[PKDT]GDAŃSK -KOTY Z FERMY LISÓW WALCZĄ O PRZETRWANIE!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto maja 03, 2011 19:36 Re: [GDAŃSK][PKDT] – stado z terenu byłej lisiej fermy, HALP!

Jest osoba chętna do zabrania na stałe naszego "Zajaczka"- to koteczka bez łapki i ogonka. Pani ma kilka zwierzaków, mieszka nieopodal i chce aby kotek przeszedł kwarantanne i był bardziej osowjony, kuwetkowy, itp;-)
Prośba, kto moze naszego zajaczka w domku pomaglować oswajaniem? To dla niego ogromna szansa, Pani działa w fundacji Irasiad.
Tu nas mało ale nie zaszkodzi napisać "do siebie samej" czasem;-)))

Szymon dołaczy zdjecią Zajączka!

Rozkreciło sie na fb, jest nowe wydarzenie o lisiarni....zaglądać- udostepniać...pls;-)))
Obrazek

aya13

Od: Sob lis 14, 2009 19:24

Post » Wto maja 03, 2011 19:48 Re: [GDAŃSK][PKDT] – stado z terenu byłej lisiej fermy, HALP!

Szymon dołączy jak zdjęcia dostanie ;) Póki co nie przyszły.

ssb

Od: Czw cze 24, 2010 13:45

Post » Wto maja 03, 2011 20:11 Re: [GDAŃSK][PKDT] – stado z terenu byłej lisiej fermy, HALP!

ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

ostatnie dwa to stare, przy okazji sterylizacji.

ssb

Post » Śro maja 04, 2011 18:47 Re: [GDAŃSK][PKDT] – stado z terenu byłej lisiej fermy, HALP!

Wbrew temu co napisałem wcześniej Zajączek jest aktualny, sorry za zamieszanie.

ssb

Post » Śro maja 04, 2011 19:33 Re: [GDAŃSK][PKDT] – stado z terenu byłej lisiej fermy, HALP!

W dalszym ciągu szukamy pomocy dla Zajączka (edytowałem poprzedni post).

ssb

Post » Śro maja 04, 2011 22:43 Re: [GDAŃSK][PKDT] – stado z terenu byłej lisiej fermy, HALP!

szymon convenią była leczona szymcia na charchoty i agnes na skórę. nie wiem czemu jeden lek na 2 różne przypadłości- to wie tylko lekarz.
a ja potwierdzam- agnes i szymcia trafiły do raju :1luvu:
HOTEL DLA KOTÓW "MIAU" http://www.miauhotel.pl ZAPRASZAM

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Od: Pt mar 02, 2007 10:28

Post » Czw maja 05, 2011 8:49 Re: [GDAŃSK][PKDT] – stado z terenu byłej lisiej fermy, HALP!

Aya, jeśli przyszła właścicielka pokryje część kosztów utrzymania Zajączka, prawdopodobnie pod koniec przyszłego tygodnia będę mogła ją wziąć. Ok poniedziałku dam Ci znać, ale na 90% wezmę. Z tym, że właśnie forsa jest problemem - to, co do tej pory miałam na koty, teraz idzie na normalne żarcie dla mnie. Po chorobie muszę się normalnie odżywiać (do tej pory...od wielu miesięcy..na obiad miałam na zmianę naleśniki, jakąś zupkę i makaron smażony,a na pozostałe posiłki kanapki z ogórkiem czy innym sezonowym warzywkiem - i ja się dziwiłam, że mi włosy wypadają i paznokcie się kruszą).

Dam Ci znać telefonicznie, bo nie wiem, co z tym moim internetem. Teoretycznie jutro powinni mi oddać...w poniedziałek wpłata była zaksięgowana. Ale jak tam dzwonię, to mi automat gada, że ciągle jest zaległość :evil:
Los zwierząt jest dla mnie ważniejszy niż strach przed ośmieszeniem. Los zwierząt jest nierozerwalnie związany z losem człowieka. E. Zola

KaleidoStar

Od: Nie mar 21, 2010 14:00

Post » Czw maja 05, 2011 11:20 Re: [GDAŃSK][PKDT] – stado z terenu byłej lisiej fermy, HALP!

KaleidoStar pisze:Aya, jeśli przyszła właścicielka pokryje część kosztów utrzymania Zajączka, prawdopodobnie pod koniec przyszłego tygodnia będę mogła ją wziąć. Ok poniedziałku dam Ci znać, ale na 90% wezmę. Z tym, że właśnie forsa jest problemem - to, co do tej pory miałam na koty, teraz idzie na normalne żarcie dla mnie. Po chorobie muszę się normalnie odżywiać (do tej pory...od wielu miesięcy..na obiad miałam na zmianę naleśniki, jakąś zupkę i makaron smażony,a na pozostałe posiłki kanapki z ogórkiem czy innym sezonowym warzywkiem - i ja się dziwiłam, że mi włosy wypadają i paznokcie się kruszą).

