Misiu zasnął na zawsze :(((

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob kwi 23, 2011 21:03 Re: Misiu bezzębny SZUKA DOMU i sponsora bad.krwi str6

:(
Dziękuję. Trzymam kciuki za wszystkich :)!...

RudyiSrebrnyKot

Od: Nie paź 25, 2009 12:46

Post » Sob kwi 23, 2011 21:33 Re: Misiu bezzębny SZUKA DOMU i sponsora bad.krwi str6

bluerat pisze:Co do zdjęć, proszę wybrać najfajniejsze i podesłać na maila :
bluerat@wp.pl

Opis z allegro można wykorzystać, można im zrobić jedno wydarzenie a można osobno. Jeszcze się nie nauczyłam robić wydarzeń.

Misiu dzisiaj moją krwią podpisał sobie wyrok eksmisji. Chciałam go pogłaskać a on mnie podrapał. Mam już serdecznie dość, wytrzymywałam dostatecznie długo, ale miarka się przebrała.
Mimo całej miłości do kotów nie pozwolę im na rujnowanie mojego życia dosłownie i w przenośni.
Jutro idziemy w szelkach poznawać okolicę, a potem dostaje możliwość wychodzenia na korytarz i do piwnicy. I niech się dzieje wola nieba.

Ja tez jeszcze nie próbowałam wydarzeń ale jest taka opcja na stronie głównej. Jakby mi Pani podrzuciła tekst to zrobię ze zdjęciami. Zdjęcia do przesłania na maila trzeba mocno zmniejszyć. Moze lepiej podrzucę pani płytkę po drodze.
A na fuczaka nie ma sie co wściekać, to tylko male stworzonko na naszej lasce, a skoro Pani przyznaje ze tez już ma dość to może jemu sie udziela a moze tez ma dosc. Mysle ze czas najwyższy aby Misiu wyleciał z gniazda i musimy dać mu skrzydła;)

mama04

Od: Czw mar 31, 2011 9:36

Post » Sob kwi 23, 2011 22:00 Re: Misiu bezzębny SZUKA DOMU i sponsora bad.krwi str6

bluerat pisze:Zdjęcie by się przydało na pewno, tyle że ostatnio mam jakoś mniej czasu niż zwykle żeby do Ciebie przyjechać z Misiem na sesję.

Ja tez ostatnio jestem więcej poza domem niż w, ale jakby co dzwoń! Widzę, że im szybciej tym le lepiej. To czekam na Was :)

zerduszko

Od: Nie sie 23, 2009 15:35

Post » Sob kwi 23, 2011 23:02 Re: Misiu bezzębny SZUKA DOMU i sponsora bad.krwi str6

Misiu jest kocurkiem znajdą, może mieć 3-5 lat. Na początku 2010 r. został przyniesiony do zabrzańskiej lecznicy w której wtedy pracowałam. Przybłąkał się na klatkę schodową, był bardzo wychudzony i wyłysiały, dużo miauczał, "litościwej" osobie przeszkadzał na tyle, że postanowiono go uśpić.
Odmówiłam i zabrałam kota. Z niecałych 3kg przybrał na ponad 5, ma piękną gęstą sierść. Po wszystkich przygodach wcześniejszego życia zostały mu tylko 4 zęby z przodu, ale nie przeszkadza mu to w jedzeniu suchej karmy.
Na początku był wrakiem kota, wyglądał na ponad 10 lat, ale jak się odżywił, dostał energii i odmłodniał.
Potrafi bawić się myszką, piłeczkami, nakrętkami z butelek.
Jest gadatliwy (dużo komentuje, miauczy jak coś chce), jak coś mu się nie podoba to syczy i ucieka, ale nie gryzie bo nie ma czym. Pazurów też nie używa, no chyba że na drapaku.

Przez ostatnie prawie 1,5 roku był kotem niewychodzącym - mieszkamy w takiej okolicy, że szybko by go coś przejechało. Od maja do listopada mieszkał w nowym domu gdzie również nie był wypuszczany, ale ponoć ktoś się na niego uczulił i wrócił do mnie.
Nie domaga się wychodzenia na podwórko.

