Tymczasy i bezdomne.Prosimy o pomoc, potrzebna karma

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lis 07, 2011 17:37 Re: Samsonik[*]Tymczasy. Potrzebna karma, leki, budki na zimę

Zapraszam serdecznie na nasze bazarki :)
pilnie potrzebuję zebrać na kastrację Mikiego, kocurka z Brwinowa ( zaczął znaczyć). Kastracja za tydzień, koszt 80zł.
Adoptuj, nie kupuj. Obrazek

Jeśli czujesz ból to znaczy,że żyjesz ...
Jeśli czujesz ból innych ludzi, to świadczy o tym, że jesteś człowiekiem ...

Anna Rylska

Od: Wto wrz 12, 2006 12:16

Post » Pon lis 07, 2011 18:09 Re: Samsonik[*]Tymczasy. Potrzebna karma, leki, budki na zimę

Anna Rylska pisze:Zapraszam serdecznie na nasze bazarki :)
pilnie potrzebuję zebrać na kastrację Mikiego, kocurka z Brwinowa ( zaczął znaczyć). Kastracja za tydzień, koszt 80zł.

:!:
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Pon lis 07, 2011 19:00 Re: Samsonik[*]Tymczasy. Potrzebna karma, leki, budki na zimę

Anna Rylska pisze:Zapraszam serdecznie na nasze bazarki :)

Wystawiłam mały bazarek z kocim kalendarzem adwentowym: viewtopic.php?f=20&t=135381
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Wto lis 08, 2011 14:04 Re: Samsonik[*]Tymczasy. Potrzebna karma, leki, budki na zimę

taizu dziękujemy :1luvu:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

z Jańcią

Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek

Anna Rylska

Post » Wto lis 08, 2011 19:01 Re: Samsonik[*]Tymczasy. Potrzebna karma, leki, budki na zimę

Ależ cudo z niego Aniu!! :1luvu:
Wszystkie koty są piękne, ale ten to jest po prostu cudo! :1luvu: :1luvu:
Sheikuś [*] Kermit [*]

myrzapl

Od: Sob mar 27, 2010 0:04

Post » Wto lis 08, 2011 22:05 Re: Samsonik[*]Tymczasy. Potrzebna karma, leki, budki na zimę

Jaaakie śliczne kociaste :1luvu: Groszek jest naprawdę obłędny.
Trzymam kciuki za królisię- też jest pięknie ubarwiona, miałam kiedyś podobną w Szczecinie z interwencji, wywaloną na działkach :(
Próbowałaś z herbatą koperkową i podawaniem espumisanu w kroplach co 4 godziny? Dobrze działa też niemiecki SabSimplex.
A uszata to własna, czy też potrzebująca bieda?

Przepraszam, ze tak krążę wokolo tematu królika, ale ostatnio mam takie solidne zboczenie w związku z aktywnym działaniem uszatym, eh.
Miau,miau,miau :)

sebriel

Od: Pt mar 13, 2009 11:21

Post » Śro lis 09, 2011 11:40 Re: Samsonik[*]Tymczasy. Potrzebna karma, leki, budki na zimę

sebriel pisze:Jaaakie śliczne kociaste :1luvu: Groszek jest naprawdę obłędny.
Trzymam kciuki za królisię- też jest pięknie ubarwiona, miałam kiedyś podobną w Szczecinie z interwencji, wywaloną na działkach :(
Próbowałaś z herbatą koperkową i podawaniem espumisanu w kroplach co 4 godziny? Dobrze działa też niemiecki SabSimplex.
A uszata to własna, czy też potrzebująca bieda?

Przepraszam, ze tak krążę wokolo tematu królika, ale ostatnio mam takie solidne zboczenie w związku z aktywnym działaniem uszatym, eh.

sebriel witaj :)
to małe to nie Groszek, Groszek jest duuuży :mrgreen:

Królik jest nasz, zgarnięty z targu, jak była mała.
Nie nie dawałam nic z tych rzeczy, sama nie pije wcale ( dostaje dużo świeżego) z resztą nie chce jej stresować podawaniem już czegokolwiek do pyska ( to nie jest proste przy takiej masie, ona się rzuca, denerwuje) a królik w nerwach- to nie pracujące jelita. Zaczyna sama jeść, choć tylko same extra rzeczy ale co zrobić :? Nie ma wzdęć, w brzuchu nic nie bulgoce, jelita pracują, bo wydala, a to najważniejsze przy tych stworzeniach. Dostaje jeszcze zastrzyki z catosalu ( witaminy z grupy B, na apetyt). Antybiotyku i p/ bólowych już nie.
Po operacji zrobiła się jeszcze bardziej przymilna, ciągle śpi w pościeli, szuka kota do przytulania się, kocha je.
Leży w pościeli w najlepsze, nagle się podrywa i biegnie do drugiego pokoju do kuwety( krytej) za potrzebą -śmiesznie to wygląda.

