KRAKÓW,WADOWICE - koty szukają domów. PILNE!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie sty 08, 2012 23:29 Re: WADOWICE! 7 kociąt traci oczy, inne też potrzebują pomocy :(

Ma sens!!!!!!!!
Jutro do Krakowa przyjeżdża świeżo złapany kotek.

Bierz, bierz!
Nawet na tydzień!!!!!!!!
Obrazek Amelki już nie ma...

Miuti

Od: Pt lis 30, 2007 12:03

Post » Nie sty 08, 2012 23:44 Re: WADOWICE! 7 kociąt traci oczy, inne też potrzebują pomocy :(

Miuti pisze:Ma sens!!!!!!!!

Bierz, bierz!
Nawet na tydzień!!!!!!!!

Na miesiąc mogę, do 10.02, ale co dalej??
[/url]Obrazek
Kupując w naszym sklepie pomagasz zwierzakom. Sklep SzopFilantrop. Karmy dla kota, żwirek, karmy dla psa, akcesoria dla zwierząt
Fundacja Stawiamy na Łapy

mikela

Od: Czw sty 13, 2011 20:33

Post » Nie sty 08, 2012 23:48 Re: WADOWICE! 7 kociąt traci oczy, inne też potrzebują pomocy :(

mikela pisze:
Miuti pisze:Ma sens!!!!!!!!

Bierz, bierz!
Nawet na tydzień!!!!!!!!

Na miesiąc mogę, do 10.02, ale co dalej??

czy to ktorys z tych, co do ktorych by lo podejrzenie ze nie zyia?

Tosza

Od: Śro mar 16, 2005 21:18

Post » Nie sty 08, 2012 23:59 Re: WADOWICE! 7 kociąt traci oczy, inne też potrzebują pomocy :(

Nie.
Tamte dwa - maluszek i kosmatek - prawie na pewno nie żyją...

Mikelo - może przez ten miesiąc choćby jedno z tych kociąt, które są u mnie, znajdzie domek albo inny tymczas?
Jeżeli nie - to maluch od Ciebie trafi do mnie.
Obiecuję.

Podaj telefon na priva.

Miuti

Post » Pon sty 09, 2012 0:03 Re: WADOWICE! 7 kociąt traci oczy, inne też potrzebują pomocy :(

poszedł pw
[/url]Obrazek
Kupując w naszym sklepie pomagasz zwierzakom. Sklep SzopFilantrop. Karmy dla kota, żwirek, karmy dla psa, akcesoria dla zwierząt

mikela

Post » Pon sty 09, 2012 0:43 Re: WADOWICE! 7 kociąt traci oczy, inne też potrzebują pomocy :(

Bardzo dziękuję!!!!!!!

Kotki podjadły Obrazek, dwa dostały zastrzyki, pobawiły się - teraz śpią.
Są cudne!

Miuti

Post » Pon sty 09, 2012 9:42 Re: WADOWICE! 7 kociąt traci oczy, inne też potrzebują pomocy :(

jeden kot jedzie dzis do mikeli
dziekuje!
gerardbutler

Post » Pon sty 09, 2012 9:44 Re: WADOWICE! 7 kociąt traci oczy, inne też potrzebują pomocy :(

Tosza pisze:
gerardbutler pisze:dziewczyny kotow na razie brak.
dorosle kocice trzymaj ssie z daleka
niestey trzeba sie spieszyc ze sterylizacja bo pod koniec stycznia juz sie randkuja..
propozycja toszy ze przyjedzie w jeden dzien i sie je zlapie niezbyt trafna ,poniewaz kocice trzymaja sie z daleka..
trzeba zostawic klatke lapke na kilka dni i dopiero jkak sie cos zlapie to niesc do weta.

dlatego mam pytanie:czy ktos moze pozyczyc klatke lapke na 7 dni? jak nie jest bardzo ciezka to potem ja odwioze do krakowa.
czy ktos moze pomoc?

Moja klatka od dziś będzie w użyciu ( interwencja, o której dowiedziałam sie kilka godzin temu. Druga klatka z tego co wiem, jest codziennie uzywana.
Zablokowanie klatki na 7 dni stanowi wiec pewien problem
Czy Ty często łapiesz koty do łapki?
Poza tym jest jeszcze jedna kwestia, o której wspominałam, ale może z niewystarczającym naciskiem. To nie jest moja klatka. Gdyby coś z nią się stało, musiałabym ją odkupić. Prawdopodobieństwo, że w ciągu 7 dni, na posesji, która jest w stanie, jaki podałaś coś się stanie, jest moim zdaniem duże ( może się np spodonać złomiarzom). Klatka jest pożyczana ludziom cały czas. Ale albo jest stawiana na ogrodzonych posesjach zamieszkałych na stałe i to w miejscu widocznym z domu, albo osoby łapiące siedzą w samochodzie , w krzakach itp i też jej z oczu nie spuszczaja. Jak idą do domu, zabierają klatkę.Ta procedura jest bezwzględna, bo klatka kosztowała około 500zł. Koty, o ile zamieszkują dany teren i są na nim dokarmiane, łapią się prawie zawsze, stąd moje pytanie czy często łapiesz koty, skoro potrzebujesz klatke na tak długo. Mnie za jednym podejściem łapią się 2-3 koty, zależnie od tego na ile starczy mi nerwów i cierpliwości :mrgreen: ( wczesniej trzeba uprzedzić osoby dokarmiające, by nie karmiły). Szkoda, że odrzuciłaś moją propozycję, nawet jej nie wypróbowując.

