RUDY "pers". Cudu nie będzie. Sony (*)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt mar 23, 2012 21:11 Re: RUDY "pers"już w DT!! Zbieram na badanie krwi i kastracj

Oczka mojej tymczasowiczce persicy przemywam ziołem świetlika, wet powiedział, że rumiankiem nie bo odbarwia. I sprawdź czy Rufus nie ma kamienia na zębach bo moja Lola miała i to straszny i zarobaczona była mega...
Ciekawe ile Rufek ma lat...

OlaLola

Od: Nie paź 21, 2007 9:33

Post » Pt mar 23, 2012 21:39 Re: RUDY "pers"już w DT!! Zbieram na badanie krwi i kastracj

Sciągnijcie tu Kotkinsa, ona jest okulistką. Z oczami u persów to jest różnie. Lepiej dopytać specjalisty.

Słuchajcie, a może on się jednak zgubił. Wiem, że to troszkę niewiarygodne, ale z drugiej strony, kto zadaje sobie trud strzyżenia kota żeby potem wywalić? Przecież to nielogiczne....W końcu nie wszyscy ludzie to taborety.
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Pt mar 23, 2012 21:45 Re: RUDY "pers"już w DT!! Zbieram na badanie krwi i kastracj

Rufus sie nudzi... Skacze na drzwi od lazienki i potrafi je otworzyc! Wlasnie go przylapalam. Ups... Neigh to, ze go ostrzygli przed wywaleniem dopiero daje obraz, jacy ludzie potrafia byc popaprani. Schron dostal zgloszenie, ze przyblakal sie ludxipm kot wywslony przez kogos z auta... Tyle,ze kot u nich nie wygladal na przyblakanego... ale jak wezwalu schron, to znaczy, ze i tak by sie go pizbyli, prawda?
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Pt mar 23, 2012 22:10 Re: RUDY "pers"już w DT!! Zbieram na badanie krwi i kastracj

Kupa w kuwecie! A kot wszedl na poslanko, dupsko umyl i powiedzial dobranoc. Genialny jest!!
ObrazekObrazek

villemo5

Post » Pt mar 23, 2012 22:31 Re: RUDY "pers"już w DT!! Zbieram na badanie krwi i kastracj

Niee...no kot idealny będzie jak się go odjajczy :piwa:

Asia_Siunia

Od: Czw mar 05, 2009 15:18

Post » Pt mar 23, 2012 22:44 Re: RUDY "pers" w schronisku!! Zbieram na bad. krwi i kastra

villemo5 pisze:
dorcia44 pisze:fakt. wszystko kosztuje ,wiem o tym doskonale. :cry:
ale i tak plaskate fajne. :wink:

No to może Ty chcesz? :mrgreen:

taaaaaaaaaaaaak :twisted:
albo nie ,ja kocurów nie lubię :mrgreen:
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Pt mar 23, 2012 23:27 Re: RUDY "pers"już w DT!! Zbieram na badanie krwi i kastracj

Oczy wyglądają na zaniedbane.Zapalenie spojówek na moje oko,ale ja widzę tylko na zdjęciach.Weź płatek kosmetyczny z ciepłą wodą (kranówka) i odmocz mu porządnie okolice oczu i te rynienki przy nosku.Potem dosyć energicznie potrzyj ,postsraj się usunąć wydzielinę.Jutro możesz kupić w aptece Borasol, jest lekko antyseptyczny,używam w gabinecie na ropiejące oczy niemowląt ,do obmywania okolic oczu.Moje koty też używają, na przemian z żelem Hery' , ale sam Borasol nieźle się sprawdza.Może się nawet dostwć do oka ale nie ryzykuj bo kto wie jak kocisz zareaguje.No i kosztuje grosze.
Masz w domu jakieś krople do oczu???
Daj znać jakie, powiem czy dobre.

I się nie przejmuj,zapalenie spojówek ma średnie,moja Amelia miała z dzieśięć razy takie a teraz poza wydzieliną (jest niedrożna) ze dwa razy dziennie ma oczka jak laleczka! :D

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Sob mar 24, 2012 9:16 Re: RUDY "pers"już w DT!! Zbieram na badanie krwi i kastracj

Borasol już kupiony. Mysle, że wystarczy troche przypilnowac tych oczek i będzie ok.
Mam dla was jeszcze parę fajnych fotek z wczoraj.
Po przespanej nocy czuję się zupełnie inaczej :D

O bazarku przypominam: viewtopic.php?f=20&t=140400&p=8711889#p8711889
ObrazekObrazek

villemo5

Post » Sob mar 24, 2012 10:44 Re: RUDY "pers"już w DT!! Zbieram na badanie krwi i kastracj

Ale cudo :1luvu: Oczkami bym się nie przejmowała na razie za bardzo, tylko bardzo regularnie przemywać kilka razy dziennie nawet, albo nawet wycierać suchą chusteczką. Kośka najlepiej reaguje na sól fizjologiczną, a że ma zatkane kanaliki to płacze bez przerwy. No i czesaj gada, żeby się nie zadredził znowu.
Moja nie radzi sobie z jedzeniem z miseczki, woli płaski talerzyk, wtedy jej wygodnie. A wody w misce musi być nalane do pełna.

