"Ciach!bezdomność"(45+146)kolejne sterylizacje..

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw wrz 02, 2010 15:22 Re: Akcja Sterylizacji"Ciach!bezdomność"(28)pomoc fin.potrzebna!

Manu już uzupełnione. Dzięki za zwrócenie uwagi :D To oprócz kwoty z wyprzedaży było jedynym wsparciem dla naszej akcji w m-cu sierpniu. Tym bardziej bardzo dziękujemy :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

MiauKot

Od: Nie lut 14, 2010 15:31

Post » Pon wrz 06, 2010 16:09 Re: Akcja Sterylizacji"Ciach!bezdomność"(28)pomoc fin.potrzebna!

Kolejne dwie biedy zostały dziś wysterylizowane. Jedna to kotka którą już wcześniej złapała karmicielka, ale kotka była chora i zabieg trzeba było przełożyć. Teraz po kuracji jaką przeszła u karmicielki kotka była gotowa do sterylizacji.
Druga kotka to zupełny przypadek z którym nie wiem co zrobimy. To znaczy wiem, będziemy dla niej szukać nowego domku, bo jakoś stary jej nie szukał. Kotka przyplątała się do nas gdy chodziłyśmy łapać Zamiennika. Ponieważ kotka domowa i to wyjątkowej urody stwierdziłyśmy, że na pewno komuś uciekła. Halina chodziła pytać ludzi w kamienicy koło której się szwendała, czy ją znają. Rozglądałyśmy się za ogłoszeniami. No i nic. Minęły już dwa tygodnie, a kotce zaczął zaokrąglać się brzuszek. Tak więc dziś została wysterylizowana. Wieczorem ją odbieram. Kotka ma na imię Rudolfina :wink:

Barbara Horz

Od: Wto sty 02, 2007 12:39

Post » Pon wrz 06, 2010 17:41 Re: Akcja Sterylizacji"Ciach!bezdomność"(28)pomoc fin.potrzebna!

:lol:
A co: ruda? :wink:

EwKo

Od: Śro paź 19, 2005 21:52

Post » Pon wrz 06, 2010 20:49 Re: Akcja Sterylizacji"Ciach!bezdomność"(28)pomoc fin.potrzebna!

Ruda :mrgreen:
Rudolfina ma się dobrze. na razie siedzi przy grzejniku. No i Rudolfina to typowy jedynak. Nie lubi innych kotów i jest wredna :twisted:

Barbara Horz

Post » Wto wrz 07, 2010 13:08 Re: Akcja Sterylizacji"Ciach!bezdomność"(30).........

Pierwsza strona - aktualne liczniki :D Dziękujemy akcjonariuszom :1luvu:

MiauKot

Post » Śro wrz 08, 2010 10:38 Re: Akcja Sterylizacji"Ciach!bezdomność"(30).........

Mamy namierzoną kotkę ciężarną na ostatnich łapkach :( Zgłosiła nam ja karmicielka, ale niestety kobieta dwa tygodnie temu miała operację tarczycy i nie może nosić. Do lecznicy ze szpitalikiem mamy daleko, Ada zajęta rehabilitacją Avatara. Nie mamy transportu :( Mam nadzieję, że karmicielka załatwi sobie jakąś pomoc, bo szkoda co by kotka urodziła przez nasze przeszkody :( Jestem coraz bardziej wściekła na brak miejsca u nas. Nie mamy gdzie, nawet po zabiegach przetrzymać koty. Pomijam już kwestię braku samochodu do transportu :evil:
Mamy też do złapania kotkę z podwórka, gdzie karmimy. Dziś chłopak, który tam też dokarmiał zabrał jej maluszki i kotkę można ciachnąć.

Barbara Horz

Post » Śro wrz 08, 2010 11:59 Re: Akcja Sterylizacji"Ciach!bezdomność"(30).........

Ja niestety pomimo szczerych chęci nie dam rady pomóc w transporcie :( Sama bym potrzebowała jakiegoś zmiennika, bo codzienne jeżdżenie z Avatarem na zabiegi to są 3 godz wyciagnięte z dnia :roll: Jak wyjeżdżam około 15 to wracam na 18 i tak przez najbliższe 10 dni, a co dalej niewiadomo.
Bardzo przydałaby się nam pomoc w transporcie zwierząt do/z lecznicy.
Obrazek Obrazek

Adria

Od: Pt paź 28, 2005 10:59

Post » Śro wrz 08, 2010 15:39 Re: Akcja Sterylizacji"Ciach!bezdomność"(30).........

aassiiaa

Od: Pt sty 20, 2006 14:13

Post » Śro wrz 08, 2010 16:03 Re: Akcja Sterylizacji"Ciach!bezdomność"(30).........

aassiiaa pisze:Piszą o Nas

Obrazek

Super :1luvu:

MiauKot

Post » Pt wrz 10, 2010 9:41 Re: Akcja Sterylizacji"Ciach!bezdomność"(30).........

