DZIKUSku zdrowiej ............SZCZECIN

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie paź 23, 2011 22:04 Re: ODDAJCIE KOTECZKĘ !!! ona ssie mleko str.6 :((( SZCZECIN

Trzymam kciuki :!: :ok:
Gosiara

Post » Nie paź 23, 2011 22:04 Re: ODDAJCIE KOTECZKĘ !!! ona ssie mleko str.6 :((( SZCZECIN

...i mnóstwo ciepłych myśli na dobranoc :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek

bagheera

Od: Pt mar 11, 2011 20:22

Post » Nie paź 23, 2011 22:10 Re: ODDAJCIE KOTECZKĘ !!! ona ssie mleko str.6 :((( SZCZECIN

Dzięki WAM bardzo, ale niestety chce się wyć ... gdziekolwiek jest , aby nie cierpiał .... papaty ....

P.S.miałam jeszcze zdjęcia Dzikuska wstawić, ale zrobię to jutro.... też jako bezdomniak jest w fatalnym stanie .Na CITO potrzebuje zabiegu na oczy.
PLUTO - pies :) rasy bratnia dusza - już w DS !!!!
Obrazek

animalon

Od: Sob lis 27, 2010 8:48

Post » Pon paź 24, 2011 15:43 Re: ODDAJCIE KOTECZKĘ !!! ona ssie mleko str.6 :((( SZCZECIN

NIEDZIELA 23-10-2011
Pojechałam oswajać Dzikuska :1luvu: .... zastałam go na toaletowaniu się
ObrazekObrazek

Skubnął smakołyki i ruszył w knieje .... a ja za nim :ok:

ObrazekObrazek

ObrazekObrazek

Obrazek
Obrazek

animalon

Post » Pon paź 24, 2011 15:48 Re: ODDAJCIE KOTECZKĘ !!! ona ssie mleko str.6 :((( SZCZECIN

PONIEDZIAŁEK 24-10-2011 poranna próba złapania Dzikuska :1luvu: nie powiodła się .... jest za bardzo spłoszony, przeostrożny i nieufny. Aczkolwiek nie jest tak źle jak było na początku ....
Zła wiadomość : ma jakąś ranę za lewym uchem :cry:
W środę ponowię próbę złapania go.
Obrazek

animalon

Post » Pon paź 24, 2011 19:59 Re: ODDAJCIE KOTECZKĘ !!! ona ssie mleko str.6 :((( SZCZECIN

Jeżeli chodzi o Mamuśkę i dwojaczki to karton , który postawiłam do spania został rozwalony razem z parasolką. Jest taka starsza pani, która widzi z okien te kociaki. A swojej nienawiści do kotów nie ukrywa. Raz porozsypywała trutkę po podwórku i pies sąsiada się otruł. Musiał być uśpiony :( .
Umieściłam ogłoszenia o ZAGINIĘCIU koteczki. Narazie w kiosku i sklepiku osiedlowym. Na celowniku ma przystanek i jeszcze jeden sklepik . Jak nie spróbuję to się nie dowiem. Szanse sa marne na odnalezienie koteńki :1luvu: , ale trzeba spróbować.
Obrazek

animalon

Post » Pon paź 24, 2011 20:07 Re: ODDAJCIE KOTECZKĘ !!! ona ssie mleko str.6 :((( SZCZECIN

Mamusia i 2 pozostałe maluszki też niestety w niebezpieczeństwie :(
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

edii

Od: Pon paź 04, 2010 18:05

Post » Pon paź 24, 2011 20:20 Re: ODDAJCIE KOTECZKĘ !!! ona ssie mleko str.6 :((( SZCZECIN

Animalon, jeżeli potrzebujesz klatki pułapki, żeby złapać tego kocurka, to chętnie pożyczę.
Mamy chyba jeszcze jedną wolną styropianową budkę - może uda się ją postawić w jakimś spokojnym kącie dla kociaków i kotki?
Obrazek Obrazek

e-dita

Od: Śro lip 11, 2007 12:41

Post » Pon paź 24, 2011 20:29 Re: ODDAJCIE KOTECZKĘ !!! ona ssie mleko str.6 :((( SZCZECIN

