Kicie Smarti-...bierzemy weta na DT...a co!!

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Sob mar 05, 2011 23:00 Re: Kicie u Smarti 3 - krówki nie przyjeżdżają..

Właśnie tak patrze na Erniego i myślę sobie że czas napisać do P. Joli co tam u Niej i Jadwini :) Tyle rzeczy na głowie że nie miałam kiedy ostatnio napisać do Pani Joli :oops: Ostatnio pisałyśmy do siebie w Dzień Kota ;) z życzeniami :mrgreen:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Sob mar 05, 2011 23:02 Re: Kicie u Smarti 3 - krówki nie przyjeżdżają..

Pomyślałam też o Devi... ona starsza... Jest Smarti po sterylce?

Bo tak w ogóle to teraz jeszcze mi Promyk do głowy wpadł... bo niby dlaczego nie?! On przecież też lubi koty... A osoba szuka od 1 roku do 6-7... to spore pole mamy do działania...

alareipan

Od: Wto lip 22, 2008 13:50

Post » Sob mar 05, 2011 23:12 Re: Kicie u Smarti 3 - krówki nie przyjeżdżają..

alareipan pisze:Pomyślałam też o Devi... ona starsza... Jest Smarti po sterylce?

Bo tak w ogóle to teraz jeszcze mi Promyk do głowy wpadł... bo niby dlaczego nie?! On przecież też lubi koty... A osoba szuka od 1 roku do 6-7... to spore pole mamy do działania...

Devi jest do bólu miziasta i po sterylce a bardzo podobna do Meli-taka zwariowana przylepa że facecik się od niej nie odlepi a i też zna i lubi inne koty choć Carlito nie raz dostał 'ostrzeżenie".
jest zdrowa i bardzo wesoła.Ulubienica mojego Tż-ta(jakich jeszcze w DT wiele :roll: )

Promyś to kot który był kotem specjalnej troski próbowano go otruć ale on i my postanowilismy ze Promysia trutka nie zabije :ok: -pan musiałby wiedzieć że jego leczenie kosztowało nas 1000 eurasków-taraz jest zdrowy,testy podwójnie robione ujemne,odjajczony,ale jakby co to pan nie moze skąpić grosza-w sensie gdyby cokolwiek to leczyc i na koszty nie patrzeć.
Tylko że u Promysia już zadnej choroby się nie spodziewamy ale piszę Ci to Ania ,tak na wszelki wypadek aby w razie potrzeby Pan wiedział że dostaje do rąk istny skarb wyrwany kościstej spod łopaty,którego prof.Galanty kazał mi uśpić już w listopadzie :strach: :strach: :strach: :strach: :strach:

Ania-mail pana mi się podoba-wygląda na ciepłego i zaznajomionego z ewent niebezpieczeństwami.

Zastanawiam się jak Promyś przetrwałby lot do Niemiec-zadzwonię jutro do sfory i zapytam o ewent zastrzyk-to kot mutant-ma bardzo silny i zdrowy organizm i nawet weci się dziwili że on tak migiem staje na nogi to i zastrzyk lub tabletka by mu nie zaszkodziły.

Erin co ty na to???

Devi lub Melcia to w ogóle bez zadnych zastrzeżeń sie nadają.i zero problemów z podróżą choc oczywiście tez coś pomyślałabym.
Z paszportem to łatwiej dla panienek skoro Pan ma paszport swojej kici.(jak z fotką?)
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Sob mar 05, 2011 23:29 Re: Kicie u Smarti 3 - krówki nie przyjeżdżają..

a tu Fionka;

tak wygladała w dniu przyjazdu czyli 21-go sty 2011
Obrazek

Obrazek Obrazek

na zdjęciach nie widzę oszałamiającej zmiany ale zmiana jest doprawdy oszałamiająca na żywo-wierzcie mi-zresztą jutro to sprawdzicie :mrgreen:

jednak fionka to dzikunek i póki co na lepsze fotki nie mamy szans... :roll:

ale weżcie jutro aparaty,plis :D :D :D
Ostatnio edytowano Sob mar 05, 2011 23:37 przez smarti, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...

smarti

Post » Sob mar 05, 2011 23:33 Re: Kicie u Smarti 3 - krówki nie przyjeżdżają..

Sz.Kocie-Gibutkowa dobrze radzi aby wrzucić Devi na watek brzydkich kaczątek

smarti

Post » Sob mar 05, 2011 23:40 Re: Kicie u Smarti 3 - krówki nie przyjeżdżają..

smarti pisze:Sz.Kocie-Gibutkowa dobrze radzi aby wrzucić Devi na watek brzydkich kaczątek

Tak zmianę widać naprawdę ogromną.
U Fionki też widać ale największą zmianą będzie zmiana jej psychiki z wystraszonego dzikuna na miziaka :ok: :ok:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Sob mar 05, 2011 23:56 Re: Kicie u Smarti 3 - krówki nie przyjeżdżają..

Fionka najgorzej i najstraszniej wyglądała na pyszczku no i futro takie zmierzwione było - pyszczek teraz miodzio a i futro się błyszczy - dla mnie zmiana duża!

