Siva (Silver) i Czarna (Safiro) - pogórzanki

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lip 05, 2011 15:15 Re: Silver i Safiro - dziewczynki, Krakvet - zagłosuj na PKDT

Conchita pisze:Jakie one są słodkie we dwie :1luvu:
A to, ze za tobą chodzą, to normalne przecież ;)

:1luvu: dla mnie to chodzenie jest szczególnie miłe, bo na początku tego nie robiły, a teraz już jestem ich kocia mama - jak mówi mój mąż :mrgreen: w ogóle Siva jest taka, że zawsze musi wiedzieć co robię :D

AleksH

Od: Pt lut 04, 2011 16:21

Post » Wto lip 05, 2011 15:25 Re: Silver i Safiro aka Siva i Czarna - cudowne, kochane kotulki

A u nas cóż: myśle intensywnie o drzwiach z siatki na okno balkonowe (właśnie może ktoś ma pomysł jak je zamontować do okna pcv w którym nie można wiercić :?: ), bo Siva próbuje mi uciekać, poza tym zmiana żwirku, niestety ten best eko plus u nas się nie sprawdził, za dużo z niego się robi pyłu, Siva nic po sobie nie zasypuje, wogóle z trudem chce się tam załatwiać, teraz Czarna też zaczeła nie zakopywać, więc kupimy Benka, jak go miałam na początku wszystko było ok. Poza tym pod koniec lipca kociaste zostaną na noc same, czy trzeba o coś specjalnie zadbać :?: będą miały 2 czyste kuwety, jedzenie, dużo misek z wodą i mase zabawek.

AleksH

Post » Wto lip 05, 2011 16:40 Re: Silver i Safiro aka Siva i Czarna - cudowne, kochane kotulki

Chyba już więcej koteczkom nic nie potrzeba. :ryk: :ryk: :ryk: Właśnie jak zamontować siatki przy oknie balkonowym z PCV ???? 8O :roll:
Obrazek

jasia0245

Od: Czw mar 24, 2011 16:39

Post » Czw lip 07, 2011 20:07 Re: Silver i Safiro aka Siva i Czarna - cudowne, kochane kotulki

Mam ten sam problem z dzrwiami balkonowymi...
Obrazek

Conchita

Od: Pt wrz 03, 2010 7:44

Post » Pt sie 26, 2011 11:22 Re: Silver i Safiro aka Siva i Czarna - cudowne, kochane kotulki

Kotki pozdrawiają :1luvu:

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek

AleksH

Post » Pt sie 26, 2011 11:28 Re: Silver i Safiro aka Siva i Czarna - cudowne, kochane kotulki

Obie kotki są zdrowe, Siva w lipcu miała szczepienie, zniosła bez żadnego problemu, Czarna dopiero w lutym przyszłego roku. Wychodzimy na balkon, raczej z Sivą bo Czarna tylko siedzi w wejściu i ogląda, dalej nie chce iść, nie wiem może pamięta jak to było żyć na dworze i boi się, że jak wyjdzie to już do domu nie wróci. Obie są pełne energii, uwielbiają się bawić i ganiać nawzajem. Apetyt również im dopisuje. :1luvu:

AleksH

Post » Pt sie 26, 2011 14:54 Re: Silver i Safiro aka Siva i Czarna - cudowne, kochane kotulki

Zdjęcia kotulek są śliczne. Ja otwieram czasami okno balkonowe ale patrzę co koteczki robią jak tylko choć troszkę się wychylą to im mówię, że nie wolno. Ale tak naprawdę chciałabym aby ogłądały świat przez otwarte okna. U nas zaraz widać dużo ptaszków, przeważnie gołębi, pieski wychodzą na spacer. Na gałęzi obok okien zawsze siadają gołębie, które się wychowały u mnie na balkonie. One wcześniej jak nie miałam kotków to codziennie przylatywały, te młode na balkon i zaglądały do okna. :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: Teraz patrzą z gałązki w moje okna. :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

jasia0245

Post » Śro sie 31, 2011 10:49 Re: Silver i Safiro aka Siva i Czarna - cudowne, kochane kotulki