toszu :) ja rozumiem
klatka byla by postawiona na prywatnym ogrodzonym ogrodzie pani krysi sasiadki pana staszka
ona byla by schowana w ganku i jak sie cos capnie to od razu telefon do mnie
codo twojej propozycji łapania to troche glupio by wyszlo gdybys przyjechala a kocic by nie bylo bo one lazikuja przez caly dzien ja ich 7 dni juz nie widzialam ale pani krysia mowila ze byly
ja glupia nie jestem nie zostawilabym klatki bez nadzoru :roll:
gerardbutler

Post » Pon sty 09, 2012 9:46 Re: WADOWICE! 7 kociąt traci oczy, inne też potrzebują pomocy :(

moze obecna zalatwi klatke w duchu na to licze:)trzymajcie kciuki
gerardbutler

Post » Pon sty 09, 2012 21:08 Re: WADOWICE! 7 kociąt traci oczy, inne też potrzebują pomocy :(

Dwa złapane koteczki.
Jeden idzie do Mikeli - do kogo pójdzie drugi??????
DT na cito!!!!!!!
Bo kotek wróci na zaśmiecone podwórko...

A ja jadę / idę jutro do veta, na kontrolę...
Może by mnie tak ktoś podwiózł???????

Kupiłam koteczkom dwa opakowania suchego jedzonka dla maluszków.
Papusiają śicznie, bawią się.
Są cudne.

Miuti

Post » Pon sty 09, 2012 23:07 Re: WADOWICE! 7 kociąt traci oczy, inne też potrzebują pomocy :(

Monty już u mnie :)
Zaliczył wizytę u weta, stan nie jest poważny, ma tylko trochę kataru. Generalnie jest w niezłej kondycji ogólnej :) .
Co do zachowania...Najpierw mnie ofukał, a gerardbutler ugryzł w palec, chyba w ramach protestu, że staramy się zaburzyć jego dotychczasową egzystencję :twisted:
Kiedy przyprowadziłam go do domu, zwiał w ciemny kąt. Wyciągnęłam wtedy smroda i poczęstowałam drobiową wątróbką. Zabrał się za nią zrazu nieufnie, lukając na mnie co chwila spode łba i obserwując bacznie. Zeżarł wątróbkę i planował dalej do kąta się udać, ale go złapałam, na kolana posadziłam i...zaczął mruczeć! :D :1luvu: Teraz siedzi mi na kolanach, obserwuje jak piszę i co chwila ogląda się i spogląda na mnie i wyciągając łapki dotyka mojej twarzy :1luvu:. To ma być dziki kot?? Toż to pierwszy miziak pod słońcem!

gerardbutler pewnie mnie zabije za to imię i powie, że pedalskie :mrgreen:
Ale myślę, ma być tylko na miesiąc, to go tak z angielska ochrzczę- month- Monty, a i Phytona lubię...

edit: jutro wstawię zdjęcia, jak mnie ktoś pouczy, jak z telefonu z bluetoothem wrzucić do kompa, bo ja niekumata
[/url]Obrazek

mikela

Post » Pon sty 09, 2012 23:30 Re: WADOWICE! 7 kociąt traci oczy, inne też potrzebują pomocy :(

Moje ładniejsze.

Miuti

Post » Pon sty 09, 2012 23:34 Re: WADOWICE! 7 kociąt traci oczy, inne też potrzebują pomocy :(

Miuti pisze:Moje ładniejsze.

Co (kto) ładniejsze?
koty? :mrgreen:
[/url]Obrazek

mikela

Post » Pon sty 09, 2012 23:35 Re: WADOWICE! 7 kociąt traci oczy, inne też potrzebują pomocy :(

Miuti pisze:Dwa złapane koteczki.
Jeden idzie do Mikeli - do kogo pójdzie drugi??????
DT na cito!!!!!!!
Bo kotek wróci na zaśmiecone podwórko...

A czy mogłabyś napisać coś więcej o tym drugim kotku? Gdzie on teraz jest? W jakim wieku? Oswojony w miarę? Przepraszam, nie umiem się do końca połapać w tym wątku... :/

grzanka.ch

Od: Pt sie 06, 2010 21:44

Post » Pon sty 09, 2012 23:42 Re: WADOWICE! 7 kociąt traci oczy, inne też potrzebują pomocy :(

Kotka złapała geraldbutler, ale ona tymczasować kotków nie może.

Miuti

[poprzednia][następna]