[Białystok6] prawie zamarznięta Sopelka i "syberyjka" s.55

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lis 19, 2009 23:38 Re: [Białystok6]Zapraszamy na Mruczenie 15 listopada

Basica pisze:
1969ak pisze:Chore są obie tri i obie są od niedzieli w nowych domach. A Mel, który do tej pory nie był szczepiony, bo dostaje antybiotyk, wczoraj w tym samym transporterku pojechał do lecznicy.
Czy ktoś umie cofnąć czas ?

boszeeeeeeeeeeee..... kotuśki dostały już surowicę?
Tri dzisiaj, surowicę z antybiotykiem. I jeszcze jutro i pojutrze, a potem tabletki. Ale ich wyniki krwi są niedobre. Mel jedzie jutro.
Bazylek 27.03.2012 [*] Ludzik 11.03.2015 [*] Julia 19.09.2021 [*] Bułka 9.10.2021 [*] Barszczyk 15.03.2022 [*] Na pewno do Was przyjdę, na pewno.
Obrazek

1969ak

Od: Nie kwi 22, 2007 12:33

Post » Czw lis 19, 2009 23:55 Re: [Białystok6]Zapraszamy na Mruczenie 15 listopada

trzymaj się Uleńko wszyscy jesteśmy z Tobą
Obrazek ObrazekObrazekObrazek Obrazek

Pumeczku kochany... cały dom jest taaaki pusty bez Ciebie (*)

Basica

Od: Czw lis 27, 2008 20:37

Post » Czw lis 19, 2009 23:56 Re: [Białystok6]Zapraszamy na Mruczenie 15 listopada

Agatko....a jak Twoje koteńki? szczególnie Szczotucha...

Basica

Post » Pt lis 20, 2009 0:48 Re: [Białystok6]Zapraszamy na Mruczenie 15 listopada

Basica, dzięki za dobre wiadomości.
Co to jest pp? Czy Dymek mógł zarazić się i zachorować? Trzymałam go także, moje futra biorą antybiotyk od kk, jeszcze także nie szczepione. Co to za paskudztwo to pp? Jakie objawy? Chciałabym poczytać.

bozennak

Od: Pt sie 07, 2009 22:49

Post » Pt lis 20, 2009 1:10 Re: [Białystok6]Zapraszamy na Mruczenie 15 listopada

ojeja...ale się porobiło....ludzie męczy grypa z mutacją, a kotki - pp...co to za utajone świństwo jest...

XmonikaX

Od: Sob lut 28, 2009 20:04

Post » Pt lis 20, 2009 8:18 Re: [Białystok6]Zapraszamy na Mruczenie 15 listopada

Ula, trzymam bardzo, bardzo mocno kciuki :( :(
Janiu, strasznie mi przykro :cry: :cry:
Aga, wczoraj jeszcze myślałam o tym kogo trzymałam to były tak jak Ci mówiłam :Ignaciątka, Dymek i jeszcze Kropka. Trzymam kciuki za Dymeczka :(

Trzymajcie się Kobity, musi być dobrze :!:
Obrazek POMÓŻ MU :arrow: Obrazek

Luspa

Od: Pt sie 29, 2008 20:26

Post » Pt lis 20, 2009 8:56 Re: [Białystok6]Zapraszamy na Mruczenie 15 listopada

Basiu, podaj mi na PW nr tel. do Ciebie, zapomniałam dziś komórki.
Obrazek

MalgorzataJ

Od: Czw sty 08, 2009 8:45

Post » Pt lis 20, 2009 9:39 Re: [Białystok6]Zapraszamy na Mruczenie 15 listopada

Jakie niedobre wieści... Janiu, Ula, trzymajcie się mocno! I kicie mające kontakt - trzymam kciuki, mam nadzieję, że się uda. To nie może być tak... Kurcze, w momencie, kiedy mają już zapewnioną najlepszą opiekę - dzieje się coś takiego, to straszne.

I jeszcze - wczorajsze zdjęcia po kąpieli Farbek. Kicie (Farbek i Farbka) są tak posklejane tą substancją, że płakać się chciało. Łapki, poduszeczki, brzuszki... Ehhh. Marzenka, plis, spróbuj odnaleźć tego trzeciego, plissss. On może być w najgorszym stanie, jeśli był najsłabszy :( .

