Koteczki z chlewika .Po 3 latach szukają domku:(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt cze 04, 2010 22:11 Re: Koteczki urodzone w chlewiku. Burasek choruje :(((

Trzymam kciuki za Buraska :ok:

kasia_5000

Od: Czw mar 23, 2006 21:51

Post » Pt cze 04, 2010 23:11 Re: Koteczki urodzone w chlewiku. Burasek choruje :(((

byłam z nim dzisiaj u doktor Pacałowskiej, jutro też mam z nim jechać.

Dziewczynka tez podejrzana.

Mam nadzieję, że to nic groźnego.

Ale wstępnie doktor Fipa wyklucza.
nadal z miauczykotkiem:-) http://www.miauczykotek.pl

maskota

Od: Czw wrz 17, 2009 22:33

Post » Sob cze 05, 2010 7:29 Re: Koteczki urodzone w chlewiku. Burasek choruje :(((

miauczy kotek pisze:byłam z nim dzisiaj u doktor Pacałowskiej, jutro też mam z nim jechać.

Dziewczynka tez podejrzana.

Mam nadzieję, że to nic groźnego.

Ale wstępnie doktor Fipa wyklucza.

To dobrze, ze pojechalas do Pacalowskiej, to bede spokojniejsza, bo jest teraz pod opieka jednej z najlepszych wetow w Lodzi. :ok: :ok: :ok:
A co powiedziala Pani doktor, oprocz tego, ze wyklucza Fipa?

Jakie leki dostaje?
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Sob cze 05, 2010 13:33 Re: Koteczki urodzone w chlewiku. Burasek choruje :(((

A czemu dziewczynka też podejrzana?, czyżby też zaczynała chorować?
Jak się malutki dziś czuje?

kasia(1)

Od: Czw cze 04, 2009 8:00

Post » Sob cze 05, 2010 14:05 Re: Koteczki urodzone w chlewiku. Burasek choruje :(((

to najprawdopodobniej kk, mają nadżerki na języku. Dziewczynka lepiej sie czuje. Burasek markotny. Został nawodniony.
No i dostają antybiotyki i uodparniające.

W pon. na wizytę.

Nie wiem, jak ja to wszystko ogarnę:-(

maskota

Post » Sob cze 05, 2010 17:49 Re: Koteczki urodzone w chlewiku. Burasek choruje :(((

miauczy kotek pisze:to najprawdopodobniej kk, mają nadżerki na języku. Dziewczynka lepiej sie czuje. Burasek markotny. Został nawodniony.

W pon. na wizytę.

Jakbyś potrzebowała jakiejś pomocy, to mów.

kasia(1)

Od: Czw cze 04, 2009 8:00

Post » Sob cze 05, 2010 19:00 Re: Koteczki urodzone w chlewiku. Burasek choruje :(((

To dalej kciuki. KK jest straszny, a dla malenstw jeszcze gorzszy, bo szczepien nie maja. Moje ze szczepionka strasznie przeszly.
MK nie poddawaj sie. Majac wiele na glowie nie raz wiecej uda mi sie zalatwic, jak w ogule chcialam...

SecretFire

Od: Sob sie 30, 2008 15:29

Post » Sob cze 05, 2010 20:22 Re: Koteczki urodzone w chlewiku. Burasek choruje :(((

Madziu, napisalam pw do Ciebie.

miauczy kotek pisze:to najprawdopodobniej kk, mają nadżerki na języku. Dziewczynka lepiej sie czuje. Burasek markotny. Został nawodniony.

W pon. na wizytę.

Moze trzeba jakis szpitalik latwic?

Ale gdzie?

Nie martw sie kosztami, bedziemy radzic, ale zeby tylko przezyly, bo nie po to byly ratowane od swin, zeby teraz mialy odejsc za TM: :cry:
Obrazek Obrazek

Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)

Anna61

Post » Sob cze 05, 2010 20:33 Re: Koteczki urodzone w chlewiku. Burasek choruje :(((

kasia86 pisze:Madziu, napisalam pw do Ciebie.

