Mamy wszystko, co potrzebne, dzięki! :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie cze 19, 2011 6:11 Re: Mamy wszystko, co potrzebne, dzięki! :)

Dobrze, że Chrumcia już jest u siebie. :)

Może jakieś zdjęcia??

AnnaCynthia

Od: Nie sty 02, 2011 15:09

Post » Nie cze 19, 2011 12:05 Re: Mamy wszystko, co potrzebne, dzięki! :)

Gosia dzwoniła dziś do mnie, a że ma trudności z dostępem do netu, pozwolę sobię złożyć moją kulawą relację.

Nocka minęła bez problemu. Gosia rozmawiała z Panią Basią i dowiedziała się, że Chrumcia radzi sobie także ze żwirkiem silikonowym. Jednak być może ze stresu, może inne zapachy, może inny rodzaj żwirku... kocia długo męczyła się bez siu.... i z rozpaczą w oczach nasiusiała do kociej budki...
A może się wstydziła i chciała to zrobić w ukryciu? :roll:

Budeczka wyprana. Gosia się wcale nie gniewa, bo ona nie z tych :wink: Cieszy się, że kotce się wreszcie udało. Może następnym razem będzie do kuwety. Profilaktycznie dosypie żwirku od królików (to chyba drewniany :oops: )...
Kotuna wyraźnie w nocy spacerowała, zjadła mokre, suche i wypiła wodę.
Odbyło się zapoznanie z królicą Hanią (jeśli nie pomyliłam imienia?) - przeszło bezboleśnie.
Kotka już odpowiada jak się do niej mówi. Gosia jeszcze jej nie dotyka... ale na pewno powoli nabierze zaufania (tz. Chrumcia a nie Gosia).

Może ja wieczorkiem zadzwonię (bo ona wyda majątek na telefon) - i w razie czego dam znać
Pozdrawiam
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Od: Wto mar 08, 2011 1:13

Post » Nie cze 19, 2011 12:10 Re: Mamy wszystko, co potrzebne, dzięki! :)

Bardzo sie cieszę,że wszystko idzie ku dobremu.
Wielkie kciuki za Chrumcię. :ok:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Nie cze 19, 2011 15:29 Re: Mamy wszystko, co potrzebne, dzięki! :)

nareszcie udało mi się połączyć, nie wiem na jak długo :|
Chrumcia rano siedziała na oknie, w nocy oczywiście musiała spacerować - może w tedy w spokoju poznaje kąty i nowe zapachy. Apetyt ma. Kupy dziś jeszcze nie robiła, może później zrobi. Teraz znów pod szafą siedzi. Udało mi się jej tam kocyk podsunąć. Dziś nie jest zbyt rozmowna, troszkę bardziej wycofana. Ale nie chcę jej ruszać, żeby nie zestresować jej jeszcze bardziej. O zdjęciach na razie możemy zapomnieć :roll: może później jak już się bardziej uspokoi. Teraz kłapnięcie lustra mogłoby ją troszkę wystraszyć. Moje kociambry jak na razie nie wykazują dziwnych zachowań i zachowują się normalnie ale bezpośredniego kontaktu nie było.
To tak w wielkim skrócie uzupełniam to co Zosia przekazała :wink:
Obrazek

Gochulec

Od: Pon maja 30, 2011 12:49

Post » Nie cze 19, 2011 22:04 Re: Mamy wszystko, co potrzebne, dzięki! :)

Gosiu a co weci z Łodzi przekazali o stanie zdrowia Chrumci?

Magis

Od: Pon lis 14, 2005 13:41

Post » Nie cze 19, 2011 22:14 Re: Mamy wszystko, co potrzebne, dzięki! :)

Gosi to nie bardzo chcieli nic powiedzieć ale jutro poproszę Natalię żeby zadzwoniła do kliniki i wykonała wywiad.

Zosiu - bardzo Ci dziękuję.
I Twojemu TŻowi równie bardzo.
Oszczędziliście Kici gigantycznego stresu w transporcie pkpem, pksem i przy przekazywaniu z rąk do rąk. Na prawdę wielkie dzięki.

Carmen201

Od: Pt maja 07, 2010 7:49

Post » Nie cze 19, 2011 22:28 Re: Mamy wszystko, co potrzebne, dzięki! :)

Niestety wet nie chciał nic przekazać Gosi przez telefon a przy odbiorze Chrumci była obecna Pani wet, która też żadnych ważnych informacji oprócz szczepienia i odrobaczenia nie podała Reniferowi.

