Moderator: Estraven

emgatto pisze:Rakea pisze:cały czas mocneza Tasię.
święta dla mnie to czas dziwny, niby tak "ciepło,rodzinnie" a tyle zwierzaków ląduje na ulicy...
w dodatku wczoraj mieliśmy z TZ na rękach konającego owczarka potrąconego przez samochód i pozostawionego na środku pasa na trasie łazienkowskiej - "bydlęta klękają" jak babcię kocham...![]()
![]()
![]()
niewiele osób emgatto zapożyczyłoby się po to żeby "tylko kot/pies" mógł żyć dalej...uśpić to jedyna myśl. Zakopać pod miastem/wyrzucić przy drodze - bo kremacja np.60kg zwierzaka to ok 200zł...
![]()
![]()
![]()
więc jeszcze tak świątecznie:
Cieszę się Emgatto że spotykam też takie osoby jak Ty![]()
![]()
wiesz.. to porażające, ale mam świadomość, że większość ludzi nie jest warta żadnego zwierzaka.. no, może z wyjątkiem pcheł
bardzo przykro o tym słuchać i na to patrzeć.. i - niestety - być tak bezsilnym, że aż się wszystko w człowieku kurczy..
a najsmutniej chyba dlatego, że nie można liczyć na nikogo właściwie, kogo nie dotknęła śmierć lub choroba ukochanej istoty, a tylko i wyłącznie na siebie i takie osoby, które rozumieją, ile zwierzaki mogą zmienić w życiu..
dlatego nie miałam chwili zawahania, kiedy połowa mojej rodziny i znajomych uznawała sprawę za przegraną już na starcie.. ja wierzę, że dopóki Tasia czy inny zwierzak może być wyleczony.. choćby na jakiś czas.. to chcę mu dać tę pomoc, choćby za jego obecność przy mnie.. za to, że mogę ją przytulić, że mogę posłuchać tego słodkiego mruczenia, że kładzie mi się na brzuchu, kiedy czytam.. i jest - po prostu, po kociemu, po psiemu..
ps więc tak świątecznie - jeszcze -![]()
od Tasi i Fifciorka. i spokojnego, bezbolesnego końca roku.. o ile to możliwe..
Wieczorkiem odwiedzę bazarek.
Hmm, a może zamieściłabyś w pierwszym poście link do bazarku dla Tasi? Większość nowych osób czyta pierwszy post, żeby poznać historię kotka, szybciej tam trafią.Rakea pisze::ok:
emgatto co u was?
mam nadzieję, że uda się bezstresowo..

ania bursztyn pisze:Witaj!
Przeczytałam twoją historię i wielki szacunek. Czy udało Ci się już zebrać troszkę pieniążków. Pomyślę jak mogę Wam pomóc i napisze do Ciebie. Buziaki

Użytkownicy przeglądający ten dział: alcia, BobbyVog, Google [Bot] i 80 gości