TYSKIE MRUCZKI VII - czekają i czekają , domki potrzebne!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon wrz 27, 2010 13:57 Re: TYSKIE MRUCZKI VII - strasznie zla passa:( Kociaki [*][*][*]

Justa&Zwierzaki pisze:Pilnie szukam kogoś kto by mógł się zaopiekować gołębiem .
Jak wychodziłam z moimi psami ,najpierw z Pedrem i Fibim to go jeszcze nie było a jak zeszłam z Myszka to na schodach znalazłam rannego gołębia , skrzydło wlecze prawie po ziemi :( Wogole się na ptakach nie zmam a w domu mam wiele kotów i musiałam go dać do piwnicy a tam nie przeżyje , POMOCY BŁAGAM :( :( :(

Do katowickiej lecznicy na Ordona można go zawieźć, tam go wystawią przed lecznicą w klatce (widziałam tam kilka razy chore gołębie). Tylko lepiej najpierw zadzwonić i zapytać.
Wtedy oni będą go leczyć i karmić tylko trzeba będzie zapłacić rachunek... :roll:

estre

Od: Pon sty 07, 2008 17:05

Post » Pon wrz 27, 2010 14:55 Re: TYSKIE MRUCZKI VII - strasznie zla passa:( Kociaki [*][*][*]

Luinloth pisze:Rysiu stracił cierpliwość i sam sobie domku szuka... bo domki coś opieszałe ostatnio.
:ok: :ok: :ok:

no, to przeciez oczywiste, skoro gora nie chce przyjsc do Mahometa... :ryk: To Rysiu wzial sprawe w swoje lapki :ryk: :ok: Ale widac, ze czuje sie lepiej, choc pewnie jeszcze jest wymeczony choroba :piwa:

Caragh pisze:No jakby nie bylo, Rysiu to walczyl o zycie, wiec nie szukanie domku mu w lepciu bylo...
Ale mam nadzieje, ze teraz juz moze szukanie zaczac :ok: :ok: :ok:

tak, najwazniejsze bylo jego zycie i zdrowie, mam nadzieje, ze najgorsze ma za soba i teraz moze sie skupic na szukaniu domku :)

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Pon wrz 27, 2010 15:54 Re: TYSKIE MRUCZKI VII - strasznie zla passa:( Kociaki [*][*][*]

kto wie w jakim wieku jest Rysiu?
kazano mi się zapytać

izydorka

Od: Śro lut 04, 2009 21:09

Post » Pon wrz 27, 2010 16:12 Re: TYSKIE MRUCZKI VII - strasznie zla passa:( Kociaki [*][*][*]

Kolejne mmsy:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

:1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A tu golabek, o ktorym pisala Justa:
Obrazek

Obrazek
"We don't apologize
And that's just the way it is
But we can harmonize
Even if we sound like shit
Don't try to criticize
You bitches better plead the fifth" \\m//
MRRRRAAUUUUUU! :twisted: HELL BLOODY YEAH! :twisted:
"Dark matter. It's not atoms. It's the other stuff." :ryk:

Caragh

Od: Pon sie 03, 2009 23:03

Post » Pon wrz 27, 2010 16:13 Re: TYSKIE MRUCZKI VII - strasznie zla passa:( Kociaki [*][*][*]

izydorka pisze:kto wie w jakim wieku jest Rysiu?
kazano mi się zapytać

ooooo, czyzby jakis potencjalny domek zainteresowany zjawil sie na horyzoncie? :1luvu: :ok: :ok:

Kociara82

Post » Pon wrz 27, 2010 18:46 Re: TYSKIE MRUCZKI VII - strasznie zla passa:( Kociaki [*][*][*]

Niestety nie pomogę gołąbkowi :(

Ale za to nieustające kciukasy są :ok: :ok:
Obrazek ObrazekObrazek

-kropeczka-

Od: Czw cze 10, 2010 15:43

Post » Pon wrz 27, 2010 18:48 Re: TYSKIE MRUCZKI VII - strasznie zla passa:( Kociaki [*][*][*]

