SCHRONISKO SOSNOWIEC-PILNIE DT/DSdla 2 pręgusek już 40dni

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lip 03, 2010 12:07 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC.

Chciałam zwrócić uwagę na statystyki.

Śmiertelność w schronie jest przerażająca.
W dniach 23.06 do 02.07 ODESZŁO 6 KOTÓW!!!!!!!!!!!!!!!
MIKUŚ

Post » Sob lip 03, 2010 12:49 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC.

Mam pytanie, jakie działania powinny być podjęte by koty opuściły schronisko??
Bo to nie jest dopuszczalne co tam sie dzieje!!!

Abhalisha

Od: Wto kwi 27, 2010 16:32

Post » Sob lip 03, 2010 16:25 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC.

To ja mam jeszcze pytanie. Czy kociary same zajmą się allegro kotów schroniskowych? Bo wiadomo, allegra największy skutek dają...

dark_swan

Od: Sob mar 29, 2008 7:32

Post » Sob lip 03, 2010 18:30 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC.

Abhalisha pisze:Mam pytanie, jakie działania powinny być podjęte by koty opuściły schronisko??
Bo to nie jest dopuszczalne co tam sie dzieje!!!

Tzn w jakim sensie opuściły?

Co do zbierania funduszy na kociarnię i funduszy w ogóle, fundacja ma swoje allegro, może by zrobić allegro cegiełkowe?
Najlepiej chyba 2 osobne?
Tzn np teraz jest psiak do operacji, jemu tez by się przydało cegiełkowe.
Co do kotów może wymyślimy jakiś chwytający za serce tekst, może to wypali?
Wiem, że ewentualnie Fundacja Serce Serc ma powodzenie w prowadzeniu takich aukcji.
Obrazek Obrazek Działajmy razem, bo działamy w słusznej sprawie, uczmy się od braci mniejszych-klik

Rybka_39

Od: Sob kwi 18, 2009 16:44

Post » Sob lip 03, 2010 21:41 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC.

dobry pomysł żeby zrobić cegiełki na schronisko na allegro, ale to uzgodnię z Anetą lub Janką, chyba że z SOS ktoś to umie zrobić?
Ja zamówiłam ulotki z prośbą o datki na schronisko, wysłałam mejle z podziękowaniami i prośbą o pieniadze dla SOSa do ludzi, ktorzy zaglosowali za petycją. Do tych co zostawili adres @ oczywiście. Robie też składkę w pracy. Prawdopodobnie uda mi się tez zalatwic artykuł na portalu e-sosnowiec.

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Sob lip 03, 2010 21:43 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC.

dark_swan pisze:To ja mam jeszcze pytanie. Czy kociary same zajmą się allegro kotów schroniskowych? Bo wiadomo, allegra największy skutek dają...

koty sa ogłoszone na allegro oraz na naszej stronie www.nadziejanadom.org

Filomen

Post » Sob lip 03, 2010 21:58 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC.

tak w ramach lektury uzupełniającej polecam wszystkim raport Biura Ochrony Zwierząt dotyczący tego jak działa prawo i instytucje państwowe w temacie bezdomnych zwierząt.
wstrząsające i dające do myślenia. http://www.boz.org.pl/raport/2010/raport_2010.pdf

Filomen

Post » Nie lip 04, 2010 10:47 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC.

Tak się składa, że to ja ja jestem administratorem fundacyjnego konta allegro, dlatego pytam.
Generalnie z mojej strony to wygląda tak, że ja już sama nie daje rady...
Co do allegra cegiełkowego - jasne, może być, ale... ja i konto uciągamy 2 allegra cegiełkowe na jedną turę (czyi 4 na m-ąc). Boję się, że przy takiej ilości cały czas to niestety fundacja straci wiarygodność i więcej zapłacimy za wystawianie allegr, niż na pomoc zwierzakom.
jeśli dogadacie się z Anetą lub Janką, że koty schroniskowe mają być wystawiane na koncie fundacyjnym, to j się dostosuje jednak w tym temacie będę potrzebowała pomocy.
Ja niestety wystawiam zwierzaki fundacyjny, robie szablony, rozszerzam opisy, pilotuje allegra cegiełkowe - podtrzymuje kontakt z kupującymi, zarządzam wysyłka cegiełek, a niestety zajmuje to masę czasu. Dodatkowo jetem sama DT, pracuje, uczę się, chodzę na praktyki i niestety doba nie chce mi się rozciągnąć, choć bardzo chce...