Dzięki e-dita, też o tym myslałam, ale mam za mały samochód , żeby wsadzić taką klatkę .... dlatego narazie próbuję aby poddał się "dobrowolnie" :ryk: karze.... dzisiaj nakarmiłam go sparzoną rybą , bo jak wchodził do klatki to ze strachu zostawiał jedną nogę na zewnątrz ... na czatach .... :ryk: no i nie udało się go zamknąć.Teraz spróbuję w środę - bo wraca pan Cichocki. Więc już się umówiłam, że Dzikuska do nich podrzucę. Niech go po ludzku zbadają i z operują. A jeżeli w środę się nie uda .... to muszę coś wykombinować z tą klatką łapką w czwartek.
Obrazek

animalon

Post » Pon paź 24, 2011 20:32 Re: ODDAJCIE KOTECZKĘ !!! ona ssie mleko str.6 :((( SZCZECIN

Klatka swobodnie się mieści do małego auta, nawet smarta :D , to nie jest jakaś kolumbryna jak klatka wystawowa.
Obrazek Obrazek

e-dita

Od: Śro lip 11, 2007 12:41

Post » Pon paź 24, 2011 20:34 Re: ODDAJCIE KOTECZKĘ !!! ona ssie mleko str.6 :((( SZCZECIN

edii pisze:Mamusia i 2 pozostałe maluszki też niestety w niebezpieczeństwie :(

No właśnie .... patowa sprawa - Mamusia oswoiła się ze mną , nie ucieka. Ale żeby maluchy zabrać od niej to za wcześnie. A BABSZTYL śledzi i kręci trutkę. Może też być tak, że wściekła wpadła pod parasol , a koteczka malutka wpadła przestraszona pod jej buta i ........... :evil:
Obrazek

animalon

Post » Pon paź 24, 2011 20:36 Re: ODDAJCIE KOTECZKĘ !!! ona ssie mleko str.6 :((( SZCZECIN

e-dita pisze:Klatka swobodnie się mieści do małego auta, nawet smarta :D , to nie jest jakaś kolumbryna jak klatka wystawowa.

A miałabyś możliwość jej zmierzenia ?
Obrazek

animalon

Post » Pon paź 24, 2011 20:37 Re: ODDAJCIE KOTECZKĘ !!! ona ssie mleko str.6 :((( SZCZECIN

animalon pisze:
e-dita pisze:Klatka swobodnie się mieści do małego auta, nawet smarta :D , to nie jest jakaś kolumbryna jak klatka wystawowa.

A miałabyś możliwość jej zmierzenia ?

..... bo Smarcik ma małe otworki drzwiowe :ryk:
Obrazek

animalon

Post » Pon paź 24, 2011 21:42 Re: ODDAJCIE KOTECZKĘ !!! ona ssie mleko str.6 :((( SZCZECIN

animalon pisze:
edii pisze:Mamusia i 2 pozostałe maluszki też niestety w niebezpieczeństwie :(

No właśnie .... patowa sprawa - Mamusia oswoiła się ze mną , nie ucieka. Ale żeby maluchy zabrać od niej to za wcześnie. A BABSZTYL śledzi i kręci trutkę. Może też być tak, że wściekła wpadła pod parasol , a koteczka malutka wpadła przestraszona pod jej buta i ........... :evil:

Tak naprawdę ,to tylko zabranie ich wszystkich stamtąd pozwoliłoby je uratować , tylko odwieczny problem , gdzie je umieścić...? Bo w takim środowisku , jak piszesz , raczej nie mają większych szans , niestety. :(
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

edii

Od: Pon paź 04, 2010 18:05

Post » Pon paź 24, 2011 22:08 Re: ODDAJCIE KOTECZKĘ !!! ona ssie mleko str.6 :((( SZCZECIN

Zgadzam się z edii - nie maja nawet chyba żadnych szans :( To tylko kwestia czasu. I o dziwo problem nie leży w pieniądzach, jak wszędzie - tylko GDZIE? To jest problem nie do przeskoczenia :(
A na babsztyla przyjdzie kolej...w swoim czasie :evil:

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

[poprzednia][następna]