=PERS= BEZ OCZKA zabiedzony POTRZEBNE WSPARCIE NA OPERACJE

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro gru 15, 2010 17:44 Re: ====PERS==== BEZ OCZKA zabiedzony Pilnie szuka DT

Do końca miesiąca będzie na bank ! Tylko przypomnij mi kochana na PW , bo mam pamięć bardzo cofniętą. Tzn pamietać będę, ale konto i takie tam prześlij i w przyszłym tygodniu mi sie naprzykrzaj :mrgreen:

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Śro gru 15, 2010 19:18 Re: ====PERS==== BEZ OCZKA zabiedzony Pilnie szuka DT

jasdor pisze:Do końca miesiąca będzie na bank ! Tylko przypomnij mi kochana na PW , bo mam pamięć bardzo cofniętą. Tzn pamietać będę, ale konto i takie tam prześlij i w przyszłym tygodniu mi sie naprzykrzaj :mrgreen:

Będę natrętna i będę przypominać :) dziękuje :)

justyna8585

Od: Śro wrz 10, 2008 10:49

Post » Czw gru 16, 2010 11:46 Re: ====PERS==== BEZ OCZKA zabiedzony Pilnie szuka DT

Mam do przekazania wieści z frontu - jest tak:
Wczoraj zaliczył wizytę u dr Garncarza ( okulista ) - oko jest bez gadania do usunięcia. Można to spróbować zrobić w jednym rzucie razem z klejnotami....

Badanie krwi - tu jest dramat jesli chodzi o jego wątrobę.....podobno te wszystkie paramtery były tak drastycznie złe, ze klinika ( na Białobrzeskiej - jak ktos zna, to wie ze dobra ) zarządziła powtórkę badań, podejrzewając ze się chyba laboratorium walnęło......Nowych jeszcze nie znam.

Usg nerek wykazało ich torbielowatość, ale nie ma co szat rozdzierać, wiekszość persów tak ma ( dlatego przed jakimikolwiek operacjami u persów nalezy badać krew, zeby stwierdzić w jakim stanie są nerki, jeśli w kiepskim NIE MOZNA robić normalnej narkozy!!!!!!!!!!). Oczywiście to nie jest dobrze. Od biedy operację mozna by bylo robić na tak zwanej "wziewnej".....

Ale wątroba jest TRAGICZNA.

Tyle proszono mnie zeby przekazać - tyle na razie wiadomo..
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Czw gru 16, 2010 13:13 Re: ====PERS==== BEZ OCZKA zabiedzony Pilnie szuka DT

Neigh pisze:Mam do przekazania wieści z frontu - jest tak:
Wczoraj zaliczył wizytę u dr Garncarza ( okulista ) - oko jest bez gadania do usunięcia. Można to spróbować zrobić w jednym rzucie razem z klejnotami....

Badanie krwi - tu jest dramat jesli chodzi o jego wątrobę.....podobno te wszystkie paramtery były tak drastycznie złe, ze klinika ( na Białobrzeskiej - jak ktos zna, to wie ze dobra ) zarządziła powtórkę badań, podejrzewając ze się chyba laboratorium walnęło......Nowych jeszcze nie znam.

Usg nerek wykazało ich torbielowatość, ale nie ma co szat rozdzierać, wiekszość persów tak ma ( dlatego przed jakimikolwiek operacjami u persów nalezy badać krew, zeby stwierdzić w jakim stanie są nerki, jeśli w kiepskim NIE MOZNA robić normalnej narkozy!!!!!!!!!!). Oczywiście to nie jest dobrze. Od biedy operację mozna by bylo robić na tak zwanej "wziewnej".....

Ale wątroba jest TRAGICZNA.

Tyle proszono mnie zeby przekazać - tyle na razie wiadomo..

Można sie załamać...:(

justyna8585

Post » Czw gru 16, 2010 13:17 Re: ====PERS==== BEZ OCZKA zabiedzony Pilnie szuka DT

Temu, kto tą biedną kocinę skazał na takie cierpienia życzę vice versa --> tego samego :evil: :evil: :evil: niech sie tak na święta nażre, żeby mu nerki, wątroba i cała reszta odmówiła posłuszeństwa.

jasdor

Post » Czw gru 16, 2010 15:20 Re: ====PERS==== BEZ OCZKA zabiedzony Pilnie szuka DT

jasdor pisze:Temu, kto tą biedną kocinę skazał na takie cierpienia życzę vice versa --> tego samego :evil: :evil: :evil: niech sie tak na święta nażre, żeby mu nerki, wątroba i cała reszta odmówiła posłuszeństwa.