Niestety nasze allegra cegiełkowe idą dość kiepsko, ludzie już nie pomagają tak chętnie jak kiedyś (1 allegro = ok. 100-150 zł.). Ja aukcję wystawić mogę, pilotować także, ale musicie dołożyć wszelkich starań, aby aukcję nagłośnić! Potrzebuję tez zdjęcia z waszej pracy w schronisku - ktoś jeżdżący niech weźmie raz aparat. I tak bede w stanie wystawić takie allegro dopiero za 2 tygodnie jeśli dostane takie polecenie od Anety

dark_swan

Od: Sob mar 29, 2008 7:32

Post » Nie lip 04, 2010 12:31 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC.

dark_swan pisze:Tak się składa, że to ja ja jestem administratorem fundacyjnego konta allegro, dlatego pytam.
Generalnie z mojej strony to wygląda tak, że ja już sama nie daje rady...
Co do allegra cegiełkowego - jasne, może być, ale... ja i konto uciągamy 2 allegra cegiełkowe na jedną turę (czyi 4 na m-ąc). Boję się, że przy takiej ilości cały czas to niestety fundacja straci wiarygodność i więcej zapłacimy za wystawianie allegr, niż na pomoc zwierzakom.
jeśli dogadacie się z Anetą lub Janką, że koty schroniskowe mają być wystawiane na koncie fundacyjnym, to j się dostosuje jednak w tym temacie będę potrzebowała pomocy.
Ja niestety wystawiam zwierzaki fundacyjny, robie szablony, rozszerzam opisy, pilotuje allegra cegiełkowe - podtrzymuje kontakt z kupującymi, zarządzam wysyłka cegiełek, a niestety zajmuje to masę czasu. Dodatkowo jetem sama DT, pracuje, uczę się, chodzę na praktyki i niestety doba nie chce mi się rozciągnąć, choć bardzo chce...

Niestety nasze allegra cegiełkowe idą dość kiepsko, ludzie już nie pomagają tak chętnie jak kiedyś (1 allegro = ok. 100-150 zł.). Ja aukcję wystawić mogę, pilotować także, ale musicie dołożyć wszelkich starań, aby aukcję nagłośnić! Potrzebuję tez zdjęcia z waszej pracy w schronisku - ktoś jeżdżący niech weźmie raz aparat. I tak bede w stanie wystawić takie allegro dopiero za 2 tygodnie jeśli dostane takie polecenie od Anety

to porozmawiam z dziewczynami jak to widzą, koty z Kociej Chatki sa na allegro i na wszelkich mozliwych portalach, do tego na naszej stronie. Wiem, że Marta dołaczyła koty ze schroniska na stronę i na allegro. Nie wiem na jakim etapie jest strona schroniskowa ale to chyba Janka sie nia zajmuje?
podsumowując - chyba na razie nie róbmy cegiełek, jak pisalam będą ulotki, wysylam też mejle z prośbą o wspracie i moze uda się zalatwić artykuł> Nich każdy wysyla te prosby dalej.
Basia - przerzuć bardzo proszę watek na koty i wpisz w tytule, że prosimy o wsparcie. w pierwszym poście trzeba dać nr konta fundacji z dopiskiem na sosnowieckie zwierzaki

Filomen

Post » Nie lip 04, 2010 12:51 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC.

Żeby koty były na stronie schroniskowej, to muszę dostać zdjecia i opisy wg szablonu strony.
Rozumiem, ze te ulotki mówią o zbiórce pieniędzy na pomoc schroniskowym kotom, ale kasa na fundacyjne konto? Chyba, że Wasze Stowarzyszenie ma prawo do zbierania pieniędzy? Bo gdyby przypadkiem ktos wpłacił na schronisko do UM to schron tych pieniędzy nie zobaczy.

lisek

Od: Pon lip 02, 2007 6:51

Post » Nie lip 04, 2010 14:24 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC.

lisek pisze:Żeby koty były na stronie schroniskowej, to muszę dostać zdjecia i opisy wg szablonu strony.
Rozumiem, ze te ulotki mówią o zbiórce pieniędzy na pomoc schroniskowym kotom, ale kasa na fundacyjne konto? Chyba, że Wasze Stowarzyszenie ma prawo do zbierania pieniędzy? Bo gdyby przypadkiem ktos wpłacił na schronisko do UM to schron tych pieniędzy nie zobaczy.

ulotki zatwierdzała Aneta, więc wydaje mi się, że wszytko jest jak byc powinno. Zbieramy na schronisko a nie osobno na psy czy koty. Co do zdjęć to Basia je zrobila i chyba była prośba żeby byly nieobrobione? sprawdze to i dam zanć

Filomen

Post » Nie lip 04, 2010 19:44 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC.

lisek pisze:Żeby koty były na stronie schroniskowej, to muszę dostać zdjecia i opisy wg szablonu strony.

Podesłałam ci na pw opisy i zdjęcia kotów które miałam .Resztę dośle Basia .

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Pon lip 05, 2010 8:29 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC.

Postaram się dziś podesłać coś niecoś :roll: Jeżeli tylko mi się uda z czasem wyrobić :roll:
MIKUŚ

Post » Pon lip 05, 2010 9:42 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC.

Zapytam jeszcze tutaj:
Czy ktoś zna jakiegoś weta, który przyjeżdżałby na usypianie zwierząt do domu? Proszę zastanówcie się i dajcie znać jak najszybciej. Chodzi o Sosnowiec.

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Pon lip 05, 2010 10:39 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC.

Mara S pisze:Zapytam jeszcze tutaj:
Czy ktoś zna jakiegoś weta, który przyjeżdżałby na usypianie zwierząt do domu? Proszę zastanówcie się i dajcie znać jak najszybciej. Chodzi o Sosnowiec.

wielu wetów tak robi najlepiej podzwoń po klinikach i zapytaj czy ktoś by nie przyjechał.

Filomen

[poprzednia][następna]