Moja bezdomna kociarnia... zapraszam na nowy wątek :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto maja 15, 2012 20:16 Re: Koty Darłowo- druga ciężarna z wioski złapana ! :)

Jakie kochane dzieciaki!!!
Dziękuję. Trzymam kciuki za wszystkich :)!...

RudyiSrebrnyKot

Od: Nie paź 25, 2009 12:46

Post » Śro maja 16, 2012 7:09 Re: Koty Darłowo- druga ciężarna z wioski złapana ! :)

Ale fajniutkie siurki :1luvu:
I :ok: za zdrówko koteczki po sterylce :)
Obrazek

nelka83

Od: Czw gru 29, 2011 8:41

Post » Śro maja 16, 2012 19:39 Re: Koty Darłowo- druga ciężarna z wioski złapana ! :)

Kicia po zabiegu. Dostała dodatkowe witaminki, bo to naprawdę chudzinka. Do wtorku musimy jeździć co drugi dzień na antybiotyki.

Jutro jedziemy zapolować na ciężarną kicię. Brzuch ma już wielki, dziś byłam szybko sprawdzić, czy jeszcze się nie rozsypała. Dodatkowo przyszła "nowa" ciężarna kotka. Kiedyś już ją widziałam, raz prawie weszła mi do łapki, ale strasznie płochliwa była. Oczywiście dzisiaj, jak nie miałam znowu niczego i byłam dosłownie na 5 minut, dała mi się głaskać wszędzie.

4 maluszki [*] [*] [*] [*] :cry: Dziś mnie trochę złamało, jak niosłam je do weta, cholera... :cry:

WPŁATY:
-120zł- iwona66 na sterylki, :1luvu:
-100zł- Gayko, :1luvu:

WYDATKI:
-120zł- sterylizacja drugiej kotki z gospodarstwa,
-7,60zł- bilety, jeszcze sprzed kilku dni,
Obrazek

kinia098

Od: Pt maja 01, 2009 21:53

Post » Śro maja 16, 2012 20:02 Re: Koty Darłowo- druga ciężarna z wioski złapana ! :)

kinia098 pisze:4 maluszki [*] [*] [*] [*] :cry: Dziś mnie trochę złamało, jak niosłam je do weta, cholera... :cry:

:( [*]
Przykro mi :( Nigdy nie musiałam usypiać maluszków i mam nadzieję, że nigdy nie będę musiała. Czułabym się fatalnie...
Obrazek

nelka83

Post » Śro maja 16, 2012 20:27 Re: Koty Darłowo- druga ciężarna z wioski złapana ! :)

nelka83 pisze:
kinia098 pisze:4 maluszki [*] [*] [*] [*] :cry: Dziś mnie trochę złamało, jak niosłam je do weta, cholera... :cry:

Przykro mi :( Nigdy nie musiałam usypiać maluszków i mam nadzieję, że nigdy nie będę musiała. Czułabym się fatalnie...

Mniejsze zło, ale mimo wszystko gdzieś w środku boli, że pozbawiło się życia te maleństwa :cry:
Ale i tak będę usypiać, dla dobra tych istotek.. :(
Obrazek

kinia098

Post » Śro maja 16, 2012 21:51 Re: Koty Darłowo- druga ciężarna z wioski złapana ! :)

kinia098 pisze:
nelka83 pisze:

Mniejsze zło, ale mimo wszystko gdzieś w środku boli, że pozbawiło się życia te maleństwa :cry:

Nie twierdzę, że to złe. Będąc na Twoim miejscu zrobiłabym tak samo. Chodziło mi o to, że tak jak piszesz to boli mimo, że słusznie postępujesz.
Obrazek

nelka83

Post » Czw maja 17, 2012 14:22 Re: Koty Darłowo- druga ciężarna z wioski złapana ! :)

nelka83 pisze:
kinia098 pisze:
nelka83 pisze:

Nie twierdzę, że to złe. Będąc na Twoim miejscu zrobiłabym tak samo. Chodziło mi o to, że tak jak piszesz to boli mimo, że słusznie postępujesz.

