Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sty 30, 2012 17:16 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

No właśnie, wokół Ciebie świat się nie kręci więc nie bierz wszystkiego tak personalnie. Kto komu udziela reprymendy lub kto używa mentorskiego tonu to wszyscy widzą. Mam nadzieję, że w swojej grupie będziesz dobrym koordynatorem, który będzie ludzi łączyć i wzbudzać zaufanie...

Wróćmy do rozmowy o kotach, moze zrobi sie przyjemniej :)
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Od: Pon paź 26, 2009 19:01

Post » Pon sty 30, 2012 17:17 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Marlon pisze:Wróćmy do rozmowy o kotach, moze zrobi sie przyjemniej :)

Marlena daj znać Monice P. czy ma z Joanna N.o tym chorym kocie rozmawiać itd.. z wątku powyzej..
Maria (tzn mary4 lub maria_kania)
Obrazek

maria_kania

Od: Śro wrz 17, 2008 13:18

Post » Pon sty 30, 2012 18:04 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

http://trojmiasto.gumtree.pl/c-Zwierzak ... Z350354507,

W DNIU 29.01. OK GODZ. 16 W OKOLICACH ULICY NECLA I LEGIONÓW W GDYNI ZAGINĄŁ PIES!
- MŁODY KUNDELEK
- SUCZKA
- CZARNY ,
Z BIAŁYM KOŁNIERZKIEM
- MAŁY, SIERŚĆ KRÓTKA
- CZERWONA OBROŻA
- WABI SIĘ MAMBA
Osoby posiadające jakiekolwiek informacje uprzejmie proszę o kontakt : TEL. 509 81 71 66 Jagoda
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Pon sty 30, 2012 21:28 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Z tym kotem spod Kotwicy, o którym pisałam jest bardziej złożona sprawa, podobno Mirella go już leczyła jakiś czas temu, był w lecznicy na Stryjskiej, przy okazji miał zrobione testy i teraz Joanna nie była pewna czy miał fiv+ czy felv+, ale podejrzewam, że chodzi o fiv.
Weci orzekli, że nie da się go tak całkiem trwale i skutecznie wyleczyć, wyleczyli go z infekcji ale powiedzieli, że u niego to będzie nawracać, ponieważ kot dziki - nieadopcyjny, wrócił na dwór, teraz jak przyszły mrozy znów mu się pogorszyło. Nie wiem jaki jest stan tego kota, nie widziałam go, Mirella mówiła, że nie można już wiele dla niego zrobić.
Nie wiem, wszystko to są relacje z drugiej ręki, więc trudno mi coś zdecydować, bo kota nie widziałam. Powiedziałam, że jeśli kot bardzo chory to dać go do lecznicy, wet zadecyduje czy da się go jeszcze podleczyć do stanu używalności czy uśpić, w końcu lepiej niż ma się męczyć, ale Joanna mówi, że aż tak źle nie jest.
Koty mają tam budki i miejsce gdzie mogą dojść do kanałów ciepłowniczych oraz są dobrze karmione.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Pon sty 30, 2012 21:48 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

mpacz78 pisze:Z tym kotem spod Kotwicy, o którym pisałam jest bardziej złożona sprawa, podobno Mirella go już leczyła jakiś czas temu, był w lecznicy na Stryjskiej, przy okazji miał zrobione testy i teraz Joanna nie była pewna czy miał fiv+ czy felv+, ale podejrzewam, że chodzi o fiv.
Weci orzekli, że nie da się go tak całkiem trwale i skutecznie wyleczyć, wyleczyli go z infekcji ale powiedzieli, że u niego to będzie nawracać, ponieważ kot dziki - nieadopcyjny, wrócił na dwór, teraz jak przyszły mrozy znów mu się pogorszyło. Nie wiem jaki jest stan tego kota, nie widziałam go, Mirella mówiła, że nie można już wiele dla niego zrobić.
Nie wiem, wszystko to są relacje z drugiej ręki, więc trudno mi coś zdecydować, bo kota nie widziałam. Powiedziałam, że jeśli kot bardzo chory to dać go do lecznicy, wet zadecyduje czy da się go jeszcze podleczyć do stanu używalności czy uśpić, w końcu lepiej niż ma się męczyć, ale Joanna mówi, że aż tak źle nie jest.
Koty mają tam budki i miejsce gdzie mogą dojść do kanałów ciepłowniczych oraz są dobrze karmione.

