Widzę. Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest dużo. Pomóż.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon cze 28, 2010 12:54 Re: Widzę. Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest dużo. Pomóż.

iza71koty pisze:
Afatima pisze:Ona jest cudna, powinna szybko znaleźć domek :ok:

Tak. Jest cudna. :D Powinna znalezć NAJLEPSZY domek. :1luvu: Za to wszystko co biedulka przeszła.
Monika będziesz mieć potem jakiś kontakt z Domkiem?Zebyśmy mogli dalej malutkiej kibicować?

Przyszły domek Julci będzie"prześwietlony" zanim dostanie kota
przejdzie wszystkie etapy fundacyjne czyli ankieta wizyta przedadopcyjna http://www.kociadolina.pl/adopcje,regulamin.html
Obrazek Obrazek

monika74

Od: Czw gru 25, 2008 14:45

Post » Pon cze 28, 2010 12:54 Re: Widzę. Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest dużo. Pomóż.

dubel :oops:
Ostatnio edytowano Pon cze 28, 2010 12:59 przez monika74, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek Obrazek

monika74

Od: Czw gru 25, 2008 14:45

Post » Pon cze 28, 2010 12:56 Re: Widzę. Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest dużo. Pomóż.

ALICJA Borgelt pisze:
iza71koty pisze:Odpiszą ALICJA.Moze ich teraz nie ma na necie. Może muszą przemyśleć sprawe. Poczekajmy..... :wink: :wink:

TAK MYŚLAŁAM, PEWNIE,ŻE MUSZĄ PRZEMYŚLEĆ, ja wspomniałam im ,że sama adopcja będzie trudna, ale nie niemożliwa :wink:
no chyba,że ktoś na miejscu się znajdzie :) tzn. w Polsce, ale jak trafi do mnie to będzie TWOJA zasługa i TO TY mu podarujesz spokojne życie, bo gdyby nie Inez to by mnie tu nie było, :lol:

Tak? 8O Myślałam ze wpadasz czasem na Forum. :roll: O kurcze no to trzymam mocno!!!! :ok: :ok: :ok:
Proszę o wsparcie i udostępnianie zbiórki:

https://pomagam.pl/100kotow

iza71koty

Od: Sob sie 30, 2008 17:27

Post » Pon cze 28, 2010 13:00 Re: Widzę. Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest dużo. Pomóż.

Monika.No tak.Wizyta przedadopcyjna. Umowa obowiązkowo. :D Wiadomo. :D Może adres mailowy Ci jakiś dadzą, to może czasem jakieś fotki czy wieści podrzucą, jak malutka rośnie. A i nam będzie przyjemnie popatrzeć. :D

iza71koty

Post » Pon cze 28, 2010 13:14 Re: Widzę. Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest dużo. Pomóż.

MNIE TU NIE BYŁO,gdy działy się na wątku złe rzeczy, nie chcę tego komentować, :cry:
ale w roku poprzednim, gdy u mnie w bloku okociła się kotka ,, szczęśliwa siódemka,, tak nazwałam ten miot i kiedy szukałam dla tych maluchów domów, dane było mi poznać fenomenalną młodą dziewczynę zajmującą się właśnie leczeniem i adopcją zagraniczną kociaków. Przeważnie trafiały do niej chore, bo tak już jest z tymi maluchami :cry: Ona je leczy, chipuje i hop po domek u sąsiadów za Odrą :ryk: Są to adopcje płatne , z podpisaniem umowy adopcyjnej. Zatem wszystko jak należy.

Do czego zmierzam, dziewczyna odwala kawał dobrej roboty, a i tak ,,obsmarowano ją z góry na dół, i to gdzie - tu na forum :?
KTOŚ KTO NIE MA POJĘCIA O ZASADACH ADOPCJI ZA GRANICĄ, postarał się o przykre komentarze itp.
Pamiętam,że Ona tez miała wielki żal w sobie , a przecież tylko takich ludzi nosić na rękach :1luvu:
Dzięki niej dwa kitusie z tego miotu mają nowe domki :1luvu:
A ja sama mam na koncie 4 adopcje zagraniczne i kitki są szczęśliwe, mam na bieżąco informacje :D

Przykro mi jest tylko,że co niektórzy tu na wątku Pani Izy dali się tak łatwo przeciągnąć na tą drugą - złą stronę.

