CatAngel pisze:No to po tym jak teraz w całości pokazali kamienice to ma koleś %$^%&^$%*![]()
i zapewne jutro będą pod tą kamienicą ludzie.
Dajcie mi tego starszego brata to już ja mu pokaże jak wygląda zabawa
Spoko, jest już nawet adres

Pozdrawiam
Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
CatAngel pisze:No to po tym jak teraz w całości pokazali kamienice to ma koleś %$^%&^$%*![]()
Agn pisze:vega013 pisze:Agn pisze:
Jak widać z powyższego doświadczenie rewolucji Francuskiej niczego nas nie nauczyło... [nas = społeczeństwa, a jakże, cywilizowanego]
Że o mniej 'cywilizowanych' okresach w historii najnowszej nie wspomnę.
Jakie konkretnie rozwiązania widziałabyś? Prawodawstwo nie stanie na wysokości zadania...
Tego jeszcze nie wiemy.
Nie ma nawet założonej sprawy, a co dopiero wyroku.
Brzydzi mnie stosowanie przemocy wobec dziecka - nawet bardzo i w sposób ewidentny winnego. Nie ma w tym nic, poza chęcią zemsty - poza prymitywnym odreagowaniem własnych emocji. I to emocji ludzi dorosłych, świadomych swoich czynów i zasad. Ludzi, którzy w dodatku śmią nazywać siebie obrońcami praw zwierząt.
Pisałam już o tym w poprzedniej części wątku. Nikogo nie usprawiedliwiam. Dla mnie wina jest ewidentna. Jednak to, co 'proponujecie' w tym wątku jako 'sprawiedliwą karę' napawa mnie takim samym obrzydzeniem, jak czyn sprawców.
Zemsta nie ma w sobie niczego pozytywnego - ani dla 'resocjalizacji', czy zmiany trybu myślenia tych sprawców, ani poważnego traktowania środowiska prozwierzęcego, ani - wreszcie - nie przyniesie długoterminowych i dalekosiężnych efektów w postaci poprawy losu zwierząt w ogóle.
Chcecie się mścić. A zemsta to równie ślepa przemoc, jak ta zaprezentowana na filmiku.
Tal-Rash pisze:Ja kiedyś w szkole rzuciłem w kolegę kamieniem z którym sie pokłóciłem. Nic mu sie nie stało nawet siniaka nie było. ZA TO JA NA DUPĘ USIĄŚĆ NIE MOGŁEM TAKI MI WPIERDOL SPUŚCIŁ OJCIEC.
A teraz? Zostałbym pogłaskany po głowie... Boże.
TATUSIU DZIĘKUJE ŻE MNIE LAŁEŚ TYM PASEM BO BYŁBYM PSYCHOLEM!
PariahSoul pisze:CatAngel pisze:No to po tym jak teraz w całości pokazali kamienice to ma koleś %$^%&^$%*![]()
Spoko, jest już nawet adresWłasnie montuję film na YT... ciekawe czy będzie równie popularny co Kot kaskader
![]()
![]()
Pozdrawiam
felisaquatica pisze:Agn pisze:PariahSoul pisze: "Gdy prawo zawodzi, głos większości staje się prawem"
Jak widać z powyższego doświadczenie rewolucji Francuskiej niczego nas nie nauczyło... [nas = społeczeństwa, a jakże, cywilizowanego]
Że o mniej `cywilizowanych` okresach w historii najnowszej nie wspomnę.
dziewczyno, po raz kolejny zawołam na tym forum, może mi ktoś wreszcie odpowie:
WIDZISZ JAKĄKOLWIEK POPRAWĘ STANU RZECZY W MINIONYCH DEKADACH NA SKUTEK LIBERALIZACJI PRAWA DLA TAKCIH DRANI????
gdziekolwiek, w jakimkolwiek przypadku???
powiedzcie mi proszę, bo naprawdę, może ja jestem jakaś głupia albo żyję w innym świecie...
