PAKT CZAROWNIC XXII

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lut 12, 2011 21:24 Re: PAKT CZAROWNIC XXII

Przypomniałas mi józefino historyjkę jak to będąc w Niemczech na stypendium chodziłam do takiego zapyziałego kina studyjnego i oglądałam kiedyś film, w którym aktorzy mówili po francusku, podpisy były angielskie a z tyłu sali siedział koleś i czytał na żywo po niemiecku. Po piętnastu minutach zadowoliłam się kontemplowaniem pracy operatora :mrgreen:

Acha i też jestem za dofinansowaniem siostry skarbniczki tym bardziej, że właśnie wynalazłam w szafie "nówki pasiaste pięciopalczaste" kolorowe podkolanówki. W sam raz na bazarek ale dopiero jak wrócę :kotek:
Obrazek
Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa. J. Tuwim

babajaga

Od: Wto mar 18, 2008 15:30

Post » Sob lut 12, 2011 21:25 Re: PAKT CZAROWNIC XXII

A ja mam problem w pracy i nie wiem jak to ugryźć :evil: niestety pracujemy z różnymi ludźmi :evil: W piątek miałam taka sytuację -przywiozłam pacjenta do szpitala. Wcześniej ratownik się mie pyta - prosto na OIOM bo takie skierowanie? Na co mówię nie na SOR jak zwykle a ja zadzwonię na oddział. Poszłam zadzwonić , wychodzę z dyżurki - nie ma pacjenta nie ma zespołu. Okazało się że sobie bez porozumienia ze mną pojechali - bo szef z oiomu przechodził/ a była to prywata jego żonki :evil: / i kazał nie przekładać tylko jechać prosto na oddział. Tyle że za pacjenta ja odpowiadam i powinni na mnie poczekać aż wrócę.
Po przekazaniu w karetce mówię że tak się nie robi, na co kierowca depnął po hamulcu że wybiłabym zęby, wyskoczył z karetki, pizgnął kluczykami i zaczął drzeć się że qrwa tak się nie da pracować , pierdolić taka robotę, najlepiej jakby sprywatyzowali pogotowie i wyp...wszystkich ;lekarzy bo co by się nie zrobiło to qrwa zawsze źle i tak jeszcze chwilę. Ów pan jest osobistym mechanikiem szefa z oiomu , a w zamian za to jak trzeba to cała rodzina się leczy na tym oddziale mimo ze wskazań do pobytu nie ma :evil:
Jest to nie pierwszy incydent tego pana :evil: Najchętniej napisałabym oficjalną skargę bo nie dość że mi ubliżył to darł mordę przy ludziach przed głównym wejściem do szpitala więc słyszeli na pewno to tez przechodnie. Pan w czerwonym ubranku z napisem ratownictwo będący w pracy a słownictwo i zachowanie poniżej krytyki. No ale jak tak zrobię to nie będę miała życia / kabel/.Jest to człowiek nieobliczalny, który jadąc na sygnałach spycha specjalnie na pobocze innych kierowców , rozmawia przez komórkę a na jakiekolwiek zwrócenie uwagi wciska gaz do dechy a my w pasach latamy po siedzeniu.
Szef w ogóle nie reaguje na to co się dzieje na oddziale, numery takie wycinają że strach się bać :evil:
Odechciewa mi się coraz bardziej pracować w tym bagnie :evil: :evil: :evil: :evil:
Może macie jakiś pomysł????
Obrazek

majencja

Od: Wto lis 04, 2008 23:17

Post » Sob lut 12, 2011 21:27 Re: PAKT CZAROWNIC XXII

jozefina1970 pisze:Dwudziesta ósma pozycja po prawej stronie :mrgreen:

Dzięki :flowerkitty:
Mścisław [']21.10.2010
Konstancja ['] 14.08.2017

ObrazekObrazek
Lecz ja na moim kutrze sam sobie sterem, wędkarzem i rybą. :mrgreen:

AniHili

Od: Pon kwi 30, 2007 22:20

Post » Sob lut 12, 2011 21:29 Re: PAKT CZAROWNIC XXII

babajaga pisze: Po piętnastu minutach zadowoliłam się kontemplowaniem pracy operatora :mrgreen:

Tam też tak było, szczególnie jak gostek na początku omawiał film: jak mówił po niemiecku to jeszcze jako tako, jak po francusku to miałam z głowy bo i tak nie rozumiałam, najgorzej jak mówił po ichniemu: trochę niemieckiego, trochę francuskiego, kiedyś tak mnie zakręcił, że skupiłam się na pianiście (genialnym, nota bene)
AniHili bardzo proszę :D

jozefina1970

Od: Nie maja 09, 2010 12:46

Post » Sob lut 12, 2011 21:31 Re: PAKT CZAROWNIC XXII

Majencjo, praca w przychodni albo własnym gabinecie pozwoliłaby ci chyba na więcej swobody ale czy dałabyś radę bez tej adrenaliny, którą ci daje praca w pogotowiu? Przecież ty jesteś idealna na takie bojowe warunki.
Obrazek
Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa. J. Tuwim

