Łódź, próba adopcji kotów ze schronu na Kosodrzewiny.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto mar 22, 2011 23:12 Re: "Podziękowania" dla Medora, fotki bernardyna

http://labradory.info/viewtopic.php?p=901805#901805
tu wątek labradorki fundacja prima też napisała napisała że zajmą się sunią

twins26

Od: Nie lut 26, 2006 11:47

Post » Śro mar 23, 2011 7:51 Re: "Podziękowania" dla Medora, fotki bernardyna

dzięki twins26

za godzinę jedziemy z sandrą1244 na Kosodrzewiny.
Obrazek

Femka

Od: Sob mar 24, 2007 19:56

Post » Śro mar 23, 2011 8:12 Re: "Podziękowania" dla Medora, fotki bernardyna

Femka, pan z fundacji Prima prosi o Twój telefon.
Feebee

Post » Śro mar 23, 2011 8:15 Re: "Podziękowania" dla Medora, fotki bernardyna

:1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
wysłałam Ci na PW
Obrazek

Femka

Post » Śro mar 23, 2011 11:16 Re: "Podziękowania" dla Medora, fotki bernardyna

Z panem z Fundacji w sprawie labradorki jestem już w bezpośrednim kontakcie. Feebee, gdybyś mogła na PW przesłać mi ten adres email, na który Ty wysłałaś info o suni, będę Ci wdzięczna. Obiecałam, że na ten adres prześlę odpowiedzi na wszystkie pytania. Teraz nie mam za dużo czasu, żeby opisywać, ale z naszym beniem ślicznym i z labradorką wszystko jest OK. A gdyby nam się ta działalność rozwinęła, to skorzystałabym z okazji, że dogadujemy się z pracownikami schronu i może jeszcze jakiegoś psa udałoby się wyciągnąć?

Uwaga, uwaga: mam zaproszenie do odwiedzenia Wojtyszek :idea: :idea: :idea:

Jeśli kociarze byliby zainteresowani współpracą, to w tej kwestii też mam przychylność wetki tamtejszej. Wieczorem nawet wstawię fotkę pewnego straszliwie rozdartego, oswojonego pingwinka.

A teraz uwaga. Dziś pod schroniskiem zastałyśmy ekipę interwencyjną. Podobno zabierali jakieś psy przekazane tam przez którąś podłódzką gminę. Była straż pożarna, jakieś służby i... fundacja. I teraz konkurs z nagrodami: któraż to fundacja w regionie tak bardzo zaangażowana jest w wyciąganie psów z Kosodrzewiny?????
Zgadnie ktoś?

Biorąc pod uwagę, że Medor wypiął się tyłkiem na pomoc w łapance benka (bo - przypomnę - nie dostaną 1000 zł), to szczytem bezczelności jest ich obecność tam w tej chwili. Ale nie ma się co dziwić: była łódzka telewizja.
To się nazywa podwójna moralność fundacji prozwierzęcej: w 3 dni po olaniu psa w bezpośrednim zagrożeniu życia meldują się wraz z kamerami TV, aby "ratować psie istnienia".

Jak tam samopoczucie Pani Elżuni o gołębim sercu?
Obrazek

Femka

Post » Śro mar 23, 2011 11:20 Re: "Podziękowania" dla Medora, fotki bernardyna

Femka pisze:Z panem z Fundacji w sprawie labradorki jestem już w bezpośrednim kontakcie. Feebee, gdybyś mogła na PW przesłać mi ten adres email, na który Ty wysłałaś info o suni, będę Ci wdzięczna. Obiecałam, że na ten adres prześlę odpowiedzi na wszystkie pytania. Teraz nie mam za dużo czasu, żeby opisywać, ale z naszym beniem ślicznym i z labradorką wszystko jest OK. A gdyby nam się ta działalność rozwinęła, to skorzystałabym z okazji, że dogadujemy się z pracownikami schronu i może jeszcze jakiegoś psa udałoby się wyciągnąć?

Uwaga, uwaga: mam zaproszenie do odwiedzenia Wojtyszek :idea: :idea: :idea:

Jeśli kociarze byliby zainteresowani współpracą, to w tej kwestii też mam przychylność wetki tamtejszej. Wieczorem nawet wstawię fotkę pewnego straszliwie rozdartego, oswojonego pingwinka.

A teraz uwaga. Dziś pod schroniskiem zastałyśmy ekipę interwencyjną. Podobno zabierali jakieś psy przekazane tam przez którąś podłódzką gminę. Była straż pożarna, jakieś służby i... fundacja. I teraz konkurs z nagrodami: któraż to fundacja w regionie tak bardzo zaangażowana jest w wyciąganie psów z Kosodrzewiny?????
Zgadnie ktoś?

Biorąc pod uwagę, że Medor wypiął się tyłkiem na pomoc w łapance benka (bo - przypomnę - nie dostaną 1000 zł), to szczytem bezczelności jest ich obecność tam w tej chwili. Ale nie ma się co dziwić: była łódzka telewizja.
To się nazywa podwójna moralność fundacji prozwierzęcej: w 3 dni po olaniu psa w bezpośrednim zagrożeniu życia meldują się wraz z kamerami TV, aby "ratować psie istnienia".