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Szałwia

Od: Pon lis 20, 2006 20:02

Post » Pt lis 20, 2009 10:09 Re: [Białystok6]Zapraszamy na Mruczenie 15 listopada

bony, a kogo ja trzymałam??? Kretynek jest kompleksowo zaszczepiony, ale Eleonorka jeszcze nie... znaczy się mówić dziś wetce, żeby zaszczepiła??? tak od razu??? 8O
ObrazekObrazek

lusesita

Od: Pon wrz 28, 2009 11:56

Post » Pt lis 20, 2009 10:33 Re: [Białystok6]Zapraszamy na Mruczenie 15 listopada

Tyle radości po Mruczeniu,taki dobry wynik.
I teraz te smutne wiadomości.
Ula trzymam mocno kciuki.
Janiu współczuję :(
BAMBI I TROLKA
Obrazek
"Człowiek jest wielki nie przez to, co ma,
nie przez to, kim jest, lecz przez to, czym
dzieli się z innymi."

dorotak97

Od: Wto gru 23, 2008 11:52

Post » Pt lis 20, 2009 10:56 Re: [Białystok6]Zapraszamy na Mruczenie 15 listopada

marzena68 pisze:tove- a jak tam kotek ze śmietnika ze Starosielc,oswoił się trochę ,nie jest chory?

Oswajanie postępuje, choć raczej wolno. Kot jest zabawny, bo kiedy go biorę na przymusowe głaskanie, to zdaża się, że mruczy i chwilami nawet bez przytrzymywania siedzi spokojnie, ale wystarczy, że spojrzy mi w twarz i ... przerażony ucieka. Czy jestem taka straszna? Poza tym większość czasu spędza pod lub za meblami. A że jest jeszcze maluchem (ok. 3 mies.), to przy okazji wymiata wszystkie kurze. Jak to z bezdomniakami bywa, całkiem zdrowy nie jest. Dostał coś od "lokatorów" zewnętrznych i wewnętrznych oraz Synergal. Jedno oczko nieco łzawi więc zakraplam. Nie ma problemu z jedzeniem - wciąga wszystko i to w sporych ilościach.
Obrazek

tove

Od: Pt mar 20, 2009 15:21

Post » Pt lis 20, 2009 10:57 Re: [Białystok6]Zapraszamy na Mruczenie 15 listopada

lusesita pisze:bony, a kogo ja trzymałam??? Kretynek jest kompleksowo zaszczepiony, ale Eleonorka jeszcze nie... znaczy się mówić dziś wetce, żeby zaszczepiła??? tak od razu??? 8O

LU na szczepienia za późno, jedynym wyjściem jest przypomnieć sobie kogo trzymałaś na rękach i kogo głaskałaś na mruczeniu, z mruczenia tylko trikolorki są chore, reszta może być wtórnie zarażona, ale miejmy nadzieję, że nie... :cry:

Basica

Post » Pt lis 20, 2009 11:10 Re: [Białystok6]Zapraszamy na Mruczenie 15 listopada

Basica pisze:
lusesita pisze:bony, a kogo ja trzymałam??? Kretynek jest kompleksowo zaszczepiony, ale Eleonorka jeszcze nie... znaczy się mówić dziś wetce, żeby zaszczepiła??? tak od razu??? 8O

LU na szczepienia za późno, jedynym wyjściem jest przypomnieć sobie kogo trzymałaś na rękach i kogo głaskałaś na mruczeniu, z mruczenia tylko trikolorki są chore, reszta może być wtórnie zarażona, ale miejmy nadzieję, że nie... :cry:

Jejku, jejku, ale się porobiło :crying: :placz:
Obrazek POMÓŻ MU :arrow: Obrazek

Luspa

Od: Pt sie 29, 2008 20:26

Post » Pt lis 20, 2009 11:14 Re: [Białystok6]Zapraszamy na Mruczenie 15 listopada

bozennak pisze:Basica, dzięki za dobre wiadomości.
Co to jest pp? Czy Dymek mógł zarazić się i zachorować? Trzymałam go także, moje futra biorą antybiotyk od kk, jeszcze także nie szczepione. Co to za paskudztwo to pp? Jakie objawy? Chciałabym poczytać.

viewtopic.php?f=1&t=33947&hilit=panleukopenia

Basica

Post » Pt lis 20, 2009 11:34 Re: [Białystok6]Zapraszamy na Mruczenie 15 listopada

Basica, zlituj się, przeczytałam cały wątek, dziękuję, przerażające... Ja trzymałam Dymka, potem wróciłam do moich 4-ch futer.
Czy chore Tri żyją?

Nb. bawi mnie do łez to opowiadanie w telewizorni o "strrrrasznej" grypie AH1N1
- kochane w 1968 to była grypa! 40 mln na świecie chorowało, kto umarł? Nikt nie liczył.
A słynna "Hiszpanka" - miliony chore, 1.5 mln zabitych, teraz to tylko naganianie głupców do szczepienia ,żeby firmy farmaceutyczne zarobiły. Nie wariować. Nasze grypy naprawdę mają łagodny przebieg.
Odtwórzcie sobie wypowiedź dr Urszuli Krupa w necie - warto zapoznać się, to mądra pani.
To pp jest ważniejsze.

bozennak

Od: Pt sie 07, 2009 22:49

[poprzednia][następna]