Kierskie stadko - przygody :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sty 25, 2011 18:22 Re: KOTY DO LIKWIDACJI PILNIE DT POZNAŃ !!! są też kocięta

No to skoro tak, to dobrze, że odmówił przyjęcia Kotów.
Tylko teraz dt!
Poproście CatAngel.

A piwnica/działki?

Carmen201

Od: Pt maja 07, 2010 7:49

Post » Wto sty 25, 2011 18:59 Re: KOTY DO LIKWIDACJI PILNIE DT POZNAŃ !!! są też kocięta

Carmen201 pisze:
A piwnica/działki?

Nie znam takich miejsc gdzie można by bezpiecznie wypuścić te koty :( Mango np. nie była dzika a na dodatek nie bała się psów.
Obrazek

itaka

Od: Sob maja 29, 2010 14:43

Post » Wto sty 25, 2011 21:20 Re: KOTY DO LIKWIDACJI PILNIE DT POZNAŃ !!! są też kocięta

Kumiko rozmawiała wczoraj z zastępcą kierownik - negocjowała, żeby koty mogły tam zostać.
Podobno problem występuje w lecie - kiedy mają otwarte drzwi do kuchni - koty wtedy tam wchodzą i podobno też podsikują w korytarzach.
Zaproponowała, żeby karmili koty w określonych porach i np poza terenem ośrodka lub w innej części niż kuchnia.
Zaproponowała też, że wysterylizujemy/wykastrujemy koty, które teraz tam przychodzą i poustawiamy budki. I w miarę potrzeby wyłapywalibyśmy ewentualnie nowe koty - podobno po wakacjach ludzie zostawiają tam koty, które ze sobą przywieźli - tam są domki letniskowe...

Wstępnie ta zastępca się na to zgodziła, ale trzeba jeszcze raz porozmawiać z kierownik osobiście.
Na pewno część kotów trzeba stamtąd zabrać - te bardziej oswojone i kocięta.
Te bardziej dzikie chyba w takim wypadku mogłyby zostać.
Teren jest bezpieczny, oddalony od głównej drogi...

kasia_5000

Od: Czw mar 23, 2006 21:51

Post » Wto sty 25, 2011 21:26 Re: KOTY DO LIKWIDACJI PILNIE DT POZNAŃ !!! są też kocięta

Zdjęcia od Iwony:

Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

kasia_5000

Post » Wto sty 25, 2011 21:30 Re: KOTY DO LIKWIDACJI PILNIE DT POZNAŃ !!! są też kocięta

Mam nadzieje, że uda się dogadać z kierownictwem ośrodka. Bo teren jest w miarę bezpieczny dla kotów.
Obrazek

itaka

Post » Wto sty 25, 2011 21:37 Re: KOTY DO LIKWIDACJI PILNIE DT POZNAŃ !!! są też kocięta

Kastracja na pewno sporo zmieni. To że koty znaczą często ludziom przeszkadza.

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Wto sty 25, 2011 22:01 Re: KOTY DO LIKWIDACJI PILNIE DT POZNAŃ !!! są też kocięta

Skad wziac pieniadze na sterylki? Chcecie utworzyc jakis fundusz, cos w stylu funduszu fotow dworcowych w Poznaniu?
Obrazek

Polanka

Od: Pon lis 01, 2010 18:45

Post » Wto sty 25, 2011 22:02 Re: KOTY DO LIKWIDACJI PILNIE DT POZNAŃ !!! są też kocięta

Właśnie to pochłonie trochę pieniędzy :? A mamy ledwo na dworzec.
Obrazek

itaka

Post » Wto sty 25, 2011 22:19 Re: KOTY DO LIKWIDACJI PILNIE DT POZNAŃ !!! są też kocięta

Na razie próbujemy załatwić przez fundacje - Kumiko działa w tym zakresie.
Zobaczymy, na ile będzie zgoda.