babajaga

Post » Sob lut 12, 2011 21:40 Re: PAKT CZAROWNIC XXII

Pracowałam w przychodni przez wiele lat. I to nie kwestia adrenaliny. W przychodni bardzo często pracujesz za nierobów . Ja miałam 2500 deklaracji , kolega 400 i te same pieniądze dostawaliśmy :evil: Ja przyjmowałam dzieciaki a w tym czasie moja pediatra....uczyła się angielskiego bo maluchy zapierały się nogami żeby do niej nie iść :twisted: Tu pracuję sama za siebie - jadę robię , wracam , nie mam świadomości że ktoś pierdzi w stołek i bierze te same pieniądze co ja :evil:
Gdybym tylko rzuciła hasło że chciałabym wrócić na stare śmieci to pacjenci moją następczynię na jednokołowym pojeździe wywiozą :mrgreen:
Obrazek

majencja

Post » Sob lut 12, 2011 21:41 Re: PAKT CZAROWNIC XXII

Majencja nie zazdroszczę sytuacji w pracy ....
Nie ma gdzie ugryźć.

Trzymam kciuki żeby się jakoś ułożyło .....

A bezpodstawne korzystanie z OIOM :evil: :evil:
Nie życzę im żeby kiedyś byli naprawdę potrzebujący a na OIOM- ie nie było wolnych łóżek.....

Dziękuje za odpowiedź tylko obawiam się ze będzie ciężko cokolwiek zdziałać internistkę mam jaką mam skierowań na nic nie chce dawać .....

no nic muszę ciut grosza odłożyć i prywatnie załatwić ..
IT'S OVER

Etiopia

Od: Pt gru 09, 2005 11:26

Post » Sob lut 12, 2011 21:45 Re: PAKT CZAROWNIC XXII

Dla nich się zawsze znajdą miejsca ....innych się gdzieś wywali... :evil:
Obrazek

majencja

Post » Sob lut 12, 2011 21:46 Re: PAKT CZAROWNIC XXII

Majencjo a ty masz prikaz pracować na państwowej posadzie? Przecież miałabyś tłumy we własnym gabinecie.
Obrazek

babajaga

Post » Sob lut 12, 2011 21:47 Re: PAKT CZAROWNIC XXII

majencja pisze:Dla nich się zawsze znajdą miejsca ....innych się gdzieś wywali... :evil:

No tak .........
IT'S OVER

Etiopia

Od: Pt gru 09, 2005 11:26

Post » Sob lut 12, 2011 21:53 Re: PAKT CZAROWNIC XXII

majencja pisze:...

Zabić? :mrgreen: Albo zrobimy laleczkę voodoo? :mrgreen:
ObrazekObrazek Zawsze będe Cię kochać Gemusiu :*

Trinity36

Od: Pon lip 09, 2007 20:58

Post » Sob lut 12, 2011 21:54 Re: PAKT CZAROWNIC XXII

Nie miałabym :evil: . To jest tak ze pacjent pójdzie prywatnie do ginekologa , okulisty itp. A do ogólnego lekarza??? Gdzie trzeba za wszystkie badania płacić?? jak się ma dostęp do lekarza w dzień w nocy bez problemu bo sa całodobówki???

Owszem mogłabym się zająć pacjentami w zaawansowanej chorobie nowotworowej ale nie mam sumienia i nie potrafię zdzierać z umierajacych ludzi i robię to hobbistycznie/ kiedyś prowadziłam hospicjum/
Praca w ratownictwie jest na prawdę fajna. Tylko jak ma być dobrze jak takie chamstwo się szerzy?? Jak człowiek nie zareaguje to tez jest nie lepszy i koło się zamyka :evil: jak z tym walczyć???
Obrazek

majencja

Post » Sob lut 12, 2011 21:54 Re: PAKT CZAROWNIC XXII

Poczarować w intencji zawsze można :twisted:
Obrazek

babajaga

Post » Sob lut 12, 2011 21:55 Re: PAKT CZAROWNIC XXII

Prezesko szanowna :!:

Melduję że,nalewka oprócz tego że,nabrała mocy urzędowej stojąc u mnie w szafce od lipca ubiegłego roku ,to jeszcze nabrała mocy procentowej :mrgreen: pychaaaa :twisted:
Widziałam trzech kocich ,zielonookich przystojniaków :1luvu: :1luvu: :1luvu: Jeden nawet brzuchol wywalał bezwstydnie do miziania :1luvu:
Obrazek

Tatku-pamiętam :(
Obrazek

kotka doroty

Od: Nie mar 22, 2009 13:56

Post » Sob lut 12, 2011 22:03 Re: PAKT CZAROWNIC XXII

Trinity36 pisze:
majencja pisze:...

Zabić? :mrgreen: Albo zrobimy laleczkę voodoo? :mrgreen:

Chyba inaczej się nie da :evil:

jozefina1970