*Schronisko Opole IV. Panleukopenia :( Tragedia ;(*

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro paź 07, 2009 18:02 Re: *Schronisko Opole IV. PRZEKOCENIE! ;( Głosuj w TESCO!*

" Utrzymujemy najlepsze schronisko w województwie"- mówi rzecznik prezydenta.

Czy to aby nie przechwałki tylko?
Pod jakim względem najlepsze? I jakie sumy idą na ten cel, skoro już teraz nie ma kasy na nic?

violavi

Od: Pt kwi 07, 2006 15:34

Post » Śro paź 07, 2009 18:16 Re: *Schronisko Opole IV. PRZEKOCENIE! ;( Głosuj w TESCO!*

Odmeldowuję zrobienie ogłoszeń Roxi.

Obrazek

-Buffy-

Od: Wto maja 15, 2007 20:14

Post » Śro paź 07, 2009 20:40 Re: *Schronisko Opole IV. PRZEKOCENIE! ;( Głosuj w TESCO!*

Jestem nowa ale jestem za fundacją i spotkaniem.
Obrazek

http://www.kociarnia.opole.pl
Bazylku,Roberciku[*]Pamiętamy

daga80

Od: Pon paź 05, 2009 19:21

Post » Śro paź 07, 2009 20:44 Re: *Schronisko Opole IV. PRZEKOCENIE! ;( Głosuj w TESCO!*

Boo77
Moje wpłaty powinny przychodzić ok30 każdego miesiąca, na 30-go jest zrobione stałe zlecenie także pewnie dojdą jakoś na następny dzień, niestety to tylko 20 zł :(
Obrazek

http://www.kociarnia.opole.pl
Bazylku,Roberciku[*]Pamiętamy

daga80

Od: Pon paź 05, 2009 19:21

Post » Śro paź 07, 2009 21:03 Re: *Schronisko Opole IV. PRZEKOCENIE! ;( Głosuj w TESCO!*

dziewczyny zaglądajcie do indywidualnych wątków kotów i podnoście chociaż. w ten sposób pare kotow znalazło już dom ale bez podnoszenia (przynajmniej ) nie maja szans
Bufy ciągle informuje o nowych wątkach i cisza to tez wazne.
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Od: Czw sty 08, 2009 21:22

Post » Śro paź 07, 2009 21:27 Re: *Schronisko Opole IV. PRZEKOCENIE! ;( Głosuj w TESCO!*

Boo niezależnie od tego czy założycie fundację czy nie nie może być tak, że miasto nie utrzymuje schroniska !
Fundacja jako dodatkowa pomoc kotom jak najbardziej tak.. ale nie fundacja=rozwiązanie problemu miasta w kwestii bezpańskich zwierząt..
Ja bym najpierw zrobiła zmasowany atak na władze miasta, żeby wreszcie porządnie zajęły się schroniskiem.. bo to ich obowiązek !

iskra666

Od: Wto sty 10, 2006 12:13

Post » Śro paź 07, 2009 23:58 Re: *Schronisko Opole IV. PRZEKOCENIE! ;( Głosuj w TESCO!*

spotkanie jest potrzebne, nie ukrywam że z Boo77 jestem w stałym kontakcie i duzo z tego co Ona napisala w swoim poście juz wcześniej omawialismy. Jeśli nam zależy na tych kotach, to nie widzę innej drogi. Wszystkie dotychczasowe juz wydeptalismy.

silesius

Od: Pon sty 12, 2009 20:16

Post » Czw paź 08, 2009 7:48 Re: *Schronisko Opole IV. PRZEKOCENIE! ;( Głosuj w TESCO!*

silesius pisze:... Jeśli nam zależy na tych kotach, to nie widzę innej drogi. Wszystkie dotychczasowe juz wydeptalismy.

Czyli jakie? :roll:

violavi

Post » Czw paź 08, 2009 9:41 Re: *Schronisko Opole IV. PRZEKOCENIE! ;( Głosuj w TESCO!*

violavi pisze:
silesius pisze:... Jeśli nam zależy na tych kotach, to nie widzę innej drogi. Wszystkie dotychczasowe juz wydeptalismy.

Czyli jakie? :roll:

Pisze o nich Boo

silesius

Od: Pon sty 12, 2009 20:16

Post » Czw paź 08, 2009 10:27 Re: *Schronisko Opole IV. PRZEKOCENIE! ;( Głosuj w TESCO!*

Silesius - Boo77 pisze co możemy zrobić, a nie co zrobiliśmy.
Tutaj są potrzebne konkretne działania na wyższym szczeblu, czyli uderzanie do urzędników jakiś, sponsorów,itp. oczywiście po konsultacji z kierowniczką schronu.
No i nie jako osoby prywatne, bo nas nikt nie posłucha, tylko właśnie najlepiej jako fundacja.
Przy rzeczywistym zaangażowaniu osób, które tutaj się poznały i zechcą działać, myślę, że może się nam udać.

