czy Mikołaj przyniesie nam DOM? koci SENIORZY czekają....

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon paź 26, 2009 5:31 Re: daj ciepły dom SENIOROWI jesienią - zapraszamy :-)

no to hop o poranku!

izydorka

Od: Śro lut 04, 2009 21:09

Post » Pon paź 26, 2009 8:11 Re: daj ciepły dom SENIOROWI jesienią - zapraszamy :-)

Oliwia ma już nie tylko własny domek, ale i własny wątek: viewtopic.php?f=1&t=102266

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Pon paź 26, 2009 11:16 Re: daj ciepły dom SENIOROWI jesienią - zapraszamy :-)

Mam problemy z Obrazek :( :( :(
Obrazek...Obrazek...Obrazek...

kristinbb

Od: Nie cze 03, 2007 20:32

Post » Pon paź 26, 2009 15:37 Re: daj ciepły dom SENIOROWI jesienią - zapraszamy :-)

Bazyliszkowa pisze:Oliwia ma już nie tylko własny domek, ale i własny wątek: viewtopic.php?f=1&t=102266

Wiem, kibicowałam jej od początku. :D
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Pon paź 26, 2009 18:47 Re: daj ciepły dom SENIOROWI jesienią - zapraszamy :-)

Trochę nowych informacji o kocie z tego wątku: viewtopic.php?f=13&t=102168
fotografoman pisze:Witam,

Sorry, że dopiero teraz się odzywam, miałem problem ze znalezieniem tego wątku :-) Kot jest w tej chwili u mnie... może dorzucę parę słów o nim, tyle co z 2 miesięcznej obserwacji wyszło:
Skuter bardzo się przywiązuje. (W tej chwili jest moim jednoosobowym fanklubem). Jesli chodzi o zwierzęce towarzystwo, jest zdeklarowanym samotnikiem, choć już widzę, że łatwiej mu będzie tolerować starsze koty w otoczeniu. Na 6 miesięcznego kocura i 3 (było 4, ale udało się jednego oddać), 8 tygodniowe kociaki bezwzględnie prycha i bywa agresywny. Natomiast starszych rezydentów: swojego równolatka oraz kotkę-przybłedę traktuje z szacunkiem. Nie lubi się z psami, mimo, że te już do niego przywykły, ale to akurat nie dziwota, bo z tego co mi opowiadała właścicielka, miał jakieś traumatyczne przeżycia na tym tle.
Ogólnie kot jest spragniony kolan. :lol: Jak tylko gdzieś usiądę, zawsze się melduje, choćby w najbardziej niewygodnej pozycji. Raczej polecałbym go dla kogoś kto lubi telewizję albo z innych powodów sporo siedzi. Będzie mu dobrze w mieszkaniu - przestrzeń domu i ogrodu trochę go przeraża - pierwsze wyjście na dwór zaliczył dopiero w ostatnią sobotę (po prawie 2 miesiącach mieszkania z nami). pierwsze 3 tygodnie przemieszkał w spiżarce - pewnie z powodu szoku - dużo kotów, psów i nowe miejsce. Teraz trochę przywykł.
Bardzo pilnie poszukujemy dla niego domu - w moim zwierzyńcu regularnie obrywa bęcki od kociej mamy, gdy sam atakuje maluchy.
Żona postawiła mi klasyczne ultimatum :-( .Ponieważ 7 kotów 2 psy i 2 dzieci trochę nas przerastają.
Podsumowując: Skuter szuka domu, najchętniej na samotnie, albo ze starszym towarzystwem kocim, może być mieszkanie, bo na dwór go nie ciągnie. Aha, warto dodać, ze dobrze zachowuje się wobec dzieci: potrafi ostrzec jak coś mu się nie podoba, ale zawsze jest to ostrzeżenie a nie atak. Szybko się zatem dogadał z dzieciorgami i daje się im czesać i drapać.
W weekend mogę go dowieźć do Warszawy i okolic. Kot jest teraz w Ruścu (20 km na południowy zachód od wawy, okolica Nadarzyna)
pozdrawiam,
marcinek

ObrazekObrazekObrazekObrazek

Bazyliszkowa

Post » Wto paź 27, 2009 2:23 Re: daj ciepły dom SENIOROWI jesienią - zapraszamy :-)

