Cz. VI Kocia Przystań Sosnowiec.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie kwi 01, 2012 13:51 Re: Cz. VI Kocia Przystań Sosnowiec.

KITA - RZESZÓW pisze:Kochani u nas wielkie odliczanie :D już nie mogę się doczekać 14 :ryk: :1luvu:

U Nas również. Czekamy na Was!

A Ja właśnie zdjęłam szwy Paris i te posterylkowe, i te po amputacji ogona. Dziewczynka juz szczęśliwa a jaki z Niej miziak. Ehh........widać że już szczęśliwa.
MIKUŚ

Post » Nie kwi 01, 2012 13:54 Re: Cz. VI Kocia Przystań Sosnowiec.

Niestety Was zaskocze moi Drodzy i to nie prima aprillis.

W tym tygodniu po raz IV musimy udać się do Wrocłwia z Ksenią. Niestety. Okazuje się że włoski wrastają w kierunku gałki ocznej i ją podrazniają. Domyślam się co Dr zrobi. Prawdopodobnie poddamy ją jeszcze jednemu kosmetycznemu zabiegowi. I powinno juz byc ok.
MIKUŚ

Post » Nie kwi 01, 2012 15:00 Re: Cz. VI Kocia Przystań Sosnowiec.

Sova, hyhyhy

ja żem była rano na dyżurze,
mnie zaskoczyło, że wszystko w miarę było OK, nikt się za bardzo nie prał, poza tymi końskimi zalotami Berta do Gosi - ona mu pupę, a on jej z liścia 8O
brzydkie kupy: Amelii (już pojutrze można odrobaczyć ponownie), Jenny, Gosia też nie za ładna, ale u nikogo nie widziałam robaków. Aśka bardzo płakała, to się ugięłam i ją wzięłam zamiast Amelii na zewnątrz, tylko na parę godzin, Mikuś, przyłazisz i możesz dać z powrotem Amelię. Bo tak sobie myślę, że ona też stresuje inne koty, które nawet przejść nie mogą żeby ich nie obsyczała i nie obwarczała. A jak otworzyłam wolierę na dyżurze, to Aśka rzuciła się do misek, nie wiem, może się boi przy innych kotach jeść?

No i wygląda na to, że mamy wreszcie tego białego pełnojajecznego kocurka, wsadziłam go do boksu 2, na razie jeszcze wystraszony.
Koty wrocławskie polecają się do adopcji: http://www.kocizakatek.pl
Zapraszam na wątek Kociego Zakątka: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=154740

wiiwii

Od: Pt sty 13, 2012 17:33

Post » Nie kwi 01, 2012 21:36 Re: Cz. VI Kocia Przystań Sosnowiec.

MIKUŚ pisze:Niestety Was zaskocze moi Drodzy i to nie prima aprillis.

W tym tygodniu po raz IV musimy udać się do Wrocłwia z Ksenią. Niestety. Okazuje się że włoski wrastają w kierunku gałki ocznej i ją podrazniają. Domyślam się co Dr zrobi. Prawdopodobnie poddamy ją jeszcze jednemu kosmetycznemu zabiegowi. I powinno juz byc ok.

Dzięki Basi Sayurka/Ksenia zaszczepiona na grzyba, ucho wysmarowane Clotrimazolem i śpi słodko na nagrzanym piecu właśnie:) Prawe oczko coraz bardziej przymyka i łzawi jej, widać włoski drażnią oko...... :cry: ale może już w czwartek zobaczy ją Pan Doktor we Wrocku :)

Basiu dziękujemy za pomoc!

lukazon

Od: Czw mar 01, 2012 11:00

Post » Pon kwi 02, 2012 10:50 Re: Cz. VI Kocia Przystań Sosnowiec.

http://www.youtube.com/watch?v=AA5DsLzS ... re=related

Ira pojechała do domu! :))))))))))))))))
Wszystkim się uda! Mam ochotę wycałować wszystkich!

Ale wiem, że Michał siedzi i mu smutno.
Koty wrocławskie polecają się do adopcji: http://www.kocizakatek.pl
Zapraszam na wątek Kociego Zakątka: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=154740

wiiwii

Od: Pt sty 13, 2012 17:33

Post » Pon kwi 02, 2012 12:16 Re: Cz. VI Kocia Przystań Sosnowiec.

Wspaniale. Czy to ten dom, który proponowałam? Ira jako pierwszy kot w życiu tych ludzi ma szanse się naprawdę wykazać. Mam nadzieję że otworzy ludziom wrota do kociego świata 8)

Czemu Michał jeszcze się nie ujawnił na forum? Ja mu tu reklamę zrobiłam, że kolejny mężczyzna na kiciarni, a jego nie ma :twisted: MICHAŁ!! Where are you?
MIKUŚ

Post » Pon kwi 02, 2012 12:17 Re: Cz. VI Kocia Przystań Sosnowiec.

biedna ta gosia tak dupsko wywala :roll: a jenny marznie jak ja wzielam na rece to sie trzesla 8O smieci nie wyzucilam bo bylo ich malo szkoda worka...

herzpl

Od: Czw mar 04, 2010 11:27

Post » Pon kwi 02, 2012 12:20 Re: Cz. VI Kocia Przystań Sosnowiec.