*Trzeba zmienić tytuł, konkurs zakończony, jesteśmy na 31 miejscu.

violavi

Post » Czw paź 08, 2009 10:44 Re: *Schronisko Opole IV. PRZEKOCENIE! ;( Głosuj w TESCO!*

Oczywiście że fundacja jest najlepszym rozwiązaniem, dużo więcej może i trzeba sie z nią liczyć ale założenie jej itd to wszystko trwa. Pieniążki skończyły się już teraz :roll:
W Opolu z tego co wiem jest już fundacja nie da się do tego czasu jakoś podpiąć z działaniem pod nią?
Wiem że nie jestem w temacie, nie znam stosunków panujących w tej kwestii w Opolu. I nie daj boże się nie wymądrzam, próbuję tylko coś wymyslić . :(
Np dziewczyny w Katowicach robią co miesiąc akcję w galerii handlowej, jest to akcja adopcyjna, zawsze jakieś kocisko znajdzie dom a przy okazji biega się z puszkami no i rozmawia z ludzmi.
Ludziska zdają sobie sprawe że jest schronisko ale czego oczy nie widzą... jak przyjdą na taką akcję dotkną zobaczą porozmawiają to otwierają sie i serducha i portfele choćby dla uciszenia sumienia :(

Ale one są pod opieką fundacji i dlatego mogą to robić 8O
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Od: Czw sty 08, 2009 21:22

Post » Czw paź 08, 2009 11:40 Re: *Schronisko Opole IV. PRZEKOCENIE! ;( Głosuj w TESCO!*

phantasmagori pisze:Oczywiście że fundacja jest najlepszym rozwiązaniem, dużo więcej może i trzeba sie z nią liczyć ale założenie jej itd to wszystko trwa. Pieniążki skończyły się już teraz :roll:
W Opolu z tego co wiem jest już fundacja nie da się do tego czasu jakoś podpiąć z działaniem pod nią?
Wiem że nie jestem w temacie, nie znam stosunków panujących w tej kwestii w Opolu. I nie daj boże się nie wymądrzam, próbuję tylko coś wymyslić . :(
Np dziewczyny w Katowicach robią co miesiąc akcję w galerii handlowej, jest to akcja adopcyjna, zawsze jakieś kocisko znajdzie dom a przy okazji biega się z puszkami no i rozmawia z ludzmi.
Ludziska zdają sobie sprawe że jest schronisko ale czego oczy nie widzą... jak przyjdą na taką akcję dotkną zobaczą porozmawiają to otwierają sie i serducha i portfele choćby dla uciszenia sumienia :(

Ale one są pod opieką fundacji i dlatego mogą to robić 8O

Fundacja wszystkiego oczywiście nie załatwi, ale na pewno ułatwi zdobywanie funduszy i innej pomocy.
Jeśli fundacja będzie miała dobry marketing to jest w stanie zdobywać naprawdę pokaźne środki - ma dużo więcej możliwości działania niż nawet najlepiej zorganizowana grupa osób działających prywatnie, każdy potencjalny sponsor prędzej porozmawia z fundacją bo będzie mógł dokonać sobie odpisów podatkowych. Więc chyba najwyższa pora skończyć dywagacje na temat czy zakładać fundację - tylko po prostu ją założyć. :kotek:

tojatrollx

Od: Śro sie 19, 2009 8:15

Post » Czw paź 08, 2009 11:53 Re: *Schronisko Opole IV. PRZEKOCENIE! ;( Głosuj w TESCO!*

Trzebaby tak gracko zorganizować spotkanie. Zatem jeszcze październik, czy dopiero listopad??

sygitka21

Od: Wto wrz 08, 2009 21:16

Post » Czw paź 08, 2009 11:58 Re: *Schronisko Opole IV. PRZEKOCENIE! ;( Głosuj w TESCO!*

Mnie też by było dużo łatwiej cokolwiek robić, organizować, zbierać "legalnie i oficjalnie". Ale na zakładaniu Fundacji nie znam się w ogóle, co gorsza nie mam na to ani sił ani czasu :(. Jeśli Wy czujecie się na siłach służę pomocą, radą, wiedzą (inną niż fundacyjna) i tą resztą czasu jaka mi zostanie. Ale jako "gówno-dowożąca" nie dam rady.
Obrazek

Boo

Od: Pt lis 04, 2005 11:41

Post » Czw paź 08, 2009 12:18 Re: *Schronisko Opole IV. PRZEKOCENIE! ;( Głosuj w TESCO!*

Pati and wszyscy chętni na drina w TĄ SOBOTĘ WIECZOREM!!!
Ja mogę się spotkać na popijawie i knuciu niecnych planów chętnie bardzo, więc proszę o SZYBKIE DEKLARACJE. Ponieważ muszę mieć info szybko, żeby błagać kumpelę o zamianę.
Kto chętny?? I jakie wyznaczacie koordynaty miejsca spotkania??
Hough!

sygitka21

Od: Wto wrz 08, 2009 21:16

[poprzednia][następna]