PILNIE DOM: Larry od 25 str., Kazio: nasilenie alergii/IBD

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie sie 21, 2011 19:15 Re: Kazio Kwiat Lotosu. DT będzie tuczył chudzinę. Rozlicz.1post

anulka111 pisze:
joshua_ada pisze:Nie wiem o co chodzi, ale Kazio znów jakby trochę się dziczy. :( Nie podchodzi do nas, czasem ucieka. Tylko wtedy gdy usiądziemy na ziemi i jesteśmy stacjonarni, podchodzi i daje się głaskać. Wychodzi na to, że teraz najważniejszą sprawą będzie zrobienie z Kazia miziaka.
Wydaje mi się, że w nim cały czas jest duży strach. Tak sobie myślę, że on w tej swojej kociej główce jeszcze nie wie czego i kiedy może się spodziewać.
Feliway cały czas włączony. Nie poddajemy się, miziamy i próbujemy też przez zabawę pokazać mu, że nic nie grozi.

Dziś było odrobaczenie II (to też może mieć wpływ na chwilowy brak zaufania).
Sadzi strasznie śmierdzące bąki. Chyba na wszelki wypadek spróbuję złapać kał do badania.
Smrodek tez moze byc po bialku w karmie-jesli nie trawi do koncA A nagle przeszedl na lepsze jedzonko 8) Moj Gucio zwany aromatycznym czasem nie od konca trawil jako mlodziak bialko :roll:

Kurczaki, a może to tak? Jakiś czas po tym jak przyszedł do nas na DT kupiliśmy karmę sensitive (najpierw była purina, teraz mamy jeszcze sanabelle i happy cata - też dla wrażliwych). Po tych śmieciach, które jadał kiedyś, może mu się jeszcze organizm przestawia? Złapać kupala nie zaszkodzi. Choć nie będzie łatwo, bo on czujny i jak tylko podejdziemy do kuwety łapać, to on znów może się wystraszyć.

Fajny ten Kaziulek. Cały czas robi fajne minki. Żeby się tylko jeszcze zmiział, to będzie cud malina. :wink:
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Od: Pon gru 03, 2007 8:41

Post » Nie sie 21, 2011 20:59 Re: Kazio Kwiat Lotosu. DT tuczy chudzinę i "umiziowywuje" :)

Nie ma co go stresowac w kuwecie-staraj sie udawac ,ze nie lapiesz jego Q.A do badania nie trzeba duzo :P

Moj Gucio jest oblednie aromatyczny-je sensible ,bo jest wrazliwy jelitowo ,jakakolwiek zmiana,to miekkie Q :roll:Z czasme chyba sam zorientowal sie ,co mu nie sluzy ,bo zauwazylam ,ze je malo mokrego ,czyli np.bozity,wolowinki,indyka
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Pon sie 22, 2011 22:57 Re: Kazio Kwiat Lotosu. DT tuczy chudzinę i "umiziowywuje" :)

Kazio się nie dziczy. Ale nadal woli koty. Chodzi za nimi, gada, nawołuje. Bardzo śmieszne jest to jego ciche miauczenie. Urocze!
Muszę go szybko wyadoptować, bo on nas urabia swym urokiem.
Tylko, kurczaki, on jeszcze ani na kolana nie przychodzi, ani nie domaga się mizianek. Jak go reklamować?
Jest słodki, nawet bardzo słodki. Ale to nie wystarczy na adopcyjny opis.

Koty jakoś za nim nie przepadają. Tzn. nie ma między nimi złych relacji, nie dzieje się nic złego. Ale one albo go ignorują, albo czasem pacną. Nie ma między nimi dużej sympatii. A mi się serce kraje, bo on chodzi za nimi i chciałby się bawić. Nie ma z kim. Czasem Tasia czy Kroppo z nim poganiają, ale krótko. Bo kiedy one się rozkręcają, to on się zaczyna trochę ich bać.
Biedny ten Kazio. Emocjonalnie.
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Post » Pon sie 22, 2011 23:01 Re: Kazio Kwiat Lotosu. DT tuczy chudzinę i "umiziowywuje" :)

Kazio pewnie im jeszcze pachnie lakami-grunt ,ze agresji nie ma-zabawiaj koteczka w zastepstwie 8)
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .

anulka111

Post » Pon sie 22, 2011 23:04 Re: Kazio Kwiat Lotosu. DT tuczy chudzinę i "umiziowywuje" :)

anulka111 pisze:Kazio pewnie im jeszcze pachnie lakami-grunt ,ze agresji nie ma-zabawiaj koteczka w zastepstwie 8)

Nie wiem czy lekami. Dla mnie to on czasem jedzie... zabójczym bąkulcem. :ryk: :ryk: :ryk:
Nie wiem jak te zapachy odczuwają koty.
Obrazek Obrazek

joshua_ada

Post » Pon sie 22, 2011 23:06 Re: Kazio Kwiat Lotosu. DT tuczy chudzinę i "umiziowywuje" :)

Sadzac z tego co wydziela zapachowo Gucio to nijak,ale jak nie zakopie swego Q-to jak go Smakusia dorwie ,to dostaje becki :lol:

anulka111

Post » Wto sie 23, 2011 10:57 Re: Kazio Kwiat Lotosu. DT tuczy chudzinę i "umiziowywuje" :)

