K.CHATKA-pomoc w dużej akcji sterylkowej potrzebna str 87

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro wrz 29, 2010 20:58 Re: KOCIA CHATKA-mamy nowy lokal na K.CH. potrzebna mobilizacja

uchylcie rąbka tajemnicy - na temat lokalu :mrgreen:
Obrazek

majencja

Od: Wto lis 04, 2008 23:17

Post » Śro wrz 29, 2010 21:24 Re: KOCIA CHATKA-mamy nowy lokal na K.CH. potrzebna mobilizacja

to ja moze :wink: na terenie Szkłobudowy. W wolnostojącym budynku ok. 30 m dwa pomieszczenia plus kibelek umywalka parter, dwa wejscia osobne do pokoi (niestety z zewnatrz a moze stety jak sie bedzie chore koty przywozić) a miedzy nimi dziura jak dawniej na stołowkach, taki okienko. Do niewielkiego remontu tylko ogrzewanie we własnym zakresie ale pomieszczenia naprawde ciepłe, z oknami.
no i czynsz mniejszy jutro dzwonie do Prezesa ze bierzemy :ok:

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Śro wrz 29, 2010 21:33 Re: KOCIA CHATKA-mamy nowy lokal na K.CH. potrzebna mobilizacja

no to super :mrgreen:
Obrazek

majencja

Od: Wto lis 04, 2008 23:17

Post » Śro wrz 29, 2010 21:35 Re: KOCIA CHATKA-mamy nowy lokal na K.CH. potrzebna mobilizacja

ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Od: Pon lut 23, 2009 0:36

Post » Śro wrz 29, 2010 21:38 Re: kocia chatka

Filomen pisze:to ja moze :wink: na terenie Szkłobudowy. W wolnostojącym budynku ok. 30 m dwa pomieszczenia plus kibelek umywalka parter, dwa wejscia osobne do pokoi (niestety z zewnatrz a moze stety jak sie bedzie chore koty przywozić) a miedzy nimi dziura jak dawniej na stołowkach, taki okienko. Do niewielkiego remontu tylko ogrzewanie we własnym zakresie ale pomieszczenia naprawde ciepłe, z oknami.

oj to dobre wiesci przed wilgotna jesienia. Damy rade :)
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Śro wrz 29, 2010 21:42 Re: KOCIA CHATKA-mamy nowy lokal na K.CH. potrzebna mobilizacja

Filomen pisze:to ja moze :wink: na terenie Szkłobudowy. W wolnostojącym budynku ok. 30 m dwa pomieszczenia plus kibelek umywalka parter, dwa wejscia osobne do pokoi (niestety z zewnatrz a moze stety jak sie bedzie chore koty przywozić) a miedzy nimi dziura jak dawniej na stołowkach, taki okienko. Do niewielkiego remontu tylko ogrzewanie we własnym zakresie ale pomieszczenia naprawde ciepłe, z oknami.

No dzięki Ewa :D dziś byłyśmy z Martą oglądać i tak w skrócie może opiszę zdjęć niestety nie zrobiłysmy :(
Pomieszczenia są dwa do każdego jest osobne wejście z zewnątrz a pomiędzy sobą sa połączone właśnie takimokienkiem jak na stołówkach, koty z kwarantanny i z kociarni nie będą miały styczności i to bedzie super.
Pomieszczenie I - wejście z dworu potem przedsionek i z tego przedsionka wejście do części sanitarnej - kibelek i umywalka, i do części właściwej czyli kwarantanny - pomieszczenie ustawne z dużym oknem- wymaga zdrapania lamperii wysprzątzania i odmalowania, na podłogach takie malutkie kafelki nic nie trzeba z nimi robic.
Pomieszczenie drugie - wchodzi się też z zewnatrz do małego przedsionka i potem do właściwego pomieszczenia tam będzie kociarnia - jest umywalka z ciepłą i zimną wodą wymaga odmalowania i na podłoge potrzeba wykładzinę, też ma okno trzeba tylko zamontować karnisz i powiesić z czasem jakies zasłonki.
Generalnie uważam, że super :D

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Śro wrz 29, 2010 21:59 Re: KOCIA CHATKA-mamy nowy lokal na K.CH. potrzebna mobilizacja

