Szejbal pisze:wrozka pisze:z tego co wiem to p. Halina nie ma glukometru
Jakim cudem?
ma jakies 2 rodzaje pasków ale glukometr niet

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Szejbal pisze:wrozka pisze:z tego co wiem to p. Halina nie ma glukometru
Jakim cudem?
wrozka pisze:Szejbal pisze:wrozka pisze:z tego co wiem to p. Halina nie ma glukometru
Jakim cudem?
ma jakies 2 rodzaje pasków ale glukometr niet(a pewnie by się przydał)
Dyktatura pisze:Włos na głowie mi się zjeżył ja przeczytałam toto: http://cia.bzzz.net/kanada_po_igrzyskach_byly_zbedne_wiec_je_rozstrzelali
dolabra pisze:napiszcie dziewczyny jaka karme p. Halinka potrzebuje dla swoich kotów.
Tinka07 pisze:Dyktaturo, jeśli robiłyście kiedyś ostatnio w weekend krzywą cukrową, to chętnie, jeśli można, zapoznałabym się z tymi wynikami.
Pozrdowionka
Tinka
EDIT: Rozumiem, że kot na początku przy pomiarach może wpadać w panikę, ale to kwestia przyzwyczajenia. Wiele zależy od tego, w jaki sposób - my ludzie - to robimy, czyli od naszego podejścia i techniki. Mierzę swoim młodym kocicom cukier co kilka miesięcy, więc nie są wcale do takiej procedury przyzwyczajone, ale nawet we śnie się nie poruszą. U Tinki mierzyłam cukier kilka razy dziennie. Kocica tak się do pomiarów przyzwyczaiła, że wskakiwała samodzielnie na blat kuchenny, kiedy czekałam na nią z glukometrem. Postarajcie się dawać Maciusiowi zawsze nagrodę po zmierzeniu cukru. Kot musi sobie taki pomiar jakoś dobrze kojarzyć.
Dyktatura pisze:
P. Halina oprócz podawania insuliny w życiu nie robiła zastrzyków kotom, a Maciek wściekający się, że ktoś chce coś przy nim robić nie nastawia początkującej osoby pozytywnie. Nawet u weta żeby go przytrzymać p. Halina zakłada rękawice ochronne a weta już raz pogryzł.
Po każdym zmierzeniu cukru chwalimy go i dostaje kawałek szyneczki ale to nie pomaga.
Mulesia pisze:Tu ktoś odda jedzenie dla kota nerkowego.
Podobno u Was jest taki ( zaraz muszę kończyć i nie mam czasu przekopać wątku ).
viewtopic.php?f=1&t=123909&p=7057767#p7057767
Użytkownicy przeglądający ten dział: CatnipAnia i 158 gości