Załatwia się idealnie do kuwety (przyzwyczajony do żwirku drewnianego oraz bentonitowego drobnego).Ma aktualne szczepienie, odrobaczenie, książeczkę zdrowia, jest wykastrowany, 01.03.2011 miał robione przeglądowe kompleksowe badanie krwi, które wyszło bdb.

Zmienił się bardzo - z zastraszonego i zagubionego biednego kocura stał się małym pieszczochem, wskakuje na kolana, śpi ze mną w łóżku, szuka kontaktu z człowiekiem, nie jest nachalny.

Zawsze opisywałam go, że toleruje inne koty, ale nie zawiązuje przyjaźni. To się zmieniło jak do mnie wrócił z nowego domu - bo wtedy był już u mnie nowy kocurek Willy, młody, głupiutki, chętny do zabawy i tak rozbrajający, że nawet Misiu dał się wciągnąć w kocie gonitwy, zapasy czy wspólne wylizywanie sobie główek.

Misiu jak już pisałam je suchą karmę bez problemów - jest to Orijen Cat oraz Royal Canin różne rodzaje (Young Male, Sterilised, Sensible, Exigent itp). Suche stanowi 80-90% jego diety. Czasami dostaje mokrą karmę - albo tacki Winston z Rossmana albo Gourmet Gold.
Przy żywieniu suchą karmą dobrej jakości jak w/w dzienny koszt wyżywienia oscyluje w granicach 1,50-2zł.

Misia można adoptować od zaraz. Zawsze podpisuję umowę adopcyjną.
Zachęcam do odwiedzin i zobaczenia Misia na żywo w Rybniku.

Chętnie odpowiem na dodatkowe pytania.
Jeżeli nie chcą lub nie mogą Państwo zaadoptować Misia, to proszę o polecanie go dalej. To wyjątkowy kot i zasługuje na dobry dom.

Tak niedawno opisywałam komuś Misia, można to wykorzystać.
WWW Wiejski Wątek Wycinankowy - zajrzyj koniecznie i pomóż! http://forum.miau.pl/viewtopic.php?uid=6671&f=1&t=168251&start=0
Gabinet weterynaryjny EWAWET Rydułtowy http://www.ewawet.pl Klikając na stronę pomagasz mi pozycjonowaniu i promocji mojego gabinetu :) Pomożesz?
Obrazek

bluerat

Od: Sob lis 26, 2005 16:34

Post » Wto kwi 26, 2011 21:55 Re: Misiu PILNIE szuka domu! Mam za dużo kotów :(

Żabunia znalazła już nowy dom, teraz czas na Misia. On już siedzi u mnie tak długo :(
WWW Wiejski Wątek Wycinankowy - zajrzyj koniecznie i pomóż! http://forum.miau.pl/viewtopic.php?uid=6671&f=1&t=168251&start=0
Gabinet weterynaryjny EWAWET Rydułtowy http://www.ewawet.pl Klikając na stronę pomagasz mi pozycjonowaniu i promocji mojego gabinetu :) Pomożesz?
Obrazek

bluerat

Post » Pt kwi 29, 2011 0:28 Re: Misiu PILNIE szuka domu! Mam za dużo kotów :(

Dopiero dziś zobaczyłam Misia..Umarłam.. :1luvu:
Gosiara

Post » Pt kwi 29, 2011 10:20 Re: Misiu PILNIE szuka domu! Mam za dużo kotów :(

Chcesz Misia? Chcesz Misia? Zamiast koteczki ? <modli się>

Koteczka została właśnie nazwana Viola (od wiolonczeli, wszak znaleziona pod szkolą muzyczną). Weekend spędzi u Kamili - zerduszko. Kamila powiedziała, że skoro kotka taka przymilna i mrucząca, to może szkoda jej do piwnicy i spróbuje porobić jej zdjęcia i poszukać domku. Co Ty na to?

