Schronisko Sosnowiec zbiórka na rzecz zwierząt w schronisku

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro cze 22, 2011 22:22 Re: Schronisko Sosnowiec - pełno maluchów! ratunku!

terenia1 pisze:Kurcze w tej chwili w schronisku jest około 9-10 małych kociaków z tego co wiem wet schroniskowy jedzie na urlop na dwa tygodnie i kociaków nie zaszczepi :twisted: bo podobnież jak zeznał nie będzie trzymał w lodówce szcepionek - jakiś debil cholerny :twisted: nic nie rozumię o co mu chodzi, on wróci za dwa tygodnie a z tych kociaków może nie przeżyć nawet jeden :cry:
Kurcze z kasą stoimy słabo, ale myślę że trzeba tym maluchom dać szansę - szczepionka trikat po całkiem dobrej cenie kosztuje 16zł - to jest czasami koszt zycia jednego kociaka :(
Ja dołożę sie do szczepień schroniskowych maluszków - dla 4 maluszków zaoferuję szczepienie , może ktoś jeszcze pomoże maleńtasom schroniskowym :cry: czyli jeszcze około 6-7 szczepionek
:!:

Ja kurcze golec coś ostatnio jestem- ale se zaśpiewam jak Golec i 2 szczepionki dam - ale dopiero w środę mogłabym dać ( po wypłacie :oops: )
A i dzisiaj uskuteczniłam taką fajną gadżeciarnię :D
Zrobiłam takie magnesy na lodówkę które również są otwieraczem do piwa np.i jako cegiełkę 5 zł proponuję.
Już mam za 3 szt.
10 jest przekazane do dalszego rozprowadzenia (min Cookie)
Więc może z tego kaskę też przekazać na szczepionki.
Bo ja myślałam żeby za to zakupić jedzenie dla maleńtasów.
Ale po co jedzenie jak maluchy bez szczepionki nie mogą nieprzeżyć i kogo wtedy będziemy karmić 8O
Postaram się wkleić zdjęcie tych magnesów, ale to chyba jutro :?
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Śro cze 22, 2011 22:53 Re: Schronisko Sosnowiec - pełno maluchów! ratunku!

Dorotka magnesiki Cookie już pokątnie rozprowadziła :lol: nawet dziś w K. ch. uprawiała ten preceder 8O tak że spoko :D
Zrobiłam w tej chwili przelew na 64zł - to starczy na 4 szczepionki, a kociaków jest chyba 10 lub więcej, w piatek Piotrek podjedzie z 1 partią kociaków schroniskowych do szczepienia...

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Śro cze 22, 2011 23:23 Re: Schronisko Sosnowiec - pełno maluchów! ratunku!

terenia1 pisze:Dorotka magnesiki Cookie już pokątnie rozprowadziła :lol: nawet dziś w K. ch. uprawiała ten preceder 8O tak że spoko :D
Zrobiłam w tej chwili przelew na 64zł - to starczy na 4 szczepionki, a kociaków jest chyba 10 lub więcej, w piatek Piotrek podjedzie z 1 partią kociaków schroniskowych do szczepienia...

A ja czekam jeszcze na trzy wpłaty i bedę miała do przelewu 225 zł :ok: a moze jeszcze ktos kupi trzy ostatnie tabliczki ;)
Mój niewidomy i głuchy Boguś - MISTER niepełnosprawnych kotów Obrazek.... [*]

Iweta

Od: Czw cze 01, 2006 18:42

Post » Czw cze 23, 2011 4:43 Re: Schronisko Sosnowiec - pełno maluchów! ratunku!

Dziś zrobię przelew na 3 szczepionki - 48zł, prawda :D
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Czw cze 23, 2011 8:49 Re: Schronisko Sosnowiec - pełno maluchów! ratunku!

byłam rano w schronie, wszystko oporządzone.
troche fotek maluchów:

BOX 1
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

BOX 2 najbardziej szaleńcze - masakra z nimi :o ale do zjedzenia :D
Obrazek

BOX 8
Obrazek

KLATKA luzem (moje ulubione :1luvu: ) :D
Obrazek

to jade na Łikend!

kingusiak

Od: Wto maja 10, 2011 20:37

Post » Czw cze 23, 2011 13:32 Re: Schronisko Sosnowiec - pełno maluchów! ratunku!

terenia1 pisze:Dorotka magnesiki Cookie już pokątnie rozprowadziła :lol: nawet dziś w K. ch. uprawiała ten preceder 8O tak że spoko :D

Do usług :smokin:
I proszę o więcej towaru, sprzedam każdą ilość :smiech3:
Obrazek+Obrazek+Obrazek+Obrazek
Festi,Tami, Julek, Pani Tiszka.

Cookie1706

Od: Czw gru 16, 2010 19:37

Post » Czw cze 23, 2011 13:38 Re: Schronisko Sosnowiec - pełno maluchów! ratunku!

niewim czy jedno szczepienie wystarczy kociakom zeby mogły trafic do mnie ?
Ewa :?:
ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Od: Pon lut 23, 2009 0:36

Post » Czw cze 23, 2011 19:59 Re: Schronisko Sosnowiec - pełno maluchów! ratunku!