U nas znowu robale :evil: nie wiem czemu wracają, posłania poprane, żwirek całkowicie zmieniony na nowy i kotki już po tabletce, a za 2 tygodnie następna, mam nadzieje, że tym razem będzie skutecznie.
A od przyszłego poniedziałku kociaste będą same rządzić w domq, pańcia wraca do pracy po wychowawczym :roll:

AleksH

Post » Śro sie 31, 2011 11:40 Re: Silver i Safiro aka Siva i Czarna - cudowne, kochane kotulki

A czym odrobaczasz? Nie wszystko jest na wszystko, że tak powiem.
U nas kociaste od dziecka odrobaczane advocatem, a okazało się, że Melisa ma tasiemca, którego advocat nie rusza...
Obrazek

Conchita

Od: Pt wrz 03, 2010 7:44

Post » Śro sie 31, 2011 18:32 Re: Silver i Safiro aka Siva i Czarna - cudowne, kochane kotulki

Odrobaczam tabletkami Cestal, ostatnio brały 5 kwietnia no i teraz 29 sierpnia jak u Czarnej znalazłam robalki, te długie takie blee :( Czarna miała advocate w grudniu 2010, a Siva w lutym 2011.

AleksH

Post » Pon wrz 19, 2011 17:54 Re: Silver i Safiro aka Siva i Czarna - cudowne, kochane kotulki

Kotki po drugiej tabletce odrobaczającej :) miejmy nadzieje, że skutecznie. Poza tym biegają, zajadają i się dobrze mają. Safcia mi obgryza wszystkie kwiaty :roll: myśle teraz o jakiś nowych miejscach do spania dla kociastych, czy ktoś ma może posłanie na kaloryfer, ja mam taki nowego typu gruby, czy to się sprawdza i które wybrać, a taka półka do zainstalowania na ścianie, ktoś miał, może coś polecić :?: Zmieniłam żwirek z Benka na Cat's Best EkoPlus jednak wole pylenie niż smród Benka i przyklejanie do denka kuwety i rozwalanie się kulek no i bardzo tęskniłam za wyrzucaniem urobku do wc, Benek nigdy więcej :!: :!: :!:
Pozdrowienia dla cioci Moniki :1luvu: i Pana Sławka :1luvu:

AleksH

Post » Śro wrz 28, 2011 8:13 Re: Silver i Safiro aka Siva i Czarna - cudowne, kochane kotulki

Coś tu cichutko, nikt już tak dawno nic nie napisał. Dlaczego ?? Jak ma się farajna kocia??? Pozdrawiamy. :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

jasia0245

Post » Sob paź 01, 2011 18:12 Re: Silver i Safiro aka Siva i Czarna - cudowne, kochane kotulki

jasia0245 pisze:Coś tu cichutko, nikt już tak dawno nic nie napisał. Dlaczego ?? Jak ma się farajna kocia??? Pozdrawiamy. :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

A bo u nas po staremu, poza tym, że wróciłam do pracy i jak wracam do domu to jestem padnięta i nawet siły nie mam napisać. Kotki zdrowe, przytulaśne i kochane, apetyt dopisuje, czasem za bardzo rozpieszczam chyba bo już teraz na okrągło domagają się super kąsków i brzuchole im zaczeły rosnąć :ryk: Jak będzie chwila czasu to jakieś fotki porobie i wrzuce. Pozdrawiamy :)

AleksH

Post » Sob lis 05, 2011 21:14 Re: Silver i Safiro aka Siva i Czarna - cudowne, kochane kotulki

Ale mi się zeszło z tymi fotkami aż wstyd :D 8O

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Pozdrawiamy :1luvu:

AleksH

Post » Sob lis 05, 2011 22:01 Re: Siva (Silver) i Czarna (Safiro) - gdynianko-pogórzanki

Śliczne koteczki, przy okazji wspaniała reklama piwa. :ryk: :ryk: :ryk: :roll:
Obrazek

jasia0245

[poprzednia][następna]