boidupki na cywilizowane Futerka :D

kaja888

Od: Pon wrz 29, 2008 21:03

[poprzednia][następna]