Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Marea pisze:Sprawdzaj tylko wagę malutkiej, czy prawidłowo przybiera na mamkowym mleczku
ifciastu pisze:MAM DWUTYGODNIOWĄ KOTKĘ, POST ZMIENIONY, BO LUDZIE MIELI DO MNIE WIEEELKIE PRETENSJE...
Lidka pisze:Może spróbuj jeszcze wypożyczyć kotke, żeby tego malucha odchowala. To masakra, że tacy niedorozwinięci umysłowo maja władzę nad zwierzętami.
Jak juz kot będzie bezpieczny to spytaj za co ona tak tej swojej kotki nienawidzi, że zabiera jej male dzieci. Kotka będzie miala problem z pokarmem zalegajacym w sutkach. Powinna pójśc do weta na zastrzyki, żeby laktację przerwać. I jesli jest religijna spytaj o przykazanie "nie zabijaj"
Zresztą cóż można wymagać od takich stworzeń, które nawet macierzyństwa nie potrafia uszanować.
Jesli masz material typu futerko to bardzo fajnie się sprawdza do legowiska. Ja pod to zazwyczaj wkladam piersiowke dużą. Tam jest takie fajne zaglębienie.
I papier toaletowy z tych pojedyńczych miękkich też się sprawdza.
Lidka pisze:A wystarczyło tylko pozwolić swojej podobno ukochanej kotce wychowac te biedaki bezmyślnie rozmnozone.
Lidka pisze:Lidka pisze:Może spróbuj jeszcze wypożyczyć kotke, żeby tego malucha odchowala. To masakra, że tacy niedorozwinięci umysłowo maja władzę nad zwierzętami.
Jak juz kot będzie bezpieczny to spytaj za co ona tak tej swojej kotki nienawidzi, że zabiera jej male dzieci. Kotka będzie miala problem z pokarmem zalegajacym w sutkach. Powinna pójśc do weta na zastrzyki, żeby laktację przerwać. I jesli jest religijna spytaj o przykazanie "nie zabijaj"
Zresztą cóż można wymagać od takich stworzeń, które nawet macierzyństwa nie potrafia uszanować.
Jesli masz material typu futerko to bardzo fajnie się sprawdza do legowiska. Ja pod to zazwyczaj wkladam piersiowke dużą. Tam jest takie fajne zaglębienie.
I papier toaletowy z tych pojedyńczych miękkich też się sprawdza.
Ja zacytuję swoja wypowiedz, bo zdania co do tych rozumnych inaczej nie zmieniłam.
Żałuję tylko, że nie zacytowałam pierwszego postu, żeby mimo wszystko została dla potomnych.
A że wątek wywołał oburzenie u tych istot, które skazaly na śmierć pozostale kocięta a bohater watku jest mozolnie ratowany to może jest szansa, że zaczna wreszcie myśleć. I naucza sie pewnych prawd o życiu.
A wystarczyło tylko pozwolić swojej podobno ukochanej kotce wychowac te biedaki bezmyślnie rozmnozone.
ifciastu pisze:Ja poprostu nie chcę słuchać, że ją obrażam bezpodstawnie itd... Mój mąż powiedział, że stanowczo brak mi asertywności...
Poker71 pisze:ifciastu pisze:Ja poprostu nie chcę słuchać, że ją obrażam bezpodstawnie itd... Mój mąż powiedział, że stanowczo brak mi asertywności...
Bezpodstawnie
![]()
...stanowczo zgadzam się z Twoim mężem. Trzymam kciuki żeby jednak TEJ-O-KTOREJ-TU-WCALE-NIE-MOWIMY "coś" przemówiło jak nie do sumienia, do to rozsądku.
ifciastu pisze:Poker71 pisze:ifciastu pisze:Ja poprostu nie chcę słuchać, że ją obrażam bezpodstawnie itd... Mój mąż powiedział, że stanowczo brak mi asertywności...
Bezpodstawnie
![]()
...stanowczo zgadzam się z Twoim mężem. Trzymam kciuki żeby jednak TEJ-O-KTOREJ-TU-WCALE-NIE-MOWIMY "coś" przemówiło jak nie do sumienia, do to rozsądku.
No ona powiedziała, że moje oskarżenia są bezpodstawne, ja na razie nie chcę nic pisać, bo jeszcze wyląduję w sądzie za zniesławienie![]()
W każdym razie walczę o sterylkę
Poker71 pisze:ifciastu pisze:Poker71 pisze:Bezpodstawnie
![]()
No ona powiedziała, że moje oskarżenia są bezpodstawne, ja na razie nie chcę nic pisać, bo jeszcze wyląduję w sądzie za zniesławienie![]()
W każdym razie walczę o sterylkę
asertywna jestem: ifciastu, nie mam nic personalnie do Ciebie! Ale mnie na jedną "osobę" otrząsa...
a co do sądu
"Zniesławienie, pomówienie, obmówienie - występek polegający na pomówieniu innej osoby, grupy osób, instytucji, osoby prawnej lub jednostki organizacyjnej nie mającej osobowości prawnej o takie postępowanie lub właściwości, które mogą poniżyć ją w opinii publicznej lub narazić na utratę zaufania potrzebnego do pełnienia danej funkcji, zawodu lub działalności.
Nie popełnia przestępstwa zniesławienia, kto publicznie podnosi lub rozgłasza prawdziwy zarzut służący obronie społecznie uzasadnionego interesu."
Pomijając fakt, że do zniesławienia musiałabyś publicznie podać dane wystarczające do identyfikacji. Tczew duże miasto, nawet sąsiad z tej samej ulicy nie znalazłby tu takich danych.
A o bezpodstawności można mówić gdy coś się nie zdarzyło, a nie wtedy gdy się ma inny odbiór. Wykładnia semantyczna czy jakoś tak się kłania
Albo dopisz w kazdym poście "podobieństwo do osób i zdarzeń przypadkowe"Już dziś wisielczy humor mnie dopada :/
Marea pisze:Ja też nie rozumiem dlaczego często wykształceni ludzie wygłaszają takie herezje![]()
Stwierdzenie tej Pani że kot tygodniowy jest samodzielny i oddanie dwóch "samodzielnych" kociaków które umierają z braku właściwej opieki, bo opieki wymagają ciągłej tak jak bobas ludzki miesięczny jest totalnym debilizmem...totalnym brakiem wyobrazni, wydziałam tego kociaka u Ifciastu już w wieku 2.5 tyg. on wciąż musi mieć stała opiekę ....nie no poprostu średniowiecze jakieśWspółczuję tej Pani, bardzo współczuję i nie miałabym oporów by wykraść kotkę na sterylkę, bo szkoda mi jej kocich dzieci, które swoim życiem przypłacają decyzje i bark odpowiedzialnośc tej pani!!!
Użytkownicy przeglądający ten dział: puszatek i 128 gości