Jak tam samopoczucie Pani Elżuni o gołębim sercu?

8O
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Śro mar 23, 2011 11:22 Re: "Podziękowania" dla Medora, podwójna moralność fundacji s.8

aha, w samochodzie formowym Medora jak najbardziej sprzęt do przeprowadzenia psów, klatki, te rzeczy.
Obrazek

Femka

Post » Śro mar 23, 2011 11:26 Re: "Podziękowania" dla Medora, podwójna moralność fundacji s.8

pewnie znajdą coś na swoją obronę
smutne to wszystko :(

Femka, ale oni nic nie muszą :roll:
ObrazekObrazekObrazek

Maryla

Od: Pt sie 22, 2003 9:21

Post » Śro mar 23, 2011 11:28 Re: "Podziękowania" dla Medora, podwójna moralność fundacji s.8

Femka, wysłałam pw.
Feebee

Post » Śro mar 23, 2011 11:30 Re: "Podziękowania" dla Medora, podwójna moralność fundacji s.8

Maryla pisze:pewnie znajdą coś na swoją obronę
smutne to wszystko :(

Femka, ale oni nic nie muszą :roll:

ja wiem, że nic nie muszą.
pomagać też nie

Mamy pecha w regionie. Jak nie Milińska skupiona na karierze w TV, to Medor chcący jej dorównać. Jedno warte drugiego.

EDIT: no i za tę akcję pewnie dostaną od miasta pieniądze, więc nie ma się co dziwić.
Obrazek

Femka

Post » Śro mar 23, 2011 14:56 Re: Serdeczne podziękowania dla Fundacji "Medor" w Zgierzu

nazira pisze:... A mialyscie zolte kamizelki ? Przyznam, ze gdybym ja zobaczyla jakas babe ( bez obrazy) machajaca rekami, na ruchliwej ulicy - tez bym probowala jak najszybciej sie oddalic...
...

A ja na ten przykład - wprost przeciwnie. :lol:

MariaD pisze:Zwizualizowałam sobie Femkę na tej trasie i nie jestem pewna czy miałabym odwagę się zatrzymać... 8)

Myślę, że Femka rozegrała to tak, żebyś innego wyjścia nie miała. Znaczy miała byś jedno: po trupach.

tangerine1 pisze:...
Femko, mocno mnie niesmaczy pogarda z jaką odnosisz sie do ludzi.
..

A mnie, dla odmiany, nie niesmaczy. I co z tego?

tangerine1 pisze:...
...wdeptujesz w ziemię fundację i wolontariuszy, bo natychmiast nie pospieszyli Ci z pomocą....

Nie "bo natychmiast nie pospieszyli Ci z pomocą", tylko "bo nie udzielili informacji koniecznych do podjęcia akcji". Drobna różnica, ale znaczenie ma zasadnicze. Czytaj słowo pisane ze zrozumieniem. Interpretacje własne pohamuj.

PcimOlki

Od: Nie wrz 16, 2007 14:12

Post » Śro mar 23, 2011 15:01 Re: Serdeczne podziękowania dla Fundacji "Medor" w Zgierzu

PcimOlki pisze:Myślę, że Femka rozegrała to tak, żebyś innego wyjścia nie miała. Znaczy miała byś jedno: po trupach.

PcimOl, wyrażaj się z szacunkiem, mówisz o moim trupie :mrgreen:
Obrazek

Femka

Post » Śro mar 23, 2011 15:09 Re: Serdeczne podziękowania dla Fundacji "Medor" w Zgierzu

Femka pisze:
PcimOlki pisze:Myślę, że Femka rozegrała to tak, żebyś innego wyjścia nie miała. Znaczy miała byś jedno: po trupach.

PcimOl, wyrażaj się z szacunkiem, mówisz o moim trupie :mrgreen:

Po Twoim trupie jechałabym z szacunkiem i namaszczeniem włączywszy stowną muzykę. :wink: :lol:
Obrazek

MariaD

Od: Pt mar 19, 2004 18:31

Post » Śro mar 23, 2011 15:11 Re: "Podziękowania" dla Medora, podwójna moralność fundacji s.8

Jesss, zaplułam się od tej wizji :ryk: :ryk: :ryk:
ObrazekObrazekObrazek
Panowie Kocurowie
"Poznasz siebie, poznając własnego kota." Konrad T. Lewandowski, "Widmowy kot"

PumaIM

Od: Pon sty 20, 2003 1:30

Post » Śro mar 23, 2011 15:11 Re: "Podziękowania" dla Medora, podwójna moralność fundacji s.8

masz na myśli stosowny marszyk niejakiego Frycka??? :D
Mario z ta prędkością długo nie wytrzymałabyś-wybierz cos szybszego...... :lol:
Serniczek

[poprzednia][następna]