ASK@ pisze:Zaznaczę.Poczytam w wolnej chwili
Witaj Agnieszko
Witaj, dobrze, że zajrzałaś.
Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
ASK@ pisze:Zaznaczę.Poczytam w wolnej chwili
Witaj Agnieszko
Magilaina pisze:Ja podrzucę na Fajansową żarcie dla kociambrów, ale dopiero po 27 sierpnia - do przyszłej niedzieli jestem uwiązana z psami siostry. To możesz dać znac Adze, że Fajansową ma z głowy na miesiąc jakoś tak. Tylko dajcie znac, czy na Fajansową nie było nic wiezione niedawno. Jeśli było - przekażę puszki na inne kotki Praksedy. Proszę o info.
adelajda pisze:mziel52 pisze:Cieszę się, że jest ten wątek. Tak pięknie piszesz o swoich kotach.
Dobrze by było, żeby znalazły się jakieś dobre dusze z Mokotowa do pomocy w obsłudze tych wymienionych przez Ciebie miejsc. Nie zawsze i nie na zawsze muszą to być te same osoby. Wiadomo, że najtrudniejszą sprawą w dokarmianiu dziczków jest utrzymanie regularności w dostawie jedzenia. Jednemu karmicielowi trudno jest temu sprostać, ewentualni pomocnicy boją się, żeby też nie ugrzęznąć na stałe. Tymczasem dzięki forum wolontariusze mogą się przecież wymieniać, czego przykładem jest nasz wątek cmentarza Wolskiego, gdzie kolejne osoby wspierają karmicieli.
Latem nie jest to takie ważne, ale zimą bardzo, bo wtedy jeden dzień głodówki może kota kosztować życie.
Dlatego napisz Praksedo więcej o tych miejscach, gdzie chodzisz, trzeba sporządzić dokładne fotograficzne wskazówki dla chętnych do pomocy w karmieniu - udzielane na pw.
Kciuki za rozkręcenie tej akcji![]()
![]()
![]()
![]()
Domyślam się Praksedo, że nie wyrabiasz się czasowo,
ale może jakieś zdjęcia karmionych dziczków zobaczymy
MonikaSt pisze:Jednak dwa - fajnie
sonata pisze:witam, ciesze się na ten wątek, kotów bezdomnych czy tzw. wolnożyjących; ich samotność w życiu, chorobie i umieraniu, pomimo pomocy, dokarmiania, jest dla mnie przytlaczająca. I chociaż sama mam 9 kotów w domu, staruszków i chorych oraz dużo w okolicznych piwnicach, to zawsze postaram się pomóc jak tylko będe mogła.
sonata pisze:jestem po wypłacie, więc poprosze o numer konta:)
Użytkownicy przeglądający ten dział: kasiek1510, olabaranowska, puszatek i 1552 gości