tak smutno, informacyjnie:
Monika zwiozła kota do Hotelu, i pech chciał ze wpadł Rysiek z trasy, dobrze że Monika wyszła szybko, rozpętało sie piekło o darmowego kota i to jeszcze od PKDT.... przypadkowo zadzwonilam o fanty od Seji, nie wiedziałam że jest aż tak żle.... bardzooo zle....
sytuacja jest tragiczna i wyglada mi jako osobie z zewnatrz że Sabina milczała o połowie tego co Rysiu wyczynia...
smutno mi bo ma mimo wszystko piekło o koty...szok....
proszę nie komentujcie na forum tych problemów... to nie są jaja!

edit:
chodziło mi o Kota od Seji, ustalonego...
Ostatnio edytowano Wto sty 31, 2012 8:12 przez maria_kania, łącznie edytowano 3 razy
Obrazek

maria_kania

Post » Pon sty 30, 2012 22:37 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Mario zacytowałaś moją wypowiedź o kocie spod Kotwicy ze skweru, zaczynając swoją wypowiedź od "Monika zwiozła kota do Hotelu..."
dla osoby niezorientowanej w sytuacji wygląda to jakby chodziło o tego kota, a wiadomo, że to dwie zupełnie niezwiązane ze sobą sprawy i dwa różne koty.

Co do Pomci - jeszcze dziś Sabina pisała, że bierze Pomcię, że Paulina sfinansuje jej utrzymanie. Że miejsce jest chodzi tylko o pokrycie kosztów utzrymania kota do którego podobno zobowiązała się Paulina :roll: :?: nie wiem...
Piszesz, żeby nie komentować, ale jednocześnie trudno niekomentować jeśli piszesz to na forum publicznym, oczywiście nie zamierzam komentować czyichś spraw osobistych, rodzinnych, o których zresztą nic nie wiem.
Natomiast jesli chodzi o kotkę Pomcię:
"rozpętało sie piekło o darmowego kota i to jeszcze od PKDT"
Sorry, ale nie mogę słuchac takich jazd, jesteśmy doosłymi ludźmi, niech Sabina sie wypowie, czy może trzymac Pomcię, czy nie może, jeśli nie może to ja ją biorę i po temacie. Nie chcę żeby temat wracał potem, lepiej teraz kota przenieść póki się nie przyzwyczaił.

Dla mnie to jest kotka, która była u Seji, Seja ma sytuację teraz jaką ma i ja kota od niej przejmę, po prostu na zasadzie pomocy koelżeńskiej, Seja też koty ode mnie na tymczas brała (Inkę, Iwanka, Igorka ....), nie ma sensu dla mnie dochodzić od poczatku, kto komu tego kota kiedyś tam dał.
Paulina też wiem, że jak może to pomoże, znalazła już dwa dobre domy kotom ode mnie, za co jestem jej bardzo wdzięczna.

Chodzi chyba o to żeby każdy robił to co może robić według swoich możliwości, i żeby sobie pomagać w działalności "kociej".
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Pon sty 30, 2012 23:13 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Jak możesz a Sabina nie może to przejmij Pomcie. Kot spod kotwicy niech jedzie na leczenie do dr Kasprzyka, jeśli ten się zgodzi. Niech się Mirela dowie co to było - w komputerze pewnie mają. O ile ja pamietam to slyszalam o Felv, ale też mogłam źle zapamietać.

Chcialabym jutro wybrać się z Toba Monika na zakupy do zookariny, kto jeszcze chce coś kupić dla tymczasów?

Miałam przed chwilą mega udaną adopcje poszedł Sobieszak Simba oraz Brydzia siostra Pusia do przemiłych pań z leszczynek. Jutro przejmuje z pseudohodowli 2 persy, idą na tymczas do mojego Łukasza bo ja nie mam wolnej izolatki, chyba że ktoś ma "czysty" dom bez wirusówki, grzyba i bakterii :) ???
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Post » Wto sty 31, 2012 0:17 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Marlon pisze:Jak możesz a Sabina nie może to przejmij Pomcie. Kot spod kotwicy niech jedzie na leczenie do dr Kasprzyka, jeśli ten się zgodzi. Niech się Mirela dowie co to było - w komputerze pewnie mają. O ile ja pamietam to slyszalam o Felv, ale też mogłam źle zapamietać.

Chcialabym jutro wybrać się z Toba Monika na zakupy do zookariny, kto jeszcze chce coś kupić dla tymczasów?