Wczoraj została dostarczona do lecznicy ciężarna kotka z Rozbarku. Kotkę złapała i zawiozła do lecznicy karmicielka Gabrysia z pomocą naszego nowego odkrycia wśród karmicieli młodego chłopaka Adriana.
Dziś kotka będzie miała zabieg i pozostanie w szpitaliku na czas rekonwalescencji.

Barbara Horz

Post » Wto wrz 14, 2010 9:42 Re: Akcja Sterylizacji"Ciach!bezdomność"(31).........

Kotka od Gabrysi została wypuszczona na swoim podwórku. Kotecka czuła się dobrze i przetrzymywanie jej w szpitaliku nie miało dłużej sensu. Wetka określiła ją jako bardzo silną kotkę i w bardzo dobrej kondycji :wink:

Barbara Horz

Post » Śro wrz 15, 2010 20:15 Re: Akcja Sterylizacji"Ciach!bezdomność"(31).........

viewtopic.php?f=20&t=117230

zapraszam na bazarek z kocim stojaczkiem :mrgreen:

Myszka.xww

Od: Sob lip 20, 2002 18:09

Post » Czw wrz 16, 2010 21:26 Re: Akcja Sterylizacji"Ciach!bezdomność"(31).........

Mam dziś kiepski wieczór :( Wczoraj na podwórku widziałam dwa nowe koty, a dziś brakuje mi kotki co miałam ją złapać i jej dwoje dzieci z wiosny. Dziennie czekały już na mnie wieczorem, a dziś tam gdzie bytowały jakiś straszny bajzel i kotów nie ma. Byłam jeszcze teraz zobaczyć, czy się nie pojawiły przynajmniej na jedzonko, ale jedzonko nie tknięte :(

Natomiast nowa kotka, którą widziałam wczoraj na bank jest ciężarna. Trza by ją złapać, ale nie wiem gdzie ją mam przechować po sterylce :( Wszystkie lokale zajęte :roll:

Barbara Horz

Post » Czw paź 07, 2010 9:43 Re: Akcja Sterylizacji"Ciach!bezdomność"(31).........

Wczoraj, w końcu została ciachnieta Pomyłeczka :D Jeżeli będzie się dobrze czuła w ten weekend parka wróci na swoje podwórko . Mi co prawda kotów do karmienia nie ubędzie, bo trza je tam dożywiać i już się martwię gdzie im miseczki stawiać. W piwnicy do której dorobiłyśmy klucze złomiarze chcieli ukraść drzwi. Drzwi nie ukradli, ale skutecznie wygięli zamki i nie ma mowy co by je otworzyć :evil: Tam nikt z tej piwnicy nie korzysta i chciałyśmy tam jakieś zimowe posłanka porobić kotom. Nici z tego planu, musimy szukać innych rozwiązań.

Barbara Horz

Post » Pon paź 11, 2010 10:02 Re: Akcja Sterylizacji"Ciach!bezdomność"(32).........

I o poranku wiadomość, która otwiera - mamy nadzieję - nowy rozdział w historii (szumnie zabrzmiało, a co! :D ) fundacji: 1 października otrzymaliśmy klucze do lokalu, w którym urządzamy Ciach!centrum :mrgreen: , czyli miejsce, które pozwoli realizować podstawowe cele fundacji: tu znajdą tymczasowe ciche lokum koty złapane do sterylizacji i te, które będą wracać do sił już po zabiegu.

Co nam to da?
Niezależność.
Brak miejsc, w których można było przetrzymywać zwierzęta po zabiegu, sprawiał, że musieliśmy się zastanawiać, kogo ciachać w pierwszej kolejności, a kto może poczekać. Nie oznacza to, że nasze możliwości będą nieograniczone: braku funduszy, które pokrywałyby koszty sterylek, nie przeskoczymy :(

Lokal ma naprawdę wielki potencjał. Zanim można będzie go w pełni wykorzystać, czeka nas mnóstwo pracy, ale tego akurat się nie boimy. Więcej szczegółów - kto, co, kiedy, dzięki komu i dlaczego ;) - podamy wkrótce, prosimy jeszcze o nieco cierpliwości. Niedługo pojawią się zdjęcia, które pokazują obecny stan pomieszczenia. Chcemy też na bieżąco relacjonować postępy prac remontowych.

Prosimy o dużo, dużo kciuków :ok: . Będziemy również musieli prosić o pomoc, jakby to ująć: bardzo konkretną... Wkrótce przedstawimy listę tego, co musimy zrobić, by centrum zaczęło działać. Na pierwszy ogień idą sprawy związane z instalacją elektryczną i wodną. To podstawa.

I pierwsza zagwozdka: ogrzewanie - na jakie się zdecydować, by nie zjadły nas opłaty? Chętnie wysłuchamy podpowiedzi w tej materii 8)

Na tym nie kończą się nasze plany związane z centrum, ale na razie nie uprzedzajmy faktów! 8)

MiauKot

[poprzednia][następna]