Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
vega013 pisze:Wchodzę na to forum codziennie od wielu lat. Za każdym razem, kiedy trafiam na tego typu wątek, nie rozumiem, po prostu nie rozumiem. Przecież stare koty wywołują mnóstwo ciepłych uczuć... Jak można pozbywać się starowinka?
Trzymam kciuki za nowy domek![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Catnaperka pisze:Skrajnym przykładem tego jak ludzie biorą małe koty bo takie śliczne i puchate jest Pelasia
Wiecie dzień po historii z filmem na FB do kociarni przyszli ludzie, którzy chcieli małego kociaka bo mają małe dziecko.... Chyba domyślacie się mojej reakcji (w pierwszym odruchu zrobiło mi się słabo ale potem)
Ostatnio dzwoniła do mnie osoba (kiedyś z nią przez chwilę studiowałam), która chciała takiego malutkiego kotka tu cytat "najlepiej takiego żeby się jeszcze przewracał" i najlepiej w typie whiskasa. Zaproponowałam 3 miesięcznego - odpowiedź - nieeee no taki to już za stary! I wiecie co? Najgorsze jest to, że takiego malutkiego znalazła!
CatAngel pisze:Dla mnie malutkie są przekochane, ale strasze też (ja mam koty od maleńtasa) ale jakbym mogła wziąść jeszcze jednego to napewno byłby to straszy kot, one także załugują na dom.
To co jak moje koty będą mieć 15lat to muszę je oddać do schronu bo stare będą i wziąść malutkiego![]()
PARANOJA![]()
![]()
Catnaperka pisze:Jestem równie mocno związana ze swoimi Bubą i Kacpusią , które są ze mną już 13 lat jak i z Pucusiem, którego mam od 4 m-cy. I myślę, że w drugą stronę to tak samo działa
Alienor pisze:No to ja chiba odmieniec jestem - wolę koty co najmniej 5-miesięczne, jeszcze lepiej roczneBo takie małe słodkie są przez 5 minut do pół godziny, ale jak 4ka lata pod domu, wywala wszystko i w ogóle odstawia sajgon to mam dość - miałam na tymczasie 2 razy 4pak maluchów (bo biegunka, bo oczka zakraplać trzeba 3-4 razy dziennie żeby nie oślepły). Nawet jak Boniek - mój długotrwały tymczas (miał 2 lata+ 8 miesięcy siedział u mnie:1luvu: ) wreszcie znalazł nowy DS to tak się nie cieszyłam, jak wtedy gdy one do domków szły...Słodkie były, cudowne, ale życie z nimi to był hardcore. Dla moich kotów (2-letnich kotek) też
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 157 gości