Nina z pseudoschroniska MA cudowny DOM :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw cze 17, 2010 19:49 Re: Potrzebna karma,DT!4KotyZPseudoschroniskaNaDolnymŚląskuPILNE

Ale nawet jakby się domek znalazł to od razu mów, że kot bedzie wysterylizowany. Wolałabym oddać je już ciachnięte, bo to niegdy nic nie wiadomo, a lepiej dmuchać na zimne.
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Czw cze 17, 2010 19:52 Re: Potrzebna karma,DT!4KotyZPseudoschroniskaNaDolnymŚląskuPILNE

Oczywiście ;)

Zresztą kiedy ludzie kręcą to od razu widać i słychać ;)

_ogonek_

Od: Pon cze 07, 2010 8:17

Post » Czw cze 17, 2010 21:15 Re: Potrzebna karma,DT!4KotyZPseudoschroniskaNaDolnymŚląskuPILNE

Aga, poprosze o pomoc jeszcze jedna wolontariuszke z Dzierzoniowa, notabene klientke wetów z Lutomii. We dwie bedzie nam łatwiej w kwestii ewen. wizyt i transportu. Z kim mam sie kontaktowac, mozesz podac nr telefonu?
W nast tyg chcialabym zalatwic chociaz sterylki, poniewaz poczatkiem lipca jade na urlop.

Druga sprawa, dziewczyny o jakim wstrzasie piszecie, czym sie objawia? Wetka mnie nie informowala o takich skutkach zastrzyku 8O chyba bym sie nie zgodzila...Wczesniej mial uszka zakrapiane bezposrdenio do pzrewodu sl. i czyszczone, teraz zaproponowala zastrzyki, a ze ja ciemna i ufna zgodzilam sie!

I teraz waham sie, czy kociczki z DBC narazac na komplikacje w zwiazku z tymi zastrzykami. Przyznam, ze ta opcja jest najbardziej wygodna dla mnie, poniewaz wizyta u weta jest co 7-10 dni. A masc trzeba wcierac codziennie i codziennie tam jezdzic - nie mam takiej mozliwosc.

fiorsteinbock

Od: Pon wrz 21, 2009 6:56

Post » Czw cze 17, 2010 22:00 Re: Potrzebna karma,DT!4KotyZPseudoschroniskaNaDolnymŚląskuPILNE

Co tam słychać u Figi lovelaski , Ninki i Almy ?
Ciesze się bardzo,że Felix już na nowym miejscu :) :1luvu: :1luvu:
Aby mu tam się dostatnio żyło i był kochany :1luvu: :1luvu: :ok: :ok: :ok:

Agnes128

Od: Pt paź 26, 2007 19:23

Post » Pt cze 18, 2010 6:34 Re: Potrzebna karma,DT!4KotyZPseudoschroniskaNaDolnymŚląskuPILNE

fiorsteinbock pisze:Aga, poprosze o pomoc jeszcze jedna wolontariuszke z Dzierzoniowa, notabene klientke wetów z Lutomii. We dwie bedzie nam łatwiej w kwestii ewen. wizyt i transportu. Z kim mam sie kontaktowac, mozesz podac nr telefonu?
W nast tyg chcialabym zalatwic chociaz sterylki, poniewaz poczatkiem lipca jade na urlop.

Pewnie jak masz jeszcze kogoś kto może pomóc to zawsze lepiej będzie, tym bardziej, że z tego co piszesz to się zna z moimi wetami. :D
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Pt cze 18, 2010 13:42 Re: Potrzebna karma,DT!4KotyZPseudoschroniskaNaDolnymŚląskuPILNE

Podniosę kociczki :)

_ogonek_

Post » Pt cze 18, 2010 21:56 Re: Potrzebna karma,DT!4KotyZPseudoschroniskaNaDolnymŚląskuPILNE

I ja podrzucę przed snem po domki :ok: :ok: :ok:

Agnes128

Od: Pt paź 26, 2007 19:23

Post » Sob cze 19, 2010 8:04 Re: Potrzebna karma,DT!4KotyZPseudoschroniskaNaDolnymŚląskuPILNE

