MiauKot 2(58+1)-mamy dotację z UM na sterylki-licznik leci:)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro paź 27, 2010 19:56 Re: MiauKot 2(64+2):Birma w domu! :D Muszkieterowie szukają DT

Adria pisze: a to jego wuj Folk Obrazek

mój kotecek :1luvu:

Jusia_P

Od: Czw sty 04, 2007 21:46

Post » Śro paź 27, 2010 20:39 Re: MiauKot 2(64+2):Birma w domu! :D Muszkieterowie szukają DT

aassiiaa pisze:Ada jak pierdykniesz posta to, aż dech zapiera. Cudne foty!

Drapak prezentuje się rewelacyjnie :ok:

:)
aassiiaa a jakieś nowe fotki Piniego...wiesz tak do naszej najnowszej kolekcji czarno-białej 8)

EwKo pisze:
Adria pisze:Obrazek

Wow! Ale wypasiony model satelity!
:ryk: :ryk: :ryk:
Made in Bytom :mrgreen:
Samoinstalujący się! :ok:

o tym samym pomyślałam 8) ale made in Piekary :twisted:

Jusia_P pisze:
Adria pisze:a to jego wuj Folk Obrazek

mój kotecek :1luvu:

Jusia_P miło Cie widzieć :piwa:
Twój CI on i pytał kiedy go odwiedzisz 8)

Dalsza cześć pieknej, kociej złotej jesieni :lol: Czy mam tłumaczyć kto jest kto ? 8)

kocia złota jesien cd
Obrazek Obrazek

Adria

Od: Pt paź 28, 2005 10:59

Post » Śro paź 27, 2010 20:52 Re: MiauKot 2(64+2):Birma w domu! :D Muszkieterowie szukają DT

krótki film o Avatarku

na który oczywiście załapało sie kilka innych footerek 8)
Obrazek Obrazek

Adria

Post » Czw paź 28, 2010 9:24 Re: MiauKot 2(64+2):Birma w domu! :D Muszkieterowie szukają DT

Adria pisze:
aassiiaa pisze:Ada jak pierdykniesz posta to, aż dech zapiera. Cudne foty!

Drapak prezentuje się rewelacyjnie :ok:

:)
aassiiaa a jakieś nowe fotki Piniego...wiesz tak do naszej najnowszej kolekcji czarno-białej 8)

Bardzo chętnie, ale kotecek odmawia współpracy :twisted: Jak widzi aparat to się dziwnie kuli i chowa. Próbowałam nagrać jak biega radośnie za myszką, piłeczką, skacze i figluje, ale niestety wyciągnięty sprzęt to złoooooooooo.

Silek jest już dużym urwiskiem. Kocha atakować wystające stopy spod kołdry. Przestało mu już cieknąć z oczu. Kuracja rutinoscorbinem pomogła. Teraz taką kurację przejdzie Pini bo zaczął kichać.

aassiiaa

Od: Pt sty 20, 2006 14:13

Post » Czw paź 28, 2010 10:20 Re: MiauKot 2(64+2):Birma w domu! :D Muszkieterowie szukają DT

Zwracam się z prośbą o pomoc w imieniu Pana o dobrym sercu.

Takie dostałam informacje:
"W sumie mamy 17 kotów, z czego 6 kotów to koty podrzucone i przybłędy. Do sterylizacji mamy 4 kotki. dwie z nich są jeszcze małe (mają ok.5 miesięcy) wiec nie wiem czy nie są jeszcze za małe do sterylizacji.

Wśród wszystkich kotów są 3 młode koty (właśnie w wieku ok.5 miesięcy - dwie czarne kotki i jeden bury kocurek). One bez problemu przyjęły by się w każdym domu. Jeszcze jest jeden młody kot, w podobnym wieku, ale ten już nie jest od nas, jest podrzucony i chorowity. Niestety nie mamy pieniędzy na jego leczenie...

Pozostałe koty są już dorosłe.

Gdyby jednak udało się wysterylizować te kotki i znaleźć domy chociaż dla tych młodych kotów, to już było by to dla nas dużo lżej.

Z góry dzięki za pomoc.

