10 kotów na podwórku, potrzebna pomoc finansowa i domki

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto wrz 13, 2011 6:37 Re: 16kotówNAPODWÓRKU niemakasy nakarmę,sterylki. Szukamy domów!

Tylko że ja nie mam gdzie trzymać tych oswojonych kotów :oops: Robić im ogłoszenia, chociaż są na wolności?
Obrazek

joanna521

Od: Wto wrz 22, 2009 11:00

Post » Wto wrz 13, 2011 7:18 Re: 16kotówNAPODWÓRKU niemakasy nakarmę,sterylki. Szukamy domów!

joanna521 pisze:Tylko że ja nie mam gdzie trzymać tych oswojonych kotów :oops: Robić im ogłoszenia, chociaż są na wolności?

tak :) jak są oswojone i będzie chętny, to nie ma problemów ze złapaniem, ja tak wiele kotów wydałam :ok:
ObrazekObrazekObrazek

kaja555

Od: Pt lut 08, 2008 12:28

Post » Wto wrz 13, 2011 18:26 Re: 16kotówNAPODWÓRKU niemakasy nakarmę,sterylki. Szukamy domów!

NITKA/KARINKA nie mogę do Ciebie napisać PW! A mam sprawę!

A tak poza tym: wypuściłam dzisiaj wysterylizowaną Dominę na wolność. Chciałam przetrzymać ją dłużej, zabieg miała robiony tydzień temu, dokładnie we wtorek, ale decyzje podjęłam w ostatniej chwili. Domina rezydowała w piwnicznej suszarni, pech chciał, że własnie wyprowadzili się ludzie z mieszkania na parterze dokładnie nad suszarnią, a teraz wprowadzają się nowi i zaczął się wielki remont. Dzisiaj było skuwanie płytek i wiercenie wiertarką udarową. Ja sama myślałam, że zwariuję. W piwnicy był straszny hałas, Domina, bidulka, siedziała w kącie i patrzyła na mnie tymi swoimi wielkimi wystraszonymi oczyskami, jak do niej poszłam. Syczała i waliła łapą w podłoże. Postanowiłam więc, że ją wcześniej wypuszczę.
W ogóle w związku z tym remontem nie mogę na razie wziąć żadnego kota do suszarni :( A jest kotka z kociętami, już podchowanymi. Może uda mi się znaleźć dla nich jakieś locum?
Poza tym okazało się, że z suszarni jednak lokatorzy korzystają, wieszają pranie, kiedy jest za zimno, żeby wieszać je na balkonie. No i tymczas diabli wzięli :!:
Obrazek

joanna521

Post » Śro wrz 14, 2011 6:17 Re: 16kotówNAPODWÓRKU niemakasy nakarmę,sterylki. Szukamy domów!

już miała ściągnięte szwy?

jeżeli lokatorzy nie mają nic przeciwko, to pewnie można dalej korzystać, a kafelki skują w parę dni i będzie ciszej
ObrazekObrazekObrazek

kaja555

Post » Śro wrz 14, 2011 10:07 Re: 16kotówNAPODWÓRKU niemakasy nakarmę,sterylki. Szukamy domów!

kaja555 pisze:jeżeli lokatorzy nie mają nic przeciwko, to pewnie można dalej korzystać, a kafelki skują w parę dni i będzie ciszej

Obawiam się, że mają coś przeciwko :(
Obrazek

joanna521

Post » Śro wrz 14, 2011 16:06 Re: 16kotówNAPODWÓRKU niemakasy nakarmę,sterylki. Szukamy domów!

Dzisiaj idę do kotów, zobaczę co z tą biedną koteczką :(
A Domina wczoraj wieczorem nie przyszła do stołówki :( Chyba się obraziła :twisted:
Obrazek Obrazek Obrazek

Robiona ręcznie biżuteria na sterylizację kotki: viewtopic.php?f=20&t=139004

Julijaaa

Od: Czw cze 16, 2011 14:19

Post » Czw wrz 15, 2011 6:27 Re: 16kotówNAPODWÓRKU niemakasy nakarmę,sterylki. Szukamy domów!

będzie trochę obrażona, ale będzie jeść tylko będzie unikać ludzi

niektóre koty po wypuszczeniu dopiero widziałam po 2 miesiącach, jak już zapomniały i przestały mnie "żle" kojarzyć
ObrazekObrazekObrazek

kaja555

Post » Czw wrz 15, 2011 16:48 Re: 16kotówNAPODWÓRKU niemakasy nakarmę,sterylki. Szukamy domów!

Wczoraj wieczorem przyszła Domina, Zjadła trochę, a później zaczęła się do mnie łasić, domagać głaskania 8O Nie chciała mnie i mojej koleżanki na krok odstąpić tylko zaczepiała. Ale naprawdę pierwszy raz ją widziałam taką oswojoną 8O 8O 8O :D
Ale miała na brzuszku trochę czegoś w rdzawym kolorze. Nie wiem, co to, może to resztki środka do dezynfekcji
Obrazek Obrazek Obrazek

Julijaaa

Post » Pt wrz 16, 2011 6:12 Re: 16kotówNAPODWÓRKU niemakasy nakarmę,sterylki. Szukamy domów!

a sprawdzał ją wet przed wypuszczeniem? my zawsze dajemy brzuch do obejrzenia, że już może śmigać na dwór
ObrazekObrazekObrazek

kaja555

Post » Pt wrz 16, 2011 7:58 Re: 16kotówNAPODWÓRKU niemakasy nakarmę,sterylki. Szukamy domów!