A ja podrzuce rankiem ...
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Od: Czw wrz 11, 2008 19:03

Post » Sob cze 19, 2010 9:53 Re: Potrzebna karma,DT!4KotyZPseudoschroniskaNaDolnymŚląskuPILNE

viewtopic.php?f=1&t=108023&start=0
Warto sprobowac w sprawie sterylek :ok: :ok: :ok:

Cindy

Od: Śro lut 11, 2009 13:23

Post » Sob cze 19, 2010 11:51 Re: Potrzebna karma,DT!4KotyZPseudoschroniskaNaDolnymŚląskuPILNE

jak tam kociczki?
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Sob cze 19, 2010 17:52 Re: Potrzebna karma,DT!4KotyZPseudoschroniskaNaDolnymŚląskuPILNE

kociczki jakoś się trzymają, ale domek potrzebny :(

_ogonek_

Post » Sob cze 19, 2010 18:35 Re: Potrzebna karma,DT!4KotyZPseudoschroniskaNaDolnymŚląskuPILNE

Takie ładne kotenki , kto je pokocha ???
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Od: Czw wrz 11, 2008 19:03

Post » Sob cze 19, 2010 20:00 Re: Potrzebna karma,DT!4KotyZPseudoschroniskaNaDolnymŚląskuPILNE

podniosę :ok: :ok:
"Człowiek nie jest apoteozą ewolucji, a jedynie ślepą uliczką pomniejszej, bocznej gałęzi jednej z mniej wykształconych podgrup ssaków." pamietnikpoldka.blogspot.com

Killatha

Od: Sob lis 17, 2007 12:04

Post » Sob cze 19, 2010 21:05 Re: Potrzebna karma,DT!4KotyZPseudoschroniskaNaDolnymŚląskuPILNE

fiorsteinbock pisze:Druga sprawa, dziewczyny o jakim wstrzasie piszecie, czym sie objawia? Wetka mnie nie informowala o takich skutkach zastrzyku 8O chyba bym sie nie zgodzila...Wczesniej mial uszka zakrapiane bezposrdenio do pzrewodu sl. i czyszczone, teraz zaproponowala zastrzyki, a ze ja ciemna i ufna zgodzilam sie!

I teraz waham sie, czy kociczki z DBC narazac na komplikacje w zwiazku z tymi zastrzykami. Przyznam, ze ta opcja jest najbardziej wygodna dla mnie, poniewaz wizyta u weta jest co 7-10 dni. A masc trzeba wcierac codziennie i codziennie tam jezdzic - nie mam takiej mozliwosc.

Jeśli mowa o iwermektynie (bo nie wiem, czy właśnie ją masz na myśli), to po podaniu jej w zastrzyku może wystapić wstrząs anafilaktyczny (ślinienie się, drgawki). Wtedy konieczne jest podanie antidotum - algierska wetka wspominała mi o atropinie. Ta sama wetka mówiła mi też, że przed zastrzykiem z iwermektyny, można podać preparat zapobiegający wystąpieniu wstrząsu. W każdym razie, jeśli wstrząs następuje, to ma to miejsce zaraz po zastrzyku z iwermektyny, dlatego ważne jest, by spędzić z kotem u weta jeszcze jakieś pół godziny po zastrzyku, aby w razie czego można było zadziałać z antidotum. Pogadaj z wetem i spytaj przede wszystkim, o jakie zastrzyki chodzi. Całkiem niedawno gadałam też z polską wetką, która twierdziła, że stosowała iwermektynę w zwalczaniu świerzbowca usznego u kotów, no ale faktycznie nie każdy wet to robi. Jedna z forumowiczek też namawiała mnie do iwermektyny - u swojego kota tym sposobem wytępiła na dobre pasożyta :twisted: , a wcześniejsze metody walki nie były skuteczne, bo świerzbowiec powracał.

bekos

Od: Nie kwi 15, 2007 21:31

Post » Nie cze 20, 2010 9:27 Re: Potrzebna karma,DT!4KotyZPseudoschroniskaNaDolnymŚląskuPILNE

bekos, dzięki za informacje :1luvu:

Podniosę :)

_ogonek_

[poprzednia][następna]