Sosnowiec K.Chatka-PILNE OGŁOSZENIA STR99

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro paź 28, 2009 20:36 Re: Sosnowiec - szukamy transportu dla Olinka do Warszawy

To obecnie Iskierka biało-ruda kicia zabrana przez nas ze schroniska, już w nowym domku - wieści mam prawie codziennie, bo kicię zaadoptowała córka mojej koleżanki z pracy.
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Śro paź 28, 2009 21:02 Re: Sosnowiec - szukamy transportu dla Olinka do Warszawy

No Terenia pełen szacun :mrgreen:

PIĘKNIE TO UJĘŁAŚ.

Teraz prośba kto ma ochotę napisać regulamin na kociarnię???

Wystarczy napisać warunki i co, jak, gdzie.............
Ja wydrukuję, alaminuję i powiesimy na Chacie :twisted:
MIKUŚ

Post » Śro paź 28, 2009 21:21 Re: Sosnowiec - szukamy transportu dla Olinka do Warszawy

terenia1 pisze:No to dobra dziewczyny kilka podstawowych zasad do przestrzegania :evil: :wink:

1. Nie wypuszczamy kotów z boksów, ani z woliery - na zewnątrz są tylke te które mogą być, więc proste nie zmieniać żadnych układów lokalowych z kotami :) przeszeregowania robią Marta z Basią bo one są najbardziej zorientowane w leczeniu kociaków.
2. Sprawa jedzenie - rano wszystkie kociaki dostają mokre i suche, wieczorem tylko maluchy i chudziny chore tutaj może faktycznie przydałaby się dla dziewczyn informacja które z dorosłych powinny dostawać mokre wieczorem, bo maluchy to wiadomo. Wystarczy na tablicy korkowej napisać box ten, ten.... czyli numer ma dostać żarcie mokre wieczorem.
3. Pamiętajcie o zamykaniu boksów , bo prawdopodobnie niedomknięcie boksu powoduje, że kociaki same sobie dokończą dzieło i już są na zewnątrz,
4. Następna sprawa żwirek - idą tego niesamowite ilości 8O ostatno zamówiłyśmy 20 worków chyba niecałe 2 tygodnie temu albo nawet mniej, dziś podobnież są 2 worki. Więc nie wiem co jest grane, moim zdaniem przy czyszczeniu kuwet tzn odwalaniu nieczystości i dosypywaniu nowego na 1 dyżur powinno wyjść max pół worka, ale piszę to z włąsnego doświadcznia bo ostatnio jak byłam, czyli w poniedziałek wieczorem nie otworzyłam ani jednego worka, były 4 worki Marta byłą dziś rano i zostały 2 worki czyli przez 2 dyżury poszły 2 worki żwiru.
Może jesteśmy upierdliwe, ale niestety za to wszystko trzeba zapłacić :cry: i trzeba na to znaleźć pieniądze, a nasze możliwości w poszukiwaniu finansów już też są na wyczerpaniu.
PROŚBY DO WSZYSTKICH

OGŁOSZENIA PROSIMY WSZYSTKICH O ROBIENIE OGŁOSZEŃ TO NIE JEST TRUDNE JAK COŚ SŁUŻYMY POMOCĄ :lol:
BAZARKI bazarki może wystawiać każdy jak ktoś nie wie jak to też pomożemy, my czasami na wystawianie bazarków nie mamy czasu, troszkę pracy to wymaga, z podrzucaniem nie ma problemu bo tu wszyscy są aktywni :)
Może macie pomysły jakieś na bazarki, nieraz coś przez przypadek wpadnie w ręce :)
No niestety prawda jest taka, że głównie żyjemy z bazarków z tych pieniędzy wszystko opłacamy, w przypadku zdobywaniu pieniędzy musimy liczyć na siebie tzn wszystkie dziwczyny i chłopaki bo sami widzicie ile na forum jest potrzebujących kociaków :)
No nie wiem czy coś jeszcze miałam dodać :) więc kończę jak na razie :D

Powiem że się wkurzyłam :? Bo np kociak który powinien iśc do adopcji(pregusek)został wrzucony do boksu z chorymi na kk i dupa musi znowu odpękac u nas kwarantannę :(

Bardzo proszę dziewczyny przestrzegajcie punktow które wyszczególniła teresa!!To bardzo ważne.

Dorotka masz rację nie mamy czasu na pisaninię.
Mamy 4 koty z grzybem,6 kocia z kk którym trzeba podać anitybiotyk i zakropić uszy,Korniszona z KK i świerzbem ,Ajaxa na antybiotyku ,Kotkę od Hidi ze świerzbem i Kreskę z podbitym okiem :roll:
Poprostu przestrzegajcie tego co napisala Teresa.Z malym wyjątkiem woliera jest zdrowa Separacja woliery wynika z agresji Laki do Kreni.Koty na kociarni można mieszać z wolierą ale wychodząc z kociarni oddzielajcie Laki od Kreski!
Z boksow i kalty nie wypuszczac!