Jak sąsiad zaczął wiercić, to ja byłam w szkole, moja mama z Dominą poleciała i ją wypuściła, weterynarz powiedział, że nie ma potrzeby zdejmowania jej szwów, bo ona by sobie za bardzo nie pozwoliła, znowu by trzeba było ją usypiać. Mama skonsultowała się z panią, która ma duże doświadczenie ze sterylizacją dzikusów i ona stwierdziła, że można ją wypuścić bez zdjęcia szwów, bo koty sobie doskonale same z tym radzą.

Zrobiłam zdjęcia tej burej kotce, ale miesiąc temu zginął mi kabel USB od komórki i do tej pory go nie znalazłam :evil:
Obrazek Obrazek Obrazek

Julijaaa

Post » Pt wrz 16, 2011 8:02 Re: 16kotówNAPODWÓRKU niemakasy nakarmę,sterylki. Szukamy domów!

:oops: Zapomniałam wcześniej napisać, ten bury kot to kotka.
A wczoraj wieczorem Domina przeszła samą siebie. Pozwoliła się wziąć na ręce 8O
Obrazek Obrazek Obrazek

Julijaaa

Post » Pt wrz 16, 2011 8:46 Re: 16kotówNAPODWÓRKU niemakasy nakarmę,sterylki. Szukamy domów!

to jak się daje brać na ręce, to zobaczice brzuszek czy sobie nic nie rozdrapała

ja nie znam takiej szkoły, żeby nie ściągać szwów, dlatego nasz wet robi szwy rozpuszczalne, ale zawsze po tygodniu sprawdzamy brzuchy zaraz przed wypuszczeniem, da się dzikiego kota tak chwycić, zeby to zobaczyć, a Domina okazuje się być oswojona
ObrazekObrazekObrazek

kaja555

Post » Pt wrz 16, 2011 17:27 Re: 16kotówNAPODWÓRKU niemakasy nakarmę,sterylki. Szukamy domów!

kaja555 pisze:to jak się daje brać na ręce, to zobaczice brzuszek czy sobie nic nie rozdrapała

Jezu, że też na to nie wpadłyśmy :!: :oops: :oops: :oops:
A jeśli chodzi o to zdejmowanie szwów, to ja już cała głupia jestem. Jak odbierałam kotkę, to wet mi tłumaczył, że ściąganie szwów nie jest konieczne, że sobie poradzi, że jest taka dzika, że na pewno sobie nie pozwoli itd. Po tym, co pisałaś, miałam szczery zamiar jechać z nią do weta, żeby chociaż brzuszek obejrzał. Planowałam to zrobić następnego dnia, ale jak się zaczął remont, wpadłam w panikę: było po 10 rano, hałas niemiłosierny, wet, który robił sterylkę do 14 właśnie miał zabiegi, więc dopiero ok. 13 mogłam do niego jechać, mój wet przyjmował akurat od 16.00. Zadzwoniłam do jednej pani, która już sterylizowała dzikie kotki i poradziła mi, żeby ją wypuścić. Zresztą wtedy miałam obawy, czy Domina pozwoli sobie brzuch obejrzeć. Gdybyś ją widziała w tej klatce i widziała, jak walczyła w piwnicy i w gabinecie i jeszcze nie miała, jak ja, doświadczenia, pewnie też byś posłuchała tej rady
Obrazek

joanna521

Post » Pon wrz 19, 2011 6:30 Re: 16kotówNAPODWÓRKU niemakasy nakarmę,sterylki. Szukamy domów!

nasze też walczą, ale nasi weci mają już doświadczenie z takimi kotami, o dziwo, po chwyceniu za kark wiele się uspokaja

a jak kotka do was przychodzi, to przecież możecie w każdej chwili przy okazji wziąć ze sobą transporterek i zabrać na sprawdzenie, wet pomaca brzuszek to też zobaczy czy sie nie zrobiła przepuklina po sterylce, bo to czasem sie zdarza, choć bardzo bardzo rzadko no i można jej ściągnąć te szwy

my każdego kota sprawdzamy w dniu wypuszczenia tak na wszelki wypadek, nawet najdziksze dziki :)

no i następnym razem to powiedzcie wetowi, żeby dał szwy rozpuszczalne, przy dzikusach to jest prostsze rozwiązanie :)
ObrazekObrazekObrazek

kaja555

Post » Czw wrz 22, 2011 13:56 Re: 16kotówNAPODWÓRKU niemakasy nakarmę,sterylki. Szukamy domów!

hop! :ok:
Obrazek Obrazek Obrazek

Julijaaa

[poprzednia][następna]