Halinka, Henio i Oti w DS :D

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lip 23, 2011 19:40 Re: [WRO] Pchła i Henio :)

cudne kociarstwo :)
Obrazek

eski

Od: Sob lip 25, 2009 13:29

Post » Pon lip 25, 2011 9:24 Re: [WRO] Pchła i Henio :)

Magdalena424 pisze:co można robić popołudniami????
spać :ryk: :ryk: :ryk:

Obrazek

Twoja kotka ma anielską cierpliwość, dwa małe po niej łażą a ona spokojnie leży :-)
Magdalena424 pisze:troche nowych zdjec :D

z moją Minusią :1luvu:
Obrazek

jak brałam ze schronu wyglądał jak kot, kto by pomyślał że to kamuflarz :wink: :wink:
Obrazek

to drugie zdjęcie jest boskie :ryk: :ryk: :ryk:

mawin

Od: Czw sie 09, 2007 9:55

Post » Pon lip 25, 2011 12:14 Re: [WRO] Pchła i Henio :)

Książe Ciemności na tym drugim zdjęciu! Boski jest! :ryk: :1luvu:
Obrazek

sroka7

Od: Pon maja 02, 2011 11:04

Post » Wto lip 26, 2011 7:23 Re: [WRO] Pchła i Henio :)

mawin pisze:
Magdalena424 pisze:co można robić popołudniami????
spać :ryk: :ryk: :ryk:

Obrazek

Twoja kotka ma anielską cierpliwość, dwa małe po niej łażą a ona spokojnie leży :-)
Magdalena424 pisze:troche nowych zdjec :D

z moją Minusią :1luvu:
Obrazek

jak brałam ze schronu wyglądał jak kot, kto by pomyślał że to kamuflarz :wink: :wink:
Obrazek

to drugie zdjęcie jest boskie :ryk: :ryk: :ryk:

one nie chodza po niej tylko śpią tak na niej i to godzinami :D :D
ale fakt faktem Minusia to kot ideał !!!!!!! :1luvu: moja Miłość Największa.....
A kiedy pada deszcz Bezdomne koty mokną - Co zrobić masz, sam wiesz: W piwnicy otwórz okno. A kiedy szron się szkli, spod nóg i kół śnieg pryska Zamknięte uchyl drzwi, Zmarznięte wpuść kociska. Bo może być i tak: W twych grzechach zaczną grzebać, A kot - da łapką znak, Uchyli furtkę Nieba..

Magdalena424

Od: Czw paź 26, 2006 15:16

Post » Wto lip 26, 2011 7:26 Re: [WRO] Pchła i Henio :)

wiecie co Pchełka chyba siu na moje łózko to robi specjalnie :evil: :evil:
zamykam sypialnie ale jak uda jej sie wejsc chociaż na moment i pomimo iż kuweta stoi obok łóżka to ona i tak wejdzie zesika mi sie na łózko :evil: :evil:

poradzćie co mam zrobić, bo powoli zaczynam tracić cierpliwość... codziennie piorę kołdrę i materac :( :(
A kiedy pada deszcz Bezdomne koty mokną - Co zrobić masz, sam wiesz: W piwnicy otwórz okno. A kiedy szron się szkli, spod nóg i kół śnieg pryska Zamknięte uchyl drzwi, Zmarznięte wpuść kociska. Bo może być i tak: W twych grzechach zaczną grzebać, A kot - da łapką znak, Uchyli furtkę Nieba..

Magdalena424

Post » Wto lip 26, 2011 20:38 Re: [WRO] Pchła i Henio :)

Magdalena424 pisze:poradzćie co mam zrobić, bo powoli zaczynam tracić cierpliwość... codziennie piorę kołdrę i materac :( :(

hmm... wiem, że to doraźne rozwiązanie, ale może przykryj łóżko taką wielką folią. raz, że posciel nie zmoczy się, dwa może kociolina nie będzie włazic na wyrko
Obrazek

eski

Post » Czw lip 28, 2011 7:32 Re: [WRO] Pchła i Henio :)

widzialam w programie my cat from hell ze kot sikal na lozko wlasicieli bo brakowalo mu pewnosci siebie. w ten sposob mieszal swoj zapach z zapachem wlascicieli. Rozwiazaniem problemu bylo wybudowanie polek na scianie zeby kot patrzyl z gory na ludzi i czul sie tam bezpiecznie no i jeszcze musieli sie duzo z kotem bawic :|
Plamka [']ObrazekPepe ObrazekObrazek
"Koty lubią muchy, a muchy lubią koty"

playbunny71

Od: Pon kwi 25, 2011 18:26

Post » Czw lip 28, 2011 9:36 Re: [WRO] Pchła i Henio :)

playbunny71 pisze:widzialam w programie my cat from hell ze kot sikal na lozko wlasicieli bo brakowalo mu pewnosci siebie. w ten sposob mieszal swoj zapach z zapachem wlascicieli. Rozwiazaniem problemu bylo wybudowanie polek na scianie zeby kot patrzyl z gory na ludzi i czul sie tam bezpiecznie no i jeszcze musieli sie duzo z kotem bawic :|

