Rudus i Dudus w jednym bedą domku - DS razem!!!!!!!!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro gru 02, 2009 17:57 Re: Piękny Rudiś po wypadku pilnie DT Dolny Śląsk POMOCY

Wrocław troszke odwagi. Taki piekny kocur :oops: :ok:
Mój ukochany Biesik 3.04. - 16.12.09 za TM
Obrazek[url=http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=110295&start=0]

IKA 6

Od: Pon mar 30, 2009 18:31

Post » Śro gru 02, 2009 19:02 Re: Piękny Rudiś po wypadku pilnie DT Dolny Śląsk POMOCY

Jedzonko spakowane, kuwetka w pogotowiu.. Tylko domku nie widać :roll:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Śro gru 02, 2009 19:20 Re: Piękny Rudiś po wypadku UMIERA w schronie...

Gibutkowa pisze:
IKA 6 pisze:Musi sie udac i koniec :ok: :ok: :ok: :ok:
Gibutkowa a może Ty sprawisz sobie przedszkole i zobaczysz jak to jest trzy razy na dzien sprzatać hę :ryk: :ryk: Ja juz chce odpocząć. Ten rok dal mi w kość :evil:

Jak bede miała własne M to sobie sprawię :mrgreen:

No ja dodam,ze po 15 dorosłych sprzatam 3 x dziennie...w tym Peja sraczkowy(zwieracze nie pracuja)-...fullwypas praktyka Gibutkowa :mrgreen: mozesz od praktyk zaczac,hi,hi.Ja chyba sie starzeje tez, bo w krzyzu coraz bardziej łupie...
BOZENAZWISNIEWA

Post » Śro gru 02, 2009 19:29 Re: Piękny Rudiś po wypadku pilnie DT Dolny Śląsk POMOCY

Proooosimy...
Obrazek

Mruczeńka1981

Od: Sob gru 29, 2007 17:12

Post » Śro gru 02, 2009 19:51 Re: Piękny Rudiś po wypadku pilnie DT Dolny Śląsk POMOCY

Mamy dobre wieści!!
"no nie jest z nim źle bo ładnie się porusza już po kwarantannie - tzn nie jest tak że łazi wszędzie - leży lub przechodzi z jednej strony pokoju na drugą :)"
Obrazek

Mruczeńka1981

Post » Śro gru 02, 2009 20:08 Re: Piękny Rudiś po wypadku pilnie DT Dolny Śląsk POMOCY

ok dziewczyny, jeśli to pewne, że 15 grudnia kotka przejmie fundacja to do tego czasu mogę go wziąć do siebie... muszę uprzedzić, że doświadczenia w tymczasowaniu u mnie brak... pracuję (teoretycznie na pół etatu, ale w praktyce nie ma mnie 8 czasem 9 h w ciągu dnia); u mnie w wynajmowanym M we wro zwierząt brak i to jest plus, bo nie trzeba się obawiać reakcji kotka; nie wiem, czy podołam finansowo z diagnozowaniem i leczeniem... tak sobie myślę, że w ogóle mało wiem ;p ale kiciusiowi mogę zaoferować całe swoje serce i czas po / przed pracą... ta bidka tak bardzo mi przypomina mojego rudego staruszka [*]! udało się przekonać TŻ że 2 tygodnie to niedługo :) pisać, albo dzwonić jeśli uważacie że niedoświadczony DT może się przydać
Obrazek Cezar, 08.1992 - 02.11.2009 ... śpij słodko me złotko

magda b.

Od: Wto lis 03, 2009 21:24

Post » Śro gru 02, 2009 20:10 Re: Piękny Rudiś po wypadku pilnie DT Dolny Śląsk POMOCY

Przeczytalam cały wątek i jestem ... smutna przeraźliwie....po raz kolejny...
...po lekturze wątku schroniskowego Never....zastanawiam sie dlaczego...co sie dzieje takiego ze czlowiek kocha zwierzęta (chyba dlatego idzie na weterynarie...) a potem nagle dzieje sie cos takiego....to niewiarygodne co piszecie, ze nikt tych kotów nie leczy, nie diagnozuje nawet a jednoczesnie nie chce oddac byc ktos je ocalił...odpedza ludzi z sercem niosacych pomoc...to chyba chodzi o pieniądze za kazde zwierze przyjęte do schroniska...nieważne co z nim bedzie, najlepiej niech umrze samo, srodki do usypiania tez kosztują :cry: Ostatnio to juz nawet dochodze do takiego wniosku ze nie powinno wcale byc kotow w schroniskach, skoro uniemożliwia sie adopcje (na Paluchu NIE MA kotów do adopcji...) nie leczy sie nie szczepi bo non stop chore...umieraja w stresie strasznym, przerazone i niechciane...po co wylapywac dzikie koty ktore sobie radzą...chociaz czasami zdarzają sie cuda...czasami uda sie wam wywalczyc jakies futrzaste życie...po cichutku, tak? Bo zbyt duze zainteresowanie moze kotu zaszkodzic...jakiś obłęd :cry:

Weźcie kocurka...na dwa tygodnie tylko... :cry: weźcie...taka ma piękna buzię, to zachowanie to pewnie stres, szok moze ból... :(