Jak czytałaś ten wątek to już wiesz jaki jest Misiu, tzn kot z charakterem - raz miziak śpiący w łóżku, raz zbój.
Z moimi dorosłymi kotami nie znalazł nici porozumienia, ale za to z Willy'm bardzo często bawi się, biega, robią zapasy, śpią koło siebie. Często też śpią razem z Suzi.
U mnie nie wychodzi, ale kiedyś na pewno był kotem wychodzącym, pewnie bezdomnym.
Obrazek

bluerat

Post » Sob kwi 30, 2011 13:28 Re: Misiu PILNIE szuka domu! Mam za dużo kotów :(

Trzymam kciuki, aby Misiu znalazł domek :ok:
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

olafen

Od: Pon kwi 07, 2008 14:23

Post » Sob kwi 30, 2011 20:42 Re: Misiu PILNIE szuka domu! Mam za dużo kotów :(

To jak z Misiem będzie? 8)

Kotka jest u mnie, jest bardzo zestresowana, nie wychodzi z transportera :( Przez Jadzię moja, bo ta od razu chce w zapasy się bawić :? Zero rozumu w tym kocie moim :| Jadzia zamknięta, kotka powoli zwiedza mieszkanie, do mojej subtelnej suczki się łasi, bo ona też jest subtelna. Nie wiem co z nią dalej, ale ona potrzebuje spokojnych warunków, gdzie ją żaden kot nie będzie gnębił. Ma już wylizane łysiny na karku, z powodu ostatnich zawirowań zapewne :( Tak grzecznego kota jeszcze nie widziałam. Siedzi grzeczniutko w jednym miejscu, sioo i koo tylko do kuwety, przychodzi na tulenie. Bardzo ma delikatną psychikę. Jakby co mój małż się zgodził zostawić ją na tymczas, jak ją poznał, nawet mu jej szkoda :wink:

Obrazek

zerduszko

Post » Wto maja 03, 2011 8:44 Re: Misiu PILNIE szuka domu! Mam za dużo kotów :(

Misiu się przypomina!

Mam nadzieję że koteczka trochę lepiej się czuje i ma niższy poziom stresu?
Obrazek

bluerat

Post » Wto maja 03, 2011 14:49 Re: Misiu PILNIE szuka domu! Mam za dużo kotów :(

bluerat pisze:Mam nadzieję że koteczka trochę lepiej się czuje i ma niższy poziom stresu?

Troszkę lepiej, Jagoda ją oswoiła :lol: Jednak Jagoda wie co robi ;) Najważniejsze, że ma apetyt - szczególnie na karmę Jagody, więc robi sobie częste wycieczki do kuchni.

zerduszko

Post » Czw maja 05, 2011 19:25 Re: Misiu PILNIE szuka domu! Mam za dużo kotów :(

tż nie chce się zgodzić na kolejnego kota,ale ja robię takie konspiracje ze coś wykombinować muszę...Strasznie brakuje mi w domu pingwikowatego koloru,po śmierci Rindzi nie radzę sobię ze sobą...przyznam się szczerze (Wam) że dwa ostatnie koty miały taką wzruszającą historię(przeze mnie wymyśloną)że ten dt stał się dla nich ds :oops:
Gosiara

Post » Nie maja 08, 2011 17:16 Re: Misiu PILNIE szuka domu! Mam za dużo kotów :(

A co u Misia? Tak mało osób go odwiedza tu na forum :(
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

olafen

Od: Pon kwi 07, 2008 14:23

Post » Nie maja 08, 2011 21:55 Re: Misiu PILNIE szuka domu! Mam za dużo kotów :(

:)

Bo Misiowi pewnie dobrze gdzie jest :)...
:ryk:

Podrzucam! Domek dla MISIA potrzebny!!!
Dziękuję. Trzymam kciuki za wszystkich :)!...

RudyiSrebrnyKot

Od: Nie paź 25, 2009 12:46

Post » Nie maja 08, 2011 23:26 Re: Misiu PILNIE szuka domu! Mam za dużo kotów :(

Myślę że mało osób odwiedza Misia bo jest on "bezpieczny" - tzn ani nie jest chory, ani nie cierpi, ani nie traci dachu nad głową, więc "nie trzeba" się nim interesować.
Nie chwyta za serce :(
Obrazek

bluerat

[poprzednia][następna]