Jakakolwiek forma pomocy będzie ważna. Pozdrawiam serdecznie."

Nawiązałam kontakt z siostrą tego Pana i okazuje się, że większość kotów wysterylizowali na własny koszt, ale niestety fundusze się kończą :( Pomoc w formie karmy także byłaby wskazana.
Ogłoszeniami zajmą się w swoim zakresie.

Może ktoś ma jakieś wolne środki i może nimi wspomóc przedstawioną sytuację... będę ogromnie wdzięczna w imieniu wspomnianych kotów.

aassiiaa

Post » Sob paź 30, 2010 10:55 Re: MiauKot 2(64+2):Birma w domu! :D Muszkieterowie szukają DT

:(

Apel zamieszczony na stronie i blogu.
Tyle w obecnej sytuacji możemy :(

Ada, kilka pytań:
- dwa czarne na zdjęciu z Aspazją (7.) - to Jekyll i Hyde?
- czy gdzieś tam jest Negri? 8) Jak Ty te czarne rozróżniasz, to ja nie wiem :D

Od filmików, tej gry kolorów, oczu oderwać nie mogę :1luvu: . Naprawdę :1luvu: Aspazja jest świetna, kiedy tak goni liście, a Inga to chyba coś na porost futra łyka 8O Od fryzury wyjściowej - na pudla - zmiana zaskakująca!

I chyba widziałam Kropkę?
I Piotrula ciekawska :mrgreen:
I ten koci szereg ustawiający się przy barierce mniej więcej około 30. sekundy filmu :ryk:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

MiauKot

Od: Nie lut 14, 2010 15:31

Post » Sob paź 30, 2010 12:53 Re: MiauKot 2(64+2):jesienne miaukotki,Avatar,Elvis:foty i filmy

Do czarne na fotce z Aspazją to Dolly i Ilza 8) Chyba, że chodzi o to inne czarne do Duśka :lol:
Kropka jest na fotce pomiędzy Elvisem i Pipinem, który siedzi na drapaczku :)

Tam gdzie sie ustawiły w rzędzie to zobaczyły gołębia na daszku 8) Koty dostają świra jak widzą fruwające im przed nosami gołębie a teraz doszły do tego spadające liście :twisted:

Piotruś każdego kto mnie odwiedza wita wskakując na ramiona i podgryzając po uszach, albo nos w ucho wsadza. Jest bardzo przymilnym kocurkiem. Taka sama jest Pepcia, bardzo kocha ludzi chciałaby non stop sie przytulać, głaskać. Pipin to koci indywidulaista. Owszem głaskać, ale nie za długo, na ręce niekoniecznie. On ma tyle rzeczy do zrobienia, że nie ma czasu na takie głupoty :twisted: Wszystkie maluchy a właściwie już młodzież gotowe są już do ciachnięcia i bedziemy niebawem umawiać na zabiegi.

Inga jest przecudnej urody kotem :1luvu: Żadne zdjęcie, film nie pokazują urody tej koteczki.
Jej stan sie ustabilizował i można by rzec, że jest "prawie" zdrowa. Dziwi mnie, że kto o nią pytał to rezygnował słysząc, że konieczne są systematyczne badania kontrolne. Wszystkie wyniki są aktualnie ok. Ze względu na torbiele na nerkach i guzki jakie jej wycieliśmy trzeba być czujnym, ale to nie przesądza, że tak sie stanie. Inga pokazała już, że jeśli się jej zapewni odpowiednią opiekę to ona z potrafi dać z siebie wszystko :)

Aspazja już czeka tak strasznie długo, że żal serce ściska :(
Pamiętam, że "osoba", która adoptowała FOlka i Angelo myślała o Aspazji, a że Angelo był bardziej z Folkiem zaprzyjaźniony... :cry:
Obrazek Obrazek

Adria

Post » Sob paź 30, 2010 21:16 Re: MiauKot 2(64+2):jesienne miaukotki,Avatar,Elvis:foty i filmy

Niniejsza obywatelka
Obrazek
przebywająca u mnie na tymczasowym zesłaniu, czekająca cierpliwie na rycerza (czy tam rycerkę - będziemy elastyczni w tej kwestii ), który wyrwie ją ze szponów kociej mafii :roll: , przeprowadziła dziś (po raz drugi gwoli ścisłości) eksperyment: jak podnieść swoją atrakcyjność w oczach...A tego to nie wiem :roll:
Użyła w tym celu specjalnego aromatu: starannie natarła całe ciało (i szelki) naturalną perfumą Coco Maus nr 5 ...

