Tragedia w Żyrardowie - 4 maluchy szukają DS!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sie 19, 2011 13:21 Re: Tragedia w Żyrardowie - 4 maluchom grozi śmierć u zbieraczki

magdajedral pisze:
Zofia&Sasza pisze:
magdajedral pisze:Jak będzie wiadomo coś konkretnego to będzie o tym na wątku. Na razie sprawy trochę się pokomplikowały, ale nie będę o tym pisać bo nie ma sensu.

Jest DT, pozostanie anonimowy. Osobiście liczę, że uda się znaleźć szybciutko maluszkom domek.

Nie bardzo rozumiem, co się pokomplikowało, bo z posiadanych przeze mnie informacji wynika, że kociaki trzeba zabrać jak najszybciej 8O NA RAZIE baba zgadza się je oddać (jeszcze).

Zofia&Sasza jeśli uważasz że zrobisz to lepiej to bardzo proszę mogę się uciąć i nic nie robić w tej sprawie, bo według mnie "gdzie kucharek sześć tam ...."

Prosiłam o pomoc w znalezieniu DT (znalazłam i dziękuję za to) a najlepiej DS dla maluchów - i teraz tylko o to proszę.
W najbliższych dniach będzie potrzebny transport i o to też poproszę ale w odpowiednimc zasie.

TU JEST PROPOZYCJA DT NA WĄTKU! Drugi DT oferowały, za moim pośrednictwem Sinea z Pauliną77. :facepalm:
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Pt sie 19, 2011 13:25 Re: Tragedia w Żyrardowie - 4 maluchy szukają DS!!!

Marzenia11 pisze:Gdzie w tym wątku jest propoozycja dt dla kociąt? Ja nic o tym nie wiem.

Może nie było propozycji, bo 20 lipca napisano to, co cytuje poniżej.
magdajedral pisze:Informuję że znalazł się DT dla kociaków w okolicy Żyrardowa. Znajomi wolontariuszki zgodzili się zaopiekować czwórką maluchów. Pani wolontariuszka prosiła abym podziekowała wszystkim forumowiczom a przede wszystkim osobie która sie oferowała jako DT, za chęć pomocy malcom.
Maluchy są teraz codziennie doglądane przez panią wolontariuszkę i lada dzień trafią do DT.
Wynika z niego, że sytuacja została opanowana. A później było milczenie przez miesiąc, do czasu, aż się okazało, że to nieprawda :?

W lipcu ich życie było zagrożone, teraz nagle okazuje się, że od początku były bezpieczne. Byłoby świetnie, gdyby chociaż to okazało się prawdą, ale skoro tam jest blisko ulica, to myślę, że wątpię :|

Edit: widzę, że jednak propozycja była. A 20 lipca podobno był DT, do którego kociaki zaraz miały jechać :roll:
Ostatnio edytowano Pt sie 19, 2011 13:28 przez Kicorek, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek Polska - katolska oraz kibolska

Kicorek

Od: Pon sie 30, 2004 9:47

Post » Pt sie 19, 2011 13:27 Re: Tragedia w Żyrardowie - 4 maluchy szukają DS!!!

Marzeniu proszę o jasną odpowiedź: Czy mamy jutro zabrać stamtąd kociki w bezpieczne (naprawdę bezpieczne) miejsce? Mamy akurat taką możliwość.
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Pt sie 19, 2011 13:52 Re: Tragedia w Żyrardowie - 4 maluchy szukają DS!!!

Zofia&Sasza, myśle, że skoro macie możliwość - jak piszesz - zabrać kotki stamtąd w bezpieczne miejsce, to chyba nie ma co pytać, tylko po prostu brać i szukać DS, bo jak widać po tym wątku, do tej pory jakoś efektów nie było.

P.s. Czy magdajedral usunęła konto? Bo tak się pokazuje, jak niezarejestrowany użytkownik, bez ilości postów, daty rejestracji itp.

skaskaNH

Od: Pt lut 03, 2006 0:21

Post » Pt sie 19, 2011 13:55 Re: Tragedia w Żyrardowie - 4 maluchy szukają DS!!!

skaskaNH pisze:Zofia&Sasza, myśle, że skoro macie możliwość - jak piszesz - zabrać kotki stamtąd w bezpieczne miejsce, to chyba nie ma co pytać, tylko po prostu brać i szukać DS, bo jak widać po tym wątku, do tej pory jakoś efektów nie było.

