Panny Mazurzanki Anna Dymna i Kreska

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lis 17, 2010 7:30 Re: HELPUNKU leukocytoza, gorączka ponad tydzien, co to jest???

Poker71 pisze:
PcimOlki pisze:
mruffka pisze:....
Dziewczyny, dziękuję za towarzystwo i rady :kotek:

No tak - człowiek się stara, a potem dostaje pusty garnek po miodzie i dziurawy balonik. :wink:

Ale wiesz ile radości daje garnek po miodzie i dziurawy balonik?

Osłu? Mnóstwo. :D

PcimOlki

Od: Nie wrz 16, 2007 14:12

Post » Śro lis 17, 2010 9:13 Re: HELPUNKU leukocytoza, gorączka ponad tydzien, co to jest???

Oj, bo "PcimOlki", nie wiedzieć czemu :mrgreen: kojarzą mi się z dziewczynkami :?

Mężczyzno Kochany, Tobie specjalne podziękowania, bo właśnie czytając Twoje wypowiedzi na róznych forach na temat nadużywania diagnozy FIP zdecydowałam się zaniechać nawet myslenia o takiej ewentualności i skierowałam się do innego weta na konsultację. Jak widać, chyba słusznie :ryk:

Jeszcze chwilkę siedzę w domku i przez ten cały czas Kreska jest aktywna troszkę :ryk:

ps. Osiołek to mój ulubiony zwierzaczek..... ta czerwona kokardka na ogonku...... :wink:

mruffka

Od: Pt wrz 03, 2010 17:01

Post » Śro lis 17, 2010 9:16 Re: HELPUNKU leukocytoza, gorączka ponad tydzien, co to jest???

mruffka pisze:i skierowałam się do innego weta na konsultację

SIĘ skierowała! SIĘ!

:twisted:

Poker71

Od: Nie lip 01, 2007 15:03

Post » Śro lis 17, 2010 15:24 Re: HELPUNKU leukocytoza, gorączka ponad tydzien, co to jest???

O jasny gwint, gdzie krok, tam mina :mrgreen:

Wet polecony przez Pokera, a Pokerowi chyba przez Anię?

Ale teraz obrona: decyzję ostateczną o konsultację z innym wetem podjęłam ostatecznie sama i tłumaczyć się z tego będe u weta P. SAMA (niestety :evil: ) Poker występuje "inkoguto".

I SIKEROWAŁYŚMY się z Pokerem. I dziś zaraz też się SKIERUJEMY. SKIERUJEMY, nie SKIERUJĘ :1luvu:

Noooo i teraz się wydało. W dobrej wierze pisałam o samodzielnym skierowaniu, wszak była groźba, że jak przyznam się, że maczał Poker w tym palce, to.... (i tu nastąpił wymowny gest Pokera). I teraz, jak doktor P. przeczyta to forum (a ma świadomość, ma, że na "miau" dokonywane są najistotniejsze strategiczne narady), to masz jak w banku złote klamki w przychodni :mrgreen:

mruffka

Post » Śro lis 17, 2010 16:52 Re: HELPUNKU leukocytoza, gorączka ponad tydzien, co to jest???

A coś już wiadomo apropo wyników? czy dłużej trzeba na nie czekać?
btw też byłam dziś u Popławskiego z Kalą na zastrzyku :)
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Śro lis 17, 2010 18:36 Re: HELPUNKU leukocytoza, gorączka ponad tydzien, co to jest???

Jest dobrze :ryk:
Gorączka wyraźnie spadła. Dziś było "tylko" 39,1 st. C. Co zresztą można było przewidzieć po lepszym zachowaniu koteczki.

Zasadniczo rozmaz nie wykazał nic niepokojącego, więc prawdopodobnie żadna groźna choroba jej nie toczy. Czyli potwierdziła się raczej wczorajsze przypuszczenia, że to jakieś bakteryjne przewlekłe cholerstwo.

Kreska snuje się po domku, ale przysypia troszkę. Czyli rewelacyjnych dobrych oznak brak w tej dokładnie chwili, ale jestem dobrej mysli. Ma prawo być zmęczpona tymi wizytami u weta.
Ania, która też była dziś na oględzinach (nieustające krwawe kupki), też śpi (zmęczona wkurzającymi ją badaniami tyłokocia) na szczycie drapaka.
Cisza i spokój. Taka bezstresowa tym razem :)

mruffka

Post » Śro lis 17, 2010 19:13 Re: HELPUNKU leukocytoza, gorączka ponad tydzien, co to jest???