Teresa nie mogę się do ciebie dodzwonić .Planowana sterylka kotki od Patrycji na 99% we wtorek na godz 16.Kotka musi być u nas 24 h przed zabiegiem

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Śro paź 28, 2009 22:39 Re: Sosnowiec - szukamy transportu dla Olinka do Warszawy

czy ktos moglby odebrac tego kociaka ze schronu i mi go dowieść???jest dla niego dom u mojej siosty bylby na tymczasie aby spawdzic czy zdrowy jest.
Kociak musialby byc dowieziony w tygodniu (weekend odpada) do godziny 15
ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Od: Pon lut 23, 2009 0:36

Post » Czw paź 29, 2009 8:06 Re: Sosnowiec - szukamy transportu dla Olinka do Warszawy

Witamy witamy w słoneczny piękny poranek :D he he he
No cóż pomarzyć można :evil:
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Czw paź 29, 2009 8:37 Re: Sosnowiec - szukamy transportu dla Olinka do Warszawy

witam z rana ....
ojjj przydałoby się słońce ...
Obrazek

Madziula

Od: Wto sty 25, 2005 15:32

Post » Czw paź 29, 2009 8:41 Re: Sosnowiec - szukamy transportu dla Olinka do Warszawy

Pogoda jak marzenie :evil:
Zaraz jadę na kociarnię i do weta dowiedziec sie jaki mamy u nich dług.Trzymać kciuki coby dużo nie było :wink:

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Czw paź 29, 2009 9:16 Re: Sosnowiec - szukamy transportu dla Olinka do Warszawy

hehee............dług pewno ogromny :roll: Marzenie żeby dużo nie było :twisted:

Ale zapraszamy wszystkich na bazarki coby nam pomogli :mrgreen:
MIKUŚ

Post » Czw paź 29, 2009 10:10 Re: Sosnowiec - szukamy transportu dla Olinka do Warszawy

MartynaP pisze:czy ktos moglby odebrac tego kociaka ze schronu i mi go dowieść???jest dla niego dom u mojej siosty bylby na tymczasie aby spawdzic czy zdrowy jest.

Martynko w tygodniu do godziny 15? jeśli tylko do 15 to ja nie dam rady pracuję w Katowicach do 16 godz :( o ile małuszek jeszcze jest wschronisku :(

terenia1

Post » Czw paź 29, 2009 10:29 Re: Sosnowiec - szukamy transportu dla Olinka do Warszawy

mar_tika pisze:Teresa nie mogę się do ciebie dodzwonić .Planowana sterylka kotki od Patrycji na 99% we wtorek na godz 16.Kotka musi być u nas 24 h przed zabiegiem

Dzwoniłam do Patrycji , kotkę będzie łapała w poniedziałek. Mam nadzieję, że jej się uda bo kicia jest prawdopodobnie ciężarna :( nie byłoby dobrzez gdyby się okociła :( tak że w poniedziałek przywiezie ją albo ja jej spróbuję pomóc w transporcie kotka jest z okolicy ul. Koszalińskiej.

terenia1

Post » Czw paź 29, 2009 10:37 Re: Sosnowiec - szukamy transportu dla Olinka do Warszawy

[quote="terenia1"]To obecnie Iskierka biało-ruda kicia zabrana przez nas ze schroniska, już w nowym domku - wieści mam prawie codziennie, bo kicię zaadoptowała córka mojej koleżanki z pracy.
Obrazek
Bardzo śmieszne zdjęcieŚliczna kicia :1luvu:
Obrazek

Nesca38

Od: Sob lis 01, 2008 20:27

Post » Czw paź 29, 2009 11:24 Re: Sosnowiec - szukamy transportu dla Olinka do Warszawy

witam,
a u nas z nowości inwazja grzyba i dalej walczymy ze sraczką. Ogólnie stan się poprawia, KK ustępuje, brat Diesla tez nieco lepszy neurologicznie ale antybiotyki od wielu tygodni zrobily swoje i grzyb atakuje. Daje im Biogen KT ale to pewnie mało.
co za zdechlaki bidne, trzymajcie kciukasy.
przynajmniej jedzą wszytkie, to wazne :)

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Czw paź 29, 2009 11:27 Re: Sosnowiec - szukamy transportu dla Olinka do Warszawy

terenia1 pisze:
MartynaP pisze:czy ktos moglby odebrac tego kociaka ze schronu i mi go dowieść???jest dla niego dom u mojej siosty bylby na tymczasie aby spawdzic czy zdrowy jest.

Martynko w tygodniu do godziny 15? jeśli tylko do 15 to ja nie dam rady pracuję w Katowicach do 16 godz :( o ile małuszek jeszcze jest wschronisku :(

no niestety tak,tak tylko kociaka moze odebracmoja siostra
ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Od: Pon lut 23, 2009 0:36

Post » Czw paź 29, 2009 12:56 Re: Sosnowiec - szukamy transportu dla Olinka do Warszawy

Chciałabym rozliczyc moje październikowe Bazarki , wykonałam ich w październiku cztery (i boje sie, że wszystko mi sie "pokićka") :wink: na łączną kwote 734 zł :D
Za trzy przelałam pieniądze, a za czwarty przeleję dzis popołudniu. Czekam jeszcze na jedna wpłatę, jesli dziś nie zostanie zaksiegowana na moim koncie to dołoże ze swoich i bede czekała dalej :wink:
1."Jesień puka do drzwi" - 145 zł
2. "Jesienna pokusa" - 35 zł
3. "Miauczace koszulki" - 237 zł
4. "Konfitury" - 317 zł
RAZEM: - 734 zł :ok:

Prosze o uzupełnienie rozliczenia na pierwszej stronie :D

Dziś też zakupię karton (40 szt x 0,25 dkg) mięsa wołowo-indyczego i przywioze w sobote do Marty Obrazek
Mój niewidomy i głuchy Boguś - MISTER niepełnosprawnych kotów Obrazek.... [*]

Iweta

Od: Czw cze 01, 2006 18:42

[poprzednia][następna]