Miałam przed chwilą mega udaną adopcje poszedł Sobieszak Simba oraz Brydzia siostra Pusia do przemiłych pań z leszczynek. Jutro przejmuje z pseudohodowli 2 persy, idą na tymczas do mojego Łukasza bo ja nie mam wolnej izolatki, chyba że ktoś ma "czysty" dom bez wirusówki, grzyba i bakterii :) ???

Zglaszajcie mi wszystkie zapotrzebowania, nie moge sie do kazdej z osobna odzywac a pieniadze musimy odebrac, jutro jade na karwiny, Monika i Marta maja najblizej. Z Gosia pojade na Abrahama, kto jeszcze?
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Post » Wto sty 31, 2012 8:17 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Monika,
ustale z Sabina co dalej z koteczką Sejowa i dam Ci znać...
Obrazek

maria_kania

Post » Wto sty 31, 2012 8:43 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Marlon pisze:
Marlon pisze:Jak możesz a Sabina nie może to przejmij Pomcie. Kot spod kotwicy niech jedzie na leczenie do dr Kasprzyka, jeśli ten się zgodzi. Niech się Mirela dowie co to było - w komputerze pewnie mają. O ile ja pamietam to slyszalam o Felv, ale też mogłam źle zapamietać.

Zglaszajcie mi wszystkie zapotrzebowania, nie moge sie do kazdej z osobna odzywac a pieniadze musimy odebrac, jutro jade na karwiny, Monika i Marta maja najblizej. Z Gosia pojade na Abrahama, kto jeszcze?

Ja moge pomóc z liczeniem na Chełmie i Morenie, jak coś poodbierać, to może uda mi się auto zmontować.
Z kalendarzami stanę jutro i pojutrze na Chełmie, jutro w ciągu dnia, pojutrze po południu. W weekend też Chełm moge, ale jeszcze nie wiem w jakich godzinach, pewnie po południu jakoś do wczesnego wieczora.
Los zwierząt jest dla mnie ważniejszy niż strach przed ośmieszeniem. Los zwierząt jest nierozerwalnie związany z losem człowieka. E. Zola

KaleidoStar

Od: Nie mar 21, 2010 14:00

Post » Wto sty 31, 2012 8:50 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Mam dzisiaj i jutro dzien wolny,mogę podjechać
Pasuje mi Chełm Morena a najbardziej Matarnia :)
Obrazek

aga marczak

Od: Sob lis 12, 2011 13:03

Post » Wto sty 31, 2012 9:26 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

aga marczak pisze:Mam dzisiaj i jutro dzien wolny,mogę podjechać
Pasuje mi Chełm Morena a najbardziej Matarnia :)

Jesli do ok 17.30-18, to mogę pojeździć z Tobą, z tym, że o 19 musze być w Sopocie w pracy. W sensie, jeśli chcesz jechac odbierać, a nie zbierać ;]
Los zwierząt jest dla mnie ważniejszy niż strach przed ośmieszeniem. Los zwierząt jest nierozerwalnie związany z losem człowieka. E. Zola

KaleidoStar

Od: Nie mar 21, 2010 14:00

Post » Wto sty 31, 2012 10:42 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Dziewczyny możecie mi jakoś pomóc, coś podpowiedzieć?
Pełnojajeczny kocur błąka się na mrozie
viewtopic.php?f=13&t=138536

Mam osobę, która może zasponsorować kocurkowi kastrację i 3dni w lecznicy, macie pomysł na jakiś garaż albo piwnicę chociaż dla niego?
Obrazek Obrazek
z nami także 4kocie ogony i jeden psi

Klaudia

Od: Wto cze 01, 2004 21:30

Post » Wto sty 31, 2012 10:56 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Klaudia pisze:Dziewczyny możecie mi jakoś pomóc, coś podpowiedzieć?
Pełnojajeczny kocur błąka się na mrozie
viewtopic.php?f=13&t=138536

Mam osobę, która może zasponsorować kocurkowi kastrację i 3dni w lecznicy, macie pomysł na jakiś garaż albo piwnicę chociaż dla niego?

odpisałam
Obrazek

maria_kania

Post » Wto sty 31, 2012 11:20 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

dzięki
to jeszcze pytanie, które schronisko ma najlepsze warunki i gdzie przyjmą mi go po godz 18?
wyszłam z obiegu przez kilka lat
Obrazek Obrazek
z nami także 4kocie ogony i jeden psi

Klaudia

Od: Wto cze 01, 2004 21:30

[poprzednia][następna]