Obrazek

Jak już przejechała całym bokiem w mysim truchle, dałam jej spokój: pies i tak nadawał się do kąpieli, a przynajmniej miał nieco rozrywki. Coś jak dziecko, które wlezie do kałuży wbrew zakazowi staruszków :twisted:

Swoim bombowym zapachem mogła się cieszyć jeszcze w czasie jesiennego spaceru :arrow: od tego zdjęcia. Więcej fot nie ma, bo to taka świecka tradycja, że kiedy już wezmę aparat i targam go przez pół wsi, to on zdycha! :twisted:

PS. Mam poważne braki w zakresie rozpoznawania rezydentów Adrii :twisted:

EwKo

Od: Śro paź 19, 2005 21:52

Post » Sob paź 30, 2010 22:17 Re: MiauKot 2(64+2):jesienne miaukotki,Avatar,Elvis:foty i filmy

EwKo pisze:PS. Mam poważne braki w zakresie rozpoznawania rezydentów Adrii :twisted:

no ja też :twisted: To już wyższa szkoła odróżniać...7 czarnuchów a ile kombinacji oprócz nich. Ten ma prawą białą całą, ten lewą do kolana itd

EwKo pisze:Niniejsza obywatelka
Obrazek

sunia jest ślliczna :1luvu: :1luvu: :1luvu:

EwKo, zamienisz sie 8) :twisted: prosze bez wulgaryzmów 8)
Obrazek Obrazek

Adria

Post » Sob paź 30, 2010 23:18 Re: MiauKot 2(64+2):jesienne miaukotki,Avatar,Elvis:foty i filmy

Adria pisze:EwKo, zamienisz sie 8) :twisted: prosze bez wulgaryzmów 8)

Siaka pamiętliwa, no! :twisted:

Zastanówmy się: spokojnego, nieszczekliwego, organizującego se samodzielnie czas wolny ( :lol: ), zostającego bez problemu w domu podczas mojej nieobecności, czystego, karnego, bezkonfliktowego, produkującego urobek pasujący idealnie do woreczków Pakusia - rozmiar średni :twisted: , zrzucającego balast w pobliżu śmietników, streszczającego się w ogóle w temacie fizjologicznych potrzeb, radosnego, rozwalającego n-tego kociego crittersa ( :evil: ) choć ogólnie nieniszczącego żadnych sprzętów domowych, nienarzucającego się suńka mam wymienić na przekochany żywioł marki Petra... Z naciskiem na żywioł :mrgreen:

Muszę dogłębnie to przemyśleć...

Dobra.
Przemyślałam...

Obrazek

8) :mrgreen:

Dobrej nocy ;)
Obrazek

EwKo

Post » Nie paź 31, 2010 14:24 Re: MiauKot 2(64+2):jesienne miaukotki,Avatar,Elvis:foty i filmy

Zgryz to raczej nigdy nie odważy się napisać słowa na miau (chyba go onieśmielacie ;) ) więc ja jestem zmuszona, a może raczej mam zaszczyt, zaprezentować Gremlinka. Pamiętacie wychudzonego, brudnego, zaropiałego koteczka?

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

majkowiec

Od: Czw lip 24, 2008 19:08

Post » Nie paź 31, 2010 20:55 Re: MiauKot 2(64+2):jesienne miaukotki,Avatar,Elvis:foty i filmy

Gremlinku, jak ty wypiekniałeś :1luvu:

Zgryz i to dzieki Tobie :!:

Zapraszam wiec serdecznie na forum i pisz dużo o kocurku. Wklejaj fotki a nawet filmiki...w każdej ilości 8)

