Bąbel & Spółka... Smutna majówka, ukochane Ukochania...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lip 02, 2010 9:27 Re: Bąbel & S-ka-oczko do usunięcia,a drugie?- walczymy o wzrok!

Georg-inia pisze:
jerzykowka pisze:Braciszek Bąbla - Felek vel Harley miał pobraną zeskrobinę, podobno to jakiś strasznie zjadliwy grzyb :evil: Wetka stwierdziła, że leczenie może potrwać nawet pół roku 8O , mam nadzieję, że lekko przesadziła! Dzisiaj Pani Bożena będzie w lecznicy i dowie się dokładnie co to za grzyb, będę Was wówczas prosiła o rady.

ja może okrutna jestem, ale jesli to jakieś paskudztwo koszmarne, to przestawiłabym kota na ludzkie leki. Miałam takiego grzyba na początku tymczasowania - wyskoczył na Malutku po zabiegu usuwania gałki ocznej. Zaraził się Georg, Klemens, ja i TŻ. U nas to pikuś - Clotrimazol kilka razy i zlazło, ale koty się umęczyły strasznie. Poddałam się po 3 miesiącach leczenia Imaverolem, Fungidermem i innymi tego typu. Wykosztowałam się i nabyłam - oczywiście za zgodą i na receptę weta - Lamisil w tabletkach, który następnie dzieliłam na 16 części :twisted: Nie jest to najlepsze wyjście, bo szkodzi na wątrobę i nerki - wiadomo, ale sorry - codzienne spryskiwanie uciekających na mój widok kotów przez kolejne 3 miesiące było ponad nasze siły. I ponad siły kotów też, bo stresowały się bardzo.
Po kilku dniach tabletek grzyb pozostał tylko wspomnieniem...

Dzięki Inga!!! Będziem się barć za łby z tym paskudztwem :evil:
Czarnuszek dostaje jakiś lek dla krów i koni (muszę dopytać o nazwę) i dzisiaj będzie jakiś zastrzyk. Czekam na dokładne wieści.
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Pt lip 02, 2010 9:29 Re: Bąbel & S-ka-oczko do usunięcia,a drugie?- walczymy o wzrok!

ale on dostaje doustnie?ja tylko dostalam preparat do spryskania go

Diana27

Od: Pon gru 07, 2009 18:17

Post » Pt lip 02, 2010 9:40 Re: Bąbel & S-ka-oczko do usunięcia,a drugie?- walczymy o wzrok!

jerzykowka pisze:Czarnuszek dostaje jakiś lek dla krów i koni (muszę dopytać o nazwę) i dzisiaj będzie jakiś zastrzyk. Czekam na dokładne wieści.

Insol Dermatophyton ? też nie tani środek, ale podobno bardzo skuteczny...
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Pt lip 02, 2010 9:41 Re: Bąbel & S-ka-oczko do usunięcia,a drugie?- walczymy o wzrok!

Nie mam doświadczenia w leczeniu grzyba. Kiedyś miałam kotkę z małym grzybkiem i miałam jakieś fioletowe smarowidło w płynie , potem jeszcze coś , ale zabijcie mnie nie pamiętam . Efekt był dobry , grzyb się nie rozwinął.Mogę zapytać moją wetkę jak chcecie.

grajda

Od: Pt mar 13, 2009 9:06

Post » Pt lip 02, 2010 10:54 Re: Bąbel & S-ka-oczko do usunięcia,a drugie?- walczymy o wzrok!

jerzykowka pisze:Czarnuszek dostaje jakiś lek dla krów i koni (muszę dopytać o nazwę) i dzisiaj będzie jakiś zastrzyk. Czekam na dokładne wieści.

A to nie chodzi przypadkiem o Fungiderm ?
Jest to środek przeznaczony dla koni,lisów,psów,kotów i zwierząt laboratoryjnych
" ... wolę zwierzęta bez duszy niż katoli bez serca "

Małgocha Pe

Od: Wto paź 30, 2007 15:30

Post » Pt lip 02, 2010 10:59 Re: Bąbel & S-ka-oczko do usunięcia,a drugie?- walczymy o wzrok!

no jak w psikaczu to może być Fungiderm czy Imaverol... a zastrzyk? Biocan M albo Felisvac - czyli szczepionka. Ewentualnie ten Insol - też działa podobnie, ale jest drogi. No i on jest dla koni faktycznie, bo Fungiderm jest dla wszystkich zwierząt (mnie też kiedyś pomógł ;) )
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Pt lip 02, 2010 11:07 Re: Bąbel & S-ka-oczko do usunięcia,a drugie?- walczymy o wzrok!