nie widzicie, drodzy obrońcy prawa i sprawiedliwości sądowej, w jakim kierunku zmierza to prawo?? może powinnam Wam pogratulować, bo to wedle Waszej myśli chyba - zatriumfuje Wasza "sprawiedliwość" - "niezawisły" sąd "sprawiedliwie" osądzi tego gnoja i uniewinni!!!
jasna i pieprzona cholera!!!!
vega013 pisze:http://wiadomosci.onet.pl/wideo/zatrzymany-za-brutalny-film,8367582,1,klip.html#
To było w TVN24
Gibutkowa pisze:Czy dziewczyny z którymi mają być robione wywiady przez TVN mogłyby skontaktować się na PW z osobą o nicku Kruszyna (celem przekazania kontaktu do dziennikarzy - baaardzo prosimy.
Sihaja pisze:mrr pisze:Moment, nie nadążam (nie mamy TV).
Kto podjął takie decyzje (nie zostaną ukarani itd.)?!
I a'propos "cacy wyrok" - nie było chyba jeszcze żadnego wyroku? Naprawdę nie nadążam - nie będzie rozprawy w sądzie dla nieletnich?
Tu jest film z TVN24:
http://wiadomosci.onet.pl/wideo/zatrzym ... klip.html#
Mruczeek pisze:Młody powinien dostać porządnie w dupę, Starszy prace społeczne np wybieranie kamieni, czy sprzątanie schroniska w Kielcach !!!
Mruczeek pisze:mam pytanie;
czy znacie rodzinę, której się nie przelewa, rodzice zapracowują się aby starczyło na jedzenie, ubrania, czynsz i książki do szkoły. Są jednym słowem biedni, mieszkają w starej, zimnej kamienicy, maja dwoje dzieci, starają się wiązać koniec z końcem i maja duuuże problemy wychowawcze ze starszym synem ???
w okresie ferii (weekendu) ten syn się potwornie nudzi i podpuszcza młodszego do nagrania głupiego filmiku, który później zamieszcza w internecie ?!
O ILE SIĘ NIE MYLĘ TO JEST DUŻO TAKICH RODZIN W KTÓRYCH SĄ PROBLEMY WYCHOWAWCZE ! i co rodzice są winni !!! a może tylko czarna owcą jest 15-sto latek ???
może tak a może nie, opanujcie emocje i nie piętnujcie całej rodziny.
Gibutkowa pisze:vega013 pisze:http://wiadomosci.onet.pl/wideo/zatrzymany-za-brutalny-film,8367582,1,klip.html#
To było w TVN24
Z tego dokumentu NIE WYNIKA nic na temat zwierząt, co było tu wcześniej napisane (nie do Ciebie vega to piszę - cytuję tylko ze względu na linka). NIKT nie powiedział że zwierzęta zostaną oddane - tyle że o ich losie zadecyduje sąd, a psycholog wyraźnie powiedziała że w tej rodzinie nie może być zwierząt. To że mały nie będzie ukarany mnie absolutnie nie dziwi, to że duży - osobiście mnie będzie dziwiło jeśli nie dostaną kuratora, bo wtedy z logicznego punktu widzenia starszy powinien odpowiadać jako dorosły - brak kuratora oznacza że w rodzinie nie było problemów wychowawczych, nie było patologii a w związku z tym koleś został "osądzony" jako świadom swoich czynów. Jeśli był nieświadom (czyli w wyniku patologii w rodzinie ma zaburzoną psychikę) kurator musi być.
I jeszcze się przypomnę z moją prośbą - bardzo bardzo proszę o kontakt:Gibutkowa pisze:Czy dziewczyny z którymi mają być robione wywiady przez TVN mogłyby skontaktować się na PW z osobą o nicku Kruszyna (celem przekazania kontaktu do dziennikarzy - baaardzo prosimy.
felisaquatica pisze:zatriumfuje Wasza "sprawiedliwość" - "niezawisły" sąd "sprawiedliwie" osądzi tego gnoja i uniewinni!!!
jasna i pieprzona cholera!!!!
Użytkownicy przeglądający ten dział: Blue, Myszorek, Szprocik i 72 gości