Pozdrawiam kotusie i proszę o dobre wieści o następnym domku dla seniora
Obrazek Obrazek

:201461 :cat3: . . . . . NASZ KOCI BLOX http://kocidomtymczasowy.blox.pl/html

:catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk:

delfinka

Od: Wto gru 05, 2006 0:13

Post » Wto paź 27, 2009 7:55 Re: daj ciepły dom SENIOROWI jesienią - zapraszamy :-)

Wreszcie udało się piechci15 zrobić zdjęcia staruszki. :)
piechcia15 pisze:a ja przed snem...zamieszczę w końcu długo wyczekiwane fotki Czarnulki:) niestety nie są dobrej jakości:( a kicia tez pozować nie chciała ani pozy zmienić:( ciagle tak siedzi w tym kącie i się nie rusza:(

ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
Obrazek

nadal chyba ludzki dotyk nie sprawia jej radości :? pogłaskałam ją palcem,ale warczała po swojemu plując się przy tym :D pomimo jednego zęba chciałaby chyba ugryźć,ale zawsze pamiętam że jeszcze ma w zanadrzu pazurki :lol: i co dziwne woli sucha karmę niż morką.M trzy miseczki,wodę,suchą i mokrą karmę do wyboru i zawsze wybiera sucha a mokrą zostawia. Czyli chyba taka jej odpowiada,bo przecież nikt jej nie zmusza.

Piękna jest, mimo swoich prawie 15 lat :1luvu:
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Wto paź 27, 2009 8:02 Re: daj ciepły dom SENIOROWI jesienią - zapraszamy :-)

Seniorzy na górę - niech was domki wypatrzą :ok:

Bazyliszkowa

Post » Wto paź 27, 2009 8:12 Re: daj ciepły dom SENIOROWI jesienią - zapraszamy :-)

JASTRZĘBIE ZDRÓJ - tu mieszka FILEMON "bajkowy...domowy, ciepły - taki przyjaciel na dobre i złe" - senior - kontakt - Alina1971
Obrazek
viewtopic.php?f=13&t=95560
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Wto paź 27, 2009 12:00 Re: daj ciepły dom SENIOROWI jesienią - zapraszamy :-)

Kociaki, proszę, pokazujcie się, niech wszyscy zobaczą!
Obrazek Obrazek

:201461 :cat3: . . . . . NASZ KOCI BLOX http://kocidomtymczasowy.blox.pl/html

:catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk:

delfinka

Od: Wto gru 05, 2006 0:13

Post » Wto paź 27, 2009 12:37 Re: daj ciepły dom SENIOROWI jesienią - zapraszamy :-)

Właśnie dostałam telefon od naszych Łódzkich Aniołów - Simba miał chwilowy nawrót choroby ale ładne ją zwalczył. Wygląda coraz lepiej, otłuszcza się ładnie :D A do tego jest wybredniakiem - jak na prawdziwego Króla Lwa przystało. No i ma zeza :mrgreen: Niedługo będzie szukał domku stałego :ok:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Wto paź 27, 2009 15:07 Re: daj ciepły dom SENIOROWI jesienią - zapraszamy :-)

Wedrujemy do góry, po domki!

Bazyliszkowa

Post » Wto paź 27, 2009 15:25 Re: daj ciepły dom SENIOROWI jesienią - zapraszamy :-)

dawno ni zaglądałm ale przyłączam się dfo wszystkich kciuków :ok: Myślami jestem z wami i wszystkimi seniorami!
Oby domki odzyskały wzrok szybko i zauważyły jakie pięknoty tutaj są! :lol:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Wto paź 27, 2009 16:32 Re: daj ciepły dom SENIOROWI jesienią - zapraszamy :-)

super kot w poszukiwaniu super domków ...

Obrazek

izydorka

Od: Śro lut 04, 2009 21:09

Post » Wto paź 27, 2009 17:10 Re: daj ciepły dom SENIOROWI jesienią - zapraszamy :-)

Podnosimy!!!

Kaprys2004

Od: Śro kwi 02, 2008 15:53

[poprzednia][następna]