No i tak na szybko :D za uporządkowanie tego wszystkiego i odświeżenie trzeba by się zabrać jak najszybciej nie ma co się zastanawiać :) nawet dobrze by było zacząć już w ten weekend :D
Najważniejsze potrzeby to farby, białe ewentualnie można jakieś barwniki dodać, farba taka jak na lamperię - bo w tym pierwszym pomieszczeniu ta lamperia odłazi płatami węic trzeba ją zedrzeć i pomalować - bo i kolor nieciekawy taki ciemny brąz, i wykładzina do drugiego pomieszczenia trzeba wymierzyć - i akcesoria z wykładziną związane jakieś taśmy i listwy do ściany.
NO i oczywiście ludzie potrzebni do malowania, sprzatania i mycia ze sprzętem do tego pomocnym :D
TO KTO CHĘTNY NA NAJBLIŻSZY WEEKEND
Potem przydadzą się jakaś szafa, stolik i krzesełka, ja już mam przygotowane regał, witrynkę i szafkę, przydadzą się sprzęty do mycia, zamiatania zresztą piszcie co możecie zaoferować :D przydałby się jakiś fajny drapak dla kociaków, koszyki, półki drabinki do biegania, zresztą sama nie wiem bo mozliwości będą spore żeby kociakom urządzić całkeimfajne miejsce :D

terenia1

Post » Śro wrz 29, 2010 22:17 Re: kocia chatka

To ja sie zglaszam :) teraz mi pasuje bo za tydzien pracuje. Moge pogadac z siostrzencami oni oboje z budowlanka maja do czynienia to pomoga przy tej lamperi jak beda wolni w ta sobote. To trzeba wyskrobac a pozniej zagipsowac. Przygal by sie grzejnik bo przed malowaniem gips musi wyschnac
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Śro wrz 29, 2010 22:20 Re: kocia chatka

Dorota Wojciechowska pisze:To ja sie zglaszam :) teraz mi pasuje bo za tydzien pracuje. Moge pogadac z siostrzencami oni oboje z budowlanka maja do czynienia to pomoga przy tej lamperi jak beda wolni w ta sobote. To trzeba wyskrobac a pozniej zagipsowac. Przygal by sie grzejnik bo przed malowaniem gips musi wyschnac

Dorotko w jednym pomieszczeniu stoi piec akumulacyjny mozna ewentualnie nim podgrzać dopóki licznika nie spiszemy :lol: ja też się stawię z przyjemnością, to teraz potrezbne jeszcze farby może ktoś ma na zbyciu.

terenia1

Post » Śro wrz 29, 2010 22:50 Re: KOCIA CHATKA-mamy nowy lokal na K.CH. potrzebna mobilizacja

a jak tam dojechac???
moze bym dala rade pomoc w remonciku ;)
ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Od: Pon lut 23, 2009 0:36

Post » Czw wrz 30, 2010 7:04 Re: KOCIA CHATKA - zapraszamy do 11 części wąteczku

mar_tika pisze:Niestety Zapałek odszedł na rekach Teresy w lecznicy.Przyszły wyniki sekcji .Niestety nic nie mogłyśmy zrobić .To był FIP!

Druga wiadomość nieco lepsza .Mamy nowe pomieszczenie.Jutro podpisujemy umowę :ok:

:cry: :cry: :cry: biegaj sobie Zapałku szczęśliwie :(

cieszę się, że znalazłyście miejsce
terenia1 pisze:No i tak na szybko :D za uporządkowanie tego wszystkiego i odświeżenie trzeba by się zabrać jak najszybciej nie ma co się zastanawiać :) nawet dobrze by było zacząć już w ten weekend :D
Najważniejsze potrzeby to farby, białe ewentualnie można jakieś barwniki dodać, farba taka jak na lamperię - bo w tym pierwszym pomieszczeniu ta lamperia odłazi płatami węic trzeba ją zedrzeć i pomalować - bo i kolor nieciekawy taki ciemny brąz, i wykładzina do drugiego pomieszczenia trzeba wymierzyć - i akcesoria z wykładziną związane jakieś taśmy i listwy do ściany.
NO i oczywiście ludzie potrzebni do malowania, sprzatania i mycia ze sprzętem do tego pomocnym :D
TO KTO CHĘTNY NA NAJBLIŻSZY WEEKEND
Potem przydadzą się jakaś szafa, stolik i krzesełka, ja już mam przygotowane regał, witrynkę i szafkę, przydadzą się sprzęty do mycia, zamiatania zresztą piszcie co możecie zaoferować :D przydałby się jakiś fajny drapak dla kociaków, koszyki, półki drabinki do biegania, zresztą sama nie wiem bo mozliwości będą spore żeby kociakom urządzić całkeimfajne miejsce :D