W pon. na wizytę.

Moze trzeba jakis szpitalik latwic?

Ale gdzie?

Nie martw sie kosztami, bedziemy radzic, ale zeby tylko przezyly, bo nie po to byly ratowane od swin, zeby teraz mialy odejsc za TM: :cry:

Wypluj i odpukaj.I nie kracz!
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Sob cze 05, 2010 21:05 Re: Koteczki urodzone w chlewiku. Choruja na kk kciuki potrzebne

ASK@ pisze:Wypluj i odpukaj.I nie kracz!

Tak zrobilam! :ok: :ok:
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Sob cze 05, 2010 21:43 Re: Koteczki urodzone w chlewiku. Choruja na kk kciuki potrzebne

Do ogrodka tez wyplulam. Tu sa tylko pozytywne mysli dopuszczone.

SecretFire

Od: Sob sie 30, 2008 15:29

Post » Nie cze 06, 2010 8:38 Re: Koteczki urodzone w chlewiku. Choruja na kk kciuki potrzebne

Dotarłam tu na prośbę Kasi86.
nie doczytalam całości.
KK to cholerstwo, ale skoro maluszki mają od początków choroby opiekę, to powinniście szybko uporać się z tym świństwem!
Jak się teraz maluchy czują? Ile ich jest?
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Nie cze 06, 2010 9:12 Re: Koteczki urodzone w chlewiku. Choruja na kk kciuki potrzebne

dwa, dziewczynka jest ok, chłopak mi cały czas śpi, ale apetyt ma.

Dostają whiskasa juniora w saszetkach i mleko dla kociąt. Kupy się pojawiły w kuwecie. Ale nie wiem czyje. Zamykam je razem na noc w klatce.

Jak pisałam Ani są na zastrzykach (nie mogę się odczytać) i ode mnie dostają też kapsułki Scanomune.
U buraska zalegał kał. Ale wczoraj go solidnie wymasowałam, więc mam nadzieję, że ta kupa to jego.

Jeśli o cokolwiek mogę prosić, to o jakieś wsparcie finansowe :D
Jeszcze nie zrobiłam rozliczenia za maj, ale coś czuję, że nie stoimy za dobrze z finansami :(

maskota

Post » Nie cze 06, 2010 9:28 Re: Koteczki urodzone w chlewiku. Choruja na kk kciuki potrzebne

whiskas junior....? oj, to nie za dobre dla kotków :(
najtaniej i najlepiej wychodzi trzymanie malców na gotowanym kurczaku! serio! Przynajmniej to jest 100 procent mięsa i to delikatnego! Whiskas ma tylko 4% procent miesa, więc sama oceń jaką ma wartość odżywczą. A jak małe chore to tym bardziej powinny być dobrze odżywione. To nie zarzut, ale podpowiedx. Więc blagam, tylko nie whiskas!!
Kurczak, kurczak najlepszy. Ugotowany "na miękko" i drobniutko posiekany. Zobaczysz jak będą jadły a i kupki będą ok. No i powoli przyzwyczajać do dobrego suchego. Tam jest wszystko zbilansowane jak trzeba i kociaki będą się zdrowo rozwijać. Tylko też nie whiskas, a np RC BabyCat, czy Purina , Animonda....no coś lepszego.

Powodzenia :ok:
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Nie cze 06, 2010 9:45 Re: Koteczki urodzone w chlewiku. Choruja na kk kciuki potrzebne

popieram taniej i zdrowiej kuraka ugotować z odrobina ryżu rozklejonego ,na miękko i marchewą .ale też niekoniecznie .kurak najlepiej strawny .
a whiskas ma zero mięsa w mięsie .
KK nie takie straszne .
Parafinki dajesz malcowi?

a może to kaliciwiroza ?nadżerki ,kulawizna ,bardzo wysoka długo utrzymująca się gorączka ,kociak na ogół tylko leży bo jest obolały. :cry:

MK co by nie było trzymam mocne :ok:

odrobaczone już?nie doczytałam :oops:
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

[poprzednia][następna]