No może coś w tym być, bo Pchełka cały czas czuje sie tak niepewnie ...:( ciągle sie mnie boi
choć wczoraj przyszła sama i usnęła zwinieta w kłebek u mnie na kolanach 8O

Magdalena424

Post » Czw lip 28, 2011 9:50 Re: [WRO] Pchła i Henio :)

Wczoraj się szczepiliśmy pierwszy raz… :) :)
Maluchy spokojne ze nawet nie pisnęły podczas zastrzyku :D

Pan doktor popatrzył na Pchełkę i mówi że dziwna jest, bo ma taką płaską mordkę i szeroko osadzone oczka….
Ja mówię, że przez to jest śliczna i oryginalna a on na to” hmm … jest też na Ś…. Śmieszna … ale nie śliczna :( z całą sympatią jaką do niej mam, nie może Pani mówić o niej śliczna…. Jest tak brzydka, że aż ładna” wiem, że troche żartował ....
Nie ukrywam że było mi przykro…. Bo ona ma te oczyska takie cudne echhhh
Dla mnie ona jest bardzo ładna a jak popatrzy na ciebie tymi gałkami to się rozpłynąć można :1luvu: :1luvu:

Magdalena424

Post » Czw lip 28, 2011 10:49 Re: [WRO] Pchła i Henio :)

Magdalena424 pisze:Pan doktor popatrzył na Pchełkę i mówi że dziwna jest, bo ma taką płaską mordkę i szeroko osadzone oczka….

Plaskatki są śliczne!!! Ten pan poniżej to mówi :P

Obrazek
Pozdrawiam
Agnieszka
Obrazek

Agita

Od: Pon wrz 05, 2005 8:49

Post » Czw lip 28, 2011 11:27 Re: [WRO] Pchła i Henio :)

Agita pisze:
Magdalena424 pisze:Pan doktor popatrzył na Pchełkę i mówi że dziwna jest, bo ma taką płaską mordkę i szeroko osadzone oczka….

Plaskatki są śliczne!!! Ten pan poniżej to mówi :P

Obrazek

:D :D
ale super fotka :) i jakie wymowne spojrzenie :D
śliczny....

wiem coś o tym bo też miałam persiczke na tymczasie i płaskomordki są rewelacyjne :1luvu:

Magdalena424

Post » Pon sie 01, 2011 10:54 Re: [WRO] Pchła i Henio :)

teraz jak maluchy urosły to ewidentnie widać, ze to rodzeństwo, mają takie samo znamię na opuszkach 8O
wcześniej na to nie zwróciłam uwagi ale w weekend jak Pchełina spała na kolanach to sie przyjrzałam, na milion to rodzeństwo :D :D

Heniek jest niesamowitym kotem :1luvu: ktoś naprawde zyska fajnego pod wzgledem charakteru kota, jest proludzki do bólu i wcale nie wystawia pazurków podczas zabawy :) paca twarz ale tylko opuszkami :)

Magdalena424

Post » Czw sie 04, 2011 8:56 Re: [WRO] Pchła i Henio :)

Pchełinka jednoznacznie ma przepuklinę , ale taką malutką i lekarz kazał się tym nie martwić, bo usunie sie podczas sterylki... no chyba że by zaczeło coś sie z nią dziać ale na razie wszytsko OK.

Heniek po szczepieniu dostał odczyny zapalnego i zrobiła mu się gula na boku :(
wczoraj widział to wet i dał coś przeciwbólowego, kazał smarować na rozgrzanie spirytusem salicylowym i obserwować, ale mówi że powinno się samo wchłonąć.
Był zdziwiony, bo z reguły u kotów takich reakcji się nie obserwuje - bardziej u psów ... czyli Heniulek jest WYJĄTKOWY :D :D

poza tym maluchy szaleją aż miło :D
ich ulubione zajęcie to uprawa moich kwiatków balkonowych :D czym zwracają uwage wszytskich sąsiadów wkoło :D
Pchełinka robi się coraz bardziej ludzka :1luvu: no i tak niesamowicie mrrrruuuczyyyyyy 8O

Magdalena424

Post » Czw sie 04, 2011 20:10 Re: [WRO] Pchła i Henio :)

a Pchełka nie leje już na łóżko ?
Obrazek

eski

Post » Pt sie 05, 2011 9:09 Re: [WRO] Pchła i Henio :)

eski pisze:a Pchełka nie leje już na łóżko ?

oby nie zapeszyć ale nie
a wogóle wczoraj przeżyliśmy szok :D
siedzimy sobie w salonie, pisklaki szaleją standardowo jak każdego wieczoru :) i po takich harcach jak nigdy Pchełina hop wskakuje na łózko i dawaj sie przytulać do mojego TZ 8O 8O i oczywiscie zasnęła wtulona w niego 8O 8O a jaki był dumny ho ho ho, że to jego wybrała :D

Magdalena424

[poprzednia][następna]