Jak perso-fanka powiem, że kot jest piękny. Tylko dlaczego pozbywać się kota, jak wystarczy pozbyć się smrodu? :roll:

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Sob mar 24, 2012 10:58 Re: RUDY "pers"już w DT!! Zbieram na badanie krwi i kastracj

ba ,żeby pozbyć się smrodu trzeba zapłacić :?
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Sob mar 24, 2012 11:10 Re: RUDY "pers"już w DT!! Zbieram na badanie krwi i kastracj

dorcia44 pisze:ba ,żeby pozbyć się smrodu trzeba zapłacić :?

Święte słowa.... :( a pomyśleć, że marzec miesiącem sterylizacji, nie wyrzucania...

OlaLola

Od: Nie paź 21, 2007 9:33

Post » Sob mar 24, 2012 11:13 Re: RUDY "pers"już w DT!! Zbieram na badanie krwi i kastracj

dorcia44 pisze:ba ,żeby pozbyć się smrodu trzeba zapłacić :?

ta zapłacić pół biedy.. niektóre osoby maja swoje przekonania i często się nie przetłumaczy lub nawet nie wiedzą, że taki prosty" sposób jest skutecznym rozwiązaniem, żadne tam okaleczanie to rutynowy zabieg nawet przedłużający życie kota_ludzie udomowili zwierzęta i powinniśmy być za nie odpowiedzialni; rasy to nasz wytwór i widzimisię a zaniedbane sierściuchy sobie nie poradzą :x

zdrówka i sił :ok:
=^^= Zapraszam =^^=
♡♡Naturalne SOKI_2021 z malin// bez cukru oraz słodkie i syrop♡
https://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=156544
<<

milena88

Od: Pon mar 21, 2011 12:59

Post » Sob mar 24, 2012 11:20 Re: RUDY "pers"już w DT!! Zbieram na badanie krwi i kastracj

Mam parę fantów na bazarek, tak mogę wesprzeć kastrację kotka...
tematyka pseudo i w typie jest mi szczególnie bliska ostatnimi czasy...
Najszczęśliwszą nie będę już nigdy, ale dajcie im dom:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=163179

najszczesliwsza

Od: Nie mar 04, 2012 23:43

Post » Sob mar 24, 2012 11:54 Re: RUDY "pers"już w DT!! Zbieram na badanie krwi i kastracj

najszczesliwsza pisze:Mam parę fantów na bazarek, tak mogę wesprzeć kastrację kotka...
tematyka pseudo i w typie jest mi szczególnie bliska ostatnimi czasy...

Dzięki najszczęśliwsza. Możesz też poreklamowac mój bazarek ;)
ObrazekObrazek

villemo5

Post » Sob mar 24, 2012 11:55 Re: RUDY "pers"już w DT!! Zbieram na badanie krwi i kastracj

Z tego rozpędu rozpisałam się o kocie, nie tam gdzie trzeba...
Przenoszę:
villemo5 pisze:Mnie się gęba sama śmieje na myśl o tym śmierdzielu, co mam go w łazience... :mrgreen:

Acha. Nadawanie imion tak zawczasu zupełnie się nie opłaca. 8) Mój TŻ wczoraj popatrzył na niego i mówi: "On ma łeb jak telewizor".
Podłapałam to moja mama i sie śmiała chyba z godzine z tego. I wołała na kota Samsung...
A mój mąż przykucnął przy kocie, który się ładnie na posłanku ułożył do snu (umywszy uprzednio dupe i ogon)
i mówi tak: "widzisz. to jest po prostu dobrze ułozony kot. Prawda, Sony?"

No i miał byc Rufus, jest Sony :ryk:

oraz:

villemo5 pisze:A moje dziewczyny to miały wczoraj tv za darmo :ryk:
Baska obsyczała Sonego już na wejściu, a potem miała wartę honorwą pod drzwiami łazienki.
Za to Saszka... zapach wrył ją w podłogę, ale mimo to poszła zaglądać przez "kółka" w drzwiach do srodka łazienki, co tez tam siedzi. Ale miała minę 8O
ObrazekObrazek

villemo5

[poprzednia][następna]