kasia_5000

Post » Wto sty 25, 2011 22:49 Re: KOTY DO LIKWIDACJI PILNIE DT POZNAŃ !!! są też kocięta

Rozmawiałam dziś z Iwoną i jest tam kotek lub koteczka jakiś/aś bura ,która jest straszna przylepka ,dostał/ała od Iwony jedzonko i chodzi za nią krok w krok , jak ją dostrzeże biegnie do niej i już nie odstępuje,traktuje Iwonkę jak swojego kochanego dużego.Temu kociakowi trzeba znaleźć choć na razie DT ,on jest spragniony tak bardzo miłości człowieka :( , to kociak ,który wskakuje na kolana i mruczy ......."zabierz mnie ....chcę Ci już tak mruczeć zawsze....."

Ten kociak nie ma tam szans ..on za bardzo chce zaufać ludziom :(
Anna Kubica

Post » Wto sty 25, 2011 23:27 Re: KOTY DO LIKWIDACJI PILNIE DT POZNAŃ !!! są też kocięta

Napisałam do CatAngel o Waszym wątku.
Myślę, że zrobi co może żeby pomóc w szukaniu tymczasów.
Trzymam mocno, mocno :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Carmen201

Od: Pt maja 07, 2010 7:49

Post » Wto sty 25, 2011 23:29 Re: KOTY DO LIKWIDACJI PILNIE DT POZNAŃ !!! są też kocięta

Anna Kubica pisze:Rozmawiałam dziś z Iwoną i jest tam kotek lub koteczka jakiś/aś bura ,która jest straszna przylepka ,dostał/ała od Iwony jedzonko i chodzi za nią krok w krok , jak ją dostrzeże biegnie do niej i już nie odstępuje,traktuje Iwonkę jak swojego kochanego dużego.Temu kociakowi trzeba znaleźć choć na razie DT ,on jest spragniony tak bardzo miłości człowieka :( , to kociak ,który wskakuje na kolana i mruczy ......."zabierz mnie ....chcę Ci już tak mruczeć zawsze....."

Tak, to jest ta bura Koteczka ze zdjęcia.
Nie udało nam się Jej złapać w niedzielę.
Jedziemy jak tylko będę mieć klatkę łapkę

kasia_5000

Post » Wto sty 25, 2011 23:40 Re: KOTY DO LIKWIDACJI PILNIE DT POZNAŃ !!! są też kocięta

Carmen201 pisze:Napisałam do CatAngel o Waszym wątku.
Myślę, że zrobi co może żeby pomóc w szukaniu tymczasów.
Trzymam mocno, mocno :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Dziękujemy ,mogłam sama na to wpaść :oops:
Anna Kubica

Post » Śro sty 26, 2011 0:27 Re: KOTY DO LIKWIDACJI PILNIE DT POZNAŃ !!! są też kocięta

Dziewczyny DT potrzebny :ok: mam nadzieję, że się coś znajdzie :!:
Obrazek

itaka

Post » Śro sty 26, 2011 0:30 Re: KOTY DO LIKWIDACJI PILNIE DT POZNAŃ !!! są też kocięta

Anna Kubica pisze:Rozmawiałam dziś z Iwoną i jest tam kotek lub koteczka jakiś/aś bura ,która jest straszna przylepka ,dostał/ała od Iwony jedzonko i chodzi za nią krok w krok , jak ją dostrzeże biegnie do niej i już nie odstępuje,traktuje Iwonkę jak swojego kochanego dużego.Temu kociakowi trzeba znaleźć choć na razie DT ,on jest spragniony tak bardzo miłości człowieka :( , to kociak ,który wskakuje na kolana i mruczy ......."zabierz mnie ....chcę Ci już tak mruczeć zawsze....."

Taka ufna :( DT koniecznie! :kotek: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :kotek:
Obrazek
Obrazek Obrazek

Catnaperka

Od: Wto paź 12, 2010 10:28

[poprzednia][następna]