Ja zrozumiałam Twoją wypowiedź ;) Po prostu tak napisałam ;) :ok:

Rudzik w DS. Odwiedził wioskę :D
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

kinia098

Post » Czw maja 17, 2012 15:43 Re: Koty Darłowo- druga ciężarna z wioski złapana ! :)

Jest pilna sprawa... :cry:
"Znajoma" wyjeżdża 19 maja do szpitala na kilka/kilkanaście dni; postara się wszystko załatwić jak najszybciej. Nie ma co zrobić z kotem, nikt nie chce się nim zająć, bo to dość specyficzny kot- potrafi ugryźć i udrapać. Kot obecnie jest w Białogardzie, ale może go podwieźć do okolicznych miast.
Dziewczyny z Koszalina, Słupska- macie może kawałek wolnego miejsca ? Może chociaż jakaś szopka na dworze ?
Inaczej kot zostanie SAM w tym domu.... :roll: 8O :(
Obrazek

kinia098

Post » Pon maja 21, 2012 13:35 Re: Koty Darłowo- druga ciężarna z wioski złapana ! :)

Kominiarz 8O :1luvu:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

kinia098

Post » Pon maja 21, 2012 19:30 Re: Koty Darłowo- druga ciężarna z wioski złapana ! :)

Jest Maciuś, ten z chorymi jajeczkami. Widziałam go dzisiaj, jakby ciut się poprawił. Oczywiście byłam bez niczego. Amorek to okropny pieszczoch. Nie mogłam się od niego opędzić dzisiaj.

Stara kicia z raną o której pisałam, wygląda coraz gorzej :( Jest strasznie chuda i w niektórych miejscach wyłysiała :cry: Może ktoś podaruje jej DT ? Wygląda naprawdę kiepsko. Wątpię, że przeżyje kolejną zimę, o ile w ogóle do niej dożyje :( :(

I kolejne maluchy... 4. Mam je na wyciągnięcie ręki. Dzisiaj mnie coś złamało... nie miałam serca.... Mam nadzieję, że jutro będą jeszcze w tym samym miejscu. Trzeba, trzeba, no trzeba uśpić.... :cry: Ciężko będzie, bo wet po drugiej stronie miasta :( Nikt za mnie tego nie zrobi, siostra powiedziała że nie pójdzie... cholera :(

Kicia z gospodarstwa za dzień/dwa wraca na wolność. Kupiłam jej tabletkę na robale; 15zł. Szkoda mi jej bardzo, tak samo jak Ani. Z niej jest jeszcze większa biedulka, ale całe szczęscie, że nie będzie już rodziła.

Na bilecik wydałam dziś 3zł. Wpisuję jeszcze bilety z 18; jechałam wtedy z siostrą: 4,60zł.
Obrazek

kinia098

Post » Pon maja 21, 2012 22:07 Re: Koty Darłowo-maluchy do uśpienia:( stara,chora kicia! PO

sory ale nie moge tego czytać.
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Pon maja 21, 2012 22:19 Re: Koty Darłowo-maluchy do uśpienia:( stara,chora kicia! PO

smarti pisze:sory ale nie moge tego czytać.

Ja też :cry:
Obrazek Obrazek

AlfaLS

Od: Pon sie 10, 2009 22:07

Post » Wto maja 22, 2012 14:33 Re: Koty Darłowo-maluchy do uśpienia:( stara,chora kicia! PO

AlfaLS pisze:
smarti pisze:sory ale nie moge tego czytać.

Ja też :cry:

i ja.
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Śro maja 23, 2012 14:51 Re: Koty Darłowo-maluchy do uśpienia:( stara,chora kicia! PO

Tzn ? Nie wiem, jak mam to odebrać: coś jest nie tak ? Chodzi o usypianie małych ?
Obrazek

kinia098

Post » Czw maja 24, 2012 17:31 Re: Koty Darłowo- stara,chora kicia! POMOCY

Sezon rozpoczęty... :roll: Dzwoniła do mnie przed chwilą karmicielka z prośbą o pomoc w szukaniu domów kociakom. Mają one dopiero trochę ponad miesiąc. Jedna kotka, przygarnięta, ma 4. Druga ma 5, ale o tej kici i kociakach na razie mało wiadomo, bo informacja była przekazywana od znajomego do znajomego. Czekam na zdjęcia i postaram się coś pomóc w adopcjach. Kotka od 4 maluchów zaraz po ich wydaniu będzie sterylizowana. Przyszłą do tej kobiety już z brzuchem. Na temat sterylizacji drugiej kotki jeszcze nic nie wiem.
Obrazek

kinia098

[poprzednia][następna]