Kociara82 pisze:
izydorka pisze:kto wie w jakim wieku jest Rysiu?
kazano mi się zapytać

ooooo, czyzby jakis potencjalny domek zainteresowany zjawil sie na horyzoncie? :1luvu: :ok: :ok:

Około 2 mce , ale zaproponowałam te co poszły do schroniska ( te dwa maleństwa które posłałam tam , a teraz już tak zimno i niech choć jeden będzie miał ciepło ) bo Rysiu jeszcze musi przez kilka dni być na antybiotyku , ale ogólnie jest coraz lepiej , wazy już 1.200 gr

A Myszunia źle , guz jest coraz większy , gorący i przekrwiony i to od tego główkę przekręca , dostała steryd i jutro mam znów się z nią pokazać :(

A gołąb jest mocno ranny w skrzydło i jutro go musi zobaczyć chirurg :(
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Od: Czw wrz 11, 2008 19:03

Post » Pon wrz 27, 2010 19:07 Re: TYSKIE MRUCZKI VII - strasznie zla passa:( Kociaki [*][*][*]

widac nawet na zdjeciu, jak Myszka przechyla glowe, jakby cos jej ciazylo.. :roll: :? :(

hmm... tu bym sie przychylila do sugestii Justyny, bo jakby nie patrzec-Rysiu jeszcze w 100% nie wydobrzal no a poza tym faktycznie, coraz zimniej jest, noce coraz chlodniejsze, przymrozki juz sa, a nawet juz do -7 w nocy zapowiadaja gdzieniegdzie... Wiec tez uwazam, ze w pierwszej kolejnosci nalezaloby dac szanse tamtym kotkom. No, chyba, ze ktos marzy wlasnie o rudzielcu :ok:

Kociara82

Post » Wto wrz 28, 2010 9:13 Re: TYSKIE MRUCZKI VII - strasznie zla passa:( Kociaki [*][*][*]

Jak tam dziś samopoczucie z rana?...

nieustające :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: za wszystkie futra :ok:

LSVC

Od: Pon gru 28, 2009 22:25

Post » Wto wrz 28, 2010 12:26 Re: TYSKIE MRUCZKI VII - strasznie zla passa:( Kociaki [*][*][*]

Gołąb ma bardzo poważne złamania , krwiak i już nigdy nie będzie mógł latać :( , ale i tak ma wiele szczęścia w życiu bo udało się go umieścić w pogotowiu dla dzikich zwierząt w Mikołowie, bardzo che podziękować kierownikowi tego schroniska :lol: . Obiecałam ze pozbieram i dostarczę innym mieszkańcom schroniska żołędzie ,czy jest ktoś chętny pomóc mi zbierać :?:

Myszunia jeszcze dostała tez maść Oridermyl do ucha a guz jest bardzo niepokojący ,a teraz jeszcze ma cieczkę i jest ogromne ryzyko jego usuwania .
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Wto wrz 28, 2010 13:45 Re: TYSKIE MRUCZKI VII - strasznie zla passa:( Kociaki [*][*][*]

hopsne futerka kochane :1luvu: :1luvu:

Kociara82

Post » Wto wrz 28, 2010 14:09 Re: TYSKIE MRUCZKI VII - strasznie zla passa:( Kociaki [*][*][*]

pomyślę o tych żołędziach, tylko musi przestać padać 8)

izydorka

Post » Wto wrz 28, 2010 17:18 Re: TYSKIE MRUCZKI VII - strasznie zla passa:( Kociaki [*][*][*]

ciągle pada :roll:

izydorka

Post » Wto wrz 28, 2010 20:25 Re: TYSKIE MRUCZKI VII - strasznie zla passa:( Kociaki [*][*][*]

izydorka pisze:pomyślę o tych żołędziach, tylko musi przestać padać 8)

Super , bardzo dziękuję :1luvu:
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Wto wrz 28, 2010 23:56 Re: TYSKIE MRUCZKI VII - strasznie zla passa:( Kociaki [*][*][*]

:roll:

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

[poprzednia][następna]