Martynka, dwa szczepienia i trzeba by wyświecić lampą, co oczywiście jest do wykonania

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Czw cze 23, 2011 20:12 Re: Schronisko Sosnowiec - pełno maluchów! ratunku!

a my dzisiaj grzesznicy najpierw praca w chatce potem w schronie.

po południu kociaki dostały jedzonko, kotkę jak nazywa ją Piotrek czarną francę zabielaną przenieślismy na adopcje. Jak Piotrek ją wkładał do kontenerka to się darła jakby ją ze skóry obdzierali. Na adopcjach warczy na koty, ale nie atakuje, wydaje mi się że jest ciężarna. Boi się.

na adopcjach wyczyściłam uszy Zenkowi to taka malizna, nie widac tego na zdjęciach. Miał w uszach kopalnię świerzba jeszcze takich pokladów nie widziałam. W klatce zostawilam orydermyl i płyn do czyszczenia uszu. Troszę zamoczyć wacik, wyczyścic i potem na koniec orydermylem. Ten kot chyba nic nie słyszał miał korki w uszach :?

Kasia na górze rezyduje z Biedronem, który ładnie nabrał ciała. Dałam im tez tam jeśc na górę. Kasi smarujemy nosek, i pod oczami neomycyną, jest tez w klatce.

jeden z maluszków z boksu 1 jest chory, leży w miseczce i nie bawi się. Reszta towarzystwa ma tzw ogień w dupie i lata tak że o mało nie rozwali boksow. Jutro rano będę obdzwaniać wetów, gdzi ejest 9 szczepionek, bo tyle potrzebujemy łacznie z mamuśką, tą co miała rozwolnienie. Kupa była ok dziś.

fajnie wygląda nowa woliera, kupa miejsca. Dalismy juz projekty drapaków z pniaków i drewna, pan Grzegorz ma coś wymyślić. Kran juz działa. Trzeba by się skrzyknąć i zrobić wnętrze melaminy

czarno zabielana się rozgląda
Obrazek
a obok fajne zdjecie Lolisi - sliczna Tri, może ją pokazać Buborowi 8)
Obrazek

Filomen

Post » Czw cze 23, 2011 21:20 Re: Schronisko Sosnowiec - pełno maluchów! ratunku!

Filomen pisze:Martynka, dwa szczepienia i trzeba by wyświecić lampą, co oczywiście jest do wykonania

No tak tylko dwa szczepienia to okres dwoch miesiecy liczac z kwarantanna po szczepieniu :?
ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Od: Pon lut 23, 2009 0:36

Post » Czw cze 23, 2011 22:21 Re: Schronisko Sosnowiec - pełno maluchów! ratunku!

No to troszkę nam się na szczepionki uzbierało :)
WPŁATY na razie jest tylko moja bo mam konto w tym samym banku, liczę że kupimy szczepionki po 16zł.

1. 64zł (4 szczepionki)

Deklaracje
1. Alienor (48zł) 3 szczepionki
2. Dorotka 2 szczepionki
3. osoba z forum (80zł) 5 szczepionek
Czyli łacznie byłoby 14 szczepionek :lol:
jutro sprawdzę stan konta.

terenia1

Post » Pt cze 24, 2011 6:26 Re: Schronisko Sosnowiec - pełno maluchów! ratunku!

to super ze są pieniądze, byłaby wielka szkoda nie zaszczepić maluchów, nie możemy czekać 2 tyg :(

Filomen

Post » Pt cze 24, 2011 8:13 Re: Schronisko Sosnowiec - pełno maluchów! ratunku!

dorzucilabym tez cos do szczepionek, ale wlasnie wczoraj znalzłam kota pałamańća i bedą czekać mnie wydatki zwiazane z jego łapką, może bedzie gips, a moze się okazać operacja. wkrótce też ogłosze zbiórke na niego, jakby ktośchcial sie dorzucic byłoby miło !

kingusiak

Od: Wto maja 10, 2011 20:37

Post » Pt cze 24, 2011 13:31 Re: Schronisko Sosnowiec - pełno maluchów! ratunku!

Piotrek zabrał właśnie wszystkie koty z kwarantanny i pojechał do Almavetu 8O zabrał sie na dwa razy. A w schronie Dorotka wyświeci kwarantannę :ok:

Filomen

Post » Pt cze 24, 2011 19:08 Re: Schronisko Sosnowiec - pełno maluchów! ratunku!

Wpłaty na szczepionki
+64zł terenie1 szczepionki
+48zł Alienor szczepionki
+80zł taizu szczepionki
-----------------------------
192zł

Jednakże moj optymizm co do ceny szczepionki za 16zł był na wyrost :oops: tak mi się wydawało że ostatnio mniej więcej po tyle kupowałam szczepionki :oops: ale szczegóły pewnie poda Piotrek jak do siebie dojdzie.

terenia1

[poprzednia][następna]