Edit: no mowiłam ze chodzi :) Madziu :1luvu:
Obrazek

dune

Od: Czw paź 22, 2009 8:20

Post » Śro gru 02, 2009 20:33 Re: Piękny Rudiś po wypadku pilnie DT Dolny Śląsk POMOCY

magda b. pisze:ok dziewczyny, jeśli to pewne, że 15 grudnia kotka przejmie fundacja to do tego czasu mogę go wziąć do siebie... muszę uprzedzić, że doświadczenia w tymczasowaniu u mnie brak... pracuję (teoretycznie na pół etatu, ale w praktyce nie ma mnie 8 czasem 9 h w ciągu dnia); u mnie w wynajmowanym M we wro zwierząt brak i to jest plus, bo nie trzeba się obawiać reakcji kotka; nie wiem, czy podołam finansowo z diagnozowaniem i leczeniem... tak sobie myślę, że w ogóle mało wiem ;p ale kiciusiowi mogę zaoferować całe swoje serce i czas po / przed pracą... ta bidka tak bardzo mi przypomina mojego rudego staruszka [*]! udało się przekonać TŻ że 2 tygodnie to niedługo :) pisać, albo dzwonić jeśli uważacie że niedoświadczony DT może się przydać

byłoby fantastycznie, ale może się przesunąć ten transport, więc proszę o dokładne przemyślenie sprawy. Weta mamy zaufanego, a myślę,że forumowiczki wspomogą finansowo...
Obrazek

Mruczeńka1981

Post » Śro gru 02, 2009 20:38 Re: Piękny Rudiś po wypadku pilnie DT Dolny Śląsk POMOCY

powiem tak... wigilia u przyszłych teściów więc kotka na nią raczej nie zabiorę ;) ale może ktoś mógłby go przejąć w razie czego? myślę, że parę dni nie zrobi wielkiej różnicy, ale na święta wyjeżdżam więc wtedy będzie mały kłopot :( ale do tego czasu dt do wzięcia
Obrazek Cezar, 08.1992 - 02.11.2009 ... śpij słodko me złotko

magda b.

Od: Wto lis 03, 2009 21:24

Post » Śro gru 02, 2009 21:34 Re: Piękny Rudiś po wypadku pilnie DT Dolny Śląsk POMOCY

magda b. pisze:powiem tak... wigilia u przyszłych teściów więc kotka na nią raczej nie zabiorę ;) ale może ktoś mógłby go przejąć w razie czego? myślę, że parę dni nie zrobi wielkiej różnicy, ale na święta wyjeżdżam więc wtedy będzie mały kłopot :( ale do tego czasu dt do wzięcia

Jeśli będzie w miarę sprawny to w razie czego można by go na hotelik do Asi podrzucić myślę ze jakby nie było z nim jakiejś masakry to by się dała ubłagać. Co myślisz Kruszyna?

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Śro gru 02, 2009 21:52 Re: Piękny Rudiś po wypadku pilnie DT Dolny Śląsk POMOCY

Gibutkowa pisze:
magda b. pisze:powiem tak... wigilia u przyszłych teściów więc kotka na nią raczej nie zabiorę ;) ale może ktoś mógłby go przejąć w razie czego? myślę, że parę dni nie zrobi wielkiej różnicy, ale na święta wyjeżdżam więc wtedy będzie mały kłopot :( ale do tego czasu dt do wzięcia

Jeśli będzie w miarę sprawny to w razie czego można by go na hotelik do Asi podrzucić myślę ze jakby nie było z nim jakiejś masakry to by się dała ubłagać. Co myślisz Kruszyna?

:?:
Obrazek

Mruczeńka1981

Post » Śro gru 02, 2009 22:11 Re: Piękny Rudiś po wypadku pilnie DT Dolny Śląsk POMOCY

W razie gdyby do czasu świąt nie dotarły dziewczyny z fundacji i trzeba by było Rudaska "przerzucić". Musiałby być zdiagnozowany i nie stanowić zagrożenia dla innych zwierząt w hoteliku (psy i koty), a będzie ich tam trochę jak zwykle na święta. Dlatego to jest taki awaryjno-awaryjny pomysł. No i trzeba by pogadać z Asią, czy się zgodzi. Doba w hoteliku to 15-20 zł (bez karmy, no ale karma to już żaden problem).

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Śro gru 02, 2009 22:28 Re: Piękny Rudiś po wypadku pilnie DT Dolny Śląsk POMOCY

Zawsze można też rozważyć transport do dziewczyn z Fundacji, gdyby same nie mogły przyjechać. To tańsze i lepsze rozwiązanie niż hotelik i nie jeden, a kilka kotków spędziłoby miło święta.
ObrazekSKARBONKA ZAPRASZA!!!

Kicia_

Od: Pt lut 29, 2008 20:33

Post » Śro gru 02, 2009 23:25 Re: Piękny Rudiś po wypadku pilnie DT Dolny Śląsk POMOCY

Kicia_ pisze:Zawsze można też rozważyć transport do dziewczyn z Fundacji, gdyby same nie mogły przyjechać. To tańsze i lepsze rozwiązanie niż hotelik i nie jeden, a kilka kotków spędziłoby miło święta.

Dobra pomysła :) :ok:

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Śro gru 02, 2009 23:29 Re: Piękny Rudiś po wypadku pilnie DT Dolny Śląsk POMOCY

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
no jakies miłe wiesci :1luvu: Rudzielcu widzisz! :1luvu: :1luvu: :1luvu:
BOZENAZWISNIEWA

[poprzednia][następna]