Ja dzisiaj miałam do bani dzień. Kolejny z tych kiedy człowiek chce uciec jak najdalej i udawać, że nic nie widział i nic sie nie wydarzyło :(
Jechałam na zakupy. Chciałam ominąć objazdy i wybrałm inną droge niż zwykle. Nagle samochody zwolniły zrobił sie korek i co widze, biegającego miedzy samochodami malego psiaka :evil: :( Chciałam dodać gazu i uciec :oops: CO ja zrobie z kolejnym psiakiem :(
Nie umiałam jednak odjechać i zostawić tej psinki. Zatrzymałam sie i próbowałam ją zachecic zeby podeszła bliżej, a przede wszystkim żeby zeszła z tej ruchliwej drogi. Coś jednak było nie tak w zachowaniu psinki. Okazało sie, że jest ślepa :cry: W końcu udało mi sie ją załpać na petelke.
Sunia była przerażona. Jest skrajnie zaniedbana. Nie ma na niej ani grama tłuszczu. Ma krzywice przednich łapek i nienaturalnie wzdety brzuch :(
Podejrzeń jest kilka od zagłodzenia, pasożytów, po ropomacicze, cukrzyce, niewydolność ogólnonarządowa :(
Na pełną diagnostyke umówiona jestem z naszym wetem dopiero na wtorek. Dzisiaj dostała leki i obserwujemy. Strasznie dużo pije :( Troszeczke zjadła kociej puszki, bo nic innego nie miałam.
Dla suni pilnie szukamy DT. Naprawde nie mamy już dla niej miejsca a mamy pełną świadomość tego, że w schronisku nie ma żadnych szans :(
Psinka nie jest młoda. Ma siwą bródke, połamane zeby ale nie ma na nich kamienia. Podejrzewam, że to skutek żywienia. Ma też na szyi w miejscu obroży wytarte łyse miejsce.

Sunie znalazłam na ul.Siemianowickiej na granicy Piekar i Bytomia. Może ktoś coś widział, kojarzy tego psiaka.

Biedna weszła do miski, potyka sie o sprzety. Jest strasznie zagubiona i potwornie przerażona :( Nie chce nawet myśleć co biedna przeszła :(
Sunia piła i piła i piła :(

http://www.youtube.com/watch?v=SU-tQZAnOQI
Obrazek Obrazek

Adria

Post » Pon lis 01, 2010 10:20 Re: MiauKot 2(64+2):jesienne miaukotki,Avatar,Elvis:foty i filmy

Nie ma już Gremlina...

Jest Książę Gremlin! :1luvu:
Niesamowita zmiana! Dla przypomnienia kocurek na początku wyglądał tak: Obrazek.

Dodam, że bardzo ładne zdjęcia Gremlinka wpatrzonego w świat za oknem... :1luvu:

A sunia, biedula :(
Zaraz ją powrzucam gdzie się da: może się zgubiła :( , choć po opisie jej stanu to śmiem wątpić ...

EwKo

Post » Pon lis 01, 2010 11:03 Re: MiauKot 2(64+2):jesienne miaukotki,Avatar,Elvis:foty i filmy

Gremlinek wygląd ma przecudnej urody. Mam nadzieję, że szybko ktoś się w nim zakocha.

aassiiaa

Post » Pon lis 01, 2010 11:19 Re: MiauKot 2(64+2):jesienne miaukotki,Avatar,Elvis:foty i filmy

Suniek jest na:
:arrow: fundacyjnym FB - bardzo prosimy o rozpowszechnianie tej wiadomości :(
:arrow: podforum zwierzakowym na miau - viewtopic.php?f=21&t=119409,
:arrow: na dogo - http://www.dogomania.pl/threads/195625- ... suni%C4%99. Hasło mię uciekło fundacyjne, zakładałam z własnego konta :roll:
:arrow: animal cafe - http://www.cafeanimal.pl/ogloszenia/zna ... ytom,25318
:arrow: na anomalii ;) - http://portal.animalia.pl/ogloszenia.ph ... enie=33601
i na blogu.

Jakby czasem ktoś zerknął i podniósł np. wąta...
Ostatnio edytowano Pon lis 01, 2010 11:44 przez MiauKot, łącznie edytowano 1 raz

MiauKot

Od: Nie lut 14, 2010 15:31

[poprzednia][następna]