A tak na marginesie, nie zawsze udaje się ogarnąć wszystko dookoła nas na cito, do niektórych spraw trzeba czasu :!: :wink:

Apel - ludzie pomyślcie o KOTACH, przecież je KOCHACIE :!:
Obrazek

ALICJA Borgelt

Od: Wto cze 09, 2009 20:16

Post » Pon cze 28, 2010 14:27 Re: Widzę. Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest dużo. Pomóż.

pod Alicja sie podpisuje :!:

bardzo mi przykro Izo ze wlasnie sie tak stalo. :(
narazie wystawilam bazarek do czwartku mam dosc niepewna sytuacje finansowa wiec narazie nic wiecej nie moge.ale napewno cos wysmysle.
dobrze bedzie Iza :!: glowa do gory bo jak sie zalamiesz to w ogole klops bedzie.
ja wiem ze ciezko ,rozumiem sytuacje,wiem co czujesz ale musisz miec sily by isc dalej :!:
i pamietaj ze nawet dla tej garstki ludzi ,ktora z toba zostala, to co robisz ma znaczenie i to jest dla nas bardzo wazne :!:

wiora

Od: Czw sty 24, 2008 0:19
Lokalizacja: leszno:) /Baile Atha Cliath/Malta-Ibi patria, ubi bene

Post » Pon cze 28, 2010 14:59 Re: Widzę. Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest dużo. Pomóż.

ALICJA Borgelt pisze:
iza71koty pisze:ALICJA zapomniałam. Bierz ślepinkę.Ratuj kociaka. Pamietam, kiedyś czytałam jego wątek,kiedy szukano mu domu. Daj mu Miłość i Opiekę na ZAWSZE. :ok: :ok: :ok:

Jak mi pomogą sprowadzić kitucha do Szawjcarii tzn. papiery + dobry plan transportowy, to kotek może u mnie zamieszkać :ryk: ale to już od dziewczyn zależy...

my już się :1luvu: w Garfield -zie , jak go dostanę tak będzie miał na imię
Obrazek

ALICJA Borgelt

Post » Pon cze 28, 2010 15:02 Re: Widzę. Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest dużo. Pomóż.

ALICJA Borgelt pisze:
ALICJA Borgelt pisze:
iza71koty pisze:ALICJA zapomniałam. Bierz ślepinkę.Ratuj kociaka. Pamietam, kiedyś czytałam jego wątek,kiedy szukano mu domu. Daj mu Miłość i Opiekę na ZAWSZE. :ok: :ok: :ok:

Jak mi pomogą sprowadzić kitucha do Szawjcarii tzn. papiery + dobry plan transportowy, to kotek może u mnie zamieszkać :ryk: ale to już od dziewczyn zależy...

my już się :1luvu: w Garfield -zie , jak go dostanę tak będzie miał na imię

:ok:

wiora

Post » Pon cze 28, 2010 18:41 Re: Widzę. Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest dużo. Pomóż.

:ok: za domek dla Julci, jest przecudowna, taka tylko do kochania :1luvu:
Obrazek

ALICJA Borgelt

Post » Pon cze 28, 2010 21:29 Re: Widzę. Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest dużo. Pomóż.

Podrzucam wieczornie spod papierów :roll: nawet Melania nie jest zachwycona, że tak sama w tych dokumentach grzebię i zaczęła mi pomagać. Pazurkiem.
Obrazek

Afatima

Od: Nie mar 02, 2008 12:33

Post » Pon cze 28, 2010 23:57 Re: Widzę. Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest dużo. Pomóż.

