proszę przeczytaj - Tasia..

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Wto gru 29, 2009 15:15 Re: proszę przeczytaj - Tasia..

Mizianki i uściski dla Tasi :1luvu:
Obrazek Obrazek
W sprawie banerków proszę o pw Obrazek

panikota

Od: Czw wrz 10, 2009 7:02

Post » Wto gru 29, 2009 15:37 Re: proszę przeczytaj - Tasia..

emgatto pisze:
Rakea pisze:cały czas mocne :ok: za Tasię.

święta dla mnie to czas dziwny, niby tak "ciepło,rodzinnie" a tyle zwierzaków ląduje na ulicy...
w dodatku wczoraj mieliśmy z TZ na rękach konającego owczarka potrąconego przez samochód i pozostawionego na środku pasa na trasie łazienkowskiej - "bydlęta klękają" jak babcię kocham... :twisted: :twisted: :twisted:

niewiele osób emgatto zapożyczyłoby się po to żeby "tylko kot/pies" mógł żyć dalej...uśpić to jedyna myśl. Zakopać pod miastem/wyrzucić przy drodze - bo kremacja np.60kg zwierzaka to ok 200zł...
:( :( :(

więc jeszcze tak świątecznie:
Cieszę się Emgatto że spotykam też takie osoby jak Ty :D :D :D

wiesz.. to porażające, ale mam świadomość, że większość ludzi nie jest warta żadnego zwierzaka.. no, może z wyjątkiem pcheł ;)
bardzo przykro o tym słuchać i na to patrzeć.. i - niestety - być tak bezsilnym, że aż się wszystko w człowieku kurczy..
a najsmutniej chyba dlatego, że nie można liczyć na nikogo właściwie, kogo nie dotknęła śmierć lub choroba ukochanej istoty, a tylko i wyłącznie na siebie i takie osoby, które rozumieją, ile zwierzaki mogą zmienić w życiu..
dlatego nie miałam chwili zawahania, kiedy połowa mojej rodziny i znajomych uznawała sprawę za przegraną już na starcie.. ja wierzę, że dopóki Tasia czy inny zwierzak może być wyleczony.. choćby na jakiś czas.. to chcę mu dać tę pomoc, choćby za jego obecność przy mnie.. za to, że mogę ją przytulić, że mogę posłuchać tego słodkiego mruczenia, że kładzie mi się na brzuchu, kiedy czytam.. i jest - po prostu, po kociemu, po psiemu..

ps więc tak świątecznie - jeszcze - :1luvu: :1luvu: od Tasi i Fifciorka. i spokojnego, bezbolesnego końca roku.. o ile to możliwe..

możliwe, możliwe :ok: :ok: :ok:
mi umilają zycie 3 sierście na chałupie (Misioo, Hasan i Zuźka - w kolejności pojawienia się) - i takie 2 słodkie i dzikie maluchy na wydaniu..
dobrze, że tutaj ludziska rozumieją potrzebę ratowania przyjaciół, można się wyżalić chociaż
Kciuki za Was.

Rakea

Od: Śro lis 14, 2007 23:56

Post » Wto gru 29, 2009 16:45 Re: proszę przeczytaj - Tasia..

Jakie biedne kocie stworzonko... A jaka dzielna pani :) Trzymam za Tasię kciuki :ok: Wieczorkiem odwiedzę bazarek.
Balbinka => ObrazekCelinka => Obrazek Obrazek

bemka

Od: Śro wrz 23, 2009 22:38

Post » Czw gru 31, 2009 9:41 Re: proszę przeczytaj - Tasia..

Podrzucę z rana. Dobrze byłoby, żeby wątek był cały czas w górze. Wtedy będą zaglądać wciąż nowe osoby i większa szansa na pomoc :ok: Hmm, a może zamieściłabyś w pierwszym poście link do bazarku dla Tasi? Większość nowych osób czyta pierwszy post, żeby poznać historię kotka, szybciej tam trafią.

bemka

Post » Czw gru 31, 2009 17:47 Re: proszę przeczytaj - Tasia..

:ok:
emgatto co u was?

Rakea

Od: Śro lis 14, 2007 23:56

Post » Pt sty 01, 2010 14:44 Re: proszę przeczytaj - Tasia..