zgadam się z Dorotką :) i penie też się zjawię :)
Obrazek

Madziula

Od: Wto sty 25, 2005 15:32

Post » Czw wrz 30, 2010 8:34 Re: KOCIA CHATKA-mamy nowy lokal na K.CH. potrzebna mobilizacja

Jezeli chodzi o materiały to w Castoramie najtańsza emulsja kosztuje 19,90 za 10 litrów +barwnik ok 5 zł.Jutro kupię jedno opakowanie.Na kociarni mamy jeszcze 2 litry emulsji i żółty barwink.Na kwarantanne powinno starczyć.
Kolor lamperii jest nieciekawy(brązowy) ale w połaczeniu z jasno żółtymi ścianami powinno być nieźle.
W sobotę podjedziemy z Darkiem i pomierzymy pomieszczenie do wykładziny.Zobaczymy co jest pod tą starą wykladziną ,w jakim stanie jest podłoga :roll:

Skompletujcie sprzęt typu szpachelki,wałki,kratki do malowania oraz jakieś szczotki,ścierki,worki na śmieci i wiaderka do sprzatania:)
aha czy ktoś ma na stanie świetlówki?Musimy sprawdzić czy brak prądu na kwarantannie to tynik zepsutych świetlówek czy coś z podłączeniem prądu nie tak :roll:

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Czw wrz 30, 2010 8:53 Re: KOCIA CHATKA-mamy nowy lokal na K.CH. potrzebna mobilizacja

A jaki jest koszt wynajmu?

I że tak zapytam - bo ja nie z Sosnowca :mrgreen: na jakiej ulicy będzie nowa kociarnia? Bo teren Szkłobudowy mi nic nie mówi :oops:
Obrazek
viewtopic.php?f=1&t=116684&start=45
http://nadziejanadom.org/
Ludwiczek[']; Kinia[']; Balbinka[']; Kleo ['] - mój kochany miś

Kleo

Od: Sob sty 12, 2008 15:50

Post » Czw wrz 30, 2010 8:58 Re: KOCIA CHATKA-mamy nowy lokal na K.CH. potrzebna mobilizacja

mar_tika pisze:Skompletujcie sprzęt typu szpachelki,wałki,kratki do malowania oraz jakieś szczotki,ścierki,worki na śmieci i wiaderka do sprzatania:)
aha czy ktoś ma na stanie świetlówki?Musimy sprawdzić czy brak prądu na kwarantannie to tynik zepsutych świetlówek czy coś z podłączeniem prądu nie tak :roll:

Wałki, kratki mam w domu szpachelka też się jakaś znajdzie przytaszczę też drabinę bo z pewnością się przyda.
Jeszcze tak myślę że w kociarni tam gdzie jest umywalka część ściany też by trzeba pomalować jako lamperia bedzie łatwiej utrzymać porządek, a z umywali zawsze się chlapie na około.

terenia1

Post » Czw wrz 30, 2010 9:02 Re: KOCIA CHATKA-mamy nowy lokal na K.CH. potrzebna mobilizacja

Super, że jest nowy lokal. Też chętnie pomogę w weekend choć chyba tylko w jeden dzień, no i nie jestem zbytnio uzdolniona w remontowaniu czy sprzątaniu :|

No i dziewczyny na wszelki wypadek zastrzeżcie w umowie ogólnie rzecz biorąc brak "nieprzewidzianych podwyżek" bo pan prezes na początku zawsze jest b. miły.....

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

[poprzednia][następna]