Dam Ci znać telefonicznie, bo nie wiem, co z tym moim internetem. Teoretycznie jutro powinni mi oddać...w poniedziałek wpłata była zaksięgowana. Ale jak tam dzwonię, to mi automat gada, że ciągle jest zaległość :evil:

Ze swojej strony mogę zadeklarować dla Zajączka karmę (na dzień dzisiejszy 2 op. po 800 g-Royal) i 2 worki żwirku
A tak przy okazji, KaleidoStar poznałyśmy się na lisiarni (jestem siostrą Asi)
Obrazek

magenta1

Od: Pon mar 21, 2011 22:44

Post » Czw maja 05, 2011 11:23 Re: [GDAŃSK][PKDT] – stado z terenu byłej lisiej fermy, HALP!

Aa, jakoś tak na początku chyba się poznałyśmy? Fajnie Cię widzieć na forum :)
Los zwierząt jest dla mnie ważniejszy niż strach przed ośmieszeniem. Los zwierząt jest nierozerwalnie związany z losem człowieka. E. Zola

KaleidoStar

Post » Czw maja 05, 2011 18:01 Re: [GDAŃSK][PKDT] – stado z terenu byłej lisiej fermy, HALP!

Kaleidostar, rozmawiałyśmy i myśle ze damy razem rade jakoś Zajaczka z tego bagna wyciągnąć, jestem dobrej myśli, a kase wytrzasniemy jak bedzie trzeba....pomyślec trzeba tylko o jej stanie zdrowia (wypusciłam ja z piwnicy jak nie było juz przy osłuchiwaniu kłopotów z oddychaniem) ale wiadomo ze po powrocie kłopoty wracają no i skóre trzeba obejrzec dokładnie;-(((
Dzieki za te dobre nowiny- bedziemy w kontakcie i jak juz decyzja bedzie na 100% ogłosimy ja swiatu hahah
pzdr

p.s trzymam kciuki za smarkaczy aby im sie poszczesciło jak najszybciej;-)
Obrazek

aya13

Post » Czw maja 05, 2011 18:22 Re: [GDAŃSK][PKDT] – stado z terenu byłej lisiej fermy, HALP!

Co do maluchów, to cii, żeby nie zapeszać.. ale jest dobrze ;)

KaleidoStar

Post » Pt maja 06, 2011 9:36 Re: [GDAŃSK][PKDT] – stado z terenu byłej lisiej fermy, HALP!

Ania, jesli Zajączka złapiemy i po ogledzinach wyjdzie jakas potrzeba leczenia, to na eblaskiej kicia bedzie mogła byc przetrzymana i leczona. Postaram się aby były na to srodki i pomoze tez mi Pani z Irasiad. Żarełko i zwir jakby trafiła do Ciebie tez bedzie zapewnione.

;-)))
pzdr

Teraz rozmawiam z panią, która moze weźmie Sally na dom tymczasowy do powrotu innej Pani, która w sierpniu chce z córkami wziąć od nas kociaka. Troche to zawiłe, staram sie jakoś to ogarniac;-)))
Ostatnio edytowano Pt maja 06, 2011 19:34 przez aya13, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

aya13

Post » Pt maja 06, 2011 9:42 Re: [GDAŃSK][PKDT] – stado z terenu byłej lisiej fermy, HALP!

Marlena, ogromne dzieki za pomoc. Dzieki Tobie mamy juz 16 kotek wysterylizowanych, oraz porządnie "oznaczonych", musze rozpracować te szaraki co wychodzą ciągle zza płota i sa jakby klonami.
Ciekawe co to za kotka ta czarno- biała, bo to nowość na lisiarni, ale takich nowości co kilka dni jest pare;-))))

Odnosnie naszej niespodzianki biało-szarej to od teraz poki sama za ogon nie złapie to nie uwierze ze kiciol to kotka, bo miesiac wierzyłam na słowo dziewczynie ze mamy kotke, robiłam jej zdjecia jako kotce do sterylki a tu taka niespodzianka;-))) ale super ze kotki dostały advocate bo zaczna przybierac na wadze jak robaczki pojdą "do piachu" ;-)))

Dziekuje raz jeszcze;-))
Obrazek

aya13

Post » Pt maja 06, 2011 15:12 Re: [GDAŃSK][PKDT] – stado z terenu byłej lisiej fermy, HALP!

Marlon pisze:O jeny grubo jedziecie z tematem :) Jak wysterylizuje kilka stad z Gdańska do końca mogę przyjechać na łapankę do lisiarni. Po 7 maja mi pasuje.

Było by bardzo fajnie gdybyś mogła, bo ja do przyszłej niedzieli jestem zajęty.

ssb

Post » Pt maja 06, 2011 15:19 Re: [GDAŃSK][PKDT] – stado z terenu byłej lisiej fermy, HALP!

Kurcze nicki mi się mylą, Marlon to Marlena/marloneczek ? W takim razie sorry z popędzanie niewłaściwej osoby i wielkie dzięki za wczoraj i przedwczoraj :kotek:

ssb

[poprzednia][następna]