P.s. Czy magdajedral usunęła konto? Bo tak się pokazuje, jak niezarejestrowany użytkownik, bez ilości postów, daty rejestracji itp.

magdajedral skasowała konto.

Chcemy je zabrać, ale właścicielka została zbuntowana przeciwko nam i nie chce już wydać kociaków na DT tylko na DS. Mam nadzieję, że przez te wszystkie matactwa nie będzie problemów.

paulina777

Od: Sob sie 11, 2007 12:29

Post » Pt sie 19, 2011 14:07 Re: Tragedia w Żyrardowie - 4 maluchy szukają DS!!!

Czy trzeba właścicielkę aż tak dokładnie informować, czy DT, czy DS?
Inna sprawa, że jak została zbuntowana, to i tak może być ciężko.

skaskaNH

Post » Pt sie 19, 2011 14:10 Re: Tragedia w Żyrardowie - 4 maluchy szukają DS!!!

skaskaNH pisze:Czy trzeba właścicielkę aż tak dokładnie informować, czy DT, czy DS?

Oczywiście zrobimy tak żeby było dobrze. Ale chodzi o sam fakt. Bardzo nieprzyjemna sprawa.
Mam nadzieję, że wszystko się uda. :ok: Szkoda tylko, że minął już miesiąc. Kociaki mogły być po odrobaczeniu i pierwszym szczepieniu.

paulina777

Post » Pt sie 19, 2011 14:11 Re: Tragedia w Żyrardowie - 4 maluchy szukają DS!!!

To ja potrzymam kciuki za powodzenie akcji :ok:
I za kociaczki oczywiście :ok:

skaskaNH

Post » Pt sie 19, 2011 14:14 Re: Tragedia w Żyrardowie - 4 maluchy szukają DS!!!

skaskaNH pisze:Czy trzeba właścicielkę aż tak dokładnie informować, czy DT, czy DS?

Marzenia11 ją poinformuje :? Dla dobra kotów naturalnie...
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Pt sie 19, 2011 14:16 Re: Tragedia w Żyrardowie - 4 maluchy szukają DS!!!

Aha, nie mam więcej pytan.

skaskaNH

Post » Pt sie 19, 2011 14:25 Re: Tragedia w Żyrardowie - 4 maluchy szukają DS!!!

Zofia&Sasza pisze:Marzeniu proszę o jasną odpowiedź: Czy mamy jutro zabrać stamtąd kociki w bezpieczne (naprawdę bezpieczne) miejsce? Mamy akurat taką możliwość.
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Pt sie 19, 2011 14:30 Re: Tragedia w Żyrardowie - 4 maluchy szukają DS!!!

Zofia&Sasza pisze:
Zofia&Sasza pisze:Marzeniu proszę o jasną odpowiedź: Czy mamy jutro zabrać stamtąd kociki w bezpieczne (naprawdę bezpieczne) miejsce? Mamy akurat taką możliwość.

Jestem ciekawa czy doczekamy się na odpowiedz...

paulina777

Post » Pt sie 19, 2011 15:26 Re: Tragedia w Żyrardowie - 4 maluchy szukają DS!!!

I cisza... Cóż widać czyjeś fochy są ważniejsze. Smutno :|
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Pt sie 19, 2011 15:28 Re: Tragedia w Żyrardowie - 4 maluchy szukają DS!!!

paulina777 pisze:
Zofia&Sasza pisze:

Nie, nie ma takiej potrzeby. DT w ktorym kociaki są aktualnie, jest dla nich dobrym i bezpiecznym miejscem. jeżeli macie dla kotów ds to jak najbardziej, adopcja oczywiście poprzedzona wizyta pa i z podpisaniem umowy adopcyjnej.
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Pt sie 19, 2011 15:33 Re: Tragedia w Żyrardowie - 4 maluchy szukają DS!!!

Marzenia11 pisze:
paulina777 pisze:
Zofia&Sasza pisze:

Nie, nie ma takiej potrzeby. DT w ktorym kociaki są aktualnie, jest dla nich dobrym i bezpiecznym miejscem. jeżeli macie dla kotów ds to jak najbardziej, adopcja oczywiście poprzedzona wizyta pa i z podpisaniem umowy adopcyjnej.

Rozumiem że to DT, to pani Danusia?
Obrazek

Zofia.Sasza

[poprzednia][następna]