Tu się zgodzę......;-)

Nie moge się dodzwonić do Kasi - ale nim będzie mozna pomysleć o operacji, trzeba najpierw popracować nad wątrobą......
I sytuacja jest lekko patowa - bo o ile jajka są problemem zapachowym ..........a Kasi facet już ma i tak dośc.........to oko jest PILNYM problemem zdrowotnym. Tam sie pod tym uszkodzonym okiem w oczodole zaczyna mówiąc obrazowo babrać......
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Czw gru 16, 2010 19:04 Re: ====PERS==== BEZ OCZKA zabiedzony Pilnie szuka DT

Nie wiem jak możemy pomóc :( Nie sądziłyśmy,że może mieć takie problemy.

justyna8585

Post » Czw gru 16, 2010 20:01 Re: ====PERS==== BEZ OCZKA zabiedzony Pilnie szuka DT

Kilka zdjęć Szymona, który rozpanoszył się już całkiem:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

trzeba się minąć w korytarzu w Timonem...
Obrazek

ja też byłem taki wyleniały jak leżałem w rowie....
Obrazek
Obrazek

koci-swiat

Od: Śro mar 23, 2005 18:57

Post » Czw gru 16, 2010 20:16 Re: ====PERS==== BEZ OCZKA zabiedzony Pilnie szuka DT

Oooo to już wiem że Szymon (śliczne imię) przebywa u specjalistki od puchatków i plaskaczy :wink:

Przykro czytać o jego stanie zdrowotnym :(
Obrazek

slapcio

Od: Śro paź 31, 2007 12:51

Post » Czw gru 16, 2010 20:18 Re: ====PERS==== BEZ OCZKA zabiedzony Pilnie szuka DT

Je, rusza się , jest ciekawy, to może tak źle nie będzie :ok: Pewnie długo nie miał dostępu do pożywienia i dlatego wątroba siadła :ok: :ok: :ok:

jasdor

Post » Czw gru 16, 2010 20:27 Re: ====PERS==== BEZ OCZKA zabiedzony Pilnie szuka DT

Tak przy okazji,to takie same imię miał kierowca ze schronu,który go wiózł z Rudy do Sosnowca :)

justyna8585

Post » Czw gru 16, 2010 20:37 Re: ====PERS==== BEZ OCZKA zabiedzony Pilnie szuka DT

U Kasi napewno dojdzie do siebie, jesli to będzie możliwe.
Piękne puchatki:)

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Czw gru 16, 2010 21:20 Re: =PERS= BEZ OCZKA zabiedzony POTRZEBNE WSPARCIE NA OPERACJE

koci-swiat - z całego serca Ci dziękuję za szansę dla kocurka. Gdyby nie Wasza pomoc pewnie za kilka dni zapalałybyśmy Szymonkowi świeczkę...Straszliwy z niego bidulek. I bardzo mi przykro, że okazał się takim kłębkiem problemów. Oby jasdor miała rację i wyniki się jakoś unormowały.Trzymam kciuki z całych sił!
Obrazek Obrazek Obrazek]Obrazek

Liwia_

Od: Pon wrz 03, 2007 20:01

Post » Czw gru 16, 2010 21:41 Re: =PERS= BEZ OCZKA zabiedzony POTRZEBNE WSPARCIE NA OPERACJE

Mam nadzieję, że będzie dobrze...
On jest bardzo dzielny i ma wspaniały apetyt, tylko trzeba pilnować, bo jak zje za dużo na raz to wymiotuje.
Jak go zobaczyłam, to byłam pewna, że trzeba będzie obgolić do łysa :? , ale on się cały rozkłada do głaskania i czesania, więc wyczesuję co się da powolutku. Jest wspaniałym jegomościem i biega do kuwetki, aż przyjemnie popatrzeć. Postaram się popełnić jakiś bazarek, wiem, że z kasą u wszystkich krucho, ale błagam o podrzuty. Jednego dnia badania krwi, usg i okulista trochę nas przerosło....
Obrazek

koci-swiat

Od: Śro mar 23, 2005 18:57

Post » Czw gru 16, 2010 21:45 Re: =PERS= BEZ OCZKA zabiedzony POTRZEBNE WSPARCIE NA OPERACJE

Kurczę, czy nie jest dla Szymona potrzebny Ornipural? Ostatnio chyba CoolCaty pisała że ma dostęp do tego leku, 125 zł/flacha co jest niezłą ceną (choc kupa kasy). Ale jeśli potrzeba, to może warto skorzystać i jakoś spróbować kupić?
Obrazek

slapcio

Od: Śro paź 31, 2007 12:51

[poprzednia][następna]