No i jedziemy w czwartek do Wrocławia.
Termin umówiony. Doktor lekko załamany, ale tak jak mówił nie oczekujmy cudów. Ważne że widzi. Jednakże mam nadzieję że coś poradzi Sajce :roll: Przy okazji kolejnej już narkozy (minęły 4 tygodnie od operacji) zostanie od razu wysterylizowana. Trudno troszkę więcej zapłacimy, ale unikniemy kolejnej narkozy, ileż można :roll: Biedna tyle się nacierpiała w swoim życiu..... Mam nadzieję że wybaczy Nam kolejny zabieg :|
MIKUŚ

Post » Pon kwi 02, 2012 12:25 Re: Cz. VI Kocia Przystań Sosnowiec.

Grządkę w okolicach czwartku-piatku można puścić do woliery. Wszysto zależy jak będzie się czuła po wczorajszym szczepieniu.

Natomiast biedna Jenny musi jeszcze siedzieć w kiciu. W piątek ją zaszczepię, ok. niedzieli szwy do zdejmę i może też wejść do woliery.

A Gosia, nasza mała Gosia - widzę że już troszkę lepiej, spokojnie dajmy jej czas, w razie konieczności damy tablety. Ale na to jest zawsze czas. Myślę że po prostu hormony muszą spaść. A jak mają spaść skoro Mr Bercik ją podrywa :wink:
MIKUŚ

Post » Pon kwi 02, 2012 16:05 Re: Cz. VI Kocia Przystań Sosnowiec.

wiiwii pisze:

Powodzenia w nowym domu śliczności :ok: :ok: :ok: :wink:

bubor

Od: Czw maja 24, 2007 18:25

Post » Pon kwi 02, 2012 18:41 Re: Cz. VI Kocia Przystań Sosnowiec.

wiiwii pisze:http://www.youtube.com/watch?v=AA5DsLzSVrk&feature=related

Wszystkim się uda! Mam ochotę wycałować wszystkich!

Ale wiem, że Michał siedzi i mu smutno.

Buuu Irkę mi wydali :( Mam nadzieję że to dobry domek.Ewa ,a umowa została spisana?

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Pon kwi 02, 2012 19:29 Re: Cz. VI Kocia Przystań Sosnowiec.

mar_tika pisze:Buuu Irkę mi wydali :( Mam nadzieję że to dobry domek.Ewa ,a umowa została spisana?

Marta dom wydaje się być dobrym domem. Z mojego polecenia pojechała. Więc spoko. No umowa na pewno została spisana :wink:
MIKUŚ

Post » Pon kwi 02, 2012 19:38 Re: Cz. VI Kocia Przystań Sosnowiec.

MIKUŚ pisze:
mar_tika pisze:Buuu Irkę mi wydali :( Mam nadzieję że to dobry domek.Ewa ,a umowa została spisana?

Marta dom wydaje się być dobrym domem. Z mojego polecenia pojechała. Więc spoko. No umowa na pewno została spisana :wink:

Oki to jak masz namiary na Państwa to sprawdź za ok tydzień jak sobie Ira radzi :D

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Wto kwi 03, 2012 8:44 Re: Cz. VI Kocia Przystań Sosnowiec.

Być może już dziś ugościmy 3 kocie biedy ze schroniska :( W ostatnim czasie do schronu trafiły dwie pary kociczek.

I para to:
+ koteczka 12 letnia z chorą trzustką. Jest przerażona, i wbita w schroniskowy boks. Jest z nią źle.
+ koteczka z połamaną łapą. Łapa jest w złym stanie. Przypomina mi to łapę Miętki. Pamiętacie? Musimy jej pomóc. Nie wyobrażam sobie by tam siedziała!

TO PRIORYTET BY TAKIM KOTOM NIEPEŁNOSPRAWNYM, CHORYM POMAGAĆ PIERWSZORZĘDNIE!!!

II para trafiła w niedzielę, podczas spacerów z Naszymi psami. Powód - ALERGIA 5 miesięcznego dziecka ;/
+ koteńka 7 lat, piękna burasia potwornie przerażona.Ma na imię Miodka. I ją też chcemy wziąść.

Miodka jest bita w boksie przez swoją "siostrę" mendę (Zorba), którą zostawimy w schronie. Zostawimy ją bo jest rasowa coś brytyjczyko-perso podobnego. Szybko zostanie ciachnięta a jeszcze szybciej będzie cieszyć się olbrzymim zapewne powodzeniem bo jest rasowa. Swoją drogą jeśli ktoś chciałby taka kotke przytulić to czeka w schronisku właśnie. :wink:
Niestety ludzie wpierw zwrócą uwagę na rasowca a boroczka leją;/;/

Nie stać nas na większą ilość kotów. Tej trójce możemy pomóc, tak najbardziej to one potrzebują pomocy na CITO. A w schronisku jest aż 7 kotów? Bardzo mało w każdym bądź razie....
MIKUŚ

Post » Wto kwi 03, 2012 8:48 Re: Cz. VI Kocia Przystań Sosnowiec.

U 5-miesięcznych dzieci nie robi się testów alergicznych, więc jeśli to alergia to nikt nie wie na co.
Wybaczcie, ale potwornie mnie wkur*ia takie skur****ństwo. Najlepszy pretekst to pozbycia się odpowiedzialności.
Obrazek

Axa76

Od: Śro wrz 24, 2008 13:56

[poprzednia][następna]