Anna Rylska

Post » Czw lis 10, 2011 14:34 Re: Samsonik[*]Tymczasy. Potrzebna karma, leki, budki na zimę

Zapraszam bardzo serdecznie na bazarki, potrzebna karma dla 4 kociaków z Brwinowa + Groszek i Fasolka,w poniedziałek kastracja Mikiego :(

Anna Rylska

Post » Pt lis 11, 2011 9:51 Re: Samsonik[*]Tymczasy. Potrzebna karma, leki, budki na zimę

Dzień dobry :)
U na słonecznie i mroźno.

Brwinowska Iskiera ma problem z uchem, ja już mam dość. Oprócz leczonego nawrotu świerzba,w uchu jest bardzo dziwna gęsta wydzielina, w duże ilości. Przy naciśnięciu ucha, wypływa. Trzeba zrobić będzie najprawdopodobniej wymaz - wg weterynarza.

Nieustannie zapraszam na bazarki - małe sreberko trzeba też szczepić ( koszt 40zł, dla mnie nie do przeskoczenia teraz )
Zostało jeszcze trochę fajnych książek, może ktoś się skusi? w sam raz na taką pogodę

Anna Rylska pisze:
Obrazek

Anna Rylska

Post » Pt lis 11, 2011 10:29 Re: Samsonik[*]Tymczasy. Potrzebna karma, leki, budki na zimę

Aniu, wykryłam u siebie tę połowę tubki Oridermylu, sprawdziłam ważność - jest dobry. We wtorek mogę Ci przesłać, jeśli Ci się przyda?
Sheikuś [*] Kermit [*]

myrzapl

Od: Sob mar 27, 2010 0:04

Post » Pt lis 11, 2011 12:26 Re: Samsonik[*]Tymczasy. Potrzebna karma, leki, budki na zimę

I jeszcze raz zaprosimy na bazarki pomocowe dla kociaków Ani:

- viewtopic.php?f=20&t=133558 - książki R. Ludluma
- viewtopic.php?f=20&t=132641 - bardzo tanie książki różne, w tym dużo literatury kobiecej
- viewtopic.php?f=20&t=133278 - R. Pilcher, K. Stone i inne romanse, tanio
- viewtopic.php?f=20&t=132894 - N. Roberts, J. Deveraux, dużo romansów i romansów kryminalnych, tanio, mowa ciała też
- viewtopic.php?f=20&t=133271&start=0 - książki z dreszczykiem
- viewtopic.php?f=20&t=132641&start=0 - wielka wyprzedaż książek
- viewtopic.php?f=20&t=134415 - wełniany jesienno-zimowy płaszcz
- książki kulinarne (bazarek Moha) - viewtopic.php?f=20&t=133218
i jeszcze mały bazarek z kocim kalendarzem adwentowym na kastrację Mikiego: viewtopic.php?f=20&t=135381 (bazarek taizu)
Obrazek
Maciuś ['], Kubuś ['], Filemon ['], Pimpuś ['], Maksiu ['], Nikitka ['], Tosia ['], Filip ['], Ina ['], Zoja ['] :( kiedyś się spotkamy
To i owo na dług u weta - viewtopic.php?f=20&t=216152

ametyst55

Od: Pon sie 16, 2010 14:04

Post » Pt lis 11, 2011 17:27 Re: Samsonik[*]Tymczasy. Potrzebna karma, leki, budki na zimę

Ile będzie kosztował wymaz z uszka?
Obrazek Obrazek ObrazekTymoteusz [*]17.08.2019 r.

magdalena99

Od: Sob mar 27, 2010 15:20

Post » Pt lis 11, 2011 18:42 Re: Samsonik[*]Tymczasy. Potrzebna karma, leki, budki na zimę

magdalena99 pisze:Ile będzie kosztował wymaz z uszka?

nie wiem, jutro zadzwonię i zapytam

Anna Rylska

Post » Pt lis 11, 2011 18:46 Re: Samsonik[*]Tymczasy. Potrzebna karma, leki, budki na zimę

Jak się dowiesz to sfinansuję
Obrazek Obrazek ObrazekTymoteusz [*]17.08.2019 r.

magdalena99

Od: Sob mar 27, 2010 15:20

Post » Pt lis 11, 2011 19:18 Re: Samsonik[*]Tymczasy. Potrzebna karma, leki, budki na zimę

bardzo serdecznie dziękuję :1luvu:

przemyślałam sprawę, jutro pójdę z kotką do "mojego" weterynarza, to ją dokładnie obejrzy

Anna Rylska

[poprzednia][następna]