To teraz trzymamy się wersji że musi być dobrze, po prostu musi. I będzie :ok: :ok: :ok:

Marea pisze:btw też byłam dziś u Popławskiego z Kalą na zastrzyku :)

He... he... czyli dzisiaj na Potokowej "dzień forum miau" 8)

Anka

Od: Sob mar 08, 2003 21:23

Post » Śro lis 17, 2010 19:14 Re: HELPUNKU leukocytoza, gorączka ponad tydzien, co to jest???

Anka pisze:
Marea pisze:btw też byłam dziś u Popławskiego z Kalą na zastrzyku :)

He... he... czyli dzisiaj na Potokowej "dzień forum miau" 8)

Biorąc pod uwagę ilość moich tam dziś wizyt to cudem tylko się nie spotkałyśmy :mrgreen:

edit i ps: mimo dziwnych zdarzen dzis rano, w domu wszystko ok. czyli jestem histeryczka i wariatka, ale to juz wiadomo od dawna.

Poker71

Post » Śro lis 17, 2010 20:47 Re: HELPUNKU leukocytoza, gorączka ponad tydzien, co to jest???

Ja byłam uhmmm...po 15:00, 15:30 sama z Kalunią :) o dziwo grzeczna była i nawet zastrzyk bezproblemowo przeszedł, ściskałyśmy się, tuliłyśmy i całowałyśmy, z Kalunią rzecz jasna,
Btw Mruffeczko Kala podobna do Kreski z charakteru, wypłosz straszny :mrgreen: tyle że ona nie gryzie nigdy, nie syczy, nie drapie, bynajmniej nie miałam jeszcze przyjemności :mrgreen: reaguje kuleniem się i trzęsiawkami i uciekaniem gdzie pieprz rośnie...a tu jeszcze Seję 6 zastrzyków z linco czeka dla Kali :roll:

Krysia, nawet jeśli to Stefanek tam na balonie siedzi sobie (może koty mają zdolności paranormalne, i widzą rzeczy których my nie widzimy...kto wie) i na Was spogląda z troską...to co z tego? przecież to powinno Cie miło nastrajać że on tak Was kochał że pilnuje teraz i dba o Was i resztę balkonowców .... pewnie przez całe swoje życie nie zaznał tyle troski, uczucia i miłości co przez ten czas u Ciebie....
Ostatnio edytowano Śro lis 17, 2010 20:57 przez Marea, łącznie edytowano 2 razy
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Śro lis 17, 2010 20:53 Re: HELPUNKU leukocytoza, gorączka ponad tydzien, co to jest???

Ten wypłosz właśnie wchodzi mi na stół i zaraz wlizie mi na klawiaturę. Dużo spały do tej pory, ale chyba zaczyna się faza aktywności :ryk:
Matko, jak ja się cieszę, że ta temperatura się ruszyła :ryk:

mruffka

Post » Czw lis 18, 2010 8:38 Re: HELPUNKU leukocytoza, gorączka ponad tydzien, co to jest???

I jak wypłosz dzisiaj?

Anka

Post » Czw lis 18, 2010 8:42 Re: HELPUNKU leukocytoza, gorączka ponad tydzien, co to jest???

HEHE

A ja wiem jak wypłosz :ryk:

Mruffka dziś do pracy z bandażami na rękach pojechała :ryk:

tabletki będzie jej musiał zapodawać wet

na szczęście ten nasz wet umi nawet najgorszym dzikom dawać tabletki zastrzyki i w ogóle, dla niego nie ma kotów nieobsługiwalnych

Poker71

Post » Czw lis 18, 2010 8:55 Re: HELPUNKU leukocytoza, gorączka ponad tydzien, co to jest???

Czyli wypłosz ma się lepiej, skoro takie efekty :mrgreen:

Anka

Post » Czw lis 18, 2010 8:59 Re: HELPUNKU leukocytoza, gorączka ponad tydzien, co to jest???

Efekty, można rzec, nie tylko specjalne ale wręcz spektakularne :ok: Znów się objawił dziki kot ozdobny, co ładnie wygląda na półce ale za nic dotknąć go nie można 8)

Poker71

Post » Czw lis 18, 2010 9:01 Re: HELPUNKU leukocytoza, gorączka ponad tydzien, co to jest???

No to za dalsze efekty spektakularne :ok: :ok: :ok: :mrgreen:

OT; Pokerku, Teniusia cię do swojego wąteczku zaprasza, jużeś jej znajoma :mrgreen: .

Anka

[poprzednia][następna]