Dziś w kuwetce znów wynik niezadowalający. Kurczę, albo złapię do badania, albo znów trzeba podjechać do weta. Albo i jedno i drugie. :roll:
Dla Kazia wizyta u weta to ogromny stres :(
Obrazek Obrazek

joshua_ada

Post » Wto sie 23, 2011 11:06 Re: Kazio Kwiat Lotosu. DT tuczy chudzinę i "umiziowywuje" :)

Mysle ,ze to z powodu zmiany,lekow ,stresu-to wszystko sie odbija.
Probuj zlapac choc ciut Q do badania :ok: ja tylko kciuki moge potrzymac :roll:

anulka111

Post » Wto sie 23, 2011 11:10 Re: Kazio Kwiat Lotosu. DT tuczy chudzinę i "umiziowywuje" :)

joshua_ada pisze:Dziś w kuwetce znów wynik niezadowalający. Kurczę, albo złapię do badania, albo znów trzeba podjechać do weta. Albo i jedno i drugie. :roll:
Dla Kazia wizyta u weta to ogromny stres :(

To może daj kupę z 3 dni do badania. Niektóre choróbska (np. pierwotniaki) mogą nie wyjść w pojedynczym badaniu (tzn. pojedynczej kupie ;) ). Wymądrzam się, bo sama jestem w trakcie zbierania materiału dowodowego od moich maleńtasków.

seidhee

Od: Czw sty 08, 2009 13:03

Post » Wto sie 23, 2011 11:17 Re: Kazio Kwiat Lotosu. DT tuczy chudzinę i "umiziowywuje" :)

anulka111 pisze:Mysle ,ze to z powodu zmiany,lekow ,stresu-to wszystko sie odbija.

Leków on teraz nie ma. Z leków miał tylko odrobaczanie Cestalem. Szyjka smarowana Ozonellą - tak jak w szpitaliku.
Zmieniła się tylko karma.
Q naprawdę chciałabym zbadać. Może mu karmę muszę jeszcze zmienić? Nie sensitive tylko sensitivity...
Obrazek Obrazek

joshua_ada

Post » Wto sie 23, 2011 11:20 Re: Kazio Kwiat Lotosu. DT tuczy chudzinę i "umiziowywuje" :)

joshua_ada pisze:
anulka111 pisze:Mysle ,ze to z powodu zmiany,lekow ,stresu-to wszystko sie odbija.

Leków on teraz nie ma. Z leków miał tylko odrobaczanie Cestalem. Szyjka smarowana Ozonellą - tak jak w szpitaliku.
Zmieniła się tylko karma.
Q naprawdę chciałabym zbadać. Może mu karmę muszę jeszcze zmienić? Nie sensitive tylko sensitivity...
Jak Gucio za mlodu mial paskudna biegunke -to weci wyleczyli ostatecznie enteroamidem w zastrzykach i jako karme pozwolili dawac tylko suchy intestinal i to niestety po malo-czyli nie do syta ,tylko wg gramatury :roll: Po Tym enteroamidzie ustapilo :kotek:

Jelsi cos chcesz zmienic -daj mu saszetki intestinala przez dwa dni ,lub suchego i zobacz,czy pomoze-skoro wizyta u weta to taki wielki stres :?

anulka111

Post » Wto sie 23, 2011 11:23 Re: Kazio Kwiat Lotosu. DT tuczy chudzinę i "umiziowywuje" :)

Anulka ma rację, na brzydkie kupy to akurat Intestinal lepszy niż Sensitivity :)

seidhee

Od: Czw sty 08, 2009 13:03

Post » Wto sie 23, 2011 11:27 Re: Kazio Kwiat Lotosu. DT tuczy chudzinę i "umiziowywuje" :)

seidhee pisze:Anulka ma rację, na brzydkie kupy to akurat Intestinal lepszy niż Sensitivity :)

Dziewczyny, dzięki. Spróbuję. :ok:
Choć przyznam, że miałam odmienne doświadczenia przy Nekusiu[']. Kiedy Intestinal nie dawał rady RC Sensitivity zdziałał cuda, poprawiły się kupale, kot przytył (lepiej przyswajał) i zyskał piękne futerko. Mój wet miał z resztą identycznie ze swoim kotem, gdy przerzucił się z Intestinala na Sensitivity.

(aaa. dochodzi jeszcze problematyka izolacji Kazia do mich pozostałych. Nie będzie łatwo :twisted: )

A może ktoś chce Kazia? Chętnie wyadoptuję rozbrajającą kluskę! :D
Obrazek Obrazek

joshua_ada

Post » Wto sie 23, 2011 11:34 Re: Kazio Kwiat Lotosu. DT tuczy chudzinę i "umiziowywuje" :)

Mysle ,ze po czesci zalezy to od danego kota-ale poniewaz borykam sie z jelitami Gucia juz 3lata .....nabralam doswiadczenia i jesli bym miala cos zalecic sama ,to wlasnie suchego intestinala lub w saszetkahc-niestety z dosw.tez wiem ,ze u Gucia poprawa nastepnuje stopniowo :roll: czyli trzeba czekac i trzyac sie tego samego jedzonka-efekt byl zazwyczaj po kilku dniach podawania karmy np. po okolo tyg na zasadzie z Q biegunkowej Q uformowana czesciowo

anulka111

Post » Wto sie 23, 2011 11:37 Re: Kazio Kwiat Lotosu. DT tuczy chudzinę i "umiziowywuje" :)

Może tak. Spróbujemy od Intestinala i łapania materiału badawczego :ok:
Obrazek Obrazek

joshua_ada

[poprzednia][następna]