Rakea pisze::ok:
emgatto co u was?

jak zwykle niezwykła noc sylwestrowa ;) hehe..
spędziłyśmy ją w doborowym (bo własnym ;) towarzystwie i przy dobrych filmach. oglądałyśmy też fajerwerki przez okno po północy, ale tutaj na młocinach nieszczególnie zachwycająco.. zapewne w centrum lepsza widoczność była, choć kto wie, przy takich tłumach :) no i zostałyśmy w domku razem z Fifi :D

poza tym Tasia szaleje jak dzieciak.. biega po mnie nad ranem, żeby mnie wybudzić jak się należy... a że łóżko stoi pod oknem, to ma na skróty do parapetu.. :p
i już na początku przyszłego tygodnia zdejmujemy szwy :ryk: mam nadzieję, że uda się bezstresowo..

a jak po szalonych imprezach ;) u Was, kochani?
biegniesz po schodach lat - ku drzwiom,
szukając gorączkowo kluczy...
mruczenie kota to jest dom,
bo zawsze kot o domu mruczy.
[r.m.groński]

http://www.youtube.com/watch?v=kVfpfsfWPr8

Obrazek Obrazek Obrazek

emgatto

Od: Sob gru 12, 2009 18:11

Post » Pt sty 01, 2010 14:49 Re: proszę przeczytaj - Tasia..

Witaj!

Przeczytałam twoją historię i wielki szacunek. Czy udało Ci się już zebrać troszkę pieniążków. Pomyślę jak mogę Wam pomóc i napisze do Ciebie. Buziaki :kotek:
ObrazekObrazek

ania bursztyn

Od: Czw gru 31, 2009 23:05

Post » Pt sty 01, 2010 17:36 Re: proszę przeczytaj - Tasia..

Wow to świetnie, że Tasia jest taka żwawa po operacji, widać już nic nie boli. Mam dwie kotki w podobnym wieku jak Tasia, mają 5-6 m-cy i dla nich to też był pierwszy Sylwester w życiu :) Ponieważ z moim TŻ nigdzie w tym roku nie byliśmy mieliśmy okazję obserwować je oglądające fajerwerki o północy. Szczególnie jedna, która jest bardziej ciekawska wychodziła z siebie biegając z zadartą główką po parapecie i nie wiedząc w którą stronę ją obrócić... :D

bemka

Post » Pt sty 01, 2010 20:12 Re: proszę przeczytaj - Tasia..

ania bursztyn pisze:Witaj!

Przeczytałam twoją historię i wielki szacunek. Czy udało Ci się już zebrać troszkę pieniążków. Pomyślę jak mogę Wam pomóc i napisze do Ciebie. Buziaki :kotek:

:) dziękujemy :)
dzięki Waszej pomocy zbierana kwota wzrasta systematycznie :) już odłożone trochę ponad 400 zł - także ze sprzedaży płyt na bazarku oraz prac, które odpłatnie wykonuję na zlecenie :)
jesteście niesamowici.. a Tasia nie może wyjść z podziwu, jak wielkie serca mają niektórzy ludzie..

:kotek: :1luvu:
biegniesz po schodach lat - ku drzwiom,
szukając gorączkowo kluczy...
mruczenie kota to jest dom,
bo zawsze kot o domu mruczy.
[r.m.groński]

http://www.youtube.com/watch?v=kVfpfsfWPr8

Obrazek Obrazek Obrazek

emgatto

Od: Sob gru 12, 2009 18:11

Post » Sob sty 02, 2010 21:54 Re: proszę przeczytaj - Tasia..

Hej!

Napisałm do Ciebie na pw :kotek:
ObrazekObrazek

ania bursztyn

Post » Nie sty 03, 2010 18:48 Re: proszę przeczytaj - Tasia..

Jak się czuje Tasia?
ObrazekObrazek

ania bursztyn

Post » Pon sty 04, 2010 10:40 Re: proszę przeczytaj - Tasia..

Hop :)

Obrazek
Obrazek Obrazek
W sprawie banerków proszę o pw Obrazek

panikota

Od: Czw wrz 10, 2009 7:02

Post » Pon sty 04, 2010 18:21 Re: proszę przeczytaj - Tasia..

hejka!
Trzymam kciuki za Tasię ! Już teraz może być tylko lepiej:)
ObrazekObrazek

ania bursztyn

Post » Pon sty 04, 2010 18:51 Re: proszę przeczytaj - Tasia..

Fajnie czytać jak hasa Tasia! To dobrze, że ona tak smutno i tragicznie nie odczuwa tych szwów, choroby, tylko cieszy sie każdą chwilką! :D

Po zdjęciu szwów to dopiero będzie luz blues na całego :twisted:
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Od: Pon gru 03, 2007 8:41

Post » Pon sty 04, 2010 19:10 Re: proszę przeczytaj - Tasia..

Jestem cały czas z Wami,mocno trzymam kciuki.Ciesze się,że Tasia zdrowieje. :lol: :lol: :lol: :lol:
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

[poprzednia][następna]