Narazie jest spryskiwany Imaverolem raz dziennie a dzisiaj się dowiemy więcej: co to jest dokladnie za grzyb, jakie zastrzyki i co doustnie. Narazie po tygodniu spryskiwania jeszcze nie ucieka na nasz widok ale i tak tego bardzo nie lubi. Ale mamy nadzieje ze to mu pomoże.

Bozenkacm

Od: Czw cze 24, 2010 10:58

Post » Pt lip 02, 2010 11:13 Re: Bąbel & S-ka-oczko do usunięcia,a drugie?- walczymy o wzrok!

Bozenkacm pisze:Narazie jest spryskiwany Imaverolem raz dziennie a dzisiaj się dowiemy więcej: co to jest dokladnie za grzyb, jakie zastrzyki i co doustnie. Narazie po tygodniu spryskiwania jeszcze nie ucieka na nasz widok ale i tak tego bardzo nie lubi. Ale mamy nadzieje ze to mu pomoże.

Witaj, Bożeno :1luvu:
Trzymam kciuki i czekam na wieści z lecznicy :ok: :ok: :ok: Zanotuj wszystko, plisss :wink:
Przepędzimy to świństwo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Pozdrowienia dla czarnuszka Felka vel Harle'ya :love:
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Post » Pt lip 02, 2010 11:45 Re: Bąbel & S-ka-oczko do usunięcia,a drugie?- walczymy o wzrok!

A tutaj link do wątku czarnuszka Felka czyli Bąbelkowego braciszka :D
viewtopic.php?f=13&t=113570
Szczególnie polecam miłośnikom fotek psio - kocich :wink:
Obrazek Obrazek Obrazek

jerzykowka

Post » Pt lip 02, 2010 12:24 Re: Bąbel & S-ka-oczko do usunięcia,a drugie?- walczymy o wzrok!

jerzykowka pisze:Szczególnie polecam miłośnikom fotek psio - kocich :wink:

I piruetów kocio szczurzych :D
Ale to w niedalekiej przyszłości :twisted: :wink:

Małgocha Pe

Post » Pt lip 02, 2010 12:59 Re: Bąbel & S-ka-oczko do usunięcia,a drugie?- walczymy o wzrok!

wielkie kciuki za pozbycie się świństwów
:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
i tylko dużo piruetów :ok: :ok: :ok: :1luvu:
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Pt lip 02, 2010 17:33 Re: Bąbel & S-ka-oczko do usunięcia,a drugie?- walczymy o wzrok!

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

Tak właśnie aktualnie wyglądają oczka Bąbelka :( .
Fotka słabej jakości, ale coś widać. Martwię się, mam nadzieję, że niepotrzebnie.
Na szczęście Bąbel wcale się nie martwi i to jest najważniejsze!!!
Obrazek Obrazek Obrazek

jerzykowka

Post » Pt lip 02, 2010 18:10 Re: Bąbel & S-ka-oczko do usunięcia,a drugie?- walczymy o wzrok!

Wyglądają brzydko.Wydaje mi się , że było lepiej.Co się dzieje? Miał mierzone ciśnienie w oczkach?

grajda

Od: Pt mar 13, 2009 9:06

Post » Pt lip 02, 2010 20:02 Re: Bąbel & S-ka-oczko do usunięcia,a drugie?- walczymy o wzrok!

hmmm on ma takie oczka?tzn takie czerwone? ? ? 8O

Diana27

Od: Pon gru 07, 2009 18:17

Post » Pt lip 02, 2010 20:12 Re: Bąbel & S-ka-oczko do usunięcia,a drugie?- walczymy o wzrok!

Mogłaś Asiu zadzwonić tak na wszelki wypadek do Lisieckiej,ciekawe co by powiedziała.
Faktycznie te oczka były o wiele lepsze niż w tej chwili.

Małgocha Pe

[poprzednia][następna]