SMS-y od Gosi
Chrumcia gruchą jak gołąbek :D Sama przyszła :D

Najpierw zrobiła gruntowną toaletę a teraz położyła się prac pod moim łóżkiem :wink:

Rozmawiałam też z Gosią
Chrumcia daje się głaskać i traktorkuje oraz chrumka, wystawia nawet brzuszek, regauje na swoje imię i się odzywa. Toż chyba wszystko na dobrej drodze.
Z kotami rezydentami jeszcze się nie konfrontowała. Może jutro nastąpi poznanie ogólnokocie :roll:
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Post » Nie cze 19, 2011 23:20 Re: Mamy wszystko, co potrzebne, dzięki! :)

Olu - nie wygłupiaj się.
Mnie też jest bardzo miło, że tak niewielkim wysiłkiem dało się jedną cegiełeczkę dołożyć do tej wielkiej budowli.
Każdy robi to co może i potrafi, dlatego ja taką niszę sobie wymyśliłam (na wielu kocich sprawach się nie znam a też chciałabym pomóc). A Rafał jak widać jest chętny. Odkąd wyprowadziła się koleżanka akordeonistka to mamy wolny pokoik Brysiowy, w którym moga nocowac kotki nawet takie, które trzeba izolować bardzo starannie.
Ponadto taki transport kociowozem to zawsze jest okazja do miłych spotkań, co widać na załączonym obrazku... a jak było słychać także do pożywienia się kosztem biednego DS :oops:
Renifer dużo jeździ, dlatego czasem możemy też połączyć transport kociowozem z jego wyjazdem służbowym... Dlatego dawajcie znać jakby coś jeszcze było potrzebne. Ja postaram się pilnować, ale czasem można przegapić. A często zdarza się, że footrzaste tak długo czekają na transport aż przepada ich szansa na domek.

Stąd uważam, że dobrze się w tej "niszy" ulokować.

Ale się rozpisałam :oops:
Po prostu chciałam napisać, że to ja dziękuję i było mi bardzo miło włączyć się w działania waszej zgranej "paczki".
Naprawdę, czapki z głów.
Chylę czoła przed waszą akcją, nie chodzi mi o tę jednorazową akcję ale o całość tej wielkiej pomocy dla kotów Pana Stanisława :ok:
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Post » Pon cze 20, 2011 12:07 Re: Mamy wszystko, co potrzebne, dzięki! :)

Relacji ciąg dalszy :wink:

Chrumcia już siusiała do kuwetki. Rano oczywiście mizianko, łącznie z wywaleniem brzuszka - niedopieszczona troszkę jest. Zawiadomiłam Panią Basię o wszystkim dziś rano - baaardzo się ucieszyła i chyba odetchnęła. Dziś rano panny widziały się przez drzwi. Tosia stanęła jak wryta z jednej strony , Chrumcia z drugiej i na razie tyle wrażeń im starczy :wink: Przemycam tylko zapach między nimi :wink: Bąbel mocno zainteresowany ale nie okazuje żadnych agresywnych zachowań. Tosia ogólnie chyba lekko ofuczona, ale mam nadzieję, że z czasem jej przejdzie :mrgreen: Króliki? Króliki, jak zwykle, okażą zainteresowanie a później przejdą do porządku dziennego - norma. Zdjęcia może uda się jeszcze zrobić, tylko nie wiem czy dziś wstawię (teraz piszę od rodziców :wink: ). Postaram się wszelkie wieści przekazywać w miarę na bieżąco :) Ogólnie jestem dobrej myśli :)

Transporterek już dziś odesłałam razem z kocykiem i myszką (Bąbel jest niepocieszony. Muszę odwiedzić zoologa i zakupić takową :wink: )
Obrazek

Gochulec

Post » Pon cze 20, 2011 12:23 Re: Mamy wszystko, co potrzebne, dzięki! :)

Cudnie! dzięki za wiadomości :) Oczywiście kciuki trzymam chociaż myślę że szybko się wszystko ułoży :kotek:

Magis

Od: Pon lis 14, 2005 13:41

Post » Pon cze 20, 2011 16:07 Re: Mamy wszystko, co potrzebne, dzięki! :)

Chrumcia w całej okazałości :wink:

Obrazek

Obrazek
Obrazek

Gochulec

Post » Pon cze 20, 2011 16:11 Re: Mamy wszystko, co potrzebne, dzięki! :)

Jest piękna.

AnnaCynthia

Od: Nie sty 02, 2011 15:09

Post » Pon cze 20, 2011 16:14 Re: Mamy wszystko, co potrzebne, dzięki! :)

A jaka miziasta! :mrgreen: :kotek:
Obrazek

Gochulec

Post » Pon cze 20, 2011 16:18 Re: Mamy wszystko, co potrzebne, dzięki! :)

O rany!
Nawet nie wiedziałam, że miałam przyjemność z tak piękną damą. Swoją drogą dobry, spokojny domek robi cuda i zestresowanego wypłoszka kocia przemienia się w dystyngowaną damulkę.

:1luvu: :1luvu: :1luvu:
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Post » Pon cze 20, 2011 17:10 Re: Mamy wszystko, co potrzebne, dzięki! :)

No, to jeszcze jedno

Obrazek
Obrazek

Gochulec

[poprzednia][następna]