Wszystkie kociaczki nakarmione. :D :D :D Jestem padnięta. Muszę odpocząć. Ale dzisiaj chociaż normalnie zasnę. :D Dobranoc Dziewczyny. :D

iza71koty

Post » Wto cze 29, 2010 8:10 Re: Widzę. Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest dużo. Pomóż.

Witam.
Iza ciesze się przeogromnie :ryk: Tym że kociaki najedzone i ty szczęśliwsza z tego powodu :wink:
Majeczka Moja Kochana Gwiazdka* 05.05.2010[*]Spij Słoneczko.

MYSZKA 16-01-2013[*] ŻEGNAJ KOTECZKO

serum

Od: Nie lut 28, 2010 11:03

Post » Wto cze 29, 2010 12:11 Re: Widzę. Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest dużo. Pomóż.

serum pisze:Witam.
Iza ciesze się przeogromnie :ryk: Tym że kociaki najedzone i ty szczęśliwsza z tego powodu :wink:

Ja tez się cieszę. OGROMNIE. :D Kociaczki sie cieszą.... :D takie wczoraj biedne były głodne. :|
Dzisiaj też będa syte. :D
Kamień z serca.

Serum Ty wiesz. :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: Dotarło Wsparcie od Ciebie, Aglo i Dobrego Duszka.Dziękujemy Wam Kochani. :1luvu: :1luvu: :1luvu:

iza71koty

Post » Wto cze 29, 2010 12:56 Re: Widzę. Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest dużo. Pomóż.

a mnie sie udalo wcisnac zapach do domu mojej kolezance z pracy takze na weekend cos przesle bo w tyg nie dam rady :roll:

wiora

Post » Wto cze 29, 2010 13:05 Re: Widzę. Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest dużo. Pomóż.

no tak ............wczoraj,dzisiaj ,a jutro ,a pojutrze :?: :?: :?: czy są jasne i klarowne widoki na najbliższą przyszłość :| Jest jakiś pomysł na odzyskanie ,lub na pozyskanie nowych wirtualnych opiekunów :?: :!:
A tym co tylko swoją osobą i działaniami tylko szkodzą to "dziękujemy" Jeśli nie chcesz, czy nie możesz pomóc kotom wolno żyjącym, nie przeszkadzaj im żyć.

Już od dawna wiadomo, iż koty mają bardziej rozwinięty zmysł równowagi bądź
węchu niż ludzie. Każdy specjalista wymieni tysiąc cech fizycznych,
dzięki którym koty przewyższają nas – ludzi. Podejdźmy jednak do tego z
innej strony, a mianowicie charakteru.

1. Nie zabijają osobników swojego gatunku. Często są wobec siebie zaborcze,
złośliwe, lecz nigdy nie zabijają.

2. Nie wybrzydzają. Spokojnie zjedzą zwierzęcą wątróbkę bądź zwierzęce serce – na co niejeden człowiek patrzy z najwyższą odrazą. Zdarzają się typy kocich delikwentów, jednak to rzadkość w kocim świecie.

3. Nie marnują jedzenia. Nawet, jeśli zostawią po sobie jakiś okruszek, inny kot z pewnością go doje.

4. Mają poukładane życie. Cenią sobie porządek dnia, dzięki czemu inne osobniki zarówno kocie jak i ludzkie wiedzą co, jak, kiedy i gdzie zażyczy sobie kot.

5. Gdy używają przemocy, robią to tylko w obronie własnej. Nigdy bez powodu nie atakują.

6. Lojalność to ich chleb powszedni. Zawsze gdy tego potrzebujesz, są przy Tobie. Nigdy Cię nie zawiodą w przeciwieństwie do niejednego człowieka.
Majeczka Moja Kochana Gwiazdka* 05.05.2010[*]Spij Słoneczko.

MYSZKA 16-01-2013[*] ŻEGNAJ KOTECZKO

serum

Od: Nie lut 28, 2010 11:03

[poprzednia][następna]