Sama nie wiem, którego kotka do tajemniczego domku.... hmm ciężki orzech do zgryzienia..
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*),Belcia(*),Krzysiek!(*),Czunia(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Sob mar 05, 2011 23:57 Re: Kicie u Smarti 3 - krówki nie przyjeżdżają..

Smarti pan telefonicznie jest dużo cieplejszy niż w mailu właśnie ;) To ja bym była jednak za Devą, bo jest po sterylce, albo za Promykiem.

Myślę, że papiery lepiej, by było zrobić. Pon-wt przecież to nie problem, pan na pewno pokryje koszty, a nie będzie ryzyka.

alareipan

Post » Nie mar 06, 2011 0:01 Re: Kicie u Smarti 3 - krówki nie przyjeżdżają..

A nie ma wymogu zaczipowania przec wylotem do Niemiec? Wiem, że do Włoch to na pewno - mój ex tymczas Szymuś musiał mieć czipa oraz aktualną, z wszelkimi stempelkami świadczącymi, ze jest zdrowy, książeczkę zdrowia. Trzeba się dowiedzieć i szybko działać - 9.03 jest w środę :D :D :D :D :D :D
Może to szansa jednak dla Devi faktycznie? Choć Melci juz tak długo nikt nie chce... :roll: :?:
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*),Belcia(*),Krzysiek!(*),Czunia(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Nie mar 06, 2011 0:03 Re: Kicie u Smarti 3 - krówki nie przyjeżdżają..

Hej laski - to znalazłam 8O

Przewóz zwierząt domowych. Od 1 października 2004 r. pies, kot czy fretka towarzyszące właścicielom w podróży do Niemiec (a także pozostałych państw Unii Europejskiej) zgodnie z wymogami prawa unijnego muszą mieć paszporty. Do wyrobienia paszportu zwierzęcia z emblematem UE potrzebne są dokumenty zawierające dane o właścicielu zwierzęcia oraz informacje na temat imienia zwierzęcia, jego gatunku, rasy, płci, daty urodzenia i umaszczenia. Niezbędne jest także przedstawienie zaświadczenia o szczepieniach i przebytych chorobach. Zwierzę musi mieć identyfikator w postaci elektronicznego chipu, którego numer i miejsce umieszczenia będą odnotowane w paszporcie. Zdjęcie zwierzęcia w paszporcie nie jest obowiązkowe. Paszporty wydają lecznice weterynaryjne, których spis znajduje się na stronie internetowej Krajowej Izby Lekarsko-Weterynaryjnej. Te same zasady obowiązują w podróżach z psami i kotami do państw nie należących do UE, ale mających ten sam poziom ochrony przed wścieklizną, tzn. do Andory, Islandii, Lichtensteinu, Monako, Norwegii, San Marino, Szwajcarii i Watykanu.
http://wyjazdy.studentnews.pl/serwis.ph ... 2&id=56504
alareipan - zapytaj może domek czy on coś wie nt przepisów?
Chociaż mogą być inne przepisy dla obywateli Niemiec, a inne dla turystów - to fakt.

Marzenia11

Post » Nie mar 06, 2011 0:06 Re: Kicie u Smarti 3 - krówki nie przyjeżdżają..

ok,co do Devy to myślę że super-o Promyka zapytałam Erin-czekam na odp bo powiem Wam że szykowałyśmy mu domek forumowy ale to jeszcze palcem na wodzie pisane..więc nie ma się co do tej myśli przywiązywać-dlatego czekam na odp-

Erin-gdzie jesteś :roll:

marzenia-czip-no problem,szczepienia też
skoro bez fotki to pan ma paszport swojej zmarłej kici-Deva by się na bank załapała(jakiej była maści?)

myslicie że strażnicy na lotnisku potrafią rozpoznać płeć?

smarti

Post » Nie mar 06, 2011 0:11 Re: Kicie u Smarti 3 - krówki nie przyjeżdżają..

No to Deva ;)

Marzenia na pewno kot musi mieć paszport, czip, szczepienie na wirusówki i wściekliznę, ale do Niemiec mogą być bez kwarantanny - wiem, bo się wszystkiego dowiadywałam, jak miałam wieźć persicę z Palucha do Wiednia. Pan obu swoim kotom, Żabikowi i Lali - robił paszporty w Niemczech, więc na temat robienia w Polsce średnio się wyznaje - myślał, że schronisko takie rzeczy ma w standardzie ;)

alareipan

Post » Nie mar 06, 2011 0:15 Re: Kicie u Smarti 3 -czy Promyś pojedzie do Hamburga???

Jakoś myslę, żeby to była dziewczyna... Promys ma swoją szansę... tak to czuję...

Marzenia11

Post » Nie mar 06, 2011 0:21 Re: Kicie u Smarti 3 -czy Promyś pojedzie do Hamburga???

Ja jakoś też myślę że Deva będzie tu idealna..-jakiej maści była Lala['] ?

Erin!!!!!jesteś migiem potrzebna!!

smarti

Post » Nie mar 06, 2011 0:30 Re: Kicie u Smarti 3 -czy Promyś pojedzie do Hamburga???

Nie wiem, dopiero dziś wieczorem poprosiłam o foty, ale do Niemiec nie zadzwonię :roll: Pan ma dzwonić jutro o 22:00

alareipan

[poprzednia][następna]